top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Γρανάδα

Η Γρανάδα είναι η ψυχή της Ανδαλουσίας, ένας τόπος μαγευτικής ομορφιάς στους πρόποδες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα. Αυτή η μυστική πόλη ήταν η πρωτεύουσα ενός μαυριτανικού βασιλείου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα.

Για τους Μαυριτανούς, που έφτασαν από τη Βόρεια Αφρική, το καταπράσινο περιβάλλον της Γρανάδας ήταν σαν τον παράδεισο στη Γη. Η Δυναστεία Nasrid βασιλεύει με λαμπρότητα σε αντίθεση με οπουδήποτε στον μεσαιωνικό κόσμο. Το φρούριο στην κορυφή του λόφου του παλατιού της Αλάμπρα ήταν ένας παράδεισος πρασίνου, κήπων με τριανταφυλλιές και ατελείωτες πηγές.

Αφού άνθισε για αιώνες, η Γρανάδα έγινε ο τελευταίος προμαχώνας των Μαυριτανών στην Ισπανία όταν οι Καθολικοί Μονάρχες κατέλαβαν την πόλη το 1491.

Αν και τώρα είναι κυρίως χριστιανική, η Γρανάδα κληρονόμησε πλούσιες ισλαμικές, εβραϊκές και τσιγγάνικες επιρροές. Ο αναγεννησιακός καθολικός καθεδρικός ναός ήταν κάποτε τζαμί. Το Albaicín (παλιά μαυριτανική πόλη) και το Alcaicería (αγορά μπαχαρικών) έχουν αυθεντική αραβική γεύση. Πολύχρωμη κουλτούρα τσιγγάνων και υπέροχος χορός φλαμένκο βρίσκεται στις σπηλιές της συνοικίας Sacromonte.