top-image

Στις όχθες του ποταμού Odet, το Quimper είναι μια ιστορική πόλη με καρτ-ποστάλ. Οι επισκέπτες είναι ενθουσιασμένοι από την αυθεντική ατμόσφαιρα αυτής της κοινότητας του ποταμού Breton, με τα γλυκά παστέλ βαμμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τους πεζόδρομους που είναι διακοσμημένοι με λουλούδια σε γλάστρες.

Στο κέντρο της πόλης είναι η πλατεία Saint-Corentin , υπό την προεδρία του προκαλεί δέος Quimper του Καθεδρικός Saint-Corentin . Χρονολογείται στον 13ο αιώνα, ο καθεδρικός ναός θεωρείται το καλύτερο γοτθικό κτήριο της Βρετάνης. Μεταξύ των δύο ψηλών πύργων του καθεδρικού ναού (που ολοκληρώθηκαν τον 19ο αιώνα), η θρυλική φιγούρα του Βασιλιά Γκράδιον κοιτάζει πάνω από την πόλη.

Απέναντι από τον καθεδρικό ναό, το Musée des Beaux-Arts παρουσιάζει μια υπέροχη συλλογή καλών τεχνών σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο. Τα κυριότερα σημεία είναι τα έργα Γάλλων, Ιταλών, Φλαμανδών και Ολλανδών ζωγράφων, καθώς και φωτογραφίες του Max Jacob και των ιμπρεσιονιστικών ζωγράφων του Pont-Aven (το Ecole de Pont-Aven).

Νότια του καθεδρικού ναού, στο πρώην παλάτι του επισκόπου, βρίσκεται το Musée Départemental Breton (Μουσείο Breton) με μια συλλογή από αρχαιολογικά αντικείμενα, λαϊκές φορεσιές, κεραμικά και έργα τέχνης, που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Βρετάνης. Υπάρχει επίσης μια συλλογή από τοιχογραφίες που απεικονίζουν την περιοχή Finistère της Βρετάνης.

Το Quimper ήταν η πρωτεύουσα του Δουκάτου της Cornouaille κατά την πρώιμη μεσαιωνική περίοδο και τώρα είναι η πρωτεύουσα του διαμερίσματος του Finistère στη νοτιοδυτική Βρετάνη. Ένα από τα αξιοθέατα του Quimper είναι η γύρω ύπαιθρο του Cornouaille. Αυτό το εκπληκτικό, τραχύ τοπίο χαρακτηρίζεται από τις βραχώδεις χερσονήσους και την εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Υπάρχουν επίσης πολλά παραθαλάσσια θέρετρα στην περιοχή, όπως το Tréboul και το αλιευτικό λιμάνι της Douarnenez . Το Pointe du Raz είναι το πιο δυτικό σημείο της Βρετάνης και προσφέρει μια εκπληκτική πανοραμική θέα από την άκρη του ακρωτηρίου.