top-image

Το Θησαυρό Επιμελητήριο του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν

Με επίκεντρο την πλούσια βασιλική κληρονομιά της χώρας, το Θησαυρό Επιμελητήριο του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν (Schatzkammer Liechtenstein) είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στο Βαντούζ.

Αποτελούμενο από έργα τέχνης και άλλους θησαυρούς από την ιδιωτική συλλογή 400 ετών της Princely Family, τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν συμπληρώθηκαν με δωρεές από σημαντικούς ιδιωτικούς συλλέκτες, όπως ο Adulf Goop, του οποίου η συλλογή σπάνιων μαρμελάδων Πασχαλινά αυγά περιλαμβάνει έργα του διάσημου Karl Φάμπεργκ.

Άλλα στιγμιότυπα περιλαμβάνουν μια σειρά από υπέροχα έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της σειράς "Rhine Journey" του Johann Ludwig Bleuler. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη συλλογή ιστορικών όπλων, μαζί με πολλά άλλα αντικείμενα με συνδέσεις με τους ευρωπαίους βασιλιάδες κατά τη διάρκεια των αιώνων. Υπάρχει ακόμη και μια ενδιαφέρουσα συλλογή βράχων σελήνης, που δίνεται στη χώρα ως αναγνώριση του ρόλου της κατασκευαστικής της βάσης στο διαστημικό σκάφος της NASA.

Αυτό το δημοφιλές νέο αξιοθέατο γίνεται απασχολημένο κατά τις περιόδους αιχμής, οπότε προγραμματίστε την επίσκεψή σας για νωρίς την ημέρα, εάν είναι δυνατόν. Ακόμα καλύτερα, επισκεφθείτε τις εποχές των ώμων.

Διεύθυνση: Städtle 37, 9490 Vaduz, Λιχτενστάιν