top-image

Λεωφόρος Aliados ( Avenida dos Aliados )

Μια ζωντανή και διασκεδαστική επισκόπηση του καθημερινού Πόρτο μπορεί να συγκεντρωθεί κάνοντας μια βόλτα στο μήκος αυτής της ευρείας διπλής λεωφόρου. Το "Aliados" είναι ο περιβόητος εμπορικός κόμβος της πόλης, με δύο καταστήματα, καταστήματα, μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια.

Στους πρόποδες της λεωφόρου βρίσκεται η Praça da Liberdade , αλλά οι επισκέπτες μπορούν να αρχίσουν να εξερευνούν πατώντας στον κοντινό Estação de São Bento , τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτο, για να δουν τα 20.000 περίπου εκθαμβωτικά azulejos που απεικονίζουν πρώιμους τρόπους μεταφοράς και την ιστορία της Πορτογαλίας .

Ένα αργό amble βόρεια θα σας οδηγήσει στο Câmera Municipal , στο δημαρχείο του Πόρτο, το οποίο στεφανώνει την κορυφή της λεωφόρου. Από εδώ, στρίψτε δεξιά κατά μήκος της Rua Formosa μέχρι να φτάσετε στην τοποθεσία του ιστορικού Mercado do Bolhão .

Η αίθουσα της αγοράς υποβάλλεται επί του παρόντος σε μια πολύ απαραίτητη ανακαίνιση και είναι κλειστή μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2020. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί μια προσωρινή αγορά ακριβώς πέρα ​​από την κύρια δομή μετά το σταθμό του μετρό Bolhão. Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας, ψάρι, είδη οικιακής χρήσης και χειροτεχνήματα. Αν ταξιδεύετε με οικονομικό προϋπολογισμό, ετοιμάστε τυρί και φρεσκοψημένα ψωμάκια και επιστρέψτε στην αντίθετη πλευρά της λεωφόρου για να απολαύσετε ένα πικνίκ δίπλα στο ποτάμι.