top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για την Κολωνία

Πληθυσμός: 1.017.155

Νόμισμα: Ευρώ (€)

Αεροδρόμιο/α: Cologne Bonn (CGN)

Αυτή η πολύ παλιά πόλη του καθεδρικού ναού στον ποταμό Ρήνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα στη δυτική Γερμανία. Η Κολωνία (Köln στα γερμανικά) φημίζεται για τις 12 μεγάλες εκκλησίες της Ρωμανικής - ειδικά τον υπέροχο καθεδρικό ναό της Κολωνίας - όλα εύκολα με τα πόδια από την ιστορική παλιά πόλη. Το πανεπιστήμιο του είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η Κολωνία μπορεί να εντοπίσει τις ρίζες της στον πρώτο αιώνα μ.Χ., όταν ιδρύθηκε ως ρωμαϊκή επαρχιακή πρωτεύουσα και στρατιωτικό προπύργιο. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του για τους τουρίστες είναι ότι διατηρεί στοιχεία από όλες τις διάφορες περιόδους της μακράς ιστορίας του.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του είναι ρωμαϊκά ερείπια, μεσαιωνικές εκκλησίες, μπαρόκ παλάτια και μουσεία που αντανακλούν τόσο διαφορετικά θέματα όπως οι σκοτεινότερες εποχές του στα μέσα του 20ού αιώνα και τα διάφορα προϊόντα για τα οποία είναι γνωστά: αρώματα, μουστάρδα και σοκολάτα.

Η σημασία της Κολωνίας δεν επιβραδύνθηκε ποτέ και σήμερα, η πόλη παραμένει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της Γερμανίας. Για το σκοπό αυτό, φιλοξενεί πολλές εγκαταστάσεις τέχνης και ψυχαγωγίας, μαζί με περισσότερες από 100 γκαλερί και τουλάχιστον τρεις δωδεκάδες μουσεία. Είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για να κατάστημα, ειδικά κατά μήκος φιλικό προς τους πεζούς δρόμους, όπως Hohe Straß e και Schildergasse.

Για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας στα αξιοθέατα, φροντίστε να διαβάσετε τη λίστα με τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κολωνία.