top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Λίλ

Μια αξιόλογη παράκαμψη μεταξύ Παρισιού και Βρυξελλών οδηγεί στη Λιλ, την ιστορική πρωτεύουσα της Φλάνδρας (ένα μεσαιωνικό πριγκιπάτο που περιελάμβανε μέρος της βόρειας Γαλλίας, καθώς και βελγικές και ολλανδικές επαρχίες). Η φλαμανδική επιρροή εξακολουθεί να εμφανίζεται στη χαρακτηριστική μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης και την πλούσια κουζίνα.

Η γαστρονομία Lilloise περιλαμβάνει τυπικά βελγικά πιάτα και μοναδικές τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το " waterzo" "(ψάρι ή πουλερικά σε σάλτσα κρέμας με λαχανικά) και" potjevleesch "(τερίνα σε γλάστρες).

Όταν επισκέπτεστε τη Λιλ, τα πιο ευχάριστα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να περιπλανηθείτε στους πλακόστρωτους πεζόδρομους του Vieux Lille (η παλιά πόλη), να σταματήσετε σε φιλόξενα καφέ και να ανακαλύψετε τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Ένα μουσείο καλών τεχνών παγκόσμιας κλάσης, ο καθεδρικός ναός της avant-garde και η γενέτειρα του Charles de Gaulle είναι από τα σημαντικότερα.

Με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, το ευχάριστο κέντρο της πόλης και τη φιλική ατμόσφαιρα, η Λιλ είναι ένας ζωντανός αστικός προορισμός χωρίς καμία προσποίηση. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στην πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στη Λιλ