top-image

Βόλος-Γύρος Πηλίου

Βόλος-Γύρος Πηλίου

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΟΛΟΣ, ΠΗΛΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Βόλος-Γύρος Πηλίου
 
 Οδικώς 4 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα: Θεσ/νίκη- Κατερίνη – Λάρισα – Βόλος – Πορταριά - Μακρυνίτσα

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο. Άφιξη και ελεύθεροι στην όμορφη πόλη και αμέσως μετά συνεχίζουμε για τη Πορταριά . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου, με πανέμορφη θέα στον Παγασητικό . Γεύμα και καφέ εξ ιδίων και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Πορταριά. To απόγευμα μεταφορά στην Εκκλησία και παρακολούθηση του Επιταφίου. 

2η ημέρα: Πορταριά - Ανω Λεχώνια (Μουτζούρης) - Μηλιές – Βυζίτσα

Πρωινό και αναχώρηση για ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές με το τοπικό λαογραφικό μουσείο, τη Βιβλιοθήκη η διαδρομή είναι ορεινή. Διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Επόμενος σταθμός η Βυζίτσα ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα σύμφωνα με το έθιμο.

3η ημέρα: Πορταριά – Χάνια - Ζαγορά - Τσαγκαράδα

Πρωινό και ξεκινάμε για τα Χάνια, ένα όμορφο χωριό με καταπληκτική θέα και με πλούσια αγορά τοπικών προϊόντων. Θα συνεχίσουμε για τη Ζαγορά με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα μεγάλα παραδοσιακά πυργόσπιτα. Πρώην μεγάλο μεταξοπαραγωγό κέντρο και νυν μεγάλο κέντρο παραγωγής μήλων, συνεχίζουμε για την γραφική Τσαγκαράδα με την μοναδική θέα και την όμορφη πλατεία. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο.

4η ημέρα: Πορταριά - Βόλος – Τσιπουράδικα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό ελεύθερος χρόνος για αγορές παραδοσιακών προϊόντων και αναχώρηση για το Βόλο. Ελεύθερος χρόνος στην μαρίνα της πόλης με τα εκατοντάδες ιστιοπλοικά σκάφη αναψυχής και στη συνέχεια θα ζήσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε τσιπουράδικο της πόλης για να γευτούμε τις θαλασσινές λιχουδιές που έχουν γίνει γνωστές σε όλη την Ευρώπη. Το απόγευμα ξεκινάμε για Θεσσαλονίκη όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Δείπνα, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα , στα ξενοδοχεία που αναφέρουμε στον αναλυτικό τιμοκατάλογο ότι προσφέρουν ‘’ημιδιατροφή με εορταστικά γεύματα ‘’
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •  Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 Γενικές Πληροφορίες

 

 Πληροφορίες: Το Πήλιο είναι βουνό της Θεσσαλίας που βρίσκεται δίπλα στον Βόλο.

Το υψόμετρό του είναι 1.624 μέτρα.Στην Ελληνική Μυθολογία λέγεται ότι ήταν η θερινή κατοικία των θεών και η πατρίδα των Κεντάυρων.

Η περιοχή είναι προστατευόμενος βιότοπος του δικτύου Natura

Είναι ένας πανέμορφος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Συνδιάζει βουνό, θάλασσα, χλωρίδα και όλα είναι μαγευτικά.

 Αξιοθέατα   

 

 

Βόλος

Ο Βόλος, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας.Κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου, συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων.Ο Βόλος μια πόλη με σχεδιασμό και ιδανική ρυμοτομία κάνει πανεύκολη την περιήγηση στο κέντρο ακόμη και του επισκέπτη που πάει πρώτη φορά. Σε δρόμους παράλληλους και κάθετους με την παραλία για να απολαύσει κανείς βόλτες και ψώνια.

 

 
 
 
 
 

 

Πορταριά

Η   πόρτα του Πηλίου!!! Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό κτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με υπέροχη θέα στο Παγασητικό Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια , ενώ σε ολόκληρο το χωριό υπάρχουν σπουδαία αρχοντικά, περίτεχνες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία. Ιδιαίτερα γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι και η κεντρική του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου  ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι..Είναι ένας προορισμός που για όλες τις εποχές του χρόνου,προσφέρει στους επισκέπτες της την ηρεμία της εξοχής και την απόλαυση της ομορφιάς της φύσης.

 

 
 
 
 
 

 

Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πανέμορφα σημεία που μπορούν να γίνουν ορμητήρια για την εξερεύνηση του βουνού των Κενταύρων.Η Τσαγκαράδα και η γειτονιά της είναι από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της πηλιορείτικης πολυμορφίας. Έχει εξαιρετικές παραλίες, γραφικότατους όρμους, καλοδιατηρημένα καλντερίμια, σπουδαία αρχιτεκτονική και μαγευτικά δάση. Αχ, αυτά τα δάση της… Όταν ο καλός Θεός έφτιαχνε το Πήλιο είχε φαίνεται μεγάλο περίσσευμα και σκόρπισε χωρίς φειδώ καστανιές και οξιές και βελανιδιές και φλαμουριές στην ανατολική πλευρά του βουνού. Και όταν ήρθαν εδώ οι άνθρωποι τον 16ο αιώνα, ανηφορίζοντας από τις ακτές της Φακίστρας και της Καραβοστασιάς για να φτιάξουν την Τσαγκαράδα, έχτισαν εκκλησίες για να δοξάζουν το όνομα του Θεού, αλλά, μεταξύ μας, μάλλον τους βγήκε η πίστη να κάνουν κατοικήσιμο το άγριο δάσος.

 

 
 
 
 
 

 

Μακρινίτσα

Το μπαλκόνι του Πηλίου!!! Μπορεί να είναι αποτελεί  κλισέ στα ταξιδιωτικά άρθρα, αλλά στην περίπτωση της Μακρινίτσας δεν υπάρχει πιο ακριβής τρόπος για να περιγράψει κανείς την εκπληκτική φυσική της θέση. Εξάλλου έτσι είναι γνωστό παγκοσμίως το γραφικό χωριό του Πηλίου, έχοντας «προίκα» τον χαρακτηρισμό από τον  Ελευθέριο Βενιζέλο που το αποκάλεσε έτσι όταν το επισκέφτηκε το 1934 και αντίκρυσε την μοναδική θέα. Πόλος έλξης της Μακρινίτσας αποτελεί το αποκαλούμενο και ως μπαλκόνι του χωριού, η μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια με την πανοραμική θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου, την μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό. Εκεί  θα θαυμάσετε  την μεγάλη τοιχογραφία του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ από το 1910, με τίτλο “Μάχη στην Κρύα Βρύση”.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!