top-image

Μουσείο Ιστορίας Πόλης του Λουξεμβούργου

Ένα από τα νεότερα αξιοθέατα στο Λουξεμβούργο, το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου (Musée d'histoire de la Ville de Luxembourg) άνοιξε το 1996 και παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για την πλούσια ιστορία 1.000 ετών της πόλης.

Το ίδιο το κτίριο είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός του παλιού και του νέου, που συνδυάζει μια σειρά από παλιά σπίτια που χρονολογούνται από τον 17ο και τον 19ο αιώνα - μερικά με ακόμη και παλαιότερα μεσαιωνικά τμήματα, όπως τα θολωτά κελάρια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα - με εντυπωσιακές σύγχρονες επεκτάσεις.

Τα εκθέματα ασχολούνται με τους πρώτους κατοίκους του πρώιμου οικισμού και την ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια των αιώνων μέχρι και σήμερα. Εκτός από τα πολλά εκθέματα και τις εκθέσεις του, το μουσείο φιλοξενεί έναν τεράστιο ασανσέρ και μια περιοχή προβολής, η οποία προσφέρει υπέροχη θέα στην ιστορική συνοικία Grund της πόλης.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο μουσικό άλμα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, φροντίστε να επισκεφθείτε επίσης το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Nationalmusée fir Naturgeschicht) με τα εκθέματά του που ασχολούνται με τον φυσικό κόσμο, τόσο τοπικά όσο και παγκοσμίως.

Διεύθυνση: 14 Rue du St Esprit, 2090 Πόλη του Λουξεμβούργου

Επίσημος ιστότοποςhttp://citymuseum.lu/en/