top-image

Ακράγαντας

Στο κέντρο της νότιας ακτής της Σικελίας δεσπόζει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακράγαντα, μίας από τις λαμπρότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Η ξακουστή Κοιλάδα των Μουσείων βρίσκεται σε ένα πράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στη θάλασσα και τη σύγχρονη πόλη του Αγκριτζέντο και περιλαμβάνει πλήθος σωζόμενων ναών. Εξαιρετικά ενδιαφέροντες οι Ναοί του Κάστορα και Πολυδεύκη αλλά και της Ήρας, όμως αναμφίβολα αυτός της Ομόνοιας είναι από τους καλύτερα σωζόμενους του κόσμου, επιλέχτηκε σαν σήμα της UNESCO, ενώ μπροστά του είναι τοποθετημένο ένα υπέροχο άγαλμα.

Στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε επίσης έναν πελώριο Τελαμώνα πεσμένο (αντίγραφο, το αυθεντικό βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης) και χριστιανικές κατακόμβες των πρώτων μετά Χριστό αιώνων. Εάν βρεθείτε στον Ακράγαντα καλοκαίρι, μην παραλείψετε να κάνετε μπάνιο στη μοναδική παραλία ”Σκάλα των Τούρκων” που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Tip: H Koιλάδα των Ναών εκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση και θα χρειαστείτε αρκετή ώρα για να περιηγηθείτε σε αυτήν, πιθανότατα υπό τον ήλιο, προκειμένου να αποφύγετε την ανηφόρα και την επιστροφή προτείνεται το εξής: Παρκάρετε στο πάρκινγκ πίσω από το Ναό της Ήρας, επισκεφτείτε όλο τον χώρο και στο άλλο πάρκινγκ πίσω από το ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη πάρετε ταξί που θα σας πάει σε ελάχιστο χρόνο στο αμάξι σας.