top-image

Ιστιοπλοικό πλοίο Rickmer Rickmers και Cap San Diego

Αγκυροβολημένο κατά μήκος του ποταμού στο Landungsbrücken, το Rickmer Rickmers είναι ένα ψηλό πλοίο τριών ιστών με μακρά και πολύχρωμη ιστορία. Χτισμένο το 1896, το πλοίο επέστρεψε στο Αμβούργο το 1983 και, μετά από τέσσερα χρόνια αποκατάστασης, είναι τώρα ένα μουσείο που επικεντρώνεται στον ρόλο του εμπορικού ναυτικού τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα (υπάρχει ακόμη και ένα εστιατόριο επί του πλοίου).

Το MS Cap San Diego , ένα φορτηγό πλοίο της δεκαετίας του 1960, είναι ένα άλλο μουσείο εμπορικών θαλάσσιων πλοίων με πρόσβαση επισκεπτών σε ολόκληρο το πλοίο, από τη γέφυρα έως τα μηχανοστάσια (διατίθενται διασκεδαστικές διανυκτερεύσεις).

Μια διαφορετική άποψη του Ψυχρού Πολέμου είναι διαθέσιμη στο πρώην Σοβιετικό υποβρύχιο , B-515 , το οποίο είναι πλέον ανοιχτό ως μουσείο και ελλιμενίζεται στο St. Pauli Fischmarkt 10. Για όσους ενδιαφέρονται για τη θαλάσσια τέχνη, μια επίσκεψη στο Μουσείο Altonaer είναι καλή αξίζει τον κόπο και διαθέτει πολλά σημαντικά έργα ζωγραφικής, γλυπτά και πολιτιστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Διεύθυνση: Bei den St. Pauli-Landungsbrücken 1a, 20359 Hamburg

Επίσημος ιστότοποςwww.rickmer-rickmers.de