top-image

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΙΕΝΝΗ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΠΡΑΓΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη
 
Αεροπορικώς 7 ημέρες
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Πτήση για Βιέννη – Μετάβαση Πράγα – Ξενάγηση Παλιά πόλης.

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και αμέσως θα συνεχίσουμε οδικώς προς την Πράγα. Φτάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και μετά θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα | Πράγα – Ξενάγηση Καστρούπολης – Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Στην συνέχεια  χρόνος ελεύθερος  για καφέ ή ψώνια στο κέντρο της πόλης στην διάθεση των εκδρομέων. Το μεσημέρι σας προτείνουμε εκδρομή στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο της φύσης, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα. 

3η Μέρα | Πράγα – Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη.

Πρωινό και σήμερα θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία του ποταμού Έλβα» την πανέμορφη Δρέσδη με μακροχρόνια και λαμπρή ιστορία, η οποία μάλιστα αποτελούσε και την έδρα των Σαξόνων βασιλιάδων. Η Δρέσδη για πολλά χρόνια ήταν σημείο συνάντησης ζωγράφων και γλυπτών, μουσικών και συγγραφέων. Οι όμορφες γέφυρες και τα πλακάκια αναπαριστά την πομπή των Σαξόνων κυβερνητών. Φυσικά τα ιστορικά μπαρόκ κτίρια, οι επιβλητικοί ναοί και φυσικά η φημισμένη όπερα θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε το βασιλικό συγκρότημα Σβίνγκερ με το παλάτι και τους κήπους του, το «τείχος των διαδόχων» που κατασκευάστηκε με 24.000 πορσελάνινα σταθμός της επίσκεψης μας θα είναι και μια από τις ποιο παλιές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης (από το 1434), η Στριετζελμαρκτ που η γιορτινή της ατμόσφαιρα θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα. 

4η Μέρα | Πράγα – Βιέννη – Πανοραμική ξενάγηση της πόλης.

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και  θα ακολουθήσει η πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Άγιο Στέφανο και να απολαύσετε τη θέα από το Sky bar, πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή το διάσημο cafe viennois. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη.

5η Μέρα | Βιέννη – Επίσκεψη Σενμπρούν – Περιπατητική ξενάγηση πόλης – Βουδαπέστη.

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο ανάκτορο και στους κήπους του Schönbrunn, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση . Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μίας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Το μεσημέρι, θα επισκεφτούμε την Κρατική Όπερα, για να ξεναγηθούμε εσωτερικά και να θαυμάσουμε την εκπληκτική λυρική σκηνή, στην οποία δόθηκαν και δίνονται ακόμη παραστάσεις των πιο σημαντικών έργων του Μότσαρτ και άλλων Μεγάλων καλλιτεχνών, όπερας και κλασικής μουσικής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα | Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης – Προαιρετική διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά.

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B Παγκόσμιού πόλεμου. Το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση με τα διάσημα τσιγγάνικα βιολιά της Βουδαπέστης.

7η Μέρα | Βουδαπέστη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Προσοχή: H εταιρεία μας , σε αυτό το ταξίδι, δεν δέχεται μη εμβολιασμένους ενήλικες ταξιδιώτες.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.



Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

  • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
  • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
  • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€



Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις, είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο κατά τη διέλευση από Σκόπια και Σερβία. Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Comsote,Vodafone,κτλ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις μέσω internet
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
18/12
Aegean
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΙΕΝΝΗ
07:00
07:55
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
24/12
Aegean
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
08:30
11:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Πράγα:

 

 night prague Κάστρο της Πράγας και γέφυρα του Charles που απεικονίζονται στον ποταμό Vltava Άποψη από το ανάχωμα Smetana Πράγα, τ στοκ εικόνες με δικαίωμα ελεύθερης χρήσης

 

 

ΠΡΑΓΑ

Πληθυσμός: 1.267.449

Νόμισμα: Κορόνα Τσεχίας (Kč)

Αεροδρόμιο/α: Prague Vaclav Havel (PRG)

Χρησιμές διευθύνσεις:
Ιστοσελίδα για την δημιουργία δρομολογίων για της αστικές μεταφορές

Περιγραφή: Η "χρυσή πόλη", όπως συχνά καλείται η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη επί του ποταμού Μολδάβα (Vltava)

η Πράγα είχε την τύχη να μείνει σχεδόν άθιχτη από τους δύο παγκόσμιους πολέμους με συνέπεια να αποτελεί σήμερα ένα διαμάντι βγαλμένο από το παρελθόν.

Η ιστορία της πόλης ξεκίνησε από το 200 μ.χ. όταν και πρωτοκατοικήθηκε από Κελτικά φύλα. Οι χρυσές σελίδες της ιστορίας της όμως γράφτηκαν από 14ο αιώνα

και για τους επόμενους 2 αιώνες όταν και η Πράγμα αποτελούσε σημαντικότατο εμπορικό κόμβο της κεντρικής Ευρώπης. Σε αυτό το διάστημα χτίστηκαν πολλά

από τα αξιοθέατα της πόλης όπως η γέφυρα του Καρόλου, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου και το παλιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο

του Καρόλου. Στην νεότερη ιστορία η Πράγα έζησε την Κομμουνιστική εποχή που ολοκληρώθηκε με την βελούδινη επανάσταση το 1989, μετά την πτώση του τείχου

ς του Βερολίνου. Τα τελευταία χρόνια η Πράγα γνώρισε μια εκρηκτική ανάπτυξη και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικότατο οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο

. Οι Τσέχοι είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και διακρίνονται για την φιλοξενία τους και οι τιμές που θα συναντήσετε στην Πράγα, αν και σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση

με το παρελθόν, κινούνται σε λογικά επίπεδα. Η Πράγα αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους Έλληνες λόγο της πολύ καλής αεροπορικής σύνδεσης μέσω των

Τσέχικων αερογραμμών, με αποτέλεσμα στα μεγάλα και κεντρικά restaurant και καφετέριες να μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους και στα Ελληνικά. Το κλίμα στην

Πράγα είναι ωκεανικό-ηπειρωτικό με ζεστά καλοκαίρια και σχετικά κρύους χειμώνες.

 

Γλώσσα: Τσέχικα

Βασικές γνώσεις της γλώσσας:

Ναι

Ano

Όχι

Ne

Ευχαριστώ

Děkuji

Παρακαλώ

Prosím

Καλημέρα

Dobré ráno

Καληνύχτα

Dobrou noc

Γεία σου!

Ahoj

 

Τουριστικά Αξιοθέατα

Γέφυρα του Καρόλου (Κarluv most)

  Μια από της διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης, η Γέφυρα του Καρόλου (στα τσεχικά: Karlův most) ήταν μέχρι και το 1841, το μοναδικό πέρασμα

του ποταμού Μολδάβα συνδέοντας την Παλιά Πόλη με το Κάστρο της Πράγας.

Η Γέφυρα του Καρόλου αποτελεί μια πραγματικά στερεά σύνδεση πάνω από την οποία για χρόνια περνούσαν άμαξες με άλογα και ανέδειξε την πόλη

ως σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές του 20ου αιώνα η κίνηση έγινε μεγαλύτερη, το 1905

εγκαταστάθηκε

ένα ηλεκτρικό τραμ και αργότερα το 1908 λεωφορεία.

Η 516 μέτρων  του Καρόλου στηρίζετε σε 16 αψίδες και προστατεύετε από 3 πύργους. Ο πύργος που βρίσκεται από την πλευρά της παλιάς πόλης

θεωρείται

ως ένα από τα πιο καταπληκτικά αστικά γοτθικά κτήρια στον κόσμο ενώ επίσης υπάρχουν πάνω 30 επιβλητικά αγάλματα που διακοσμούν την γέφυρα.

Κατά την διάρκεια της ημέρας η γέφυρα είναι γεμάτη με κόσμο με ζωγράφους, μικροπωλητές, περαστικούς και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες.

Πρόσβαση: Η Γέφυρα του Καρόλου είναι ίσως το κεντρικότερο σημείο της πόλης και θα το περπατήσετε δεκάδες φορές κατά την επίσκεψη σας στην

Πράγα, αν πάντως χρειαστεί να μετακινηθείτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την στάση του τραμ Karlovy lázně που

εξυπηρετείται από της γραμμές 2,17,18 και 53.

 

Πλατεία της παλιάς  πόλης (Old town square)

 Η Παλιά Πόλη της Πράγας - Aisthisis.gr

Η ιστορική πλατεία της παλιάς πόλης αποτελεί μια όαση ανοιχτού χώροι περικυκλωμένη από τα στενάκια της παλιάς πόλης. Στην πλατεία βρίσκονται

ο Γοτθικός καθεδρικός Týn και η εκκλησία του Αγ. Νικόλα όπως επίσης το παλιό δημαρχείο με το αστρονομικό του ρολόι. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται

το άγαλμα του θρησκευτικού αναμορφωτή Jan Hus. Τέλος θα βρείτε πολλά restaurants και καφετέριες και το μοναδικό στον κόσμο μουσείο των μηχανημάτων

του σεξ.

 

 Κάστρο της Πράγας

 Λεπτομέρειες δραστηριότητας - Praga.gr

               Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες.

Η ιστορία του κάστρου της Πράγας ξεκινάει τον 9ο αιώνα. Από τότε επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι, φωτιές και ανακαινίσεις από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις

δημιούργησαν

ένα πλέγμα από παλάτια, ναούς και προστατευτικά τείχη.

Το οικοδομικό σύμπλεγμα περιλαμβάνει τον Καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια

συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz

Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου.

Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας. Αναμφισβήτητα κατατάσσεται

στα δημοφιλέστερα

αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο δέχεται πολλές χιλιάδες τουρίστες.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Malostranská (πράσινη γραμμή A) καθώς και η ομώνυμη στάση του τραμ (γραμμές 2,12,15,18,20,22,57

και 91).

Ιστοσελίδα: https://www.hrad.cz/en

 

Καθεδρικός ναός του Αγ.Βίτους (St.Vitouς Cathedral)

 

               Ο Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη εκκλησία της Τσεχίας και έδρα του Αρχιεπίσκοπου

της Πράγας.

Βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Πράγας και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα Γοτθικής αρχιτεκτονικής. Οι επισκέπτες μπαίνουν στον καθεδρικό ναό

μέσω της πύλης στη δυτική πρόσοψη. Η πόρτα από χαλκό είναι διακοσμημένη με αναπαραστάσεις από την ιστορία του καθεδρικού ναού και τους μύθους

για τους Αγίους Wenceslas και Adalbert.

 

Aστρονομικό ρολόι & Δημαρχείο (Prague Orloj & City Hall)

 

               Το αστρονομικό ρολόι βρίσκεται σε μια πλευρά του δημαρχείου και το παλιότερο κομμάτι του φτιάχτηκε των 15ο αιώνα. Πρόκειται για ένα

πολύπλοκο ρολόι που αποτελείτε από τρία κομμάτια. Ο αστρονομικός δείκτης εμφανίζει την θέση του ήλιου και του φεγγαριού και άλλες αστρονομικές

λεπτομέρειες όπως των ζωδιακό κύκλο. Ο περίπατος των Απόστολων που είναι ένα show από φιγούρες που γίνεται κάθε ώρα, κατά την διάρκεια του

οποίου πλήθος κόσμου μαζεύεται για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση του Χριστού που βαδίζει μπροστά από τους Αποστόλους του. Τέλος ένας

ημερολογιακός δείκτης παρουσιάζει τους μήνες. Ο εντυπωσιακός πύργος του δημαρχείου χτίστηκε το 1338 και μπορείτε να πληρώσετε για να

χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα και να απολαύσετε την φανταστική θέα της παλιάς πόλης.

Ιστοσελίδαhttp://www.orloj.com/

 

Eβραική Συναγωγή και Νεκροταφείο (Jewish Synanogue & Cemetery)

                Η Εβραϊκή συναγωγή της Πράγας θεωρείται η παλιότερη λειτουργική συναγωγή στην Ευρώπη. Χτίστηκε το 1270 και με εξαίρεση την

εποχή των Ναζί, κατοικείται ασταμάτητα μέχρι σήμερα. Στο Εβραϊκό μουσείο μπορείτε να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία των Εβραίων της πόλης

και ένα νεκροταφείο το οποίο είναι πραγματικά τρομακτικό, καθώς λόγω έλλειψης χώρου έθαβαν τους νεκρούς τον ένα πάνω στον άλλο, σε 12 επίπεδα

. Το νεκροταφείο είναι μικρό. Κι όμως υπολογίζεται ότι έχουν θαφτεί 100.000 Εβραίοι σε αυτό.

Ιστοσελίδαhttp://www.jewishmuseum.cz/

 

Καθεδρικός  Ναός Αγ.Νικολάου

                   Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι μία όμορφη εκκλησία που βρίσκεται στην πλατεία του Ιστορικού Κέντρου. Χτίστηκε το 1735,

στη θέση μίας παλιότερης εκκλησίας του 13ου αιώνα. Πρόκειται για ένα λαμπρό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, διακοσμημένη με γλυπτά του Antonin

Braun, ενώ η εσωτερική διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από το παρεκκλησι του Saint Louis-des-Invalides στο Παρίσι. Το 1781 η διακόσμηση στο

εσωτερικού του Αγίου Νικολάου αφαιρέθηκε μετά από διαταγή του αυτοκράτορα Ιωσήφ Β’ που έκλεισε όσα μοναστήρια και εκκλησίες δεν παρείχαν

κοινωφελή έργα. Μεταξύ 1870 και 1914 ο Καδεδρικός του Αγίου Νικολάου ήταν ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, εποχή όπου αποκτά και τον πολυέλαιο με τα

κρύσταλλα Βοημίας, που διαθέτει μέχρι σήμερα. Τον 20ό αιώνα ο καθεδρικός ξαναβρήκε την αίγλη του, με νέες προσθήκες έργων τέχνης τύπου

νεο-μπαρόκ, με πιο χαρακτηριστικό το γλυπτό του Αγίου Νικολάου σε φυσικό μέγεθος.                    Οι πράσινοι μπαρόκ πύργοι του και ο θόλος του

καθεδρικού είναι ορατοί από κάθε σημείο της Παλιάς Πόλης της Πράγας, ενώ πλέον χρησιμοποιείται τόσο ως χώρος λατρείας όσο και ως χώρος συναυλιών

κλασικής μουσικής.

 

Εθνικό Μουσείο Τσεχίας (Νarodni Museum)

         Ιδρύθηκε το 1818 και στεγάζει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντικείμενα της φυσικής ιστορίας, ιστορίας της τέχνης, μουσικής και συγγράμματα

σε δεκάδες κτήρια. Τα εκθέματα ξεκινούν από την προϊστορική εποχή και φτάνουν έως και σήμερα. Το κεντρικό νέο-αναγεννησιακό κτήριο του εθνικού

μουσείου

βρίσκεται στην πλατεία Wenceslas και χτίστηκε το 1890 από των Josef Schulz. Η συλλογή του περιλαμβάνει κάθε σημείο της Τσεχικής ιστορίας, επιστήμης

, κουλτούρας και εθνικής ταυτότητα

 

Mουσείο Κάφκα (Frank Kafka Muzeum)

)λί

 

Το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Τσεχοεβραίος συγγραφέας που με τα έργα του σηματοδότησε μία νέα εποχή στη λογοτεχνία του 20ού αιώνα,

βρίσκεται στην Πράγα, και συγκεκριμένα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για ένα αναγεννησιακό κτίριο, με έντονες ιταλικές

επιρροές στην αρχιτεκτονική του και μία διακοσμημένη πρόσοψη, όπου απεικονίζονται βιβλικές σκηνές και αυτοκρατορικές προσωπικότητες της

δυναστείας των Αψβούργων.

Πλέον το σπίτι αυτό έχει μετατραπεί σε μουσείο, φιλοξενώντας μία εκτεταμένη μόνιμη έκθεση που άνοιξε μόλις το 2005, αφού πρώτα εγκαινιάστηκε στη

Βαρκελώνη και φιλοξενήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο Νέας Υόρκης. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα που έχουν τις ονομασίες “Υπαρξιακός

χώρος” και “Φανταστική τοπογραφία”. Στον “Υπαρξιακό χώρο” γίνεται μία ανάλυση σχετικά με το πώς η Πράγα επηρέασε και διαμόρφωσε τη ζωή του

συγγραφέα και τα έργα του, που διαπνέονται από μία σκοτεινή μαγεία και ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Στόχος της ενότητας αυτής είναι να δει ο επισκέπτης

την Πράγα από την οπτική του Κάφκα, μέσα από έναν μεγάλο όγκο ημερολογίων και αλληλογραφίας με τους κοντινούς του ανθρώπους. Η ενότητα

“Φανταστική τοπογραφία” αναφέρεται στο πώς η Πράγα παρουσιάζεται στα έργα του μεγάλου συγγραφέα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα περισσότερα

μέρη που περιγράφονται στα βιβλία του δεν κατονομάζονται, αλλά και τα μνημεία τα οποία αναφέρει είτε έχουν μετατραπεί σε κάτι άλλο, είτε δεν

υπάρχουν

πια, ωστόσο είναι εντυπωσιακό να ανακαλύψει κανείς το πώς η Πράγα μεταμορφώνεται στα έργα του Κάφκα. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά

από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του

μουσείου .

Ιστοσελίδαhttp://kafkamuseum.tyden.cz/ShowPage.aspx?tabindex=0&tabid=1

 

Πύλη της Πυρίτιδας   

Ένα από τα παλαιοτέρα και ομορφότερα κτίσματα της Πράγας, σημαντικό έργο ύστερο γοτθικού ρυθμού, δημιουργεί μία μεγαλοπρεπή είσοδο στην

Παλιά Πόλη από την ανατολική της πλευρά.
Ουσιαστικά αντικατέστησε έναν παλαιότερο πύργο του 13ου αιώνα, έναν από τους 13 πύργους που κάποτε φύλαγαν την Παλιά Πόλη. Αυτός ο

πύργος είχε χάσει την αμυντική του σημασία (καθώς η Παλιά Πόλη περικυκλώθηκε από την Νέα Πόλη), ερειπώθηκε και για αυτό αποφάσισαν οι

δημοτικοί σύμβουλοι να κατεδαφιστεί.

Η πύλη της Πυρίτιδας κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα προς τιμή του βασιλιά Βλαντισλαβ, ως σημείο εκκίνησης για τη στέψη του (αρχή της

λεγόμενης "Βασιλικής οδού"). Εδώ περίμεναν τον κάθε πρίγκιπα οι ξένοι πρεσβευτές, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, αλλά και ο απλός λαός,

ώστε να τον συνοδέψουν μέσα από την Παλιά & Μικρή Πόλη στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίτου, όπου γινόταν η στέψη.
                Όταν ο βασιλιάς ο Βλαντισλαβ Γιαγκελον μετέφερε ξανά την έδρα του βασιλιά στο Κάστρο της Πράγας και μετακόμισε στο Παλιό

Βασιλικό Ανάκτορο, έχασε η πύλη την τιμητική της σημασία.
Τον 18ο αιώνα, όταν το διπλανό πρώην βασιλικό ανάκτορο έγινε στρατόπεδο, η πύλη έγινε αποθήκ

μπαρουτιού – εξού και η σημερινή ονομασία της πύλης

 

Εκκλησία του Αγ. Νικολάου 

Η Εκκλησία του Αγ. Νικολάου είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι Ιησουΐτες έκτισαν αυτό το έξοχο κτήριο στις αρχές του 18ου αιώνα. Δώδεκα σπίτια, ένα νεκροταφείο και μία γοτθική εκκλησία με ενοριακό σχολείο

κατεδαφίστηκαν για να κατασκευαστεί η επιβλητική εκκλησία.

Η μεγαλοπρεπής εκκλησία σχεδιάστηκε από τους διάσημους Βαυαρούς αρχιτέκτονες, πατέρα και γιο Ντίνζενχοφερ. Ουδείς από τους δύο την είδε

ολοκληρωμένη, αφού κτιζόταν επί 60 χρόνια. Η πρόσοψη εντυπωσιάζει λόγω των κυματισμών – μια σειρά από κυρτές καμπύλες. Το εσωτερικό

της εκκλησίας είναι πλούσια διακοσμημένο. Μέσα στο κεντρικό κλίτος, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση φωτός και κίνησης. Η μεγάλη νωπογραφία

του Βιεννέζου Λουκάς Κράκερ, σχεδόν επισκιάζει την περίπλοκη δομή του κεντρικού κλίτους. Δείχνει σκηνές θαυμάτων από την Ζωή του Αγίου

Νικολάου. Ο τρούλος διακοσμείται από την νωπογραφία του Πάλκο – αναπαράσταση της Αγ. Τριάδας. Τα περισσότερα αγάλματα είναι από το

εργαστήρι

του γλύπτη Φρανς Πλάτζερ.

Ο πράσινος τρούλος της εκκλησίας, ύψους 74 μέτρα, προστέθηκε από τον νεαρό Κιλιάν Ιγκνάτς Ντίνζενχοφερ. Φαίνεται από παντού και είναι το

 σήμα

κατατεθέν του πανοράματος της Μικρής Πόλης.

Ο Μότσαρτ περιπλανήθηκε πολλές φορές στα σοκάκια της Μικρής Πόλης. Σε μία από τις επισκέψεις του στην αγαπημένη του πόλη, έπαιξε το

εκκλησιαστικό

όργανο αυτής της εκκλησίας (με 4000 αυλούς). Όταν πέθανε, οι κάτοικοι της Πράγας επέλεξαν τον ναό για να τελεστεί το μνημόσυνό του. Τέσσερεις

χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να τον τιμήσουνε και η Josefina Duskova, με την οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις, τραγούδησε το Requiem.

Στο καμπαναριό της εκκλησίας υπήρχε επί του πρώην καθεστώτος το κέντρο παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών. Με ασύρματα

παρακολουθούσαν από εδώ την κοντινή Αμερικάνικη πρεσβεία. Μετά από το 1989 αποκαλύφτηκε και έκτοτε στεγάζει μια σχετική έκθεση.

 

Tοίχος του Τζον Λένον

Ο Τοίχος του Τζον Λένον  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Γέφυρα του Καρόλου και το Νησί Κάμπα. Συμβολίζει τον τάφο του πρωταγωνιστή τ

ου θρυλικού συγκροτήματος των Beatles. Επίσης ήταν το σημείο όπου οι άνθρωποι εκφράζανε την αντίθεσή και την αποδοκιμασία τους ενάντια στο

κομουνιστικό

καθεστώς.

                Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο μέρος, κρυμμένο ανάμεσα σε κήπους, πρεσβείες, το Ρέμα του διαβόλου και γραφικές μικρές πλατείες. Είναι σχετικά

μικρό κομμάτι τοίχου, γεμάτο με πολλές στρώσεις γκράφιτι, με «πολύχρωμη» ιστορία.
Κάποτε ένας απλός τοίχος, που το 1980, μετά τον θάνατο του Τζον Λένον, γέμισε με γκράφιτι και αποσπάσματα στοίχων από τα τραγούδια των Beatles,

που εκφράζανε την επιθυμία για ελευθερία. Ένα χρόνο αργότερα οι Τσέχικες αρχές βάψανε τον τοίχο πράσινο… Την επόμενη μέρα ήταν και πάλι

γεμάτος με ποιήματα και λουλούδια. Εμφανίστηκαν επιγραφές με πολιτικό υπονοούμενο τύπου «ο Πάλαχ θα έκλαιγε», κτλ.
                Ο τοίχος έγινε εστία προβλημάτων για το κομουνιστικό καθεστώς του πρόεδρου Χουσάκ και έτσι πριν από την Βελούδινη επανάσταση

υπήρξε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους καλλιτέχνες του γκράφιτι. Οι αρχές περιέγραφαν τα μέλη του κινήματος ως ψυχικά

ταραγμένους

και πράκτορες δυτικού καπιταλισμού.

Σήμερα ο τοίχος συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη.

Στις 17 Νοέμβρη 2014, την 25η επέτειο της Βελούδινης επανάστασης, μια ομάδα φοιτητών της σχολής καλών τεχνών έβαψε τον τοίχο άσπρο και έγραψε

μονάχα

μια πρόταση: "Wall is over".                      Οι Ιππότες της Μάλτας, στους οποίους ο τοίχος ανήκει, κάνανε αρχικά μήνυση για βανδαλισμό. Αργότερα

ήρθαν

σε επαφή με τους φοιτητές, ανακάλεσαν την μήνυση και η πρόταση άλλαξε στο χαρακτηριστικό "War is over".

 

Λορέτο

 

Πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα θρησκευτικού χαρακτήρα σε μπαρόκ αρχιτεκτονική, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1626 με πρωτοβουλία της

βαρώνης Benigna Katharina von Lobkowitz. Το κεντρικό κτίριο του Λορέτο είναι η Santa Casa, που αποτελεί αντίγραφο της πρωτότυπης Santa Casa

στη Ναζαρέτ, του σπιτιού όπου ζούσε η Παναγία όταν την επισκέφθηκε ο αρχάγγελος Γαβριήλ. Η Santa Casa περιβάλλεται από μία στενόμακρη διώροφη

αυλή, όπου βρίσκονται 6 ξωκλήσια, χτισμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από τα μέσα του 1600 έως τα μέσα του 1700, σε μπαρόκ

αρχιτεκτονική με ροκοκό διακόσμηση, ενώ το εσωτερικό τους είναι διακοσμημένο με εξαιρετικής τέχνης τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα σπουδαίων καλλιτεχνών.

Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται σε ειδική αίθουσα όλα τα ανεκτίμητης αξίας κειμήλια των ναών τα περισσότερα χρονολογούμενα από το 17ο αιώνα,

καθώς και ένα κατάστημα με αναμνηστικά που αναφέρονται στο Λορέτο, αλλά και διάφορα θρησκευτικά βιβλία. Σε κάθε περίπτωση, μία επίσκεψη

στο Λορέτο θεωρείται επιβεβλημένη από θρησκευτικής αλλά και καλλιτεχνικής άποψης, ενώ πολύ ξεχωριστοί είναι οι εορτασμοί της Ανάστασης και των

ημερών που την ακολουθούν μέχρι την Πεντηκοστή, κατά τη διάρκεια των οποίων διαβάζονται γράμματα διάφορων αγίων.

Το Λορέτο δέχεται καθημερινά επισκέπτες, πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας, μπορείτε να βρείτε

στην ιστοσελίδα του.

Ιστοσελίδαhttp://www.loreta.cz/en/index.htm

 

Το σπίτι που χορεύει

Φρανκ Γκέρι, ένας ζωντανός μύθος | Εικαστικά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ένα από τα πιο συζητημένα/αντιφατικά έργα μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Είναι ένα κτίσμα κόσμημα, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Πράγας.
Ο τσιμεντένιος πύργος παρουσιάζει τον χορευτή, ο γυάλινος την χορεύτρια. Είναι το κεφάλι του Φρεντ Αστέρ. Ο Φρεντ αγκαλιάζει την Τζίντζερ Ρότζερς 

στην μέση…
                Η θέα από το εστιατόριο και από το μπαρ είναι εκπληκτική.

 

Μοναστήρι του Στράχοβ

 

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1140 από τον βασιλιά Βλαντισλαβ Β΄ για το τάγμα των Πρεμονστιανών μοναχών και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα

μοναστηριακά συγκροτήματα της Τσεχίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Με το πέρασμα των αιώνων και ειδικά μετά από συχνές πυρκαγιές στην

περιοχή, προστέθηκαν διάφορα τμήματα του μοναστηριού σε διάφορους ρυθμούς. Εκτός από τον ρωμανικό ρυθμό έδωσε το στίγμα του και ο γοτθικός

ρυθμός, όπως και η αναγέννηση, αν και η τελική πινελιά είναι μπαρόκ.

Σε όλη την περίοδο της ιστορίας του υπήρξε σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Η μεγαλύτερη απειλή για το μοναστήρι ήρθε τη μεταρρυθμιστική περίοδο του Ιωσήφ Β΄ (1780-1790). Προσπαθώντας να ιδρύσει ένα κοσμικό κράτος,

ο Αυτοκράτορας Ιωσήφ ο Β΄ έκλεισε όλα τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, που δεν είχαν κάποια φιλανθρωπική απασχόληση. Το μοναστήρι απέφυγε το

κλείσιμο με το να προσθέσει μια αίθουσα βιβλιοθήκης με φιλοσοφικά βιβλία, για την οποία κιόλας οι μοναχοί έκτισαν και ξεχωριστό κτήριο. Ευτυχώς

ο αυτοκράτορας θεωρούσε τις βιβλιοθήκες "χρήσιμα" ιδρύματα.... Η φιλοσοφική και η θεολογική του αίθουσα είναι έργα τέχνης από μόνα τους. Η βιβλιοθήκη

του μοναστηριού περιλαμβάνει πάνω από 900.000 βιβλία και μεταξύ αυτών και 16 μοναδικά χειρόγραφα από τον 10 αιώνα.

Κεντρική εκκλησία του μοναστηριού είναι η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο εκκλησιαστικό όργανο της οποίας έπαιξε ο διάσημος συνθέτης Μόζαρτ

το 1787.

Το 1950 κρατικοποιήθηκε το μοναστήρι από το κράτος της Τσεχοσλοβακίας και στέγασε το Μουσείο λογοτεχνίας. Τελικά το 1990, ένα χρόνο μετά

την «βελούδινη επανάσταση», επιστράφηκε στο τάγμα των Πρεμονστιανών μοναχών.  Σήμερα στο χώρο του μοναστηριού λειτουργεί ένα εστιατόριο,

  μια παλιά μπυραρία και ένα καφέ με καταπληκτική θέα της πόλης...

Στον χώρο του μοναστηριού θα βρείτε και το ιδιαίτερο Μουσείο μινιατούρας.

 

Εκκλησία  Αγ.Κυρίλλου  και Μεθοδίου

Καθεδρικός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (Πράγα) - Βικιπαίδεια

Η πρόσοψη της μπαρόκ εκκλησίας είναι ακόμη γαζωμένη από σφαίρες. Εδώ θυσιάστηκαν οι επτά νεαροί Τσέχοι, που πέθαναν από τους Ναζί, όπως επίσης

οι Ορθόδοξοι κληρικοί, που τους προσέφεραν άσυλο στην κρύπτη της εκκλησίας.

Στις 4 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου 1942, 800 στρατιώτες των Ες-Ες περικύκλωσαν την εκκλησία. Η υποψία τους, ότι οι δύο αλεξιπτωτιστές μαζί με την

ομάδα τοπικής αντίστασης, που σκότωσαν τον επίτροπο του Ράιχ, κατέφυγαν στην κρύπτη της εκκλησίας, αποδείχτηκε σωστή (οι αλεξιπτωτιστές προδόθηκαν

από τον όγδοο συμπατριώτη τους, τον Καρελ Τσουρντα). Μόλις εισέβαλαν οι πρώτοι στρατιώτες δέχτηκαν καταιγισμό πυρών. Οι προσπάθειες τους αποτύγχαναν

μέχρι την στιγμή, που σκέφτηκαν να γεμίσουν με νερό το υπόγειο. Οι απελπισμένοι εγκλωβισμένοι έσπρωξαν τη μάνικα έξω με μια σκάλα. Τελικά ηττήθηκαν

και καθώς το νερό ανέβαινε γύρω τους, χρησιμοποίησαν τις τελευταίες σφαίρες για τον εαυτό τους.

Για να μπείτε στο κλίμα, δείτε την ταινία Επιχείρηση Ανθρωποειδές, που γυρίστηκε το 2016.

 

Παλάτι Βάλενσταιν

Μια από τις πιο μεγάλες προσωπικότητες του 30ετή πολέμου και ταυτόχρονα και ένα από τα πιο αντιφατικά πρόσωπα της Τσέχικης ιστορίας ήταν

ο στρατηγός του αυτοκρατορικού στρατού των Αψβούργων, ο Αλμπρεχτ του Βαλενσταϊν. Ένας ευγενής, που κυνηγούσε ανελέητα το πολιτικό

πόστο και την περιουσία του. Αρχικά ήταν ακαταμάχητος στρατηγός και αναντικατάστατος προστάτης των συμφερόντων των Αψβούργων στην

Ευρώπη, που σταδιακά έχασε την ευλογία και την εμπιστοσύνη του αυτοκράτορα, καθώς έγινε απειλή για αυτόν. Το όνειρο της εξουσίας και δόξας

του τελείωσε ολοκληρωτικά το 1634, αφού κατηγορήθηκε για προδοσία και δολοφονήθηκε με εντολή του ίδιου του αυτοκράτορα.

Πρόκειται για το πρώτο μπαρόκ μη θρησκευτικό κτίσμα της Πράγας (παρόλο που περιέχει και χαρακτηριστικά του ύστερου αναγεννησιακού ρυθμού).

Για να κτιστεί το παλάτι, αποπερατώθηκαν μεταξύ άλλων 22 σπίτια της Μικρής Πόλης, καθώς ο Αλμπρεχτ είχε σκοπό να επισκιάσει ακόμη και το

Κάστρο της Πράγας. Έτσι έκτισε ένα παλάτι με πέντε αυλές και έναν τεράστιο επιβλητικό κήπο με τεχνητούς σταλαχτίτες και σταλαγμίτες.

Ο Albrecht το χάρηκε μόλις 12 μήνες πριν δολοφονηθεί με εντολή του Αυστριακού αυτοκράτορα...
Παρόλο που η τεράστια περιουσία του κατασχέθηκε από τον αυτοκράτορα, μετά από παράκληση της χήρας του στρατηγού, το παλάτι εξαιρέθηκε

. Οι απόγονοί του διαχειρίζονταν το ανάκτορο έως το 1945, όποτε και κρατικοποιήθηκε  από το κράτος της Τσεχοσλοβακίας.

Σήμερα στο παλάτι στεγάζεται η γερουσία της Τσεχίας. Η σχολή ιππασίας χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος και στεγάζει διάφορες προσωρινές εκθέσεις.

 

Μνημείο Γιαν Χους

 

Το άγαλμα του Γιάν Χους στέκει επιβλητικό στη μέση της Πλατείας της Παλιάς Πόλης στην Πράγα.
Φιλοτεχνήθηκε με την 500ετή επέτειο του θανάτου του Γιάν Χούς.

Κάθε χρόνο στις 6 Ιουλίου τιμάται η μνήμη του Τσέχου θρησκευτικού μεταρρυθμιστή Γιαν Χους και αποτελεί επίσημη αργία στην Τσεχία. Στα χωριά

ανάβουν παραδοσιακά μεγάλες φωτιές, τρώνε λουκάνικα και πίνουν μπίρα.
Ο Γιαν Χους, υπήρξε και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.
Ήταν επηρεασμένος από τον καθηγητή της Οξφόρδης, John Wyckliffe, αλλά η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία θεώρησε τις διδασκαλίες του αιρετικές.

Ο Γιαν Χους προσήλθε τελικά στην Σύνοδο της Κωνσταντίας (πόλη της νότιας Γερμανίας, στις όχθες του ποταμού Ρήνου), για να παρουσιάσει τις

απόψεις του, έχοντας την εγγύηση από τον αυτοκράτορα Σιγισμούνδο, ότι δεν θα τον πειράξουν. Παρόλα αυτά καταδικάστηκε σε θάνατο και κάηκε

ως αιρετικός

στην πυρά στις 6 Ιουλίου 1415.
Ο Χους υπήρξε πρόδρομος του προτεσταντικού κινήματος, και άσκησε ισχυρή επιρροή στην κεντρική Ευρώπη, και ιδιαίτερα στις διδασκαλίες

του Μαρτίνου

Λούθηρου.

Όσοι ασπάζονταν τις θέσεις του Χους ονομάστηκαν «Χουσίτες». Οι Χουσιτικοί Πόλεμοι (1419-1436) οδήγησαν στις Συμφωνίες της Βασιλείας

, οι οποίες

έδωσαν τη δυνατότητα να υπάρξει μια μεταρρυθμισμένη εκκλησία στο Βασίλειο της Βοημίας, σχεδόν έναν αιώνα πριν εκδηλωθεί το κίνημα του

Λουθηρανισμού.

Το 1999 ο Γιαν Χους αναγνωρίστηκε από τον πάπα τον Παύλο Β' ως μεταρρυθμιστής της εκκλησίας.

Στον Γιαν Χους οφείλουν οι σημερινή Τσέχοι την εισαγωγή των ιδιαίτερων συμβόλων στην γραφή της τσέχικης γλώσσας.

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ  ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

 

ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

 

Το Κάρλοβι Βάρι (Karlovy Vary) είναι παγκοσμίως γνωστή λουτρόπολη  με τα πιο περίφημα ιαματικά λουτρά σε όλη την  Τσεχία,  είναι γνωστό επίσης

και με το Γερμανικό του όνομα Karlsbad (ή Carlsbad στα αγγλικά ), ιδρύθηκε το 1350 από τον Τσέχο Βασιλιά και Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κάρολο τον

Δ’. Στο παρελθόν μεγάλες προσωπικότητες είχαν επισκεφτεί την λουτρόπολη, όπως ο Τζάκομο Καζανόβα, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο Βόλφγκανγκ

Αμαντέους Μότσαρτ, ο Φραντς  Κάφκα και πολλοί άλλοι, σήμερα την πόλη επισκέπτονται  πολλά μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας από

όλο τον  κόσμο,  ως προσκεκλημένοι του Διεθνούς Φεστιβάλ    Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Ιούλιο.

Το Κάρλοβι Βάρι βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Teplá (που σημαίνει “Θερμό “) η τοποθεσία του και μόνο δίνει μια ατμόσφαιρα

ομορφιάς και γαλήνης. Η πόλη έχει κερδίσει ξανά την παλιά της δόξα με την αναστήλωση των μπαρόκ και των αρ νουβό κτιρίων της, πλέον οι επισκέπτες

μπορούν να  ανακαλύψουν όλα όσα έχει η πόλη να προσφέρει.

Ιαματικές Πηγές
                Οι ιαματικές πηγές είναι στο σύνολο τους δεκατρείς (όλες τους θερμές εκτός από μια ψυχρή),  αναβλύζουν με φυσικό τρόπο και έχουν
θεραπευτικές ιδιότητες (χρήση για θεραπεία στη δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος, στην αρθρίτιδα κ.α.).

Δεν θα μετανιώσετε την επίσκεψη σας σε αυτή την κομψή πόλη, μπορείτε να χαλαρώσετε , να δοκιμάσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών, 

ή ακόμα και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική.

 

ΤΣΕΣΚΕ ΚΡΟΥΜΛΩΒ

                  Το Τσεσκύ Κρούμλοβ είναι μία μικρή πόλη στα νότια της Πράγας, γνωστή για την γοτθική αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου, που

έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη και το κάστρο της χτίστηκαν στα τέλη του 13ου αιώνα σε ένα εμπορικής

σημασίας πέρασμα του Μολδάβα ποταμού και στους αιώνες που ακολούθησαν υπήρξε η πρωτεύουσα του δουκάτου του Κρούμλοβ, μέχρι το 1910.

Ακολουθώντας την ιστορική πορεία της Τσεχοσλοβακίας, το Τσεσκύ Κρούμλοβ προσαρτήθηκε στη Γερμανία, ενώ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

επέστρεψε στην Τσεχοσλοβακία. Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου της Τσεχοσλοβακίας η πόλη παρήκμασε, γεγονός που αντιστράφηκε

τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη την προσέλευση τουριστών από όλη την Ευρώπη . Σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι το επιβλητικό κάστρο της

, που θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο στην Τσεχία. Στο κτιριακό συγκρότημα του κάστρου, εκτός από τους τεράστιους κήπους του με τις μικρές

λιμνούλες και την τάφρο, εντυπωσιάζει το θέατρό του σε μπαρόκ αρχιτεκτονική, που χτίστηκε μεταξύ 1680 και 1682.                   Άλλα σημαντικά αξιοθέατα

της πόλης είναι το τοπικό μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Βοημίας, το μουσείο που είναι αφιερωμένο στο ζωγράφο Egon

Schiele που κατάγονταν από εδώ, ενώ 10 χιλιόμετρα μακριά, στη Zlatá Koruna βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Βοημίας. Το Τσεσκύ

Κρουμλοβ είναι επίσης και ένα πολύ σημαντικό κέντρο πολιτισμού, διοργανώνοντας μερικά πολύ αξιόλογα φεστιβάλ, όπως το μεσαιωνικό

φεστιβάλ Slavností pětilisté (το φεστιβάλ των πέντε πετάλων) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του θερινού ηλιοστασίου και το

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με διάφορες μουσικές από όλο τον κόσμο που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η περιοχή προσφέρεται

για πλήθος δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, rafting και ιππασία και είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός, με χιλιάδες

επισκέπτες να καταφθάνουν εδώ κάθε χρόνο.

Ιστοσελίδαhttp://www.ckrumlov.info/docs/en/kaktualita.xml

 

ΚΟΥΤΝΑ ΧΩΡΑ

Επίσης Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας, η Kutná Hora ήρθε στο προσκήνιο στα

τέλη του 13ου αιώνα ως κέντρο για την εξόρυξη αργύρου, σύντομα έγινε η δεύτερη οικονομική δύναμη μετά την Πράγα. Σήμερα, το κύριο σημείο

ενδιαφέροντος είναι ο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Βαρβάρας (Cathedral of St Barbara), καθώς και το Μουσείο

ασημιού Barborská που προσφέρει ξεναγήσεις στα ορυχεία. Απόσταση από Πράγα: 84 χλμ,

 

ΤΡΟΓΙΑ

 Παλάτι Troja στην ηλιόλουστη ημέρα, Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ευρώπη στοκ φωτογραφίες με δικαίωμα ελεύθερης χρήσης

Το παλάτι της Troja χτίστηκε από την οικογένεια Sternbeck στα τέλη του 17ου αιώνα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης της Πράγας,

Ο σχεδιασμός του παλατιού έχει επηρεαστεί από τη γαλλική και την ιταλική αρχιτεκτονική και είναι ως επί το πλείστον το έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα

Jean Baptiste Mathey. Ο οποίος έχτισε επίσης το Palais Buquoy στην Πράγα.
Οι σκάλες ανάμεσα στο παλάτι και τους κήπους είναι διακοσμημένες με γλυπτά αγάλματα που αντιπροσωπεύουν τη μάχη των θεών και των γιγάντων.

Η βεράντα είναι διακοσμημένη με μια σπάνια συλλογή από βάζα.
                Οι κήποι οδηγούν κάτω στο ποτάμι,  όπου μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες με κουπιά (Μάιος-Οκτώβριος). Ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη

έως Κυριακή 10:00-18:00 (Απρίλιος -Οκτώβριος), και το Σάββατο και την Κυριακή 10:00-17:00(Νοέμβριος -Μάρτιος).

 

ΒΙΣΕΧΡΑΝ

Το κάστρο Βίσεχραντ (μεγάλο κάστρο) στέκεται ψηλά πάνω από το Μολδάβα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά σημεία στην Πράγα και το πρώτο

σημείο οικισμού στην πόλη. Αναγνωρίσιμο από μακριά από τους δίδυμους γοτθικούς πυργίσκους της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου

, ήταν η έδρα των πρώτων βασιλέων της Βοημίας τον 11ο αιώνα. Ένα μέρος γεμάτο με μύθους και φήμες για κρυμμένους θησαυρούς. Εκεί στεγάζονται

επίσης τα πρωτότυπα αγάλματα από τη γέφυρα του Καρόλου. Απόσταση από Πράγα: 3,2 χλμ,

 

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

 

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από

τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της τσέχικης  δραματικής τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα

θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες και τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 68 χώρες.
 «Καλώς ήρθατε στη μαγική αυλαία! Πλησιάστε και θαυμάστε την ομορφιά και την ιδιοφυΐα! Θα παρακολουθήσετε μια επίδειξη θαυμάτων του σύγχρονου κόσμου

. Προσπαθήστε μόνο να θυμάστε ότι τα μόνα θαύματα που μπορούν να μας σώσουν, είναι αυτά που συμβαίνουν μέσα μας!»
Με αυτά τα λόγια μας προσκαλεί στον μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, εμπνευστής και ιδρυτής του θιάσου Jiři Srnec

, που είναι επιπλέον μουσικός, ζωγράφος και ποιητής. Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός

του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί - χειριστές των διαφόρων αντικειμένων - ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές

. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα με τη δική

τους ανεξάρτητη οντότητα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας.
Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας θα μας

παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα και αριστουργήματα της 58χρονης ιστορίας του.
Ο Jiři Srnec συνδυάζει τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές του μαύρου θεάτρου με τον σύγχρονο χορό, την ατμοσφαιρική μουσική και την παντομίμα

, δημιουργώντας ένα ποιητικό σύμπαν χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων. Είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΓΑ

 

Η Πράγα διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά κλαμπ, μπαρ και μπυραρίες. Είναι διάσημη για την τζαζ μουσική, η οποία είναι ένα παραδοσιακό είδος μουσικής

πολύ δημοφιλές στους Τσέχους από τη δεκαετία του '20 στην πρώτη Δημοκρατία. Παντού υπάρχουν jazz στέκια, με live μοντέρνα jazz και blues. Πρωτοπόρο

ήταν το κλαμπ «Reduta», το οποίο επισκέφθηκαν όλοι οι μεγάλοι τζαζίστες και μπλουζίστες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των γιορτών αξίζει επίσης να

παρευρεθείτε σε κάποιο από τα πολλά κονσέρτα κλασικής μουσικής, που διοργανώνονται σε εκκλησίες, όπως στη Βασιλική του St James στην Παλιά Πόλη.

Φυσικά η Πράγα διαθέτει και αμέτρητες μπιραρίες, καθώς έχει μακρά παράδοση στη μπίρα, με πιο διάσημη την Pilsner Urquell, αλλά και τις Budweiser, Kozel,

Bernard και Staropramen, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το παραδοσιακό Τσέχικο φαγητό είναι… ο εφιάλτης του χορτοφάγου, καθώς περιλαμβάνει πολλά κρέατα και σάλτσες. Οι Τσέχοι έχουν πολλές συνταγές

οι οποίες είναι παρόμοιες με την Πολωνική, Ουγγρική και Γερμανική κουζίνα. Δοκιμάστε τη διάσημη σούπα Gulas με βοδινό που συνοδεύεται τέλεια με άφθονη

μπύρα, αλλά και ψαρονέφρι με γλυκιά σος σε κατσαρόλα, τηγανητό τυρί (smažený sýr), σνίτσελ (řízek), λουκάνικα και ζυμαρικά Knedliky.

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!