top-image

Το χωριό του Άγιου Βασίλη

Εάν η ευκαιρία να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη, μια επίσκεψη στο χωριό του δεν θα σας απογοητεύσει – τελικά , το Rovaniemi είναι η επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία .

Μόλις οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Ροβανιέμι (είτε πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 4 προς το Ιβάλο ή μεταβείτε στο τοπικό λεωφορείο # 8 με την ονομασία "Santa Express"), αυτό το εορταστικό χωριό διακοπών είναι όπου θα βρείτε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και τον Kris Kringle. Το Κεντρικό Ταχυδρομείο έχει μια απευθείας αλληλογραφία προς τον ίδιο τον Σάντα, η κ. Κλάους ψήνει παραδοσιακά μπισκότα μελοψωμάτων και αφηγείται ιστορίες για τη Λαπωνία στο Χριστουγεννιάτικο Εξοχικό σπίτι της , και ο Σάντα εξηγεί πώς ετοιμάζεται και τα ευχάριστα ξωτικά του για τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο στα δωμάτια εργασίας του.

Εδώ μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία (και να πάρετε ένα πιστοποιητικό) του εαυτού σας που περπατά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, με μια ζωγραφισμένη πινακίδα που σηματοδοτεί τον κύκλο γεωγραφικού πλάτους που εκτείνεται 66 ° 33'45.9 "βόρεια του ισημερινού.

Συμβουλή : Για να δείτε τον Άγιο πρόσωπο με πρόσωπο εγκαίρως, να είστε έτοιμοι και να περιμένετε στη γραμμή μόλις ξεκινήσουν οι ώρες επίσκεψης. Εάν το πιέσετε μέχρι αργότερα μέσα στη μέρα, η γραμμή μπορεί να διαρκέσει ώρες.