top-image

Αυτή η ήσυχη πόλη με πολύχρωμα σπίτια, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και λαϊκά φεστιβάλ είναι πλούσια σε ιστορία και ήταν κάποτε η καρδιά των άγριων εξεγέρσεων του Απριλίου κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η προέλευση της πόλης είναι τελικά άγνωστη, ωστόσο υπάρχουν πολλοί μύθοι που την περιβάλλουν. Μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι καταστράφηκε από φωτιά πολλές φορές, πριν γίνει το ρομαντικό καταφύγιο που είναι σήμερα. Η πλούσια ιστορία της πόλης δεν έχει ξεχαστεί, καθώς υπάρχουν πάνω από 350 ιστορικά, αρχιτεκτονικά, εθνογραφικά και καλλιτεχνικά μνημεία διάσπαρτα σε αυτήν.

Τα πιο αξιομνημόνευτα αξιοθέατα στην Koprivshtitsa είναι το Oslekov House, το πρώην σπίτι ενός πλούσιου εμπόρου που χτίστηκε το 1856 και το Topalova House, που χτίστηκε και έζησε από έναν εξέχον φορολογικό συλλέκτη το 1854. Και τα δύο παρουσιάζουν αντικείμενα μοναδικά για τη χρονική περίοδο των σπιτιών και να δείξει πώς θα ήταν η ζωή τη δεκαετία του 1900. Διαφορετικά, η γραφική πόλη είναι κρυμμένη ανάμεσα σε ορεινές περιοχές με καταπράσινο τοπίο.