top-image

Κεφαλού

H Kεφαλού ή αλλιώς Τσεφαλού (ελληνικό Κεφαλοΐδιον) είναι μία πανέμορφη, παραθαλάσσια πόλη που έχει διατηρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα. Το σχέδιο της πόλης είναι τετραγωνισμένο, τα στενά σοκάκια ρομαντικά και στους δρόμους περιδιαβαίνουν μόνο πεζοί καθώς κατά κύριο λόγο τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται.

Η όμορφη Κεφαλού διαθέτει μία τεράστια παραλία με ολοκάθαρα νερά, ενδείκνυται για επισκέπτες με οικογένειες αλλά και για ρομαντικούς ταξιδιώτες, ενώ επιβάλλεται η βουτιά από τη μαρίνα μαζί με τους νέους της περιοχής. Η πόλη διαθέτει πολλές εκκλησίες αλλά αυτός που τραβάει την προσοχή είναι ο πελώριος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε από τους Νορμανδούς με εμφανείς τις βυζαντινές επιρροές.

Επιβλητικός ο Βράχος, στις παρυφές του οποίου είναι χτισμένος ο οικισμός, αξίζει να ανηφορίσετε το μονοπάτι που προσφέρει θαυμάσια θέα απολαμβάνοντας και τις παλιές βυζαντινές οχυρώσεις, ενώ στη γραφική πόλη αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Μαντράλισκα με τα σπάνια έργα τέχνης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να διαμείνετε έστω κι ένα βράδυ στην Κεφαλού, να περιδιαβείτε τα πλακόστρωτα στενά, να γευτείτε τις τοπικές γεύσεις και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην Πόρτα Μαρίνα, τη γοτθική αψίδα στο τείχος του λιμένα.