top-image

Βρετανικό Μουσείο (British Museum)

Το Βρετανικό Μουσείο είναι το διασημότερο αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας με 6.04 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το 1753.Διαθέτει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομία και εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού και είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη. Το κτίριο που στεγάζει το Βρετανικό μουσείο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, με 44 στήλες Ιονικού ρυθμού, ύψους 45 μέτρων.

Ανάμεσα στα εκθέματα του βρετανικού μουσείου βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν κατά την τουρκοκρατία. Το μουσείο χωρίζεται σε τμήματα τα οποία είναι τα παρακάτω: Τμήμα της Αρχαίας Αιγύπτου και του Σουδάν, Τμήμα Ελλάδας και Ρώμης, Τμήμα της Μέσης Ανατολής, Τμήμα Χαρακτικών και Σχεδίων, Τμήμα Προϊστορίας και Ευρώπης, Τμήμα της Ασίας, Τμήμα της Αφρικής, Ωκεανίας και Αμερικής, Τμήμα Νομισμάτων και Μετάλλων, Τμήμα Συντήρησης και Επιστημονικής Έρευνας και Βιβλιοθήκες και Αρχεία.

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν χρεώσεις για την είσοδο σε κάποιες εκθέσεις, δείτε την ιστοσελίδα του μουσείου για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό απέχει 300 μέτρα και είναι η Tottenham Court Road (γραμμές Central και Northern). Από την στάση θα ακολουθήσετε των ομώνυμο δρόμο προς βόρεια κατεύθυνση για ελάχιστα μέτρα και στην συνέχεια θα στρίψετε δεξιά στην οδό Great Russell. Ακολουθώντας των δρόμο δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε το επιβλητικό κτίριο του Βρετανικού μουσείου.

Ιστοσελίδα: http://www.britishmuseum.org/