top-image

Πανόραμα Πυρηναίων - Χώρα των Βάσκων - Μπορντώ

Πανόραμα Πυρηναίων - Χώρα των Βάσκων - Μπορντώ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Πανόραμα Πυρηναίων - Χώρα των Βάσκων - Μπορντώ - Λούρδη – Καρκασόν 8 μέρες DOCX

 

 Πανόραμα Πυρηναίων - Χώρα των Βάσκων - Μπορντώ - Παναγία Λούρδης - Καρκασόν
 
Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη  - Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην μοναδική πόλη της Βαρκελώνης, περνώντας στην υπέροχη πολεοδομία της πόλης,  θα δούμε το ολυμπιακό χωριό και την ολυμπιακή μαρίνα και θα επισκεφθούμε την περιοχή της ανεπανάληπτης Sagrada Familia. Διασχίζοντας την λεωφόρο diagonal, φθάνουμε στις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδος BARCELONA και το περίφημο CAMP NOU. Επόμενη επίσκεψη στον λόφο του Μόνζουικ με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το ισπανικό χωριό. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την διασημότερη λεωφόρο του μοντερνισμού στην Βαρκελώνη paseig de gracia με τα διάσημα έργα του GAUDI και των άλλων μεγάλων αρχιτεκτόνων , φθάνουμε στην πλατεία Καταλονίας, όπου ξεκινάμε πεζοί να γνωρίσουμε την παλιά πόλη, τη γοτθική συνοικία, τον Καθεδρικό ναό , τη πλατεία του Αγίου Ιακώβου  και τέλος, ο περίφημος πεζόδρομος Ramblas θα μας δείξουν την γοητεία αυτής της μοναδικής πόλης. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και επίσκεψη του παραλιακού κομματιού της πόλης με το άγαλμα του Κολόμβου και το mare magnum. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση live παραδοσιακής μουσικής με χορό Flamenco.

3η Μέρα | Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Μπιλμπάο.

Πρωινό και αναχώρηση για τo Μπιλμπάο. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ»  με αρχιτεκτονική  διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση, με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ.  Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία την  Βασιλική της Πιλάρ  και τον Καθεδρικό Ναό Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη στο Μπιλμπάο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Μπιλμπάο – Ξενάγηση πόλης – Γκουέρνικα – Μπερμέο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην μεγαλύτερη πόλη, στη Χώρα των Βάσκων. Θα δούμε  την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα (Καινούργια Πλατεία), το εντυπωσιακό Θέατρο Αριάγα, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό Ναό, η Γκραν Βία (Μεγάλη Οδός) με τα κομψά καταστήματα, και τέλος το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το περίφημο Μουσείο Γιουγκενχάιμ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια μικρή πόλη που βρίσκεται μισή ώρα οδικώς από το Μπιλμπάο, την Γκουέρνικα της Ισπανίας. Η πόλη δέχθηκε τους χειροτέρους βομβαρδισμούς της Ισπανικής Ιστορίας στις 26 Απριλίου του 1937 και το γεγονός αυτό αποθανατίστηκε από τον ευρέως γνωστό ζωγράφο Πικάσο σε έναν από τους διασημότερους πίνακες στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε το κτίριο Biscayan Assembly, το πάρκο των Λαών της Ευρώπης, την εκκλησία Santa Maria και το ιερό δέντρο Guernica. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το σημαντικότερο ψαροχώρι στην Χώρα των Βάσκων το Μπερμέο. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το πάρκο Λαμέρα, το μεγαλοπρεπές κτήριο του καζίνου που μοιάζει με γαλλικό παλάτι, την κεντρική πλατεία με το δημαρχείο που χτίστηκε το 1732 και την εκκλησία Santa María de la Asunción που βρίσκεται στην πλατεία από το 1858. Τέλος θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι με τα πολύχρωμα σπίτια με θέα την θάλασσα και την μαρίνα με τις αμέτρητες βάρκες. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπιλμπάο.

5η Μέρα | Μπιλμπάο – Σαν Σεμπαστιάν – Μπιαρίτζ – Μπορντώ. 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  το Σαν Σεμπαστιάν ή Ντονόστια στην γλώσσα των Βάσκων, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκιπούθκοα της αυτόνομης Χώρας των Βάσκων. Χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων,  λιμάνι της Ισπανίας με σημαντική αλιεία,  μοντέρνο  τουριστικό θέρετρο και  διάσημο για τη κουζίνα της. Στο Σαν Σεμπαστιάν αναλογούν τα περισσότερα εστιατόρια / μπαρ, ανά κάτοικο στο κόσμο.  Το Σαν Σεμπαστιάν ιδρύθηκε το 1524 και η παλαιά πόλη στηρίζεται σε έναν αμμώδη ισθμό που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το δύσκολο και απότομο λόφο του  Ουρχέλ, το οποίο περιβάλλεται από το φρούριο Mότα του 16ου αιώνα. Στην πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε την Καινούργια Λεωφόρο, την ολοκαίνουρια προκυμαία που αγκαλιάζει τον λόφο Ουρχέλ και αποτελεί μια από τις ωραιότερες βόλτες, με θέα τη διάσημη παραλία La Concha (Λα Κόντσα). Θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης ( Parte Vieja) για να θαυμάσουμε παλιά κτίρια γοτθικού ρυθμού που σήμερα φιλοξενούν παραδοσιακά μπαρ και εστιατόρια, που σφύζουν από ζωή όλη μέρα.  Θα καταλήξουμε στην Calle Mayor (μεγάλο δρόμο) για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό σε νεογοτθικό ρυθμό και τα υπέροχα βιτρό και στη συνέχεια θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Μπιαρίτζ, που βρίσκεται  στο νοτιοδυτικό σημείο της Γαλλίας στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, γνωστό παγκοσμίως στους λάτρεις του σέρφ. Το Μπιαρίτζ έγινε διάσημο στο 19ο αιώνα από την αυτοκράτειρα Ευγενία και το παλάτι της στην παραλία. Την δεκαετία του ’70  το Μπιαρίτζ ήταν η πιο διάσημη λουτρόπολη της Ευρώπης. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το Παλάτι της Ευγενίας, την  Ορθόδοξη Εκκλησία του 19ου αιώνα και το Μουσείο της Θάλασσας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Μπορντώ, τον τόπο όπου ο οίνος λατρεύτηκε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και που έχει συνδέσει το όνομά του με τις πλέον εκλεκτές ετικέτες της αγοράς.  Εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια το κρασί ορίζει την τύχη της.  Εδώ βρίσκονται τα αγροκτήματα, τα εκπληκτικά chateaux, με τις διάσημες ονομασίες κρασιών, απ’ τα καλύτερα στον κόσμο!  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα | Μπορντώ – Ξενάγηση πόλης – Προαιρετική επίσκεψη στη Λα Ροσέλ.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πόλη. Θα δούμε την Place de la Bourse, μια από τις πλέον φωτογραφημένες πλατείες της Ευρώπης.  Γύρω από την πλατεία, οι δύο λεωφόροι φτιάχνουν το λεγόμενο ιερό τρίγωνο της πόλης, με τα κτίρια των παλιών αρχοντικών του 17ου και 18ου αιώνα. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας, στην πόλη που οι Γάλλοι χαϊδευτικά ονομάζουν «la belle dormante” (η ωραία κοιμωμένη).  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για την πόλη Λα Ροσέλ. Θα θαυμάσουμε το παλιό λιμάνι με τους 3 εμβληματικούς πύργους που σηματοδοτούν την είσοδο και την έξοδο του λιμανιού. Θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, τα πολυάριθμα αρχοντικά, το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπορντώ.

7η Μέρα | Μπορντώ – Λούρδη – Τουλούζη.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λούρδη που είναι από τους πιο επισκεπτόμενους τόπους προσκυνήματος στον κόσμο που προσελκύει περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Θα επισκεφτούμε το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης, το Μουλέν ντε Μπολί, γενέτειρα της Μπερναντέτ Σουμπιρού η οποία είχε δηλώσει ότι βίωσε συνολικά 18 οράματα θρησκευτικού περιεχομένου τα οποία αργότερα ερμηνεύτηκαν από την Καθολική εκκλησία ως εμφανίσεις της Παναγίας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ιερά πηγή (La source) για να συλλέξουμε το θρυλικό νερό της πόλης. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι το νερό δεν είναι αγιασμός καθώς δεν έχει ευλογηθεί από ιερέα. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τουλούζη γνωστή και ως <<η ρόζ πόλη>> της Γαλλίας εξαιτίας των ροδόχρωμων τούβλων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των σπιτιών. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με το εμβληματικό κτίριο του 12ου αιώνα στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Capitole που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Θα θαυμάσουμε το κανάλι του Μίντι γνωστό και ως <<Κανάλι των δυο θαλασσών>>, την Βασιλική του Αγίου Σερνάν και τον επιβλητικό πύργο του 19ου αιώνα Château d’ Eau που σήμερα φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας διακεκριμένων καλλιτεχνών. Ελεύθερος χρόνος και τακτοποίηση το ξενοδοχείο μας.

8η Μέρα | Τουλούζη – Καρκασσόν – Τζιρόνα – Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Καρκασσόν μία πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό κέντρο. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα επισκεφθούμε τις δυο περιοχές, στις οποίες χωρίζεται η πόλη και είναι η οχυρωμένη πολιτεία της Καρκασόν (Cité de Carcassonne) και η αποκαλούμενη Κάτω πόλη (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων. Το 1996 η μεσαιωνική παλαιά πόλη χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζιρόνα, μια πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Onar με πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια.  Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τον Καθεδρικό ναό της πόλης και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία, όπου ζούσαν οι Σεφαρδίτες - οι Εβραίοι της Ισπανίας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Βαρκελώνη για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Πτήσεις προς / από Βαρκελώνη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Βαρκελώνη.
  • Επίσκεψη στην Σαραγόσα.
  • Ξενάγηση στο Μπιλμπάο. 
  • Εκδρομή στην πόλη Γκουέρνικα στο σημαντικότερο ψαροχώρι στην Χώρα των Βάσκων Μπερμέο.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Μπιαρίτζ. 
  • Ξενάγηση στο Μπορντώ.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στη Λούρδη και στην <<ρόζ πόλη>> της Γαλλίας, την Τουλούζη.
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Καρκασσόν και στην Τζιρόνα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέλη διαμονής: 25€ (Συνολικά).
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 195€.
  • Check points: 25€.
  • Προαιρετική επίσκεψη στη Λα Ροσέλ: Προαγορά στα γραφεία μας: 20€ και αγορά - συμμετοχή κατά την διάρκεια της εκδρομής: 25€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
  •  

   

 

 

*Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή (9η μέρα)

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
   ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ     (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
(EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ     (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Βαρκελώνη

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )


Μπιλμπάο

Όταν το Μουσείο Guggenheim του Frank Gehry εμφανίστηκε στις όχθες του ποταμού μιας επαρχιακής πόλης που βρίσκεται κάτω από τα τακούνια στη βόρεια Ισπανία, ένα μέρος που είχε αγνοηθεί προηγουμένως από την τουριστική βιομηχανία, γεννήθηκε ένα νέο φαινόμενο του τουρισμού: ο αρχιτουρισμός, που περιγράφει τη θέση των ταξιδιωτών που επιλέγουν προορισμούς για τα διάσημα σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα τους. Ένας σχετικός όρος, "Το αποτέλεσμα του Μπιλμπάο", γεννήθηκε επίσης από αυτό, καθώς η οικονομία της πόλης άκμασε με την εισροή επισκεπτών που συρρέουν στο Μπιλμπάο για να δουν αυτό το διάσημο μουσείο σύγχρονης τέχνης, το οποίο θαμπώνει με την καινοτόμο μοντέρνα αρχιτεκτονική και την εκτενή συλλογή του.

Η Χώρα των Βάσκων είναι διάσημη για τη γαστρονομική παράδοσή της και το Μπιλμπάο δεν αποτελεί εξαίρεση - αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είστε αν θέλετε να ζήσετε πινκτό, μια μοναδική βασκική στροφή στα τάπας. Η πόλη διαθέτει πέντε εστιατόρια με αστέρι Michelin, τα οποία σερβίρουν την καλύτερη κουζίνα σε εξαιρετικές τραπεζαρίες. Δύο από τα εστιατόρια στεγάζονται σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα: το εστιατόριο Nerua στο Μουσείο Guggenheim και το εστιατόριο Etxanobe στο Palacio Euskalduna.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για να δείτε και δραστηριότητες σε αυτήν την ζωντανή πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στο Μπιλμπάο.


Πλατεία Νουέβα ( Plaza Nueva )

Το Plaza Nueva (επίσης γνωστό ως Plaza Barria ) είναι μια νεοκλασική πλατεία της πόλης που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Η πλατεία περικλείεται από κομψά, τοξωτά κτίρια που στεγάζουν καταστήματα και εστιατόρια, ένα ιδανικό μέρος για να ζήσετε το pinxtos. Το Pinxtos είναι μια μοναδικά βασκική έκδοση τάπας, που ονομάζεται για την παρουσίασή τους. Κάθε μπουκάλι ή σνακ πιάτου σερβίρεται σε οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι. Αναφέρονται επίσης ως pinchos , η ισπανική λέξη για το "spike". Όπως τα τάπας, οι τουρίστες που θέλουν να βιώσουν ένα ευρύ φάσμα τοπικών προϊόντων μπορούν εύκολα να μεταβούν από καφέ σε καφέ, παραγγέλνοντας ένα δείγμα και μετά να προχωρήσουν.

Το Plaza Nueva είναι επίσης όπου μπορείτε να βρείτε φεστιβάλ πόλης και αγορές αγροτών, και είναι ένα δημοφιλές στέκι για τουρίστες και ντόπιους. Αυτός είναι επίσης ο ιστότοπος ενός μοναδικού αν και περίεργου ιστορικού γεγονότος. το 1872, όταν ο Δούκας του Σαβόι επισκέφθηκε την πόλη, η πλατεία οδοφράχθηκε από σακούλες και γέμισε με νερό, έτσι ώστε οι γόνδολες να μπορούν να επιπλέουν μέσα προς τιμήν του. Στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο υπάρχει πίνακας που απεικονίζει το ασυνήθιστο γεγονός.


Καθεδρικός του Σαντιάγκο ( Catedral de Santiago )

Στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, ο καθεδρικός ναός του Σαντιάγο είναι μια εκκλησία του 19ου αιώνα που χτίστηκε στη θέση ενός ιερού προσκυνήματος του 14ου αιώνα. Οι μεσαιωνικοί προσκυνητές της Ιαπωνίας στη Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου θα σταματούσαν στο παρεκκλήσι στο δρόμο τους προς το Σαντιάγο της Κομποστέλα. Η αρχική εκκλησία καταστράφηκε το 1571 από πυρκαγιά και ξαναχτίστηκε τον 19ο αιώνα σε νεογοτθικό στιλ. Σήμερα, τα μελωδικά κουδούνια του ακούγονται σε όλο το Casco Viejo.

Ο καθεδρικός ναός έχει ένα μεγαλοπρεπές εσωτερικό, με τρεις κλίτες και θολωτές οροφές. Ιδιαίτερα όμορφες είναι οι πάγκοι της χορωδίας και το μοναστήρι με υπέροχες γοτθικές λεπτομέρειες. Η κρύπτη ενσωματώνει την υπόλοιπη δομή του αρχικού ιερού. Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός καθημερινά για το κοινό. Ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες κατόπιν ραντεβού.

Διεύθυνση: 1 Plazuela de Santiago, Μπιλμπάο.


Μουσείο Guggenheim

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται το Μπιλμπάο κάνουν μια βόλτα στο Μουσείο Guggenheim, το αξιοθέατο της πόλης. Το ίδιο το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης και θεωρείται πρωτοποριακό παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry, χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό αεροδιαστημικής βιομηχανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1993 και 1997. Η κομψή, στροβιλισμένη, γλυπτική δομή θέτει το στάδιο για μια αξέχαστη εμπειρία εκτίμησης τέχνης.

Μέσα στο κτίριο, εκθεσιακός χώρος 24.000 τετραγωνικών μέτρων εκθέτει τα έργα τέχνης σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον. Στο Atrium, την κεντρική εσωτερική αίθουσα που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της αρχιτεκτονικής του Gehry, πίνακες προβάλλονται κατά μήκος των τοίχων της καμπύλης διάβασης σε μια σκάλα τριών επιπέδων. Τα γιγαντιαία παράθυρα επιτρέπουν σε φυσικό φως, δείχνοντας την τέχνη στο καλύτερο πλεονέκτημα. Από το Atrium, οι 20 γκαλερί του μουσείου εκθέτουν την υπόλοιπη εκτενή συλλογή σε μικρότερα δωμάτια.

Τα κυριότερα σημεία των εκθέσεων περιλαμβάνουν ένα αφηρημένο έργο του Mark Rothko. η πολύχρωμη ζωγραφική της Villa Borghese από τον Willem de Kooning. Μόνο με τον άνεμο, τον χρόνο και τον ήχο και τα ηλιοτρόπια από τον Anselm Kiefer. η συλλογή φωτογραφιών για τους ανθρώπους από τον Christian Boltanski · η ομάδα των 17 έργων ζωγραφικής στο δωμάτιο της μητέρας του Francesco Clemente · Τρία κόκκινα γλυπτά Ισπανικών Αφροδίτη από τον Jim Dine. και η ζωγραφική του Raft of the Medusa του José Manuel Ballester.

Το πιο αξιοσημείωτο από τις εγκαταστάσεις γλυπτικής του μουσείου είναι το γλυπτό αράχνης ύψους 9 μέτρων που ονομάζεται Maman από τη Louise Bourgeois και το γιγαντιαίο σκύλο topiary γεμάτο με άνθη που ονομάζονται Puppy , το έργο του Jeff Koons..

Διεύθυνση: 2 Avenida Abandoibarra, Μπιλμπάο

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.guggenheim-bilbao.es/en/


Σαν Σεμπαστιάν

Οι ηλιόλουστες μέρες που περνούν σε αμμώδεις παραλίες και βραδιές βόλτες στην γραφική Παλιά Πόλη είναι από τα αξιοθέατα του Σαν Σεμπαστιάν. Γραφικά τοποθετημένη στον κόλπο της Concha σε σχήμα ημισελήνου, αυτή η κομψή πόλη είναι ένα από τα πιο μοντέρνα παραλιακά θέρετρα της Ισπανίας . Η εκτεταμένη ακτογραμμή εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος μιας καμπύλης ακτογραμμής, με κρατήσεις από τους λόφους Urgull και Igeldo. Το Σαν Σεμπαστιάν απολαμβάνει τους επισκέπτες με τη γραφική ομορφιά και την αλμυρή κουζίνα του, καθώς και εκπλήξεις με τη ζωντανή ατμόσφαιρα και τα πολιτιστικά αξιοθέατα.

Επισκεφθείτε το βασιλικό παλάτι και τους πανέμορφους κήπους του. περιπλανηθείτε στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο με θέα στην εμπνευσμένη αρχιτεκτονική της πόλης. και στη συνέχεια να περιπλανηθείτε στις ατμοσφαιρικές πλακόστρωτες λωρίδες για να αναζητήσετε αυθεντικά pintxos , τη βασκική έκδοση των τάπας. Αυτά τα δελεαστικά μικρά τσιμπήματα περιλαμβάνουν σπεσιαλιτέ, όπως καρυκευμένες ελιές, μαριναρισμένες σαρδέλες και αλατισμένο ομελέτα γάδου.


Parte Vieja (Παλιά Πόλη)

Η παλιά πόλη του Σαν Σεμπαστιάν βρίσκεται ανάμεσα στη βάση Monte Urgull και Alameda del Boulevard και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να δείτε και να δείτε τόσο για τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Το κέντρο του Parte Vieja είναι η καμάρα Plaza de la Constitución , ένας μεγάλος δημόσιος χώρος που κάποτε φιλοξένησε ταυρομαχίες, ενώ οι θεατές παρακολούθησαν από τις σειρές των μπαλκονιών παραπάνω.

Στα αξιοσημείωτα κτίρια της περιοχής περιλαμβάνονται η νεοκλασική δημοτική βιβλιοθήκη και η Pescadería (Ψαραγορά). Επίσης κοντά στην πλατεία Plaza de la Constitución βρίσκεται το Iglesia de San Vicente του 16ου αιώνα Αυτή η γοτθική εκκλησία είναι η παλαιότερη εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν και έχει ένα πλούσιο σκαλιστό ρεταμπλό που χρονολογείται από το 1584.

Ένα αγαπημένο χόμπι στην Παλιά Πόλη είναι μια βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια αναζητώντας παραδοσιακά τάπας των Βάσκων. Αυτή η ατμοσφαιρική συνοικία είναι γεμάτη με αυθεντικά εστιατόρια pintxo και είναι το πιο ζωντανό το βράδυ, όταν τουρίστες και ντόπιοι συρρέουν στην περιοχή.

Τα Pintxos είναι νόστιμα μικρά σνακ παρά πλήρες γεύμα, αλλά σερβίρονται σε αφθονία με μεγάλη ποικιλία. Δοκιμάστε αυτές τις γοητευτικές γαστρονομικές λιχουδιές, από βαθιά τηγανητό μπακαλιάρο και μαριναρισμένες αντσούγιες έως τραγανές χειροποίητες κροκέτες. Η εμπειρία είναι μια βασκική γαστρονομική περιπέτεια.


Βασιλική της Σάντα Μαρία ντελ Κόρο

Αυτή η εξαιρετική μπαρόκ εκκλησία του 18ου αιώνα βρίσκεται στους πρόποδες του Monte Urgull στην καρδιά της Παλιάς Πόλης . Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Σαν Σεμπαστιάν, η Βασιλική της Santa María del Coro χτίστηκε στη θέση ενός αρχαίου ρωμαϊκού ναού. Η εκκλησία έχει μια υπέροχη πρόσοψη Churrigueresco με ένα άγαλμα του Αγίου Σεμπαστιάν σε μια θέση και δύο πύργους.

Μπείτε μέσα για να θαυμάσετε το εσωτερικό, χτισμένο σε ορθογώνιο σχέδιο με ημικυκλική αψίδα. Το ιερό διαθέτει εντυπωσιακούς πυλώνες και νεο-γοτθικό θόλο. Διατίθενται ξεναγήσεις στη Βασιλική.

Διεύθυνση: 46 Calle 31 de Agosto


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!