top-image

Το Vieille Charité βρίσκεται στην Place des Moulins που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Le Panier. Το κτίριο δημιουργήθηκε το 1640 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Μασσαλίας αποφάσισε να δώσει στους φτωχούς κατοίκους της περιοχής ένα αξιοπρεπές μέρος διαμονής, σύμφωνα με μια βασιλική πολιτική «εγκλεισμού των φτωχών».

Το 1749, ένα τριώροφο δημόσιο νοσοκομείο με τέσσερα φτερά προστέθηκε στο κτίριο. Υπάρχει ένα παρεκκλήσι στην κεντρική αυλή του νοσοκομείου. Χτισμένο από το 1679 έως το 1707, το παρεκκλήσι είναι ένα υπέροχο παράδειγμα ιταλικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Η πρόσοψη του Vieille Charité είναι πιο μοντέρνα, που χρονολογείται από το 1863. Μετά από προσεκτική παρατήρηση, οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν την απεικόνιση δύο πελεκάνων που τρέφονταν τους νέους τους, για να εκπροσωπούν τη Φιλανθρωπική φροντίδα φτωχών παιδιών.

Από το 1986, το κτίριο Vieille Charité χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και για τη στέγαση ενός μουσείου, Le Center de la Vieille Charité . Αυτό το μουσείο παρουσιάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, εθνογραφικά εκθέματα και θεματικές εκθέσεις τέχνης όλο το χρόνο.

Διεύθυνση: 2 Rue de la Charité, Μασσαλία