Μαρόκο Hotels 4* & 5*

Μαρόκο Hotels 4* & 5*

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΑΡΟΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΜΑΓΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 7 ΗΜ.

ΦΕΖ-ΜΕΚΝΕΣ-ΡΑΜΠΑΤ-ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ

 

1η μέρα ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΕΖ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Φεζ. Άφιξη και μεταφορά στην ιερή πόλη Φεζ, τη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα ΦΕΖ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλης Μπαμπελμανσούρ και το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’ και τον πύργο Χασάν. Συνεχίζουμε για τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την Καζαμπλάνκα. Θα ξεναγηθούμε στην πλατεία Ηνωμένων Εθνών, στην πλατεία Μοχάμεντ Ε’, στο μέγα τζαμί του Χασάν Β’ (εξωτερικά), την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας, στην πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Αφήνουμε πίσω μας την Καζαμπλάνκα και κατευθυνόμαστε στο εξωτικό Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή μαροκινών λαϊκών τεχνών. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμάα ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμάα ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) αποτελεί από το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ όπου βρίσκεται και το μνημείο για τον Yves Saint Laurent, ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Επιστροφή στη ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ (ΕΛΕΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΑΟΥΙΡΑ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να μπορείτε να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο πανέμορφο Μαρακές. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εσαουίρα, παραθαλάσσια πόλη του δυτικού Μαρόκο, στις ακτές του Ατλαντικού. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, τα λευκά σαν νησιώτικα σπίτια και θα αισθανθούμε πρωταγωνιστές σε φιλμ εποχής. Αποτελεί πόλη των τεχνών και των γραμμάτων με πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία. Το οχυρωμένο κέντρο της, η Μεντίνα, έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 2001. Επιστροφή στο Μαρακές. Δείπνο και το βράδυ αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι.

 

7η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ 65 km

ΦΕΖ - ΡΑΜΠΑΤ 201 km

ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 86 km

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ 240 km

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με RYANAIR (μέσω ενδιάμεσων σταθμών).

Φόροι αεροδρομίων.

Διαμονή με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Ξεναγήσεις.

Δώρο φολκλορική βραδιά.

Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναφός.

Είσοδοι μουσεία και μνημεία.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Φιλοδωρήματα.