top-image

Το χωριό Klein (Little) Glienicke, στη λίμνη με το ίδιο όνομα μεταξύ Πότσνταμ και Βερολίνου, είναι ένα υπέροχο ημερήσιο ταξίδι. Είναι το πιο διάσημο για τη σιδερένια γέφυρα Glienicke, με την καταπληκτική θέα στον ποταμό Havel. Είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για επίσκεψη στο Glienicke Palace .

Αυτό το ελκυστικό νεοκλασικό εξοχικό σπίτι χτίστηκε το 1826 ως καλοκαιρινή κατοικία για τον Πρίγκιπα Καρλ της Πρωσίας. Το ανακαινισμένο πάρκο του αξίζει επίσης να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας στα αξιοθέατα. Καλύπτοντας 287 στρέμματα, το Volkspark Glienicke σχεδιάστηκε το 1816 και άνοιξε το κοινό το 1934. Προσφέρει υπέροχη θέα στο Havel προς το Πότσνταμ, καθώς και όμορφες βόλτες δίπλα στο ποτάμι και τις λίμνες από τη γέφυρα Glienicke έως το δημοφιλές νησί Peacock (Pfaueninsel).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το Klosterhof . Αυτό το πρώην μοναστήρι χτίστηκε με βενετσιάνικο ντιζάιν το 1850 και είναι ευχάριστο να το εξερευνήσετε. Επίσης, είναι και η άποψη της Nikolskoe , τοποθεσία ενός πρώην βασιλικού καλοκαιριού. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την Εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, με το κρεμμύδι ρωσικού στιλ, που χτίστηκε το 1837.