top-image

Grosser Tiergarten και η στήλη της νίκης

Κυριολεκτικά μεταφρασμένο ως "Animal Garden", το Grosser Tiergarten του Βερολίνου υπήρξε από καιρό σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Αρχικά ένα βασιλικό καταφύγιο κυνηγιού στο οποίο διατηρήθηκαν ελάφια, άγριοι χοίροι και άλλα θηράματα, μετατράπηκε σε δημόσιο πάρκο το 1700. Ελκυστικά διαμορφωμένο με άφθονα δέντρα και θάμνους και εκτάσεις χόρτου και λουλουδιών, το Tiergarten καλύπτει 210 εκτάρια και είναι ένα αγαπημένο μέρος για χαλάρωση, περπάτημα και βαρκάδα

Το πάρκο περιέχει επίσης πολλά αγάλματα και μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του Αγάλματος της Βασίλισσας Λουίζ του 1880 , το οποίο απεικονίζει με ανακούφιση υπενθυμίζοντας τη φροντίδα των τραυματιών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Πολέμου του 1806, και ένα μνημείο του 1849 στον Φρέντερικ Γουίλλμ ΙΙΙ , με ανάγλυφα που αντανακλούν την ειρήνη του Βασιλιά. - διάθεση αγάπης.

Το πιο διάσημο από τα μνημεία του Tiergarten είναι η τεράστια στήλη νίκης (Siegessaule), μια κατασκευή 70 μέτρων ύψους που στεμμένη από ένα χρυσό άγαλμα της Βικτώριας ύψους οκτώ μέτρων. Το άγαλμα, που ονομάστηκε Golden Lizzy από τους ντόπιους, ολοκληρώθηκε το 1873. Αξίζει να ανεβείτε τα 285 σκαλοπάτια στην κορυφή αυτού του υπέροχου μνημείου για τη θέα στο Tiergarten . (Και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ακόμα ενδείξεις ζημιάς από σφαίρες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.)

Διεύθυνση: Str. des 17. Juni, 10785 Βερολίνο