top-image

Η παλιά συνοικία της πόλης του Λουξεμβούργου

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της όμορφης πόλης του Λουξεμβούργου - συχνά αναφέρεται τοπικά ως απλά "d'Stad" - από ό, τι στην ιστορική παλιά συνοικία. Καθορισμένο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1994, οι αρχαίες οχυρώσεις της πόλης εξασφάλισαν τη θέση της ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Το φρούριο ήταν τόσο απόρθητο, ονομάστηκε «Γιβραλτάρ του Βορρά» και παρόλο που το αρχικό φρούριο διαλύθηκε μεταξύ 1867 και 1883, ο αντίκτυπός του στην Παλιά Συνοικία είναι εμφανής παντού.

Σήμερα, οι παλιές οχυρώσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε όμορφα διαμορφωμένα πάρκα και κήπους, ενώ τα πλακόστρωτα δρομάκια του είναι γεμάτα γοητευτικά παλιά σπίτια και κτίρια. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε λίγες ώρες εξερεύνησης καθώς διασχίζετε τις πολλές γέφυρες του - συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής γέφυρας του Αδόλφου , που θεωρείται ορόσημο της πόλης - και διασχίζετε τα πολλά σοκάκια της, κατά προτίμηση χωρίς χάρτη (απλώς ακολουθήστε τη μύτη σας και δείτε πού καταλήγετε! ).

Ενώ υπάρχει άφθονος υπόγειος και υπόγειος χώρος στάθμευσης, εάν φτάνετε με αυτοκίνητο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις στάθμευσης και βόλτας της πόλης. Ακόμα καλύτερα, φτάστε με τρένο και κάντε κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχείο Old Quarter.