top-image

Σκιάθος διακοπές

Σκιάθος διακοπές

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΣΚΙΑΘΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4, 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τρεις (3) ή τέσσερις (4)  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Τη μεταφορά Θεσσαλονίκη - Βόλος μετ' επιστροφής
  • Εισιτήρια πλοίων Βόλος - Σκιάθος - Βόλος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Δεν περιλαμβάνονται:

    • Φόρος διαμονής.
    • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
    • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
    • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
    • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

     

   

 

 

 

  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 6.160

Χρήσιμες πληροφορίες:  Η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων!Καλωσορίσατε σε ένα από τα ειδυλλιακότερα ελληνικά νησιά!!!Έναν από τους πιο ζωντανούς και νεανικούς προορισμούς της Ελλάδας,με άψογο beach sevice,ξέφρενα πάρτυ με  δυνατές και ατελείωτες νύχτες!!!. Αν οι διακοπές σας θέλετε να περιλαμβάνουν βουτιές σε υπέροχες παραλίες με καταπράσινα νερά ,λευκά βότσαλα και υπέροχους φιλικούς ανθρώπους….τότε ναι….η Σκιάθος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς!!!!

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Το Μπούρτζι

Το Μπούρτζι είναι αυτό που πρωτοαντικρύζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο λιμάνι.Mία μικρή χερσόνησος στο λιμάνι της Σκιάθου,που χωρίζει το λιμάνι στα δύο και  στο παρελθόν ήταν φρούριο. από το οποίο έχουν διασωθεί μόνο μερικά υπολείματα των τειχών.Το φρούριο ιδρύθηκε το 1027  από την οικογένεια Γκίζι,όταν αυτοί κατέλαβαν το νησί.Η άλλη ονομασία του ήταν Καστέλλι του Αγίου Γεωργίου γιατί εκεί υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.Για ενάμιση αιώνα υπήρξε το κέντρο του νησιού, αλλά η θέση του δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή κι έτσι  στα τέλη του 14ου αιώνα ο πληθυσμός μετακινήθηκε στον οικισμό του κάστρου.Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους λειτούργησε ως λοιμοκαθαρτήριο ενώ το 1906 χτίστηκε δημοτικό σχολείο με κληροδότημα του Ανδρέα Συγγρού.Το 1925 στην είσοδο του τοποθετήθηκε η προτομή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται αξιόλογες εκδηλώσεις και συναυλίες.

 

 

Μουσείο Παπαδιαμάντη

Ο συγγραφέας της Φόνισσας  και ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες λογοτέχνες γεννήθηκε,γαλουχήθηκε και έζησε τα τελευταία χρόνια του στην Σκιάθο.Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1851.Φύση ασκητική και άνθρωπος ρομαντικός ,λάτρης της απλής ζωής και της φύσης,εξυμνούσε στα περισσότερα έργα του την απλοική ζωή της Σκιάθου.Το σπίτι που γεννήθηκε δεν υπάρχει πια,πουλήθηκε και οι αγοραστές του το κατεδάφισαν.Σε αυτό το σπίτι η οικογένεια του παπα-Διαμαντή Εμμανουήλ και τα 5 παιδιά του μετακόμισαν το 1860.Είναι διώροφο, με τρία δωμάτια στον δεύτερο όροφο,το υπνοδωμάτιο του συγγραφέα,το σαλόνι και το καθιστιό με το τζάκι.Σε αυτό το δωμάτιο ο συγγραφέας ξημερώματα στις 3 Ιανουαρίου του 1911 άφησε την τελευταία του πνοή.Στο μουσείο φυλάσονται προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα και λειτουργεί βιβλιοθήκη με τα έργα του,παλιές εκδόσεις και φωτογραφικό υλικό.Το μουσείο υποδέχεται πάνω από 25.000 επισκέπτες τον χρόνο,διατηρώντας άσβεστη την μνήμη του συγγραφέα και το πολύτιμο έργο του ,κληρονομιά σε όλους εμάς.

 

 

Το Κάστρο

Το κάστρο ιδρύθηκε το 1360 για να προστατέψει τους κατοίκους απί τις συνεχείς λεηλασίες των πειρατών.Το Κάστρο βρισκόταν υπό την βυζαντινή κυριαρχία από το 1360 μέχρι το 1453 .Μετά την άλωση το ανέλαβαν υπό την προστασία τους οι Ενετοί, με την προϋπόθεση να τηρήσουν τα παλαιά προνόμια των Ενετών Γκίζη. Το 1538 κατέλαβε το Κάστρο ο Καπουδάν πασάς του Τουρκικού στόλου Χαϊρρεντίν Μπαρμπαρόσα. Παρέμεινε στην Τουρκική κατοχή έως το 1821, ενώ το 1660 για ένα μικρό διάστημα επέστρεψε στους Ενετούς μετά την πολιορκία του Φραγκίσκου Μοροζίνι.Μέσα στο κάστρο υπήρχαν περίπου 400 σπίτια, μικρά ,σκοτεινά και χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο,ενώ ο πληθυσμός κυμαινόταν από 500 έως 1500 άτομα. Υπήρχαν ακόμη  20 εκκλησίες δεξαμενές ύδατος, στέρνες και λουτρά.Το 1829 όταν οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το κάστρο και μετακινήθηκαν στην χώρα εκτός από τα προσωπικά τους αντικείμενα και το νοικοκυριό τους αφαίρεσαν πόρτες,κουφώματα,σκεπές κι έτσι το κάστρο ερήμωσε.Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό κομμάτι του νησιού.

 

 

Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας

Το πνευματικό σύμβολο του νησιού ,το μοναστήρι της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, κτισμένο στην υψηλότερη κορυφή της Σκιάθου την Καραφλυτζανάκα.Η ίδρυση της χρονολογείται το 1794 από τον ιερομόναχο Νύφων ,του κινήματος των ΄΄Κολλυβάδων΄΄,ο οποίος έφυγε από το ΄Αγιο Όρος μαζί με άλλους πατέρες,πήγαν στα νησιά και ίδρυσαν μοναστήρια στην χάρη της Παναγίας.Η κατασκευή της μονής ολοκληρώθηκε το 1806 και το πνεύμα των Κολλυβάδων επηρέασε την ζωή των κατοίκων στην διαμόρφωση της θρησκευτικότητας τους,ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.Η προσφορά της μονής στον αγώνα του έθνους το 1821 ήταν τεράστια και ηθικά και υλικά. Υπήρξε κέντρο τροφοδοσίας και καταφύγιο των κλεφταρματολών της Θεσσαλίας, καθώς και άλλων περιοχών. Στο Μοναστήρι κατέφευγαν οι κλέφτες και οι αρματολοί, οι καπεταναίοι, με τα παλικάρια τους.Εδώ σχεδιάστηκε, υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική σημαία ,η γαλανόλευκη με τον σταυρό.Η σημαία ευλογήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1807 παρουσία και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.Στο μουσείο της μονής φυλλάσσεται ένας μεγάλος αριθμός κειμηλίων ανεκτίμητης αξίας.

 

 
 Παραλίες στη Σκιάθο
  

Καναπίτσα

Ένας μικρός,κλειστός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά και το πευκοδάσος να φτάνει  εως την ακτή.Έχει ήσυχα νερά και το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Είναι πολύ καλά οργανωμένη ,έχει και νέο κόσμο και οικογένειες χωρίς πολύ συνοστισμό.

 

 

Βρωμόλιμνος

Είναι από τα μέρη όπου μαζεύεται  ο νεαρόκοσμος του νησιού  .Υπάρχει μονίμως δυνατή μουσική από το ασφυκτικά γεμάτο beach bar της παραλίας και προφανώς δεν ενδείκνυται για όσους προτιμούν την ηρεμία.  Πήρε το όνομα “Βρωμόλιμνος”, γιατί στο παρελθόν υπήρχε μια μικρή ρηχή λίμνη

 

 

Μεγάλη Άμμος

Είναι η παραλία της  Χώρας,προσβάσιμη και με τα πόδια,αρκεί να κατεβείτε ένα μεγάλο λόφο.  Είναι σχετικά στενή σαν παραλία και μεγάλη σε μήκος . Συνδυάζει την άμμο με τα μικρά βότσαλα. Είναι οργανωμένη και συγκεντρώνει πολλές οικογένειες.

 

 

Μπανάνα

Η φημισμένη παραλία των γuμνιστών .Στην ουσία είναι  δύο οι παραλίες, εκ των οποίων η μικρότερη ή αλλιώς “η μικρή μπανάνα” είναι και εκείνη που συχνάζουν οι γuμνηστές. Η παραλία της Μπανάνας αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους νέους, μιας και προσφέρει την δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς με όλα τα θαλάσσια σπορ. Είναι ίσως η πιο “ζωντανή” παραλία της Σκιάθου,΄Εχει λίγο περπάτημα για να φτάσετε στην παραλία,αλλά αξίζει τον κόπο!!!

 

 

Λαλάρια

Η πιο φημισμένη παραλία του νησιού …και όχι μόνο.Φιγουράρει μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης!  Το όνομά της το οφείλει στα άσπρα βότσαλα που την καλύπτουν, τα οποια οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια.Πλέον απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή βότσαλων από τους τουρίστες.Στην άκρη στέκει επιβλητική η «Τρύπια Πέτρα», ο χαρακτηριστικός βράχος της παραλίας. Η παραλία δεν διαθέτει καν αναψυκτήριο και  είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα με καραβάκι.

 

 

Αγία Ελένη

Είναι σχετικά ήσυχη παραλία που περιβάλλεται από πεύκα , με χρυσαφένια αμμουδιά και θέα στο Πήλιο.Μπορείτε να περάσετε όλη την μέρα σας στην παραλία ,να κάνετε ατέλειωτες βουτιές στα ρηχά και καταγάλανα της νερά γιατί είναι πολύ καλά οργανωμένη, με ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας.

 

 

Κουκουναριές

 Γνωστή και πολυσυζητημένη παραλία.Μεγάλη σε έκταση ,αμμώδης και με ρηχά νερά. Οργανωμένη,με πολύ καλή εξυπηρέτηση και με υπηρεσίες για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

 

 

Αχλαδιές

Είναι μια στενή αλλά μεγάλη οργανωμένη αμμώδης παραλία, ψιλή,χρυσαφένια  άμμο μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, πλήρως οργανωμένη αλλά χωρίς πολλή “φασαρία”. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και μπορείς και εδώ να κάνεις θαλάσσια σπορ. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά, ενώ ο οικισμός προσφέρει αρκετές επιλογές για φαγητό, καφέ αλλά και διαμονή.

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!