top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Δουβλίνο

Διάσημο για την πολιτιστική κληρονομιά και τη γοητευτική φιλοξενία του, το Δουβλίνο βρίσκεται ανάμεσα στο Howth στα βόρεια και στο ακρωτήρι του Dalkey στα νότια σε έναν μεγάλο κόλπο. Ο ποταμός Liffey, που ρέει στο λιμάνι, κόβει την πόλη σε δύο. Αρκετές γέφυρες εκτείνονται στο χάσμα Βορρά-Νότου, το πιο διάσημο από τα οποία είναι η Γέφυρα O'Connell. Οποιοδήποτε είναι ένα υπέροχο μέρος για να περπατήσετε και να πάρετε την ουσία της πρωτεύουσας.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και άλλοτε λιμάνι των Βίκινγκς μετρά πάνω από χίλια χρόνια Ιστορίας με ένα μέρος της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς να βρίσκεται αποτυπωμένο στους δρόμους της: κτίσματα γεωργιανής και βικτωριανής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα κι επιβλητικοί καθεδρικοί ξεπροβάλλουν στη βόρεια και τη νότια όχθη του ποταμού Liffey, ο οποίος διασχίζει από άκρη σε άκρη το Δουβλίνο. Ένα υπέροχο μέρος επίσκεψης είναι το κάστρο του Δουβλίνου που αποτελεί μεγάλο μέρος τουρισμού για την πόλη.Το μεγαλύτερο μέρος της κέλτικης παράδοσης σας περιμένει να το ανακαλύψετε στα δεκάδες μουσεία, μνημεία και βιβλιοθήκες της πόλης

Η προ-ανεξαρτησία του Δουβλίνου ήταν κάποτε η δεύτερη πόλη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, η χαριτωμένη γεωργιανή αρχιτεκτονική και τα γραφικά πάρκα που μαρτυρούν μια ταραγμένη κληρονομιά. Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας έχει δώσει στον κόσμο τόσο γνωστές λογοτεχνικές προσωπικότητες όπως οι Yeats, Beckett, Joyce, Shaw και Wilde. Χαρακτήρισε την UNESCO Πόλη της Λογοτεχνίας το 2010, γραμμένο τμήματα παράδοση του Δουβλίνου πίσω στο 800 μ.Χ. με το Book of Kells , τώρα σε μόνιμη έκθεση στο Trinity College .

Το Δουβλίνο διαθέτει σπουδαία παράδοση στο χώρο των γραμμάτων ως γενέτειρα των σπουδαίων λογοτεχνών Τζέιμς Τζόις, Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, Τζορτζ Μπέρναρντ Σο και Σάμιουελ Μπέκετ. Το γεγονός αυτό αναγνώρισε το 2010 και η UNESCO, κατατάσσοντάς το στον στενό κύκλο των "Λογοτεχνικών Πόλεων".

Παρόλο που το Δουβλίνο απλώνεται αντί να ανεβαίνει, το κέντρο της πόλης εξερευνάται εύκολα με τα πόδια και ένα βολικό δίκτυο μεταφορών σας μεταφέρει όπου κι αν θέλετε. Βρείτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Δουβλίνο.