top-image

Μνημείο Μουσείο της Μάχης της Νορμανδίας στο Bayeux

Το Bayeux έχει ένα νεκροταφείο Βρετανικού Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το Μουσείο Μνημείων της Μάχης της Νορμανδίας. Αυτό το μουσείο εξηγεί τη συμμετοχή της Νορμανδίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περιγράφοντας μια επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου.

Με εκθεσιακό χώρο 2.300 τετραγωνικών μέτρων, το μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά για την αρίθμηση της εκστρατείας της Νορμανδίας , από την πρόοδο των συμμαχικών στρατευμάτων έως την D-Day στις 6 Ιουνίου 1944 και την απελευθέρωση του Παρισιού στις 25 Αυγούστου 1944.

Το μουσείο διαθέτει ένα αμφιθέατρο που δείχνει την ταινία «Νορμανδία 44, μια αποφασιστική νίκη στη Δύση», βασισμένη σε αρχειακά έγγραφα. Δημιουργήθηκε από έναν ιστορικό του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία εξηγεί τις σημαντικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στη Μάχη της Νορμανδίας.

Το μουσείο εμφανίζει επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μάχης στις παραλίες του Landing, όπως μπουλντόζες, τζιπ και όπλα. Ο κύριος στόχος του μουσείου είναι να μοιραστεί την ιστορία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου με το κοινό και να χρησιμεύσει ως τόπος μνήμης , ενώ ταυτόχρονα τιμά τη μνήμη των πεσμένων αμάχων και στρατιωτών.

Διεύθυνση: Boulevard Fabian Ware, Bayeux