Καππαδοκία σε Hotels 4*

Καππαδοκία σε Hotels 4*

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

πάντα μαγευτική…

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία. Εκεί που ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία άφησαν μνημεία και πολιτισμό, εκκλησίες και οικισμούς.

Προσκύνημα στον τόπο καταγωγής πολλών σύγχρονων Ελλήνων όπως στην Καισάρεια (Kayseri) – Νεάπολη (Nevsehir) - Προκόπι (Urgup) –  Μαλακοπή (Derinkuyu) - Καρβάλη (Guzelyurt) - Κόραμα (Goreme) - Σινασός (MustafaPasa) – Αραβισσός – ΄Αβανος – Ουτσχισάρ – Ζέλβη – Ορταχισαρ

Ταξίδι στην εκπληκτική Καππαδοκία με τις “νεραϊδοκαμινάδες”, τις υπόγειες πολιτείες και την ιδιαιτερότητα του τοπίου, μοναδικού στον κόσμο.

 

 

 

1η μέρα : Μ. Πέμπτη  25/04 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -  ΝΕΑΠΟΛΗ (Nevsehir) –Άβανος   

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <<Μακεδονία>> της Θες/νίκης στις 07:40 και πτήση (με της Τουρκικές Αερογραμμές) για την περίφημη πόλη της Νεάπολης μέσω Κων/πολης. Άφιξη στις 13:45 και πρώτη γνωριμία με τη γραφική πόλη Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.   

TK1882 25 APR SKG – IST 09:40 – 11:00

TK2012 25 APR IST – ASR 12:20 – 13:45

2η μέρα: Μ. Παρασκευή 26/04 Άβανος- ΚΟΡΑΜΑ (GOREME) – ΖΕΛΒΗ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ (ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΤΡΟ) – Αραβισσός (Gulsehir)

Πρωινό και ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσιν  πασίγνωστo για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πόλη, κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην γραφική Αραβισσό όπου και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Μ.Σάββατο 27/04 ΝΕΑΠΟΛΗ (Nevsehir) – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ-ΆΒΑΝΟΣ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Νεάπολης με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Στη συνέχεια παρακολούθηση του χορού των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : Κυριακή 28/04 ΆΒΑΝΟΣ –ΣΙΝΑΣΟΣ -ΆΒΑΝΟΣ

Πρωινό. Αναχώρηση για την Σινασό όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία των Αγ. Κων/νου και Ελένης και στον Άγιο Νικόλαο. Μια μοναδική περιοχή που ‘κουβαλάει’ μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα  ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε και θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Πρωινό και αναχωρούμε για την Καισάρεια και το κέντρο της πόλης. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Βυζαντινό Κάστρο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη πόλη του Προκοπίου. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά (Asmali Konak) και στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Ο παραπάνω οικισμός ανήκει στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Δευτέρα του Πάσχα 29/04  ΆΒΑΝΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ –ΚΩΝ/ΠΟΛΗ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  

Πρωινό και αναχωρούμε για την Καισάρεια και το κέντρο της πόλης. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Βυζαντινό Κάστρο.

Αμέσως μετά  θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καισάρεια για την πτήση της Θες/νίκης διαμέσου της Κων/πολης.

TK2013 29/4 ASR – IST 14:30 – 16:05

TK1893 29/4 IST – SKG 18:35 – 19:55

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 625 €

Διαφορά μονόκλινου: 170€

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για την Kαππαδοκία (αεροδρόμια Νεάπολης και Καισάρειας ).

Μια αποσκευή 20 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο.

4  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 *  στη περιοχή Άβανος   

4  πρωινά στη μορφή πλουσιοπάροχου ανοιχτού μπουφέ.

4  δείπνα στη μορφή πλουσιοπάροχου ανοιχτού μπουφέ

Εκδρομές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ελληνόφωνος    τοπικός ξεναγός

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων. (145 eur )

Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα / δείπνα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια.

 

 

Σημειώσεις:

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι όμοιες με τις αντίστοιχες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Συναλλαγές στην Τουρκία γίνονται με Τουρκικές λίρες ισοτιμία: 1 € =6, TL.

Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.( Αφορά την ελεύθερη ημέρα )

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το αεροσκάφος στην Κων/πολη πρέπει απαραίτητα, όσοι ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου, να κρατήσετε για την επιστροφή σας το λευκό χαρτάκι πάνω στο όποιο θα ‘σφραγίσουν’ οι Τούρκοι αστυνομικοί την είσοδο σας. Θα σας χρειαστεί απαραίτητα κατά την επιστροφή σας!

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία διαφέρουν από τις αντίστοιχες στην Θες/νικη, τουλάχιστον σε όσα αφορά την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, ζεστό το πρωί και επικρατεί περισσότερο δροσιά το βραδάκι. Χρειάζονται απαραίτητα να έχετε μαζί σας, μπουφάν, αδιάβροχο και μια ομπρέλα που ίσως χρειαστεί.

Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις.

Στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται τα πρωινά και τα δείπνα στους χώρους του ξενοδοχείου. Δεν περιλαμβάνονται οι καταναλώσεις ποτών που επιβαρύνουν τον κάθε ταξιδιώτη χωριστά.

 

Παρατηρήσεις:

Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. (Απαγορεύεται το γράμμα στον αριθμό ταυτότητας να είναι το ελληνικό Φ)

Προσοχή: Σύμφωνα με το άρθρο 55 Ν3585/2007, ο χρόνος ισχύος της ταυτότητας (με λατινικούς χαρακτήρες) ορίζεται στα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο και σε περίπτωση που δεν την έχετε ανανεώσει, ταξιδεύετε με προσωπική ευθύνη σας.

Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο –05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο.

 

Σημειώσεις:

Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο –05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο.