top-image

Περιπλανηθείτε στους πολύχρωμους δρόμους του Le Panier (Παλιά Πόλη)

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στην πλαγιά ενός λόφου πάνω από το λιμάνι Vieux, αυτή η πολύχρωμη γειτονιά είναι το ιστορικό κέντρο και η πολιτιστική καρδιά της Μασσαλίας. Το Le Panier είναι η παλαιότερη συνοικία της Μασσαλίας, που κατοικήθηκε από την αρχαιότητα όταν οι αρχαίοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν εδώ το 600 π.Χ.

Με τους απότομους, στενούς δρόμους και τα γραφικά παστέλ κτίρια, αυτή η συνοικία προσφέρει μια γεύση στη γοητευτική προσωπικότητα της Μασσαλίας. Κάποτε μια γειτονιά εργατικής τάξης, το Le Panier είναι πλέον μια γειτονιά κατοικημένης γειτονιάς, αλλά τα τυπικά σπίτια με κλειστά παράθυρα και γραμμές πλυντηρίων παρέχουν μια γεύση του παλιομοδίτικου χαρακτήρα του.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν μια βόλτα με τα πόδια στη βόρεια πλευρά του λιμανιού του λιμανιού Vieux στο λιμάνι Quai du και στη συνέχεια να περπατήσουν στο La Canebière , μια ζωντανή λεωφόρο που γεμίζει με δραστηριότητα.

Η περιπλάνηση σε αυτήν την ατμοσφαιρική γειτονιά οδηγεί σε ανακαλύψεις τοπικών βιοτεχνικών μπουτίκ, καταστημάτων γκουρμέ φαγητού και γκαλερί τέχνης. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια που σερβίρουν αυθεντική αλγερινή κουζίνα.

Η συνοικία διαθέτει αρκετά σημαντικά μνημεία όπως το Hôtel de Ville (Δημαρχείο), το οποίο χτίστηκε το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα με βάση ένα γενουατικό αρχιτεκτονικό μοντέλο. Άλλα ορόσημα περιλαμβάνουν το Cathédrale de la Major και το Vieille Charité , το οποίο διαθέτει μουσείο με ενδιαφέροντα εκθέματα σύγχρονης τέχνης