top-image

Με το γραφικό παλιό λιμάνι του στις εκβολές του Σηκουάνα, το Honfleur είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης . Περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Χάβρη, η πόλη διαθέτει ατμοσφαιρικά πλακόστρωτα δρομάκια και πολλά παλιά σπίτια με ξύλα.

Αυτό το παλιό λιμάνι της θάλασσας ήταν όπου οι ταξιδιώτες ξεκίνησαν ταξίδια στον Καναδά τον 16ο αιώνα. Στη βόρεια πλευρά του λιμανιού βρίσκεται το κτίριο υπολοχαγίας του 16ου αιώνα, το παλιό κυβερνητικό σπίτι, χτισμένο στα ερείπια των αρχαίων τειχών της πόλης.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του Honfleur, το Musée de la Marine (Ναυτικό Μουσείο), στεγάζεται στην πρώην Eglise Saint-Etienne, η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Το Ναυτικό Μουσείο αφηγείται την ιστορία της ναυσιπλοΐας, της αλιείας και της ναυπηγικής στο Honfleur.

Το Musée Eugène Boudin (στο Place Erik Satie) είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε για τους λάτρεις της ιμπρεσιονιστικής τέχνης. Οι πίνακες και τα σχέδια του Boudin αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της συλλογής. Τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν κομμάτια άλλων καλλιτεχνών ιμπρεσιονιστών όπως ο Gustave Courbet, ο Eugène Isabey και ο Paul Huet που ζωγράφισαν σκηνές της ακτογραμμής της Νορμανδίας.

Το Musée Eugène Boudin διαθέτει επίσης ένα παράρτημα αφιερωμένο στη θρησκευτική τέχνη, που βρίσκεται στο ανεξάρτητο καμπαναριό της Eglise Sainte-Catherine . Ένα ενδιαφέρον τουριστικό αξιοθέατο, αυτή η ύστερη γοτθική εκκλησία χτίστηκε από ντόπιους ναυαγούς μετά τον πόλεμο των εκατό ετών