ΑΕΡ ΠΡΑΓΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΗΜ HOTELS 3* & 4* HB

ΑΕΡ ΠΡΑΓΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΗΜ HOTELS 3* & 4* HB

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΤΣΕΧΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΠΡΑΓΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΗΜ.
ΔΡΕΣΔΗ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ

 

1η μέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Μετά την άφιξη μας, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τη λεγόμενη «Φλωρεντία του Βορρά», τη Δρέσδη που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, πανέμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια μπαρόκ ρυθμού και αναγέννησης, όπως την όπερα, το ανάκτορο Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τους όμορφους κήπους, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών «Frauenkirche» και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για την Πράγα. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου, όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας του Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Σας προτείνουμε μια φανταστική εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι. Ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «βασιλική πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ’ και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, τεχνών και της πολιτικής, όπως οι Τσάρος Πέτρος Α’, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μπαχ και Μαρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα υγείας και αναζωογόνησης της κεντρικής Ευρώπης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΠΡΑΓΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βερολίνο όπου με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το φημισμένο μουσείο της Περγάμου (είσοδος εξ ιδίων). Στο μουσείο στεγάζονται ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους, όπως ο βωμός της Περγάμου και η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Eκτός από τη συλλογή αρχαιοτήτων, στον ίδιο χώρο υπάρχουν το μουσείο ισλαμικής τέχνης και το μουσείο Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο Βερολίνο όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της πόλης, Χούμπολτ, την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, την πλατεία Μπέμπελ Πλατς (Bebelplatz) και το εντυπωσιακό Sony Center. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΠΟΤΣΝΤΑΜ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Ξεκινάμε την ξενάγηση πόλης. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, Τιεργκάρτεν. Στη συνέχεια, ακολουθεί προαιρετική εκδρομή για το Πότσνταμ. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά της τοπία, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο «Σανσουσί» (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Παλιά Αγορά, η οποία αποτελεί και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο κήπος Lustgarten και το ιστορικό δημαρχείο σχηματίζουν μέχρι σήμερα ένα συγκρότημα με αριστοκρατικό αέρα. Επιστροφή στο Βερολίνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

Ø Αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής. Φόροι αεροδρομίων.

Ø Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

Ø Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία.

Ø Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*. Ημιδιατροφή.

Ø Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Ø Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ø Είσοδος μουσείων και μνημείων.

Κόστος προαιρετικής εκδρομης:

Ø Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι 40ευρώ

Ø Εκδρομή στο Πότσνταμ 40ευρώ