top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Εδιμβούργο

«Το Εδιμβούργο σε σχέση με το Λονδίνο είναι όπως η ποίηση σε σχέση με την πρόζα», είπε κάποτε η συγγραφέας Σαρλότ Μπροντέ.

Από τις πιο υπερήφανες πρωτεύουσες του κόσμου, η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι χτισμένη όπως η Ρώμη, πάνω σε επτά λόφους. Η θέα στην πόλη από το Calton Hill κόβει την ανάσα και δικαιώνει τον Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, συγγραφέα του «Dr Jekyll and Mr Hyde», ο οποίος έγραφε: «Κι όμως δεν είναι σκηνικό θεάτρου, είναι μια πραγματική πόλη»!

Επιβλητική και πολύπλευρη, θα σας καθηλώσει εξαρχής με το επιβλητικό της κάστρο. Το κέντρο χωρίζεται στα δύο από τη γεμάτη καταστήματα Princess Str., βόρεια της οποίας εκτείνεται η νεοκλασικού ρυθμού New Town και στα νότια η μεσαιωνική Old Town. Τριγύρω πάρκα και κήποι εναλλάσσονται με λόφους και βράχια. Το πιο ενδιαφέρον σ΄αυτή την πόλη είναι ότι αν και οπτικά γυρίζει αιώνες πίσω, παράλληλα ενσωματώνεται θαυμάσια στον 21ο αιώνα.

Εδώ θα επισκεφθείτε πολύ αξιόλογα μουσεία, θα δείτε τις πιο φημισμένες παραστάσεις του κόσμου, θα ψωνίσετε στις πιο ενδιαφέρουσες αγορές. Ό,τι και να θελήσετε στο Λονδίνο θα το βρείτε.