top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Βίλνιους

Το Βίλνιους δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Λιθουανίας αλλά και το κέντρο της Ευρώπης. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της ηπείρου – το γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης βρίσκεται μόλις 26 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βίλνιους. 
Με πληθυσμό 554 409 κατοίκους το Βίλνιους διατηρεί το αίσθημα της ζεστής, φιλικής αλλά και ανοικτής πόλης που δεν είναι μόνο το σπίτι των Λιθουανών αλλά και ενός μεγάλου αριθμού Ρώσων, Πολωνών, Εβραίων και απόδημων από την Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι ίσως αυτό το μείγμα της κοσμοπολίτικης ζωής και του τοπικού αισθήματος που προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Είναι η πλησιέστερη πόλη στο κέντρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, καμαρώνει για την μεγαλύτερη διατηρητέα Παλιά Πόλη στην Ανατολική Ευρώπη, είναι γεμάτη με ένα απίστευτό μείγμα αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών, διαθέτει ιστορική γοητεία και προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας μοντέρνας πόλης. Αλλά πραγματικά, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν συλλαμβάνει την ουσία του Βίλνιους.

Το Βίλνιους έχει πνεύμα . Είναι μια πόλη όπου μια μαγική ταπετσαρία με γοητεία και χαρακτήρα υφαίνει αμέτρητα θέλγητρα μαζί.

Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και ανάπτυξη, αλλά είναι και πλούσια σε γοητεία χρόνων. Είναι η πόλη της προόδου και της αιώνιας αυτοπεποίθησης.

Είναι επίσης μια πόλη όπου οι άνθρωποι μαζεύονται για να ζήσουν με ζωντάνια, και χαρά, για να δημιουργήσουν και να ευημερήσουν.

Ένα είναι σίγουρο – είναι αδύνατον να επισκεφτείτε το Βίλνιους χωρίς να αισθανθείτε το πνεύμα του, χωρίς να νιώσετε τον απόηχο της ιστορίας και την ορμή της προόδου. Δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να σας συναρπάσει η ομορφιά, το μυστήριο και η μαγεία της πόλης.