top-image

Μάλτα στο Νησί των Ιπποτών

Μάλτα στο Νησί των Ιπποτών

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΑΛΤΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Μάλτα στο Νησί των Ιπποτών 4 μέρες. Docx

 Μάλτα στο Νησί των Ιπποτών
 
 Αεροπορικώς 4 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Απευθείας πτήση για Μάλτα, περιήγηση πόλης / κήποι Μπαράκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για την καρδιά της Μεσογείου, τη Μάλτα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, ένα νησί που αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Κατά την άφιξή μας, θα γνωριστούμε με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων και στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η Βαλέτα είναι οχυρωμένη, χτισμένη πάνω σε ένα στενό ακρωτήρι, πλαισιωμένη από δύο φυσικά λιμάνια και διαθέτει και ένα περήφανο φρούριο, το Saint Elmo. Η πόλη χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη μετά τη Μεγάλη Πολιορκία των Οθωμανών του 1565. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλη εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Αν και το ταξίδι στον χρόνο είναι κάτι ανέφικτο, αυτή η βόλτα στις καστροπολιτείες του νησιού, είναι ένα αληθινό βύθισμα στο παρελθόν. Θα περπατήσουμε ακόμη στον κεντρικό πεζόδρομό της, την Triq Ir-Repubblika, με τα παλιά κτίρια με τα «κλειστά» μπαλκόνια και τα καταστήματα με τις vintage επιγραφές, θα δούμε τα κάθετα σοκάκια με τα χρυσόχρωμα, ταλαιπωρημένα κτίρια και τα φθαρμένα palazzi που βρέχονται από την αύρα της θάλασσας. Ακόμη θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, τον πιο εντυπωσιακό ναός της Μάλτας και εξαίρετο δείγμα μαλτέζικου μπαρόκ. Ο ναός ανεγέρθηκε μεταξύ του 1573 και του 1578 ως μοναστική εκκλησία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Στην επίσκεψη μας στο μουσείο θα θαυμάσουμε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Καραβάτζιο, τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή» και τον «Άγιο Ιερώνυμο». Τελειώνοντας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το βράδυ επισκεφθείτε τις γειτονικές πόλεις Sliema και St. Julian’s, που σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian’s, είναι το νυχτερινό επίκεντρο, γεμάτο μπαρ, κλαμπ και τουρίστες. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον κοιτούσες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες.

2η Μέρα | Εκδρομή Μόστα – Μεδίνα, περιήγηση

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μια εξαιρετική εκδρομή. Θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα, με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στην, όπως αποκαλείται, την Μεδίνα, υποδηλώνοντας τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που την περιβάλλει και που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο. Είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, πριν οι Ιωαννίτες Ιππότες χτίσουν το οχυρό τους κοντά στη θάλασσα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 1693. Όταν κατέλαβαν οι Ιππότες το νησί η παλιά μαλτέζικη αριστοκρατία εγκαταστάθηκε εδώ. Σήμερα, με προσεκτική συντήρηση και ελεγχόμενη αναπαλαίωση, προσπαθεί με τη βοήθεια και της Unesco να διατηρήσει τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι συνδυασμένη με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία. Είναι η πιο κομψή αλλά και η πιο ακριβή περιοχή της Μάλτας. Οι βαριές ολοσκάλιστες ξύλινες πόρτες των σπιτιών της ανοίγουν σπάνια. Στην πόλη δεν υπάρχει εμπορική ζωή, φωτεινές επιγραφές και γενικά φαίνεται να ζει περισσότερο στο ένδοξο παρελθόν παρά στο παρόν. Η μαγική της ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν εκεί. Στη βόλτα μας, θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά πυργόσπιτα με χαρακτηριστικά περίτεχνα φανάρια, πετρόχτιστα μοναστήρια και νορμανδικά παλάτια. Αμέσως μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το θέατρο 5d , που θα σας ταξιδέψει στον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία της Μάλτας με τη μορφή ενός εντυπωσιακού 3D σόου. Το αμφιθέατρο πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει κινούμενα καθίσματα, εκρήξεις αέρα, ψεκασμό νερού και γαργάλημα στα πόδια όσο βλέπουν την ταινία, είναι διαθέσιμο σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την Μαλτέζικη κουζίνα, που είναι πολύ κοντά με τη δική μας. Είναι μια μίξη μεσογειακής με Ιταλική, αλλά έχουν πολλά δικά τους παραδοσιακά πιάτα. Πρωταγωνιστές είναι το κουνέλι και το timpana, που μοιάζει με τον δικό μας το μουσακά.

3η Μέρα | Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο (Gozo)

Τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν γρήγορα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφθούμε το Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, την περιοχή, όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ, αλλά και παραλία Rambla, όπου γυρίστηκε η ταινία Τροία. Ακόμη θα επισκεφθούμε και το γραφικό ψαροχώρι Σλέτι, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα ή μπάνιο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα με την άμαξα, να φωτογραφήσετε τα magic bus που είναι από το 1950, να δοκιμάσετε την κουζίνα της, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και για τις σούπες λαχανικών.

4η Μέρα | Εκδρομή στις τρεις πόλεις (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua), Μετάβαση στο αεροδρόμιο – Απευθείας Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις περιοχές των 3 πόλεων - την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565 (The three cities). Ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, τα οποία είναι κτισμένα σε μια υπέροχη θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour) και έχουν έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Τελειώνοντας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φθηνή τιμή είναι Non refundable

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 10 κιλών διαστάσεων 55*40*20 & αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο εξασφαλισμένη προκάθιση.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτομο.
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής.
  • Πρόγραμμα διακοπών (χωρίς πρόγραμμα ξεναγήσεων) -50€ ανά άτομο.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
26/10 AIR MALTA
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΑΛΤΑ
07:20
07:40
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
29/10
AIR MALTA
ΜΑΛΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
21:50
00:22
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Βαλέτα

Η Βαλέτα είναι μια διακεκριμένη πόλη με θρυλικό παρελθόν. Η εισηγμένη στην UNESCO πρωτεύουσα της Μάλτας βρίσκεται υπερήφανα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, περιτριγυρισμένη από μερικά από τα ισχυρότερα οχυρώματα στον κόσμο. Η ιστορία της πόλης συνδέεται με τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, μια διαταγή του 11ου αιώνα που παρείχε καταφύγιο στους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους και ανέλαβε στρατιωτικό ρόλο για την υπεράσπιση του Χριστιανισμού. Το 1530, ο Ισπανός Βασιλιάς, ο Κάρολος Β, έδωσε στη Μάλτα στους Ιππότες.

Όταν η Βαλέτα έγινε το νέο στρατιωτικό φρούριο του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, οι ιππότες ξεκίνησαν να δημιουργήσουν μια πρωτεύουσα ίση με τις καλύτερες της Ευρώπης. Η μεγάλη μπαρόκ αρχιτεκτονική αντικατοπτρίζει το ανάστημα των ιπποτών ως αριστοκράτες από τις ευγενέστερες οικογένειες στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Βαλέτα ονομάζεται «μια πόλη που χτίστηκε από κύριοι για τους κυρίους». Σήμερα, η Βαλέτα είναι μια πραγματική πόλη εργασίας και ένας συναρπαστικός τουριστικός προορισμός γεμάτος πολιτιστικά αξιοθέατα. Η Πόλη της Βαλέτας αναγνωρίστηκε επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980.

Εξερευνήστε αυτήν τη συναρπαστική πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Βαλέτα.


Αξιοθέατα στην Βαλέτα:

 

Ο συν-καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη

Ο συκαθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη αντικατοπτρίζει τον πλούτο και τη σημασία των Ιπποτών της Μάλτας, οι οποίοι προστάτευαν την Ευρώπη και την καθολική πίστη από επιθέσεις των Οθωμανών Τούρκων τον 16ο αιώνα. Αυτός ο καθεδρικός ναός, με το πολυτελές μπαρόκ εσωτερικό, χτίστηκε ως σύμβολο της επιτυχίας των Ιπποτών. Ο ναός διαθέτει όμορφα διακοσμημένους, επιμεταλλωμένους τοίχους και υπέροχους πίνακες οροφής από την Mattia Preti, τον πιο διάσημο ζωγράφο της Μάλτας. Το πιο γνωστό έργο τέχνης στην εκκλησία είναι το αποκεφαλισμό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή από τον Καραβάτζιο στην ρήτρα. Τα διάφορα παρεκκλήσια του συν-καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές «γλώσσες» (περιοχές) των Ιπποτών της Μάλτας που προέρχονταν από πολλές διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στα οκτώ παρεκκλήσια είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να δείτε: Το παρεκκλήσι της Langue of Aragon (περιοχή της Καταλονίας και της Ναβάρρας στην Ισπανία) παρουσιάζει τη ζωγραφική του Mattia Preti του Αγίου Γεωργίου σε λευκό επιβήτορα μετά τη δολοφονία ενός δράκου. Το εκκλησάκι της Langue της Ιταλίας εμφανίζει το διάσημο έργο του Saint-Jerome Writing του Caravaggio . Μετά την επίσκεψή τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στο Republic Street για να εξερευνήσουν την περιοχή γύρω από την πλατεία Palace στο δρόμο για το επόμενο αξιοθέατο: το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Αυτή η περιοχή διαθέτει πολλά γραφικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε είναι η περίφημη εγκατάσταση Caffe Cordina (244 Republic Street), ένα φανταχτερό καφέ που σερβίρει παραδοσιακά μαλτέζικα αρτοσκευάσματα μαζί με καφέ και τσάι.

Διεύθυνση: Οδός Αγίου Ιωάννη, Βαλέτα

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://stjohnscocathedral.com/

 


Κήποι Άνω Μπαράκκα ( Upper Barrakka )

Οι γραφικοί κήποι Upper Barrakka περικυκλώνουν μέρος των παλαιών οχυρώσεων της πόλης, χτισμένα στο ψηλότερο σημείο της Βαλέτα. Οι ήσυχοι και σκιεροί κήποι είναι όμορφα διαμορφωμένοι με σιντριβάνια, παρτέρια, σειρές καμάρες και αγάλματα διακεκριμένων ιστορικών μορφών, όπως ο Winston Churchill. Υπάρχουν πολλές απόψεις από διαφορετικές προοπτικές γύρω από τον κήπο, προσφέροντας πανοραμικές πανοραμικές εκδηλώσεις στο Grand Harbour. Είναι δυνατό να δείτε απέναντι από τις πόλεις Vittoriosa, Cospicua και Kalkara. Το επίπεδο κάτω από τους κήπους είναι ο πρώην προμαχώνας, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με τα παλιά στρατιωτικά κανόνια. Αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται τώρα για υπαίθριους γάμους και τελετές. Κάθε μέρα, μια παραδοσιακή τελετή το μεσημέρι πραγματοποιείται από μέλη της Μάλτας Heritage Society με ντυμένες στολές βρετανικών πυροβολικών. Αφιέρωμα στη στρατιωτική ιστορία της Βαλέτα, αυτή η τελετή περιλαμβάνει πυροβολισμό των πυροβόλων ως χαιρετισμό.

Συμβουλές για τουρίστες : Το Upper Barrakka Gardens βρίσκεται στην καρδιά της πόλης δίπλα στο Castille Place. Για να φτάσετε εδώ, μεταβείτε στην Πύλη της Βικτώριας και στρίψτε αριστερά πέρα ​​από την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ιησού στην οδό Saint Ursula. Η είσοδος στο Upper Barrakka Gardens βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Υπάρχει επίσης ανελκυστήρας στους πρόποδες του Προμαχώνα της Αγίας Βαρβάρας που ανεβαίνει 60 μέτρα για τους κήπους Upper Barrakka.

Διεύθυνση: Οδός Saint Ursula, Βαλέτα


Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Το πιο μνημειακό κτίριο της Βαλέτας, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας του Παλάτι , που χρησιμοποιείται συχνά για παραδοσιακές τελετές. Ο Grand Master Fra Pietro del Monte ανέθεσε το παλάτι τον 16ο αιώνα ως κατοικία των Ιπποτών της Μάλτας. Τμήμα του κτιρίου χρησιμοποιείται τώρα ως Προεδρικό Μέγαρο , που χρησιμεύει ως γραφείο του Προέδρου της Μάλτας. Το υπόλοιπο κτίριο είναι ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο. Οι τουρίστες μπαίνουν μέσα από μια εντυπωσιακή αυλή, η οποία οδηγεί στον επάνω όροφο για μεγαλοπρεπείς διαδρόμους με πλούσιες ζωγραφιές οροφής του 18ου αιώνα. Τα τεράστια κρατικά δωμάτια είναι πλούσια διακοσμημένα με επιχρυσωμένα καλούπια και έργα τέχνης, όπως μια σειρά τοιχογραφιών που απεικονίζει μια πλήρη αφήγηση της Μεγάλης Πολιορκίας του 1565. Η αίθουσα των πρεσβευτών , επίσης γνωστή ως "Κόκκινο δωμάτιο", είναι διακοσμημένη. με πορτρέτα του Μεγάλου Μαγίστρου, που οδήγησαν τους ιππότες στη νίκη. Ένας από τους πίνακες απεικονίζει το αξιοπρεπές Grand Master Jean de Vallette, ιδρυτή της πόλης της Βαλέτας. Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι το Παλάτι Οπλοστάσιο , το οποίο εμφανίζει την πανοπλία και τα όπλα των ιπποτών (σπαθιά, τόξα, πυροβόλα όπλα και κανόνια) που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα έως τον 18ο αιώνα. Αυτή η εκτεταμένη συλλογή οπλισμού αποκαλύπτει ότι οι Ιππότες της Μάλτας δεν ήταν συνηθισμένοι στρατιώτες, ήταν αριστοκρατικοί πολεμιστές εξοπλισμένοι με την πιο περίτεχνη πανοπλία και όπλα που μπορούσαν να αγοράσουν χρήματα. Μερικά από τα εκθέματα επιτρέπουν στους επισκέπτες να αισθάνονται το πραγματικό βάρος των κρανών. Υπάρχουν επίσης παραδείγματα πανοπλίας και όπλων των Οθωμανών Τούρκων.

Διεύθυνση: Πλατεία Palace, Βαλέτα

Επίσημη ιστοσελίδα: http://heritagemalta.org/museums-sites/the-palace-state-rooms/


Μόστα Ροτόντα

Ο μόνος λόγος για τους τουρίστες να επισκεφθούν τη Μόστα είναι να δουν την ενοριακή εκκλησία της, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Η ενοριακή εκκλησία της Αγίας Μαρίας είναι γνωστή ως το Mosta Rotunda ή το Mosta Dome, που πήρε το όνομά του από τον τρούλο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Ο θόλος είναι τόσο απέραντος που είναι ορατός σε απόσταση από πολλά διαφορετικά σημεία στο νησί της Μάλτας. Η εντυπωσιακή νεοκλασική εκκλησία σχεδιάστηκε από τον Grognet de Vassé και η κατασκευή ξεκίνησε το 1833. Χρειάστηκαν 27 χρόνια για να χτιστεί η εκκλησία και ολόκληρος ο θόλος κατασκευάστηκε χωρίς τη χρήση ικριωμάτων. Το εξωτερικό και το εσωτερικό της εκκλησίας πλησιάζουν να είναι ένα αντίγραφο του Πάνθεον στη Ρώμη που χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ., εκτός από το ότι ο Μοναδικός Θόλος είναι διακοσμημένα και φωτεινότερα. Ο τεράστιος ψηλός θόλος διαθέτει μοτίβο οροφής που μιμείται το γεωμετρικό σχέδιο του αρχαίου Πάνθεον, αν και με επιχρυσωμένες και παστέλ μπλε λεπτομέρειες. Με ελαφριά πλημμύρα στα 16 παράθυρα οροφής, το φωτεινό και ευάερο καταφύγιο έχει μια εμπνευσμένη ουράνια ατμόσφαιρα. Το δάπεδο της εκκλησίας αποκαλύπτει περίπλοκα μαρμάρινα ένθετα που υφαίνουν μια αλληλεπίδραση μοτίβων για να αντικατοπτρίζουν την οροφή. Εντυπωσιακή θρησκευτική τέχνη και πλούσιες τοιχογραφίες εκτίθενται σε όλα τα παρεκκλήσια του ιερού. Οι τοιχογραφίες ζωγραφίστηκαν από τον Guiseppe Calì. Η Μόστα είναι διάσημη για το ότι επέζησε από τον βομβαρδισμό του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Απρίλιο του 1942, μια μεγάλη βόμβα Luftwaffe διαπέρασε τον τρούλο αλλά δεν εξερράγη. Εκείνη τη στιγμή, περισσότερα από 300 άτομα βρισκόταν στο ιερό για βραδινή μάζα. Αυτή η εκδήλωση είναι γνωστή ως « Θαύμα της Μόστα ». Το σημείο όπου η βόμβα εισήλθε στον τρούλο είναι ακόμα ορατό στην οροφή και ένα αντίγραφο της βόμβας εμφανίζεται στη Σακρασία.

Διεύθυνση: 15 Church Street, Mosta

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://mostachurch.com/lang/en


Παραλία της Βαλέτα

Παραβλέπεται από πολλούς τουρίστες, το Valletta Waterfront είναι ένα δημοφιλές σημείο μεταξύ των ντόπιων. Τα κομψά μπαρόκ κτίρια κατά μήκος του Marsamxett Harbor κάποτε χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκες. Η σειρά των κτιρίων ανατέθηκε τον 18ο αιώνα από τον Grand Master Pinto με σκοπό την αποθήκευση αγαθών όπως δημητριακά, λαχανικά και ψάρια. Οι πόρτες ήταν βαμμένες σε διαφορετικά χρώματα για να δείξουν τον τύπο περιεχομένου που αποθηκεύτηκε στο εσωτερικό. κίτρινο σιτάρι, και το μπλε ήταν για θαλασσινά. Τα κτίρια της αποθήκης έχουν ανακαινιστεί όμορφα και το μονοπάτι έχει διευρυνθεί. Περιτριγυρισμένο από σκιερά δέντρα και φυλλώδεις φοίνικες, ο ευρύχωρος παραλιακός δρόμος περιβάλλεται από μοντέρνα εστιατόρια. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Βαλέτα για ένα ατμοσφαιρικό γεύμα δίπλα στο λιμάνι.


Μέγα Λιμάνι (Grand Harbour)

Η Βαλέτα οφείλει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής της επιτυχίας στη στρατηγική της θέση στο Grand Harbour. Το τεράστιο λιμάνι μπορούσε να αγκυροβολήσει τα θωρηκτά του και ακόμα να κρατήσει τους εισβολείς έξω από το κλείσιμο της εισόδου. Όλο το λιμάνι περιβάλλεται από τεράστιες οχυρώσεις, προμαχώνες και αμυντικούς πύργους. Αυτό το τρομερό σκηνικό ήταν η σκηνή της Μεγάλης Πολιορκίας του 1565 , το πιο διάσημο γεγονός στην ιστορία της Μάλτας. Υπό την ηγεσία του Μεγάλου Μαγίστρου Jean de Valette, οι ιππότες νίκησαν ηρωικά τους αδίστακτους Οθωμανούς Τούρκους εισβολείς. Σήμερα, το Grand Harbour επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εμπορικών πλοίων, ναυτικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων. Το λιμάνι διακλαδίζεται σε μικρότερους κολπίσκους (σε σχήμα πιρουνιού με πολλά κέντρα). Σε αυτά τα ήσυχα λιμάνια , υπάρχουν πολλές μαρίνες γιοτ και αποβάθρες σκαφών. Αυτά τα λιμάνια γύρω από το Valletta Grand Harbour παρέχουν αρκετές αποβάθρες για χιλιάδες σκάφη, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στον κόσμο. Ολόκληρη η περιοχή του Grand Harbour περιλαμβάνει έναν ημικύκλιο πυκνοκατοικημένων μικρών πόλεων, συμπεριλαμβανομένων των Kalkara, Vittoriosa, Cospicua, Senglea, Paola και Marsa. Ακριβώς απέναντι από τη Βαλέτα, οι πόλεις Vittoriosa, Cospicua και Senglea, γνωστές ως " Τρεις πόλεις " ήταν ο αρχικός οικισμός των Ιπποτών. Αυτές οι πόλεις είναι γεμάτες με ιστορικά μνημεία, όπως μελιτζάνες των ιπποτών, όμορφες μπαρόκ εκκλησίες και σημαντικά στρατιωτικά οχυρά. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουν οι τουρίστες το Grand Harbour είναι να κάνουν μια ξενάγηση με πλοίο.


Συλλογική Ενοριακή Εκκλησία του Ναυαγίου του Αγίου Παύλου

Ένα σημαντικό ορόσημο στη Βαλέτα, η θολωτή Εκκλησία του Ναυτικού Ναού του Αγίου Παύλου είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Μάλτα (που χρονολογείται από το 1570). Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον πατέρα του Χριστιανισμού στη Μάλτα, του Αποστόλου Αγίου Παύλου. Όπως ταιριάζει σε μια εκκλησία αφιερωμένη στον προστάτη άγιο της Μάλτας, το εσωτερικό είναι πλούσιο και στεγάζει λείψανα. Ο Πάπας Πίος VII δωρίζει το πιο πολύτιμο λείψανο , το μπλοκ πάνω στο οποίο λέγεται ότι αποκεφαλίστηκε ο Άγιος Παύλος, καθώς και αυτό που πιστεύεται ότι είναι μέρος του οστού του καρπού του. Οι επισκέπτες πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες της οροφής της εκκλησίας, οι οποίες απεικονίζουν τη σύντομη παραμονή του Αγίου Παύλου στη Μάλτα και ζωγραφίστηκαν στις αρχές του αιώνα. Το κύριο υψόμετρο εμφανίζει μια ζωγραφική του Αγίου Παύλου και του Αγίου Λουκά σε μια σκηνή του ναυαγίου. Αυτό το έργο ζωγραφίστηκε από τον Matteo Perez d'Aleccio το 1580. Το υπέροχο επιχρυσωμένο ξύλινο άγαλμα του Αγίου Παύλου παρελάζεται στους δρόμους της Βαλέτας στις 10 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Αυτή η ημερομηνία γιορτάζει την ημέρα που συνέβη το ναυάγιο του Αγίου Παύλου και γιορτάζεται με μεγάλη γιορτή.

Διεύθυνση: Οδός Saint Paul 74, Βαλέτα


Casa Rocca Piccola: Ένα αριστοκρατικό σπίτι της Μάλτας

Για μια μοναδική εικόνα για την κληρονομιά της Μάλτας, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το προγονικό σπίτι μιας αριστοκρατικής οικογένειας της Μάλτας που ζει ακόμα εδώ. Ακριβώς μετά το Παλάτι του Grandmaster, αυτό το παλάτι του 16ου αιώνα χτίστηκε για τον Don Pietro La Rocca, έναν από τους Ιππότες της Μάλτας. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες είναι οι 9ο Marquis και Marchioness de Piro . Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση με ξεναγό για να δουν το κομψό εσωτερικό του παλατιού, που περιλαμβάνει δύο τραπεζαρίες, ένα υπνοδωμάτιο, τα σαλόνια και το μικρό οικογενειακό παρεκκλήσι. Ένα από τα δωμάτια εμφανίζει ένα οικογενειακό δέντρο που ανιχνεύει την ευγενική τους γενιά σε πολλές γενιές. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με έπιπλα αντίκες του 16ου αιώνα, πολυελαίους από γυαλί Murano που εισάγονται από τη Βενετία και κρυστάλλινους πολυελαίους από τη Βοημία. Στο Sala Grande , υπάρχει ένα ξεχωριστό φορητό παρεκκλήσι, ένα ντουλάπι κατασκευασμένο από μαύρη λάκα με ένα βωμό στο εσωτερικό που σχεδιάστηκε για προσωπική αφοσίωση. Το παλάτι διαθέτει έναν όμορφο κήπο αυλής, χαρακτηριστικό μεσογειακής αρχιτεκτονικής. Επίσης μέσα στην ιδιοκτησία βρίσκεται ένα οικογενειακά διοικούμενο εστιατόριο, La Giara , το οποίο προετοιμάζει αυθεντική κουζίνα της Σικελίας από τις παλιές κουζίνες του παλατιού.

Διεύθυνση: 74 Republic Street, Βαλέτα

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.casaroccapiccola.com


Φεστιβάλ, θέατρο και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η Βαλέτα κέρδισε τον τίτλο «Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» λόγω της ζωντανής καλλιτεχνικής σκηνής της. Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών της Μάλτας προσελκύει ταλέντο από όλο τον κόσμο για να παίξει σε διάφορους χώρους στη Βαλέτα, καθώς και σε άλλες πόλεις στο νησί της Μάλτας. Από συναυλίες λαϊκής μουσικής μέχρι σύγχρονες χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, ακόμη και πράξεις τσίρκου, το ευρύ φάσμα εκδηλώσεων στο ημερολόγιο (Ιούνιος και Ιούλιος) προσφέρει κάτι για όλους. Μια άλλη πολιτιστική εκδήλωση υψηλού προφίλ τον Ιούλιο είναι το Φεστιβάλ Τζαζ της Μάλτας , με συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Βαλέτα και σε άλλες κοντινές τοποθεσίες. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, η πόλη της Βαλέτας (μαζί με άλλες πόλεις της Μάλτας) φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό Διεθνές Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων . Αυτή η παράδοση ανάγεται στην εποχή των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Ένα άλλο πληθωρικό φεστιβάλ είναι η θρησκευτική γιορτή για τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη στις 24 Ιουνίου. Οι σημαντικές εκκλησίες της Βαλέτας φωτίζονται και παρέλαση παρέλασης μέσα από την πόλη με εικόνες, ενώ οι ντόπιοι ρίχνουν κομφετί και απολαμβάνουν τη χαρά.

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://maltaartsfestival.org/


Θέατρο Manoel: Ένα από τα παλαιότερα θέατρα στην Ευρώπη

Αυτό το υπέροχο μικρό θέατρο τέθηκε σε λειτουργία το 1731 από τον António Manoel de Vilhena, Μεγάλο Δάσκαλο των Ιπποτών της Μάλτας, για να καλύψει την τοπική ζήτηση για όπερες, διαγωνισμούς και θεατρικές παραστάσεις. Με αυτήν την διακεκριμένη κληρονομιά, το Manoel Theatre συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων θεάτρων στην Ευρώπη. Το πολυτελώς διακοσμημένο αμφιθέατρο διαθέτει καθίσματα από επιχρυσωμένο κουτί και βελούδινες βελούδινες καρέκλες. Κάθε κάθισμα του σπιτιού προσφέρει καλή θέα και η ακουστική του οβάλ δωματίου είναι εξαιρετική. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση με οδηγό ήχου. Υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον ημερολόγιο θεατρικών εκδηλώσεων όπως μουσικές συναυλίες και κλασική όπερα. Για τους τουρίστες, ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαλέτα είναι να παρακολουθήσετε μια βραδινή παράσταση σε αυτό το συγκλονιστικό ιστορικό σκηνικό. Τον Ιανουάριο, το Manoel Theatre διοργανώνει ένα μπαρόκ Φεστιβάλ δύο εβδομάδων με τη μουσική των Vivaldi και Bach.

Διεύθυνση: 115 Old Theatre Street, Βαλέτα

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.teatrumanoel.com.mt


Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας

Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας στεγάζεται στο πρώην Auberge de Provence , την ιστορική κατοικία των ιπποτών που προέρχονται από την περιοχή της Προβηγκίας στη Γαλλία. Το κτίριο χρονολογείται από το 1571 και είναι ένα υπέροχο παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Το Grand Salon είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, με τους πλούσιους χρωματισμένους τοίχους και την οροφή με ξύλινα δοκάρια. Η εξαιρετική αρχαιολογική συλλογή του μουσείου αφηγείται την ιστορία της Μάλτας μέσω μιας χρονολογικής παρουσίασης. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν προϊστορικά αντικείμενα και αρχιτεκτονικά στοιχεία που βρέθηκαν σε μεγαλιθικούς χώρους, καθώς και αρχαία ρωμαϊκά αντικείμενα και μεσαιωνικές αρχαιότητες . Το μουσείο φημίζεται για την προϊστορική συλλογή του , μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα από τους μεγαλιθικούς ναούς των Νήσων της Μάλτας. Αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα της νεολιθικής εποχής περιλαμβάνουν κεραμικά 6.000 έως 7.000 ετών, στολίδια, βωμούς, αγαλματίδια από ασβεστόλιθο, μπολ τερακότας και σκεύη λατρείας. Ένα δωμάτιο περιέχει μοντέλα των πέντε καλύτερα διατηρημένων ναών. Τα ακέφαλα αγάλματα "Fat" των Ναών Tarxien εμφανίζονται εδώ. Ένα μικρό δωμάτιο στεγάζει το The Sleeping Lady , που θεωρείται αριστούργημα της προϊστορικής τέχνης. Αυτό το μικροσκοπικό ειδώλιο μιας γυναίκας που βρίσκεται σε έναν καναπέ αποκαλύπτει την έκφραση και το συναίσθημα πριν από αιώνες.

Διεύθυνση: Auberge de Provence, Republic Street, Βαλέτα


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!