top-image

Η όμορφη πόλη Echternach βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Sûre, που αποτελεί τα σύνορα με τη γειτονική Γερμανία. Το φυσικό πάρκο Mullerthal και Germano-Luxembourg βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, και τα γύρω δάση διασταυρώνονται με εκατοντάδες μονοπάτια που οδηγούν σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων, καταρράκτες, μια λίμνη και πολλές υπέροχες απόψεις.

Η ίδια η πόλη είναι γνωστή για την αιώνια πομπή χορού της, η οποία πραγματοποιείται την Τρίτη του Γουίτ και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τα παλιά αριστοκρατικά σπίτια, τα στενά δρομάκια και οι αρχαίοι προμαχώνες βοήθησαν τον Echternach να διατηρήσει τη μεσαιωνική του εμφάνιση.

Αξίζει να δείτε είναι το αββαείο του Βενεδικτίνου του 7ου αιώνα και το υπέροχο μουσείο του, τα τέσσερα μακριά φτερά του χτισμένα γύρω από μια μεγάλη πλατεία αυλή. Η βασιλική, που θεωρείται το πιο σημαντικό θρησκευτικό κτίριο της χώρας, φιλοξενεί μια κρύπτη με μια υπέροχη λευκή μαρμάρινη σαρκοφάγο που περιέχει τα ερείπια του St. Willibrord, ιδρυτή της μονής, και οι θόλοι της είναι ζωγραφισμένες με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 10ο αιώνας.

Το Echternach είναι επίσης διάσημο για το διεθνές φεστιβάλ μουσικής , το οποίο διαρκεί από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου. Η πόλη προσφέρει επίσης υπέροχο φαγητό σε πολλά εστιατόρια, καθώς και πολλά μπουτίκ και γκαλερί, μια ποικιλία από κορυφαία ξενοδοχεία και κάμπινγκ.