top-image

Ορεινή Αχαϊα και Καλάβρυτα

Ορεινή Αχαϊα και Καλάβρυτα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Ορεινή Αχαϊα και Καλάβρυτα
 
 Οδικώς 4 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα Αναχώρηση – Λάρισα – Βόλος - Ιτέα - Πάτρα

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο, Αλαμάνα,. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Ιτέα. Η Ιτέα κτισμένη στο βάθος του Κρισσαίου Κόλπου, κατά μήκος του παραθαλάσσιου χώρου της ομώνυμης κοιλάδας, του Κρισσαίου Πεδίου, αποτελεί την νότια απόληξη του φημισμένου Δελφικού τοπίου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και περίπατο και συνεχίζουμε για Πάτρα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ αναχώρηση για να συμμετέχουμε στην περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση .

2η μέρα: Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα – Ζαχλωρού - Λίμνη Τσιβλού

Μετά το πρωινό μας προορισμός το Μέγα Σπήλαιο. Η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.) Εδώ συναντούμε μεταξύ άλλων την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα, τόπο μαρτυρίου όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο, δοκιμάζοντας ντόπια προϊόντα. Κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια και τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες με τις αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για τους άπορους μελόνυμφους. Αναχώρηση για την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Θαυμάσιο οικοσύστημα γεμάτο πεύκα, έλατα και καστανιές. Επιστροφή στην Πάτρα, και το βράδυ αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία .Μετά τις ευχές και τα πυροτεχνήματα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο.

3η μέρα : Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο                                  

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού, (έξοδα ατομικά) το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα ,το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο Σπήλαιο Λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Κλειτορία όπου θα πάρουμε το Πασχαλινό εορταστικό μας γεύμα ( έξοδα ατομικά ) και συνεχίζουμε προς τον μικρό παράδεισο, το Πλανητέρο. Επιστροφή το απόγευμα στην Πάτρα

4η ημέρα Πάτρα – Ρίο Αντίρριο – Βόλος - Θεσσαλονίκη                                    

Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και αναχώρηση για να περάσουμε την μοναδική καλωδιωτή γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου . Συνεχίζουμε για Βόλο. Άφιξη  περιήγηση στην όμορφη πόλη . Στην συνέχεια ελεύθεροι για καφέ ή φαγητό .  Αμέσως μετά αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας .

 
.
Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Δείπνα, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα , στα ξενοδοχεία που αναφέρουμε στον αναλυτικό τιμοκατάλογο ότι προσφέρουν ‘’ημιδιατροφή με εορταστικά γεύματα ‘’
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •  Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 Γενικές Πληροφορίες

 

Πληθυσμός: 167.446 

Καλωσορίσατε στην Πάτρα– στην πόλη όπου η διασκέδαση, η ιστορία και ο πολιτισμός δημιουργούν έναν υπέροχο προορισμό για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!Ανακαλύψτε όλα εκείνα που δεν γνωρίζατε για την πόλη περπατώντας. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την οδό Αγίου Νικολάου, τον πιο φημισμένο δρόμο της Πάτρας, που ξεκινά από την Άνω Πόλη και καταλήγει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Τα 192 σκαλιά της οδού (από το τελευταίο μάλιστα μπορείτε να αγναντέψετε την πόλη από ψηλά) αποτελούν «σύνορο» του σύγχρονου κέντρου με την Παλιά Πόλη, η οποία είναι χτισμένη περιμετρικά του Κάστρου.

 Αξιοθέατα   

 

 

Καλάβρυτα

Ένα πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, ο ιστορικός οδοντωτός, αναρίθμητα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σπορ βουνού.Πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ο περίφημος οδοντωτός να το διασχίζει «ατρόμητος», το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η μονή της Αγίας Λαύρας και το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο. Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Oρεινοί ξενώνες, καλό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του, το πλατανόδασος στο Πλανητέρο... Τι άλλο να ζητήσετε από έναν ορεινό προορισμό, για να τον βάλετε πρώτο στις προτιμήσεις σας; Α, ναι, την κοντινή απόσταση από την την Πάτρα.

 

 

 
 
 
 
 

 

Λίμνη Τσιβλού

Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού, στον δήμο Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, βρίσκεται η λίμνη Τσιβλού.Πρόκειται για έναν σημαντικό υγροβιότοπο, ο οποίος φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, ενώ παράλληλα η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής.Η λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 1913, όταν μια μεγάλη κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη.Σε ό,τι αφορά το όνομα της λίμνης, προέρχεται από το χωριό Τσιβλός, το οποίος καταποντίστηκε μερικώς έπειτα από την κατολίσθηση.Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ονομάζεται και Μαυρολίμνη, για το κακό που προξένησε.

 

 
 
 
 
 

 

Σπήλαιο Λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μ., σχεδόν 18 χλμ. νότια των Καλαβρύτων και 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Πάτρας, επί του επαρχιακού δρόμου Καλαβρύτων-Κλειτορίας. Το συνολικό μήκος του φτάνει περίπου τα 2 χλμ. και το απώτερο εσωτερικό του διαμορφώνεται σε κλιμακωτά επίπεδα με εντυπωσιακές διαδοχικές λίμνες από τις οποίες πήρε και την ονομασία του.

 

 

 
 
 
 
 

 

Αγία Λαύρα

Η Αγία Λαύρα είναι ιστορική μονή στα Καλάβρυτα μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, σύμφωνα με διαδεδομένη στην Ελλάδα εξιστόριση. Σύμφωνα με άλλες απόψεις το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί απλώς θρύλο.Βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Καλαβρύτων επάνω σε λόφο στους πρόποδες του όρους Βελιά και σε υψόμετρο 933 μέτρων.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!