top-image

Καθεδρικός ναός του Αγίου Βικεντίου

Ίσως το πιο διάσημο κτίριο στη Βέρνη, το Berner Münster είναι επίσης γνωστό ως καθεδρικό ναό της Βέρνης ή ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βικεντίου. Ο καθεδρικός ναός είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελβετίας από τα τέλη του Μεσαίωνα και έπαιξε ζωτικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής της πόλης. Η ύστερη γοτθική δημιουργία είναι μια τρίκλιτη βασιλική με κίονες που ήταν υπό κατασκευή από το 1421 έως το 1893, όταν ολοκληρώθηκε η προσθήκη του οκταγωνικού άνω τμήματος και του ανοιχτού πυρά.

Η δυτική πόρτα του Bern Minster είναι πλούσια διακοσμημένη με γλυπτά (τώρα αντίγραφα). στο τύμπανο είναι μια τελευταία κρίση (ολοκληρώθηκε το 1495) που περιέχει μια σειρά από μορφές, και στους πλευρικούς τοίχους υπάρχουν πίνακες της πτώσης και του Ευαγγελισμού.

Ο σηκός και η χορωδία του St. Vincent Minster της Βέρνης έχουν αγκαλιάσει το θησαυροφυλάκιο με ωραία οικόσημα του 16ου αιώνα. Οι περίτεχνες σκαλιστές χορωδίες (1523) ήταν το πρώτο αναγεννησιακό έργο τέχνης στη Βέρνη. Στην αψίδα είναι μια γοτθική γραμματοσειρά (1524) και όμορφο βιτρό (1441-50).

Στο τέλος του νότιου κλίτους βρίσκεται ένα μνημείο του Berchtold von Zähringen (1601), που περιλαμβάνει ένα οικόσημο. Στο παρεκκλήσι του Matter (έβδομος κόλπος στο νότιο διάδρομο) βρίσκεται το παράθυρο Dance of Death (1917), με 20 σκηνές από το Dance of Death (1516-19) του Niklaus Manuel-Deutsch. Υπάρχει ένα υπέροχο μπαρόκ όργανο (1726-30), με 5.404 σωλήνες και εκλεκτό μοντέρνο βιτρό (1947) στο νότιο κλίτος.

Από τη δεντρόφυτη βεράντα Bern Minster , υπάρχει μια ελκυστική θέα προς την κοιλάδα Aare. και αν μπορείτε να φτάσετε στα 254 σκαλοπάτια του πύργου, η θέα στην πόλη είναι εξαιρετική - ειδικά σε μια καθαρή μέρα όταν οι Άλπεις εμφανίζονται ως φόντο.