top-image

Το Citta Alta του Μπέργκαμο

Σε μια απότομη πλαγιά, ακριβώς πάνω από το τακτοποιημένο πλέγμα του νέου Μπέργκαμο, η παλιά πόλη είναι ένα κουβάρι από στενά, πλακόστρωτα δρομάκια επενδεδυμένα με κτίρια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Φτάστε σε ένα τελεφερίκ ή από δρόμους που ανεβαίνουν προς τα πάνω στις εντυπωσιακές πύλες των προμαχώνων του 16ου αιώνα .

Μέσα σε αυτό το ατμοσφαιρικό περιφραγμένο χωριό βρίσκονται τα περισσότερα από τα καλλιτεχνικά και ιστορικά αξιοθέατα του Μπέργκαμο , πολλά από αυτά συγκεντρώθηκαν γύρω από την επικλινή πλατεία Piazza Vecchia .

Το Palazzo della Ragione του 12ου αιώνα , με την τριπλή αψίδα και την εντυπωσιακή πέτρινη σκάλα, ενώνεται με τον ψηλό πύργο, Torre del Comune , για να σχηματίσει την άνω πλευρά της πλατείας, η οποία οριοθετείται από τις άλλες πλευρές από ευγενή σπίτια και Αναγεννησιακό παλάτσο.

Στην κορυφή της πόλης, ακριβώς πίσω από το Palazzo della Ragione, βρίσκονται οι Duomo και Santa Maria Maggiore , μια ρωμαϊκή βασιλική που ξεκίνησε στις αρχές του 1100. Η τελευταία εκκλησία είναι πολυτελής μέσα και έξω, με γοτθικές βεράντες εισόδου, μπαρόκ γυψομάρμαρο, και όμορφους αναγεννησιακούς χορωδίες