top-image

Εθνικό Μουσείο Soares dos Reis ( Museu Nacional Soares dos Reis )

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε ένα μόνο μουσείο στο Πόρτο, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό. Η εξαιρετική συλλογή της πορτογαλικής τέχνης εκτείνεται από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα και περιλαμβάνει τη γλυπτική από τον António Soares dos Reis, τον περίφημο γλύπτη του 19ου αιώνα στη χώρα που πήρε το όνομά του το μουσείο.

Οι οθόνες είναι υπέροχα εκλεκτικές στο πεδίο εφαρμογής τους, με το χρυσό και τα ασημικά ιδιαίτερα ελκυστικά. Η συλλογή έργων ζωγραφικής από Πορτογάλους και ξένους καλλιτέχνες, κυρίως Ολλανδούς και Φλαμανδούς. Τα εκλεκτά πορτογαλικά σκεύη από τον 18ο και τον 19ο αιώνα συμπληρώνουν σπάνια κεραμικά κομμάτια που περιλαμβάνουν πορσελάνη από την Κίνα και παραδείγματα Delftware.

Διακοσμητικά έπιπλα από την Ινδία και την Ιαπωνία προσφέρουν στην έκθεση έναν εξωτικό καπλαμά, ενώ η συλλογή υφασμάτων προέρχεται κυρίως από υφάσματα και άλλα υλικά που κατασχέθηκαν από διαλυμένα μοναστήρια και μοναστήρια.

Αφήστε αρκετές ώρες να περιηγηθείτε στις διάφορες γκαλερί και στη συνέχεια να εξερευνήσετε τον κήπο, ίσως πριν από ένα φαγητό στην καφετέρια του μουσείου, όπου η επιλογή για μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνει επιλογές για χορτοφάγους.

Διεύθυνση: Palácio dos Carrancas, Rua D. Manuel II, Πόρτο

Επίσημη ιστοσελίδαwww.museusoaresdosreis.pt