top-image

Κοντά στη βορειοδυτική γωνία του Le Panier, το Cathédrale de la Major (Cathédrale Sainte-Marie-Majeure) στέκεται μεγαλοπρεπή σε μια πλαγιά με θέα στην προκυμαία. Αυτός ο περίκομψος νεοβυζαντινός καθεδρικός ναός φαίνεται να παρακολουθεί το Παλιό Λιμάνι, με τους ψηλούς δίδυμους πύργους και τον τρούλο ύψους 70 μέτρων.

Ο Louis-Napoléon Bonaparte ανέθεσε την κατασκευή αυτού του καθεδρικού ναού το 1852. Ολοκληρώθηκε το 1893, το Cathédrale de la Major είναι η μεγαλύτερη εκκλησία (και ο μοναδικός καθεδρικός ναός) που χτίστηκε στη Γαλλία κατά τον 19ο αιώνα. Οι διαστάσεις του (142 μέτρα μήκος και 20 μέτρα ύψος) είναι παρόμοιες σε κλίμακα με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Το πλούσιο εσωτερικό είναι πλούσια διακοσμημένο με μάρμαρο Carrara και εξαιρετικά βενετσιάνικα ψηφιδωτά. Μια εντυπωσιακή ποικιλία αγαλμάτων βρίσκεται επίσης σε όλο το ιερό.

Στους πρόποδες του καθεδρικού ναού βρίσκεται μια πλατεία που ονομάζεται " Les Voûtes ", ένας δημοφιλής χώρος συγκέντρωσης γεμάτος με καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Οι ντόπιοι και οι τουρίστες απολαμβάνουν μια βόλτα σε αυτήν την περιοχή. Εκτός από τη μοντέρνα σκηνή, το Les Voûtes προσφέρει επίσης υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Διεύθυνση: 10 Place de la Major, Μασσαλία