top-image

Από την Plaza de la Marina, το Calle Molina Larios οδηγεί στην Παλιά Πόλη, στην οποία κυριαρχεί η Catedral Nuestra Señora de la Encarnación. Χτισμένο τον 16ο και 17ο αιώνα, αυτό το μεγαλοπρεπές μπαρόκ κτήριο βρίσκεται στην τοποθεσία ενός παλαιότερου τζαμιού.

Οι επισκέπτες εκθαμβωτικά από το κομψό εσωτερικό και την αίσθηση ευρυχωρίας Το Capilla del Rosario του καθεδρικού ναού (το τρίτο παρεκκλήσι στο νότιο κλίτος) είναι στολισμένο με μια ζωγραφική της Παναγίας με τους Αγίους του Alonso Cano.

Στο Capilla de los Reyes (το πρώτο παρεκκλήσι της χορωδίας στα δεξιά) και στον αριστερό τοίχο υπάρχουν γονατιστές φιγούρες των Καθολικών Μονάρχων από τον Pedro de Mena. Αυτό το εκκλησάκι περιέχει επίσης το αγαλματίδιο της Παναγίας, το οποίο ο Φερδινάνδος και η Ισαμπέλλα έφεραν μαζί τους στις στρατιωτικές τους εκστρατείες.

Ο μοντέρνος βωμός στο Capilla Mayor διαθέτει σκηνές Πάθους του 1580. Η χορωδία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη με τα υπέροχα σκαλιστά πάγκους του 17ου αιώνα. Τα 40 σκαλιστά ξύλινα αγάλματα των αγίων ήταν έργο του Pedro de Mena και του José Micael.

Το εξωτερικό του καθεδρικού ναού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω έλλειψης χρημάτων. Αν και το μνημείο είχε αρχικά σχεδιαστεί ως δομή με δύο πύργους, ολοκληρώθηκε μόνο το Torre Norte (Βόρειος Πύργος) ύψους 86 μέτρων . Για αυτόν τον λόγο, οι ντόπιοι ονομάζουν τον καθεδρικό ναό "La Manquita", ο οποίος μεταφράζεται σε "The One-Armed Woman"

Για να θαυμάσετε τις υπέροχες πανοραμικές εικόνες της Μάλαγα και του λιμανιού της, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στον τελευταίο όροφο ύψους 50 μέτρων του καθεδρικού ναού, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με μονοπάτια, ράγες ασφαλείας και πλατφόρμα προβολής. Αυτή η περιήγηση συνιστάται μόνο για όσους είναι σε καλή κατάσταση, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν στη σπειροειδή σκάλα του Βόρειου Πύργου με 200 σκαλοπάτια για πρόσβαση στον τελευταίο όροφο.

Γύρω από τον καθεδρικό ναό βρίσκεται η Παλιά Πόλη , ένας λαβύρινθος πεζόδρομων μεσαιωνικής εποχής και ήσυχες πλατείες. Πολλοί από τους ατμοσφαιρικούς δρόμους είναι γεμάτοι με γραφικές μπουτίκ, καφετέριες και ατμοσφαιρικά εστιατόρια τάπας. Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, το Plaza de la Constitución είναι ένα κέντρο δραστηριοτήτων.

Διεύθυνση: Calle Molina Larios, Μάλαγα