top-image

Ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, αυτό το μουσείο στην Παλιά Πόλη εμφανίζει μια εκτενή συλλογή του διάσημου γιου της Μάλαγα. Το παιδικό σπίτι του Πικάσο (το σπίτι στην 15 Plaza de la Merced) είναι τώρα το Μουσείο Γέννησης του Πικάσο (Μουσείο Casa Natal de Picasso).

Η συλλογή αντιπροσωπεύει το σύνολο της ζωής και της καριέρας του Πικάσο, από τις πρώτες σπουδές του έως τις επαναστατικές καλλιτεχνικές καινοτομίες του. Το ευρύ φάσμα έργων τέχνης (που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1892 και 1972) αντικατοπτρίζει την ποικιλία των στυλ και των τεχνικών που ο Πικάσο γνώρισε.

Παραδείγματα της δημιουργικότητας, της ευελιξίας και του ταλέντου του Πικάσο φαίνονται στην εκ νέου ζωγραφική του από τους Ευρωπαίους δασκάλους, καθώς και στην ποικιλία των στυλ που εισήγαγε, όπως ο Κυβισμός. Η συλλογή επισημαίνει θέματα όπως το πορτραίτο, πίνακες ζωγραφικής, τοπία και γυμνά.

Τα κυριότερα σημεία της συλλογής περιλαμβάνουν τη μητέρα και το παιδί (1921), το Acrobat (1930), το Woman with Raised Arms (1936), το Still Life with Skull and Three Sea Urchins (1947), το Jacqueline Seated (1954), το Bather (1971) , και Musketeer with a Sword (1972).

Διεύθυνση: Palacio de Buenavista, 8 Calle San Agustín, Μάλαγα

Επίσημη ιστοσελίδαwww.museopicassomalaga.org