top-image

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 751 μέτρων, το Érice βρίσκεται στα παράλια της Δυτικής Σικελίας. Πηγαίνετε εκεί για την υπέροχη θέα και το ατμοσφαιρικό μεσαιωνικό αστικό τοπίο των στενών μικρών δρόμων που περιστρέφονται μεταξύ πυκνών σπιτιών.

Το τείχος της πόλης χρονολογείται από το 1000 π.Χ., που χτίστηκε από τους Φοίνικες και αργότερα αποκαταστάθηκε από τους Καρθαγένη. Οριοθετεί τη μία πλευρά της τριγωνικής περιμέτρου της πόλης, η οποία είναι μόλις ένα χιλιόμετρο από οποιαδήποτε πλευρά.

Το πιο σημαντικό κτίριο είναι το Chiesa Matrice , του οποίου η πρόσοψη επισημαίνεται από ένα όμορφο παράθυρο με τριαντάφυλλο. Χτίστηκε το 1314 χρησιμοποιώντας πέτρα από αρχαία κτίρια. το καμπαναριό του είχε ανεγερθεί το 1312 ως αμυντικός πύργος. Το 1426, μια γοτθική στοά προστέθηκε στην πρόσοψη. Στο εσωτερικό, αναζητήστε το άγαλμα του 1469 Η Μητέρα του Θεού , που θεωρείται έργο του Francesco Laurana, καθώς και το μαρμάρινο βωμό που δημιουργήθηκε από τον Giuliano Mancino το 1533.

Σε μια γωνιά της πόλης, μέσα από ένα καταπράσινο καταπράσινο πάρκο, θα φτάσετε στο μεσαιωνικό Castello Pepoli , στην τοποθεσία της αρχαίας ακρόπολης, και πέρα ​​από αυτό στην τοποθεσία του Ναού της Αφροδίτης, στο Castello di Venere , που χρονολογείται από το 12ος έως 13ος αιώνας. Η θέα είναι καταπληκτική.

Η εκκλησία του San Giovanni Battista διατηρεί τη γοτθική-νορμανδική πύλη του αρχικού κτηρίου, και μέσα, έργα του 15ου και 16ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τον Antonello Gagini και τον Antonio Gagini. Επίσης από τη γοτθική εποχή βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου , που χρονολογείται από το 1339. Το Museo Comunale περιέχει τοπικά νεολιθικά, Punic, ελληνικά και ρωμαϊκά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτού κεφαλιού της Αφροδίτης από τον τέταρτο αιώνα π.Χ., καθώς και κοσμήματα, χάλκινα αγάλματα. , τερακότα και μαρμάρινα γλυπτά, συμπεριλαμβανομένων των Annunziata του Antonello Gagini .