top-image

Πανόραμα Ολλανδίας

Πανόραμα Ολλανδίας

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Πανόραμα Ολλανδίας - Άμστερνταμ - Χάγη - Ουτρέχτη - Παραδοσιακά Ψαροχώρια
 
 Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Πτήση για Αϊντχόφεν – Άμστερνταμ – Ξενάγηση πόλης.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες για το ταξίδι μας και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε για Αϊντχόφεν. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο μας για να αναχωρήσουμε για Άμστερνταμ. Άφιξη και άμεση περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Νταμ και αρχικά λειτούργησε σαν Δημαρχείο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική Βασιλική Οικογένεια. Η κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400, αποτελεί κομβικό  σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) που βρίσκεται στον ίδιο χώρο είναι ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Central. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον εκτίθενται μόνο τα οχτώ χιλιάδες από αυτά. Επόμενος σταθμός μας η Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Επίσης θα επισκεφτούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από την γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Heineken Experience που θα γνωρίσουμε την ιστορία της αγαπημένης μπίρας Amstel και της Heineken καθώς πλέον είναι ίδια εταιρεία γιατί η οικογένεια Heineken αγόρασε την Amstel. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά της πόλης. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την διάσημη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και club με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη, να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.  Αργότερα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης.  

2η Μέρα | Άμστερνταμ – Παραδοσιακά Ψαροχώρια.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Το εργοστάσιο έχει και αναμνηστικά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε για να θυμάστε την εμπειρία. Ακολούθως θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείτε από το 1893. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε το μνημείο πλημμυρών που χτίστηκε λόγω του ότι το Marken πριν χτιστεί το φράγμα Afsluitdijk βρισκόταν στο έλεος των πλημμυρών προκαλώντας συνεχή καταστροφή με την μεγαλύτερη να σημειώνετε το 1916 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποιοι νησιώτες και πολλοί να μείνουν άστεγοι. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ το οποίο είναι τόσο όμορφο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Άμστερνταμ.

3η Μέρα | Άμστερνταμ – Χάγη – Ντέλφτ – Ρότερνταμ.

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την πόλη της <<Ειρήνης>>, την Χάγη. Στη Χάγη θα συναντήσουμε το επιβλητικό Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε ξεχωριστές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος και ακολουθώντας την πορεία του προγράμματος θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Ντέλφτ. Το Ντέλφτ  ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπείς Ναούς. Επίσης ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, με τον ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει μέσα από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν μια από  τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης, η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μοναδικό, δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Ρότερνταμ. Άφιξη στην πόλη του Ρότερνταμ, τεράστιας σημασίας λιμάνι και εμπορικό δίαυλο της βόρειας Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Άμστερνταμ. 

4η Μέρα | Άμστερνταμ – Ελεύθερη μέρα.

Πρωινό και στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση σας στο κέντρο της πόλης για βόλτα, φαγητό, καφέ και ψώνια.

5η Μέρα | Άμστερνταμ - Ουτρέχτη – Αϊντχόφεν – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην αγορά του Άμστερνταμ και στη συνέχεια θα ανχωρήσουμε για την Ουτρέχτη. Άφιξη σε μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ολλανδίας την Ουτρέχτη. Η πόλη φημίζεται για τα κανάλια της, τη μεσαιωνική της παλιά πόλη και το παραμυθένιο κάστρο της Ντε Χάαρ. Επίσης θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό πύργο της Ουτρέχτης ο οποίος είναι ο ψηλότερος πύργος ναού στην Ολλανδία με ύψος 112,5 μ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιου του Αϊντχόφεν για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Ryanair.
  • Μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.) και μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.).
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέλη διαμονής.
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 165€.
  • Προαιρετική εκδρομή Χάγη - Ντέλφτ - Ρότερνταμ: 75€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
  •  

   

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
12/06 Ryanair
Θεσσαλονίκη
Αϊντχόφεν
07:15
09:10
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
16/06
Ryanair
Αϊντχόφεν
Θεσσαλονίκη
18:45
22:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα του Βελγίου, η κύρια έδρα της Βελγικής Βασιλικής Οικογένειας και η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια εξαιρετικά μικρή, φιλική και ανθρωπογενής πόλη για όλη τη σημασία της. Σε αντίθεση με τις όμορφες Μπριζ και Γάνδη, με τις ορδές των τουριστών τους, οι Βρυξέλλες είναι ο κύριος οικονομικός και εκπαιδευτικός κόμβος του Βελγίου, ο οποίος δίνει στην πόλη μια πιο αίσθηση εργασίας από άλλες πόλεις. Εδώ, έχετε μια κατάλληλη αίσθηση για τη βελγική ζωή, ειδικά για την φανταστική κουλτούρα εστιατορίων και καφέ. Παρόλο που οι Βρυξέλλες μπορεί να μην έχουν τα αστέρια άλλων πόλεων του Βελγίου, η πρωτεύουσα έχει πολλά περισσότερα για να κάνει τους επισκέπτες να απασχολούνται για μερικές μέρες, με μια σειρά από μουσεία παγκόσμιας κλάσης και γκαλερί τέχνης, καθώς και πιο περίεργα πράγματα για κάντε, όπως το Atomium, και μερικά υπέροχα απομεινάρια της παλιάς αρχιτεκτονικής στην παλιά πόλη. Μόλις τελειώσετε το λαιμό σας στο γοτθικό και μπαρόκ λαμπρότητα, μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τη διάσημη σοκολάτα των Βρυξελλών. Μάθετε περισσότερα για τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα και δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στις Βρυξέλλες.


Αξιοθέατα στις Βρυξέλλες

 

Château Royal

Παρόλο που το Château Royal, το σπίτι της Βελγικής Βασιλικής Οικογένειας, δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, το πάρκο που το περιβάλλει στο Laeken είναι. Υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια και πολλά αξιοθέατα που αξίζει να δείτε, όπως το μνημείο του Leopold I στο κέντρο του κυκλικού παρτέρου μπροστά από το παλάτι. Ο Ιαπωνικός Πύργος, στη βορειότερη γωνία του πάρκου, χτίστηκε αρχικά για την Έκθεση του Παρισιού του 1900. Τα θερμοκήπια , που χτίστηκαν την εποχή του Leopold II, είναι το αποκορύφωμα των κήπων και είναι ανοιχτά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου, όταν πολλά από τα φυτά είναι ανθισμένα.

Διεύθυνση: Avenue de Madrid, Laeken, Brussels


Notre-Dame du Sablon

Η εκκλησία της Notre-Dame du Sablon του 15ου έως 16ου αιώνα (Onze Lieve Vrouw op de Zavel), που θεωρείται γενικά μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της Γοτθικής περιόδου του Βελγίου, χτίστηκε ως αντικατάσταση ενός μικρού παρεκκλησιού που ανεγέρθηκε για πρώτη φορά στην αμμώδη έκταση του Sablon από το Crossbowmen's Guild το 1304. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι εκπληκτικό, ιδίως λόγω του υπέροχου βιτρό της. Επίσης ενδιαφέρει το ταφικό εκκλησάκι της οικογένειας Thurn und Taxis, εν μέρει το έργο του Luc Fayd'herbe. Στο μυστήριο είναι μια μορφή της Παναγίας, ένα αντίγραφο, οπότε το έχει ο μύθος, μιας Μαντόνας που το έφερε το εκκλησάκι το 1348 από μια γυναίκα από την Αμβέρσα, Baet Soetens, στην οποία είχε εμφανιστεί η Παναγία.

Διεύθυνση: Rue de la Regence, Κεντρικές Βρυξέλλες


Θέση Royale (Koningsplein)

Αγαπημένο αξιοθέατο για φωτογραφίες, το πιο σημαντικό κτίριο αυτής της πλατείας είναι το Βασιλικό Παλάτι (Palais Royal), το οποίο χρησιμοποιείται από τη βελγική βασιλική οικογένεια ως επίσημη κατοικία. Η βελγική σημαία, που εκτοξεύεται από τη στέγη, σηματοδοτεί την παρουσία του ηγεμόνα και μια τελετουργική αλλαγή της φρουράς πραγματοποιείται καθημερινά στις 2:30 μ.μ. Από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, διατίθενται δωρεάν ξεναγήσεις στο εσωτερικό του ανακτόρου, λαμβάνοντας τις μεγάλες αίθουσες υποδοχής και τις αίθουσες. Γύρω από το παλάτι είναι ένα σύνολο πολιτιστικών κτιρίων με νεοκλασικές προσόψεις. Το Palais des Académies, το σπίτι της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών και κάποτε η κατοικία του Crown Prince of Orange, και το Palais des Beaux-Arts (Paleis voor Schone Kunste) στη δυτική πλευρά της πλατείας, που σχεδιάστηκε και χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 από τον Victor Horta, είναι δύο από τα καλύτερα παραδείγματα.

Διεύθυνση: Place des Palais, Κεντρικές Βρυξέλλες.


Ατόμιο

Μαζί με τον Manneken Pis, το Atomium είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο των Βρυξελλών και παρόλο που είναι λίγο ταξίδι με το τραμ για να βγείτε εδώ, η περίεργη δομή χάλυβα και αλουμινίου ύψους 102 μέτρων, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα André Waterkeyn για η Παγκόσμια Έκθεση των Βρυξελλών του 1958, είναι το πιο σουρεαλιστικό αξιοθέατο της πόλης. Το κτίριο αντιπροσωπεύει ένα μόριο σιδήρου μεγεθυμένο 165 εκατομμύρια φορές. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο κτήριο για να εξερευνήσουν τους εσωτερικούς χώρους σε στιλ επιστημονικής φαντασίας. Οι κάτω σφαίρες φιλοξενούν μια μόνιμη έκθεση για την ιστορία της δομής. Η άνω σφαίρα έχει απίστευτες πανοράματα σε όλη την πόλη.

Διεύθυνση: Eeuwfeestlaan 20, Boulevard du Centenaire

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://atomium.be/


Parc du Cinquantenaire

Το Parc du Cinquantenaire ιδρύθηκε το 1880 για να τιμήσει την 50ή επέτειο της χώρας. Το επίκεντρο του είναι το μνημειώδες Palais du Cinquantenaire , τα δύο φτερά του οποίου συνδέθηκαν το 1905 από μια τεράστια θριαμβευτική αψίδα που σχεδίασε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Charles Girault, όπου στεγάζονται δύο από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία των Βρυξελλών. Το Βασιλικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας φιλοξενεί τις εθνικές συλλογές αρχαιολογίας του Βελγίου, με έργα από όλο τον κόσμο, καθώς και μία από τις πιο εκτεταμένες συλλογές ταπετσαριών στον κόσμο. Το Μουσείο Στρατού του Βελγίου και το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας (Μουσείο Koninklijk van het Leger en van de Militaire Geschiedenis) παρέχει μια επισκόπηση της εξέλιξης της στρατιωτικής τεχνολογίας και των μεγάλων εκστρατειών που διεξήχθησαν στο βελγικό έδαφος.

Διεύθυνση: Avenue de la Renaissance, Central Brussels.


Mannekin Pis

Κατά μήκος της Rue de l'Etuve βρίσκεται το πιο γνωστό ορόσημο των Βρυξελλών, το Manneken Pis, συνήθως πολιορκημένο από πλήθος τουριστών. Αν και μπορεί να εντοπιστεί τουλάχιστον στο 1388, τίποτα δεν είναι γνωστό για την προέλευση της φιγούρας ενός μικρού αγοριού που ουρεί, γνωστό ως «ο παλαιότερος πολίτης των Βρυξελλών». Το Manneken, ωστόσο, περιβάλλεται από διάφορους θρύλους. Σύμφωνα με ένα, το σιντριβάνι είναι ένα μνημείο για ένα θαρραλέο βρέφος που απέτρεψε τη φλεγμονή, σύμφωνα με ένα άλλο, τιμά τον γιο ενός αριθμού που υπέκυψε σε μια πιεστική ώθηση ενώ συμμετείχε σε μια πομπή. Το παρόν άγαλμα κατασκευάστηκε το 1619 από τον Jérôme Duquesnoy the Elder και έχει κλαπεί αρκετές φορές, αν και πάντα ανακτήθηκε. Κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτασμών, εκδηλώσεων και φεστιβάλ στις Βρυξέλλες, το άγαλμα φημίζεται για το ότι είναι ντυμένος με φορεσιά.

Διεύθυνση: Rue de l'Etuve, Κεντρικές Βρυξέλλες.


Mont des Arts

Το Mont des Arts δημιουργήθηκε μεταξύ 1956 και 1958, καταλαμβάνοντας τον υπερυψωμένο χώρο μεταξύ της Place Royale και της Place de l'Albertine . Το αρχιτεκτονικά επιβλητικό συγκρότημα μεγάλων κτιρίων περιλαμβάνει το Bibliothèque Albert I και τα εντυπωσιακά μοντέρνα Palais de la Dynastie και Palais de Congrès . Από την πλατεία μεταξύ τους είναι μια ωραία θέα της κάτω κεντρικής πόλης. Το Bibliothèque Albert I ιδρύθηκε κατά την περίοδο της Βουργουνδίας και περιλαμβάνει περισσότερους από τρία εκατομμύρια τόμους μαζί με μια πολύτιμη συλλογή χειρογράφων και πολλά ενδιαφέροντα μουσεία.

Διεύθυνση: Boulevard de l 'Empereur, Central Brussels.


Καθεδρικός ναός Saint-Michel (Sint-Michiels Kathedraal)

Αφιερωμένο στον Άγιο Μιχαήλ και τον Άγιο Γκουτούλα (τους πολιούχους των Βρυξελλών), αυτή η γοτθική εκκλησία ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1225 αλλά ολοκληρώθηκε τον 15ο αιώνα Η πρόσοψη είναι εντυπωσιακή, υψώνεται μεγαλοπρεπώς πάνω από μια μεγάλη σκάλα και στέφεται με δίδυμους πύργους ύψους 69 μέτρων, σχεδιασμένος από τον Jan van Ruysbroeck. Το όμορφα αναλογικό εσωτερικό (108 μέτρα από 50 μέτρα) είναι πολυτελώς επιπλωμένο και φιλοξενεί μερικά εξαιρετικά παράθυρα βιτρό που δημιουργήθηκαν από τον Bernard van Orley. Προχωρήστε στα transepts για να δείτε τα καλύτερα παραδείγματα που απεικονίζουν τον Charles V και την Isabella της Πορτογαλίας (νότια transept) και το ουγγρικό βασιλικό ζευγάρι Louis II και Mary (βόρεια transept), και στη συνέχεια στο παρεκκλήσι του ιερού μυστηρίου, στα αριστερά της χορωδίας , όπου το παράθυρο απεικονίζει την ιστορία του θαύματος του οικοδεσπότη .

Διεύθυνση: Parvis Street Gudule, Κεντρικές Βρυξέλλες.


Αρχαιολογικός χώρος Coudenberg Palace

Ένα από τα πιο μοναδικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στις Βρυξέλλες είναι να εξερευνήσετε αυτόν τον ενεργό αρχαιολογικό χώρο, που ανακαλύφθηκε ξανά στη δεκαετία του 1980. Το Coudenberg Palace έχει ανασκαφεί για να αποκαλύψει τα κελάρια και τις σήραγγες του πρώην παλατιού των Βρυξελλών, καθώς και ξεχασμένους δρόμους που είχαν θαφτεί κάτω από την πόλη για αιώνες. Τα θεμέλια του μεσαιωνικού παλατιού έχουν εκκαθαριστεί για να επιτρέψουν στους τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν και το μουσείο διαθέτει δωρεάν οδηγούς ήχου που σας οδηγούν στον ιστότοπο ανασκαφής. Υπάρχουν επίσης διαδραστικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν, όπως το "Underground Treasure Hunt", το οποίο περιλαμβάνει ένα φακό, χάρτη θησαυρού, κομμάτια κοστουμιών περιόδου και ένα παζλ για την επίλυσή τους.

Διεύθυνση: Place des Palais 7, Βρυξέλλες

Επίσημη ιστοσελίδα: https://coudenberg.brussels/en


Βελγικό Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών

Το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών του Βελγίου (1875-81) συνδυάζει τέσσερα ξεχωριστά μουσεία τέχνης, τα οποία μαζί είναι μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες γκαλερί τέχνης στον κόσμο. Το μουσείο αναπτύχθηκε από μια συλλογή που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1797 και αρχικά στεγάστηκε στο πρώην παλάτι του Καρόλου της Λωρραίνης. Αυτό μεταφέρθηκε στο νεοσύστατο Musées Royaux το 1846. Το Musée Old Masters διαθέτει μια συλλογή από διάσημα έργα των Φλαμανδών και των Ολλανδών Old Masters. Στα γνωστά έργα που εκτίθενται εδώ περιλαμβάνονται οι λάτρεις των Μάγων του Gerard David, ο πένθος του Χριστού του Rogier van der Weyden , ο Pietà του Petrus Christus και η κρίση του αυτοκράτορα Otto του Dirk Bouts . Οι αίθουσες του Musée Modern επικεντρώνονται σε έργα τέχνης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα. Συνδυάζει προσωρινές αίθουσες εκθέσεων με τις υπόγειες γκαλερί του Musée Fin-de-Siècle , αφιερωμένο σε έργα τέχνης από την περίοδο μεταξύ 1884 και 1914, όταν οι Βρυξέλλες ήταν μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Γειτονικά στο κεντρικό κτίριο είναι το Musée Magritte , αφιερωμένο στο έργο του βελγικού σουρεαλιστή καλλιτέχνη René Magritte. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή Magritte στον κόσμο.

Διεύθυνση: Rue du Musée 9, Central Brussels

Επίσημη ιστοσελίδα: www.fine-arts-museum.be


Abbaye de la Cambre

Το 1200, οι μοναχές του Κιστερκιανού ίδρυσαν ένα μοναστήρι εδώ, το οποίο αργότερα καταστράφηκε τον 16ο αιώνα, αλλά στη συνέχεια ξαναχτίστηκε. Τώρα, μέσα σε υπέροχους γαλλικούς κήπους, το μοναστήρι στεγάζει το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο και ένα κολέγιο τέχνης. Η πρώην μονή του 14ου αιώνα είναι ένα λεπτό, κομψό κτήριο με καμάρα μπαρόκ. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας πίνακας του Albert Bouts ( The Mocking of Christ) και του ιερού του St. Boniface, ενός επίσκοπου των Βρυξελλών του 13ου αιώνα. Τα παράθυρα του μοναστηριού είναι διακοσμημένα με βραχίονες άνω των 40 μονών και μοναχών.

Διεύθυνση: Rue du Monastere, Saint Gilles, Βρυξέλλες.


Grand Place (Grote Markt)

Ακριβώς στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών, η κεντρική πλατεία της πόλης (γνωστή ως Grand Place) είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Μεγάλο μέρος του κομψού χαρακτήρα της πλατείας οφείλεται στη μοναδική αρχιτεκτονική του κομψού Gildehuizen (σπίτια συντεχνιών) με τα υπέροχα αρώματα, τις πιλάτες και τα κιγκλιδώματα, τα διακοσμητικά σκαλιστά λιθοδομή και την πλούσια χρυσή διακόσμηση. Ο καθοριστικός χαρακτήρας του Grand Place είναι η ομοιομορφία του σε στυλ μπαρόκ, με μερικές φλαμανδικές επιρροές. Η αρμονία της αρχιτεκτονικής της επιτυγχάνεται με τη σύντομη περίοδο κατασκευής εδώ, με τα περισσότερα κτίρια να ανεβαίνουν μεταξύ 1696 και 1700. Η ιστορία του Grand Place χρονολογείται πολύ νωρίτερα. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα και εξελίχθηκε λίγο αργότερα, για να γίνει το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της πόλης. Το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο στην πλατεία είναι το Hôtel de Ville (Δημαρχείο), που χτίστηκε το 1402 με σκοπό να ανεβάσει το Stadhuis στην αντίπαλη πόλη της Μπριζ. Μέσα υπάρχουν πολλά υπέροχα δωμάτια. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών είναι το Maximilian Chamber, κρεμασμένο με ταπετσαρίες των Βρυξελλών. η μεγάλη αίθουσα του Συμβουλίου με μια υπέροχη οροφή από τον Victor Janssens και ταπετσαρίες στα σχέδιά του. τη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων και το Επιμελητήριο Γάμων, και τα δύο όμορφα διακοσμημένα. και το Escalier d'Honneur, με τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία των Βρυξελλών.

Διεύθυνση: Grand Place, Κεντρικές Βρυξέλλες.


Basilique Nationale du Sacré Coeur

Η περιοχή Koekelberg κυριαρχείται από το τεράστιο Basilique Nationale du Sacré Coeur (Nationale Basiliek van het Heilig Hart), την πέμπτη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο και πνευματικό τέκνο του Leopold II, που ξεκίνησε το 1905 για την επέτειο της 75ης επετείου της χώρας. Το κτίριο ολοκληρώθηκε μόνο το 1970. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίζει ένα μείγμα στυλ, εντυπωσιάζοντας ωστόσο το τεράστιο μέγεθός του (141 μέτρα από 107 μέτρα). Το Inside είναι μια εξαιρετική συλλογή τέχνης και μια συνεχής έκθεση για την ιστορία της βασιλικής. Η εικόνα του Χριστού που δίνει την ευλογία του, που κρέμεται πάνω από το βωμό, είναι του Georges Minne. Από τον τρούλο είναι μια εκπληκτική θέα στην πόλη και σε όλη την ύπαιθρο μέχρι την Αμβέρσα . Μπορείτε να νοικιάσετε κιάλια επιτόπου.

Διεύθυνση: Parvis de la Basilique 1, Koekelberg, Βρυξέλλες

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.basilicakoekelberg.be/documents/home.xml?lang=el


Κέντρο βελγικών κόμικς

Αυτό το πανέμορφο κτίριο του 1906, που σχεδιάστηκε από τον Victor Horta, φιλοξενεί το υπέροχο Comic Strip Center, αφιερωμένο στην ιστορία των γελοιογραφιών και των κόμικς στη χώρα που έδωσε στον κόσμο The Smurfs and Tintin . Εδώ εμφανίζεται μια συνεχώς περιστρεφόμενη έκθεση 200 πρωτότυπων σχεδίων κόμικς από Βέλγους και Γάλλους καλλιτέχνες. Επιπλέον, το μουσείο τεκμηριώνει την αύξηση της δημοτικότητας των βελγικών και γαλλικών κόμικς μέσω μιας έξυπνης επιμελημένης συλλογής πρωτότυπων χειρογράφων, σχεδίων σκίτσων, και φανταστικά ανακατασκευασμένων σετ, όπως το σαλόνι του Lucky Luke και ο Tim, Struppi και ο πύραυλος του Captain Haddock.

Διεύθυνση: Maison Waucquez, 20 Rue des Sables, Κεντρικές Βρυξέλλες

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://www.cbbd.be/fr/accueil


Γάνδη

Η παλιά πόλη της Γάνδης (στο Φλαμανδικό Γάνδη, στα Γαλλικά Gand) είναι μια γραφική μάστιγα στα σοκάκια που περιβάλλεται από γραφικά κτήρια με απότομη στέγη που εκτείνονται κατά μήκος όμορφων καναλιών. Μαζί με την Μπριζ , η Γάνδη είναι το αστικό αρχιτεκτονικό αξιοθέατο του Βελγίου, αλλά σε αντίθεση με την Μπριζ, έρχεται χωρίς ορδές λεωφορείων. Κτισμένη πάνω στο νερό, στη συμβολή των ποταμών Scheldt και Leie, η μικρή πόλη της Φλάνδρας σε κερδίζει αμέσως διαθέτοντας ως θέλγητρα τα αυθεντικά μεσαιωνικά κτίρια της, τα υδάτινα κανάλια, τους πανύψηλους καθεδρικούς ναούς, τα λιθόστρωτα δρομάκια και τις παραδοσιακές χρωματιστές κατοικίες της. Μια βόλτα στην πόλη το βράδυ του καλοκαιριού, όταν φωτίζονται τα περισσότερα από τα σημαντικά κτίρια, είναι μια αξέχαστη εμπειρία, όπως και μια βόλτα με κανάλι κάτω από τα πολλά κλαδιά των καναλιών Scheldt και Leie που τέμνουν την πόλη. Για τους λάτρεις της ιστορίας και τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, η Γάνδη δεν μπορεί να νικήσει, καθώς η έλλειψη τουριστών το καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για να αντιμετωπίσετε τη σύγχρονη τοπική φλαμανδική κουλτούρα. Ανακαλύψτε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την όμορφη πόλη, με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στη Γάνδη.


Παλιά περιοχή της αγοράς

Η Παλιά Αγορά (Groentenmarkt) ξεκίνησε τη ζωή ως αγορά ψαριών και στη συνέχεια τον 18ο αιώνα άρχισε να λειτουργεί κυρίως ως αγορά λαχανικών. Στη μεσαιωνική εποχή, η πυλώνα της Γάνδης στάθηκε εδώ. Στη δυτική πλευρά της αγοράς βρίσκεται το μακρύ Groot Vleeshuis , μια μεσαιωνική σκεπαστή αγορά κρέατος με μια συντεχνία, ένα παρεκκλήσι, και πολλά αρώματα στην οροφή. Το κτίριο δημιουργήθηκε το 1406-1410 και ανακαινίστηκε το 1912. Στο νότιο άκρο του Vleeshuis βρίσκεται το Penshuizeken (εξοχικό σπίτι) όπου οι φτωχοί έλαβαν τα λουτρά των σφαγμένων ζώων. Σήμερα, το κτίριο Vleeshuis είναι ένα αρκετά καλό εστιατόριο, αλλά ακόμα κι αν δεν πεινάτε, μπορείτε να περπατήσετε για να δείτε το εσωτερικό.

Διεύθυνση: Groentenmarkt, Hoogpoort, κεντρική Γάνδη.


Vismarkt και Kraanlei

Το υπέροχο μπαρόκ κτήριο στο Sint-Veerleplein No. 5 είναι η παλιά αγορά ψαριών, που χτίστηκε το 1689 σύμφωνα με τα σχέδια του Artus Quellin. Η πύλη απεικονίζει τον Ποσειδώνα και αλληγορικές παραστάσεις των Scheldt (αρσενικών) και Leie (θηλυκών). Στα βορειοανατολικά, το κανάλι Kraanlei γειτνιάζει με το Sint-Veerleplein, όλα επενδεδυμένα με κομψά σπίτια. Αμέσως στα αριστερά βρίσκεται το Νο. 1, το Craenenburgh , και στη συνέχεια η σειρά των σπιτιών De Lelye (No. 3-11), χτισμένη περίπου 1500 σε γοτθικό στιλ Brabant. Νο. 13, το In den Bliekenmarkt είναι πρώην ψαροπωλείο . Περαιτέρω κατά μήκος του Kraanlei βρίσκεται το σπίτι No. 75, De Klok , που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, με μια σπειροειδή σκάλα και διακοσμημένο με πολλά αλληγορικά ανάγλυφα. No 77., De Zeven Werken van Barmhartigheid και No. 79, Het Vliegend Hert, είναι μπαρόκ αρχοντικά του 17ου αιώνα, διακοσμημένα με εκλεκτά ανάγλυφα

Διεύθυνση: Kraanlei, κεντρική Γάνδη.


Μουσείο Καλών Τεχνών (Μουσείο voor Schone Kunsten)

Η κύρια έμφαση της συλλογής εδώ είναι η ζωγραφική που καλύπτει τον 15ο έως τον 20ο αιώνα. Η κεντρική αίθουσα δίπλα στην είσοδο έχει οκτώ ωραίες ταπετσαρίες τοίχων των Βρυξελλών: τρεις με μοτίβα από την ιστορία του Δαρείου (17ος αιώνας) και πέντε με θέμα «Θρίαμβος των Θεών» (1717). Αριστερά από αυτήν την αίθουσα είναι οι Old Masters. Διακεκριμένα είναι δύο έργα του Hieronymus Bosch στην αίθουσα B: Bearing of the Cross και St. Hieronymus . Στα δεξιά της αίθουσας ταπισερί υπάρχουν πίνακες του 19ου και του 20ού αιώνα, ειδικά από Βέλγους καλλιτέχνες. Το μουσείο φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών εκθεμάτων με δάνεια από άλλα μουσεία καλών τεχνών παγκόσμιας κλάσης.

Διεύθυνση: Fernand Scribedreef 1, Liemaeckereplein, Γάνδη.


Graslei

Μερικά από τα καλύτερα σπίτια του Βελγίου βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού Graslei. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια βόλτα για όσους έχουν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική. Ελέγξτε το διπλανό Gildehuis der Vrije Schippers (House of the Free Boatmen), που χτίστηκε το 1531 σε γοτθικό στιλ Brabant και το Gildehuis der Graanmeters (House of the Grain Weighers), με το κλιμακωτό αέτωμα του που χρονολογείται από το 1698. Επιπλέον, θα δείτε το Tolhuisje (Τελωνείο), ένα φλαμανδικό αναγεννησιακό κτίριο του 1682, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Romanesque Spijker ή Koornstapelhuis (περίπου 1200). Το Gildehuis der Metselaars (House of the Masons) από το 1527 σε γοτθικό στιλ Brabant ολοκληρώνει αυτήν τη μοναδική σειρά από σπίτια συντεχνιών. Οι τουρίστες που αναζητούν μια καλή εισαγωγή στα ορόσημα της πόλης θα απολαύσουν μια 40λεπτη διαδρομή με καραβάκι στη Γάνδη , η οποία αναχωρεί από το λιμάνι Graseli. Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πόλη από τον ποταμό Leie και να θαυμάσουν σημαντικά κτίρια, όπως το Vleeshuis Butcher's Hall και το Castle of Counts.

Διεύθυνση: Graslei, Κεντρική Γάνδη.


Εκκλησία του Αγίου Νικολάου ( Korenmarkt )

Το Korenmarkt της Γάνδης (Wheat Market) είναι μια ιστορική πλατεία που φιλοξενεί πολλά από τα παλιά σπίτια Guild (Gindenhuis) που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Leie. Αυτό ήταν κάποτε ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου, και σήμερα, είναι μια ζωντανή περιοχή που είναι γνωστή για την υπέροχη αρχιτεκτονική και τα πολλά εστιατόρια και καφέ. Κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου, το Korenmarkt είναι το κέντρο ενός 10ήμερου φεστιβάλ, του Gense Fieste , το οποίο είναι μια συναρπαστική συλλογή μουσικής, θεάτρου και άλλης ψυχαγωγίας, καθώς και άφθονο φαγητό. Συνορεύοντας με τη νότια πλευρά του Korenmarkt, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Γάνδης. Το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από μνημείο Tournai σε γοτθικό στιλ Scheldt, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Αξιοσημείωτο είναι ο επιβλητικός κεντρικός πύργος του και ένα όργανο από τον Aristide Cavaillé-Coll.


Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και Sint-Michielsbrug

Η εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ βρίσκεται στη δυτική ακτή του Leie και είναι γνωστή για το απόλυτο μεγαλείο της, μια τεράστια γοτθική εκκλησία κατασκευασμένη από βελγική ψαμμίτη. Ο άμβωνας, ο βωμός και πολλά άλλα μέρη του εσωτερικού είναι σε νεο-γοτθικό στιλ, ενώ εκπροσωπούνται και άλλα στυλ, συμπεριλαμβανομένου ενός μπαρόκ εξομολογητικού στις αρχές του 17ου αιώνα. Μεταξύ των θησαυρών της εκκλησίας υπάρχουν πολλά αγάλματα του 18ου αιώνα. πίνακες από μπαρόκ καλλιτέχνες όπως ο van Dyck. και το λείψανο του Ντόρν, που ήταν ένα δώρο από τη Mary Queen of Scots. Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται το Sint-Michielsbrug (γέφυρα του Αγίου Μιχαήλ), μια όμορφη πέτρινη καμάρα που είναι γνωστή για την εκπληκτική θέα στον ορίζοντα. Από εδώ, μπορείτε να δείτε και τους τρεις από τους εμβληματικούς πύργους της Γάνδης, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό σημείο για φωτογραφία. Επισκεφθείτε το βράδυ για μια ιδιαίτερα ωραία θέα στα ορόσημα της πόλης που φωτίζονται.

Διεύθυνση: Sint-Michielsplein 4, 9000 Ghent


Κανάλι Korenlei

Το Sint-Michielsbrug καταλήγει στο κανάλι Korenlei, το οποίο είναι γεμάτο από υπέροχες προσόψεις και προσφέρει την καλύτερη θέα των ακόμη πιο όμορφων σπιτιών στην απέναντι όχθη του Graslei . Ενώ περιπλανηθείτε εδώ, σημειώστε τα ακόλουθα σπίτια: Το Νο. 15 είναι η τοποθεσία του πρώην Hof van Gruuthuse , (House of Duke Egmont), που χρονολογείται από το 1352 και τώρα αντικαθίσταται από ένα κτίριο με μια νεοκλασική πρόσοψη που περιλαμβάνει επίσης το No 17-19, το Hotel de Ghellinck . Νο 7 κατά μήκος του Korenlei βρίσκεται το Gildehuis der Onvrije Schippers (Σπίτι των δεμένων βαρκών ), το οποίο είναι ένα μπαρόκ κτήριο που χρονολογείται από το 1739. Επίσης, δώστε προσοχή στην όμορφη πρόσοψη του αρ. 24, Lintworm en Krocht . Ήταν ένα ρωμαϊκό κάστρο του 12ου αιώνα που ξαναχτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Διεύθυνση: Korenlei, κεντρική Γάνδη.


Καθεδρικός ναός του Αγίου Βαυού (Sint-Baafskathedraal)

Στην ανατολική πλευρά του Sint-Baafsplein βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του St. Bavo, ένα μεγαλοπρεπές κτίριο από τούβλα και γρανίτη με μια ρωμανική κρύπτη του προκατόχου του, την εκκλησία Sint-Jans. Ο Charles V έδωσε στον καθεδρικό ναό το σημερινό του όνομα αφού κατέστρεψε τον παλιό για να χτίσει ένα φρούριο. Η χορωδία του Γοτθικού καθεδρικού ναού χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, ενώ ο ύστερος γοτθικός πύργος και ο κύριος ναός χτίστηκαν τον 15ο και 16ο αιώνα. Το φωτεινό εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι πλούσια διακοσμημένο με μοναδικούς πίνακες. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Μετατροπή του Αγίου Μπαάφ από τον Peter Paul Rubens (1624) και ο Χριστός μεταξύ των γιατρών του Frans Pourbus (1571). Το πιο διάσημο έργο τέχνης εδώ είναι το Βωμό της Γάνδης , επίσης γνωστό ως Η λατρεία του Μυστικού Αρνιού , γνωστό ως μακράν το μεγαλύτερο αριστούργημα της παλιάς φλαμανδικής ζωγραφικής. Κάτω από την κύρια εκκλησία, η εκτεταμένη κρύπτη περιέχει πολλούς τάφους επισκόπων και πλούσιο θησαυροφυλάκιο. Το εξαιρετικό τρίπτυχο του Γολγοθά του 1464 από τον Joos van Wassenhove (Justus van Gent) εμφανίζεται επίσης σε ένα από τα παρεκκλήσια.

Διεύθυνση: Sint-Baafsplein, Κεντρική Γάνδη

Χάρτης Sint-Baafskathedraal


Το καμπαναριό (Het Belfort)

Στη δυτική πλευρά του Sint-Baafsplein βρίσκεται το καμπαναριό ύψους 91 μέτρων, σύμβολο της ανεξαρτησίας της πόλης, όπου διατηρούνται οι χάρτες των προνομίων της Γάνδης. Ο πύργος ξεκίνησε περίπου το 1300 και το 1338, ολοκληρώθηκε κυρίως. Ο σημερινός κώνος αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή του 14ου αιώνα στις αρχές αυτού του αιώνα και αντικατέστησε τον ξύλινο καμπαναριό του 1380. Στέφεται από επιχρυσωμένο χαλκό δράκο, ο οποίος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1377. Σήμερα, είναι ένα αντίγραφο όπως και οι τέσσερις ένοπλες μορφές στις γωνίες της πλατφόρμας. Μόνο ένα από τα πρωτότυπα αυτά σώζεται και μπορεί να δει στο ισόγειο. Η υπέροχη αίθουσα υφασμάτων γειτνιάζει απευθείας με το καμπαναριό. Αυτό το κτίριο (1426-1441) του Simon van Assche ήταν ο τόπος συνάντησης των εμπόρων μαλλιού και υφασμάτων και μετατράπηκε σε φυλακή τον 18ο αιώνα. Σήμερα, διαθέτει ένα καφέ-εστιατόριο, το οποίο είναι δημοφιλές στους τουρίστες.

Διεύθυνση: Sint-Baafsplein, Κεντρική Γάνδη.


Δημαρχείο (Stadhuis)

Χτισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το υπέροχο δημαρχείο της Γάνδης συνδυάζει μια ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ. Στα παλαιότερα τμήματα του κτηρίου στο Hoogpoort, που ολοκληρώθηκε με το στιλ του Δημαρχείου της Μπριζ το 1482 και περιείχε τις αίθουσες του συμβουλίου, οι αρχιτέκτονες Rombout Keldermans και Dominic de Waghemakere έχτισαν μια νέα πτέρυγα στην καλύτερη γοτθική μορφή αργά, πλούσια διακοσμημένη με αγάλματα . Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες σε αυτό το μέρος, που φαίνεται καλύτερα από τη γωνία του Hoogpoort και του Belfortstraat, τέθηκαν σε αναστολή λόγω θρησκευτικών διαφορών το 1539. Μόνο το ένα τέταρτο του αρχικού σχεδίου πραγματοποιήθηκε και μόνο η Αίθουσα Ειρήνης (Pacificatiezaal · στην πραγματικότητα η αίθουσα δικαστηρίου για το Keure, οι προστάτες του συντάγματος της πόλης) και το παρεκκλήσι γάμου , και τα δύο 1535, χτίστηκαν. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μόνο στα τέλη του 16ου αιώνα, έτσι ώστε η πτέρυγα που βλέπει στο Botermarkt να είναι σε αναγεννησιακό στιλ, όπως και το Throne Room στον επάνω όροφο.

Διεύθυνση: Botermarkt, Κεντρική Γάνδη.


Gravensteen

Το Gravensteen είναι ένα από τα ισχυρότερα φρουριακά στη Δυτική Ευρώπη, που περιβάλλεται από τον ποταμό Lieve. Χτίστηκε μεταξύ 1180 και 1200 με εντολή του Φίλιππου της Αλσατίας, του πρώην αριθμού της Φλάνδρας, στη βάση μιας δομής παλαιότερου του 9ου αιώνα και δημιουργήθηκε με το στυλ των συριακών κάστρων σταυροφόρων. Σήμερα, παραμένει ένα μοναδικό παράδειγμα της ευρωπαϊκής μεσαιωνικής τέχνης της οχύρωσης. Τον 14ο αιώνα, έπαψε να έχει στρατιωτική λειτουργία και χρησιμοποιήθηκε από τις μετρήσεις για τη διοίκηση της γης. Το 1800, έγινε ιδιωτική ιδιοκτησία και μετατράπηκε σε βαμβάκι και διαμερίσματα για τους εργαζόμενους. Μπροστά από το κάστρο εκτείνεται η αρχαία Sint-Veerleplein , πιθανώς η παλαιότερη πλατεία της Γάνδης, αν και οι γειτονικές προσόψεις είναι του 17ου αιώνα. Αυτή η πλατεία ήταν μια αγορά αλλά και ο τόπος των εκτελέσεων και των πυρκαγιών των θυμάτων της Εξαγοράς

Διεύθυνση: Sint-Veerleplein 11, Γάνδη.

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!