top-image

Κτήριο Φιλαρμονικής ( Elbphilharmonie )

Γνωστό σε τοπικό επίπεδο ως "Elphi", το επιβλητικό Elbphilharmonie (Elbe Philharmonic Hall) είναι το κοσμηματοπωλείο του ανανεωμένου λιμανιού του Αμβούργου. Βρίσκεται στο σημείο της χερσονήσου του Grasbrook, αυτό το νέο κτίριο έχει γίνει το σημαντικότερο ορόσημο της πόλης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα - και πιο ακουστικά ευχάριστα - αίθουσες συναυλιών στον κόσμο.

Άνοιξε σε καταπληκτική φαντασία το 2017, η βάση του αποτελείται από μια αποθήκη έξι ετών, έξι ορόφων κακάο, τσαγιού και καπνού, κατασκευασμένη από κόκκινο τούβλο, πάνω από την οποία ξεσηκώνει επιπλέον είκοσι ιστορίες κυρτού, λαμπερού γυαλιού.

Η μεγαλύτερη από τις τρεις αίθουσες συναυλιών της έχει 2.150 θέσεις και διαθέτει 10.000 πλάκες ειδικά σχεδιασμένες για να συντονίζουν τα ηχητικά κύματα. Το κτήριο φιλοξενεί επίσης ένα μεγάλο ξενοδοχείο, διαμερίσματα κατοικιών, εστιατόρια και άλλα χαρακτηριστικά, όπως χώρο στάθμευσης.

Μια δημόσια προσβάσιμη πλατφόρμα παρατήρησης, το Elbphilharmonie Plaza προσφέρει υπέροχη θέα στο λιμάνι και την πόλη.

Κλασική λάτρεις της μουσικής θα πρέπει να προγραμματίσουν για ένα βράδυ στο Αμβούργο Κρατική Όπερα (Staatsoper Hamburg), πολύ-θαύμαζε για το πλούσιο πρόγραμμα της όπερας και εξαιρετική ακουστική του.

Διεύθυνση: Platz der Deutschen Einheit 1, 20457 Hamburg

Επίσημος ιστότοποςwww.elbphilharmonie.de/en/