top-image

Λίμνες Βορείου Ιταλίας - Ελβετίας - Μιλάνο

Λίμνες Βορείου Ιταλίας - Ελβετίας - Μιλάνο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Λίμνες Βορείου Ιταλίας - Ελβετίας - Μιλάνο
 
 Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη - Πτήση για Μπέργκαμο – Μιλάνο.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπέργκαμο. . Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη της μόδας το Μιλάνο.  Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό του κέντρο. Πρώτα, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης, τον περίφημο Ντουόμο, χτισμένο στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και τα σικ εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην ξακουστή Σκάλα του Μιλάνο, ίσως το θέατρο με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο.. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ προαιρετική διασκέσδαση στη πόλη

2η Μέρα | Μιλάνο -Κόμο - Λουγκάνο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο. Η Λίμνη Κόμο αποτελούσε ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’Este και η Villa del Balbianello. Μεταξύ άλλων  θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της. Σας προτείνουμε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας, σε κάποιο από τα πολλά καφέ της κεντρικής πλατείας της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Λουγκάνο της Ελβετίας. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της Βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν). Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και καφέ και έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

3η Μέρα | Μιλάνο - Βερόνα - Λίμνη Γκάρντα - Σιρμιόνε. 

Πρωινό και αναχώρηση γιατη Βερόνα. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα επισκεφτούμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Ελεύθερος χρόνος για καφε και Βόλτα . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα δούμε το  επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα  και τα τείχη. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για φαγητό και mini κρουαζιέρα γυρω από τη μοναδική χερσόνησο . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας

 

4η Μέρα | Μιλάνο - Βαρέζε  – Λίμνη Maggiore – Στρέζα – Cannobio.    

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Έπειτα αναχώρηση για τη λουλουδιασμένη κωμόπολη Στρέζα, με το ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης, γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα όπου βρίσκεται το παλάτι Μπορομέο περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο κήπο στολισμένο με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα, τεχνητές σπηλιές και σπάνια φυτά.. Επόμενη επίσκεψη το Cannobio. Η γαλήνη που είναι ικανό να σας προσφέρει το Κανόμπιο  δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ατμοσφαιρικό, χωρίς πολλή κίνηση, με παλιά πόλη, γραφικά στενά, λόφους για βατές πεζοπορίες και μια λαϊκή αγορά γεμάτη ντόπια καλούδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

5η Μέρα |Μιλάνο – Μπέργκαμο - Πτήση επιστροφής.                                                                                                                            

Πρωινό  στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για αγορές μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημαντική Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Ryanair υπολογίστηκαν στα 190€ με χειραποσκευή 40x20x25 + 1 αποσκευή 10kg ανά άτομο. Οποιαδήποτε διαφορά την ημέρα της κράτησης θα διαφοροποιήσει ανάλογα την τελική τιμή της εκδρομής.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόρος διαμονής.
  • Check points: 35€.
  • Φόροι αεροδρομίου, ΦΠΑ και άλλοι φόροι: 145€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/05
RYANAIR
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
09:45
10:55
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
11/05
RYANAIR
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15:15
18:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
14/05
RYANAIR
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
09:45
10:55
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
18/05
RYANAIR
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15:15
18:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
21/05
RYANAIR
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
09:45
10:55
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
25/05
RYANAIR
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15:15
18:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Μιλάνο

Eλάτε στην υπαίθρια πασαρέλα στην καρδιά της βόρειας Ιταλίας που παραδίδει αβίαστα, στους δρόμους και στις βιτρίνες της, μαθήματα στυλ. Στο Μιλάνο η πεμπτουσία του σύγχρονου glam γίνεται τρόπος ζωής. Στην πόλη όπου ακόμα κι ένας καφές έχει διάσημη υπογραφή, πιείτε τον καπουτσίνο σας χαζεύοντας το πιο κομψό πλήθος της Ευρώπης! Πατρίδα της Alta Μoda αλλά και οικονομικό κέντρο της Ιταλίας, η πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας είναι η έδρα του χρηματιστηρίου και της ιταλικής βιομηχανίας.

Το Μεδιολάνο της ρωμαϊκής εποχής, υπήρξε ανέκαθεν σταυροδρόμι στους εμπορικούς δρόμους από τη Ρώμη προς τη βόρεια Ευρώπη. Πανίσχυρη μεσαιωνική πόλη-κράτος, αντανακλά στα μουσεία και τις πινακοθήκες, το μεγαλείο από τα χρόνια της βασιλείας Μαρίας Θηρεσίας και του Ναπολέοντα. Με ορμητήριο την Piazza Duomo, αναζητήστε τα ίχνη του Λεονάρντο ντα Βίντσι στα μνημεία του ιστορικού κέντρου που σημάδεψε με τις δημιουργίες του ο κορυφαίος πανεπιστήμονας της ανθρωπότητας.


Αξιοθέατα στο Μιλάνο

 

Μυστικό Δείπνο στην Εκκλησία της Αγ.Μαρίας (L'Ultima Cena & Santa Maria delle Grazie)

Ο διάσημος μυστηριακός πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι που αναπαριστά την βιβλική στιγμή που ο Ιησούς Χριστός ανακοινώνει στους μαθητές του (κατά την διάρκεια του μυστικού δείπνου) ότι ένας από αυτούς θα των προδώσει, εκτίθεται στην εκκλησία της Αγ. Μαρίας στο Μιλάνο.

Ο πίνακας είναι 450 × 870 εκατοστά και έχει τοποθετηθεί στον πίσω τοίχο της αίθουσας φαγητού της εκκλησίας. Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ολοκλήρωσε των πίνακα, το 1498 η αίθουσα όπου εκτίθεται σήμερα δεν υπήρχε καν, καθώς η εκκλησία είχε αρχίσει να κατασκευάζεται μόλις έναν χρόνο νωρίτερα. Αρχικά ο πίνακας προορίζονταν να στολίσει το μαυσωλείο.

Έχει σαφείς αναφορές στην τριαδικότητα του θεού με τους Απόστολους να απεικονίζονται σε ομάδες των τριών, πίσω από των Ιησού βρίσκονται 3 παράθυρα ενώ το σχήμα του Χριστού σχηματίζει ένα τρίγωνο. Το τραπέζι έχει τοποθετηθεί σε ευθεία οπτική ώστε κανείς από τους καθούμενους να μην έχει γυρισμένη την πλάτη του. Εξαιτίας της επιφάνειας που διάλεξε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι να ζωγραφίζει των πίνακα, λίγα χρόνια μετά άρχισε να ξεθωριάζει. Το 1556 -λιγότερα από 60 χρόνια από την ολοκλήρωσή του- ο βιογράφος του ντα Βίντσι, Giorgio Vasari, περιέγραψε των πίνακα ως "ερείπιο" καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι φιγούρες ήταν ήδη δύσκολο να γίνουν ορατές.

Η πρώτη απόπειρα -χωρίς μεγάλη επιτυχία- για την ανακαίνιση του πίνακα έγινε το 1726 από των Michelangelo Bellotti ενώ το 1770 ήταν η σειρά του Giuseppe Mazza να προσπαθήσει. Λίγο αργότερα όμως το δωμάτιο-τραπεζαρία χρησιμοποιήθηκε από τους Γάλλους ως αποθήκη όπλων και αργότερα ως φυλακή. Έτσι το 1821, ένας ειδικός στο ξηλώνει έργα τέχνης από τους τοίχους εστάλη ώστε να μετακινήσει το έργο σε ασφαλέστερη τοποθεσία. Φαίνεται ότι αυτός όμως έκανε μεγαλύτερη ζημιά στο έργο τέχνης, καθώς αρχικά δεν είχε αντιληφθεί το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο.

Στην συνέχεια ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι βομβαρδισμοί "ταλαιπώρησαν" περαιτέρω τον πίνακα, ο οποίος τελικά επιβίωσε. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και το σημαντικότερο έργο αναστήλωσης του κράτησε 21 ολόκληρα χρόνια, από το 1978 μέχρι και το 1999 με αρχηγό της ομάδας των Pinin Brambilla Barcilon. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες για να βρεθεί η αρχική μορφή του πίνακα όπως και αναπαραστάσεις. Παραταύτα κάποια σημεία αποδέχτηκε ότι ήταν αδύνατο να ανακατασκευαστούν με αποτέλεσμα η ομάδα να τα ζωγραφίσει με νερόχρωμα, ώστε να γίνεται αντιληπτό από τον επισκέπτη ποια σημεία είναι αυθεντικά και ποια όχι.

Το έργο τέχνης του μυστικού δείπνου είναι ένα από τα σημαντικότερα στον Καθολικό κόσμο, με αποτέλεσμα να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Αυτό ανάγκασε της αρχές να έχουν αυστηρό όριο επισκεπτών μέσα στο δωμάτιο με χρονικό όριο μόλις 15 λεπτών. Λόγω του ορίου αυτού, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε εισιτήριο, οπότε φροντίστε να κλείσετε εισιτήρια online για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Conciliazione (κόκκινη γραμμή 1), από εκεί θα περπατήσετε για περίπου 150 μέτρα επί της Via Giovanni Boccaccio και μετά προχωράτε δεξιά στην Via Fratelli Ruffini για άλλα 150 μέτρα.


Όπερα «Λα Σκάλα» του Μιλάνου ( Teatro alla Scala )

Η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο και είναι γνωστό ως ο  ναός της όπερας.Εγκαινιάστηκε το 1778 με μια όπερα του Salieri. Πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Διαθέτει μια εντυπωσιακή τεράστια πίστα, 2030 θέσεις θεατών και μια από της καλύτερες ακουστικές στο κόσμο και αποτελεί  ένα σύμβολο εθνικής περηφάνειας για τους Ιταλούς.

Αμέτρητες παραστάσεις, όπερες και μπαλέτα έχουν φιλοξενηθεί από όλο τον κόσμο. Αν είσαι λάτρης της τέχνης θα πρέπει να παρακολουθήσεις μια παράσταση ή ένα κονσέρτο. Αν απλά έχεις περιέργεια να δεις από κοντά την φημισμένη Σκάλα Του Μιλάνου μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο που στεγάζετε δίπλα από την όπερα. Θα περιπλανηθείς στα ενδότερα του θεάτρου και από ένα θεωρείο θα δεις την σκηνή και όλο το θέατρο καθώς ακια θα απολαύσετε μια μεγάλη συλλογή απο κουστούμια . Άπλα μαγικό.

Η τιμή του εισιτηριίου για την είσοδο στο μουσείο ειναι 9€ ενώ εισιτήρια για μια παράσταση μπορείτε να αγοράσετε online από την ιστοσελίδα του θεάτρου, τα οποία κυμαίνονται από  30 με 50 ευρώ, ανάλογα με την  παράστασης. 

Πρόσβαση: Ξεκινώντας από την Πλατεία του Καθεδρικού θα χρειαστεί να περπατήσετε για 300 μετρά επί της Via Silvio Pellico.

Ιστοσελίδα: http://www.teatroallascala.org/en/index.html


Εκκλησία «Σαν Μαουρίτσιο αλ Μοναστέρο Ματζιόρε» ( San Maurizio al Monastero Maggiore )

Η Εκκλησία «Σαν Μαουρίτσιο αλ Μοναστέρο Ματζιόρε» κατασκευάστηκε το 1518 και αρχικά ήταν ενοποιημενη με το διπλανό γυναικειο μοναστήρι των Βενεδικτινών, το Μοναστέρο Ματζιόρε, που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σήμερα η εκκλησία χρησιμοποιείτε κάθε Κυριακή από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο ακολουθώντας την Βυζαντινή Ιεροτελεστία, στα Ελληνικά.

Το συγκρότημα φτιάχτηκε την εποχή που το Μιλάνο ήταν υπό Λομβαρδική κυριαρχία ενώ χρησιμοποιήθηκαν και υλικά από αρχαία Ρωμαϊκά παρακείμενα κτίρια. Η εκκλησία «Σαν Μαουρίτσιο αλ Μοναστέρο Ματζιόρε» δεν αποτελεί κάποιο διασημότατο και οργανωμένο αξιοθέατο όμως η είσοδος είναι δωρεάν και για πολλούς τουρίστες οι τοιχογραφίες του 16ου αιώνα είναι οι ομορφότερες του Μιλάνου. Ένα κρυφό διαμάντι που μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.


Πλατεία «Πιάτσα ντελ Ντουόμο» ( Piazza del Duomo )

Η Πιάτσα ντελ Ντουόμο είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και φυσικά παίρνει το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου που βρίσκεται επί αυτής. Η πλατεία είναι γεμάτη από περιστέρια και φυσικά από εκατοντάδες τουρίστες που βγάζουν φωτογραφίες, ψάχνονται στον χάρτη ή απολαμβάνουν των καφέ τους.

Η κατασκευή της έγινε για εμπορικούς σκοπούς από τον Azzone Visconti κατά το 1330 και μέχρι σήμερα η μορφή της και τα περιβάλλοντα κτίρια έχουν αλλάξει πολλές φορές μέσα στων χρόνο. Η σημερινή της μορφή βασίζεται κυρίως στο έργο ανάπλασης του αρχιτέκτονα Giuseppe Mengoni το 1865-73.

Περιφερειακά της πλατείες βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα -και ομορφότερα- κτίρια της πόλης όπως τα παλάτια dell'Arengario, Carminati, Portici Settentrionali, Portici Meridionali και το παλάτι του Μιλάνου. Επίσης δίπλα από την πλατεία βρίσκεται η αγορά (Galleria) του Vittorio Emanuele II που συγκεντρώνει όλα τα κορυφαία ονόματα της μόδας. Τέλος θα βρείτε και το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον βασιλιά Victor Emmanuel II και φυσικά έναν από τους επιβλητικότερους καθεδρικούς του κόσμου, των Καθεδρικό του Μιλάνου.

Πρόσβαση: Το μετρό έχει στάση ακριβώς επί της πλατείας στην ομώνυμη στάση 'Duomo' (κόκκινη γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 3). Αν σας βολεύει καλύτερα το τραμ, τότε θα σταματήσετε στης στάσεις Dogana (γραμμή 24) και Torino (γραμμή 2,3,14).


Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου (Biblioteca & Pinacoteca Ambrosiana)

Πρόκειται για μια ιστορική Βιβλιοθήκη που επίσης στεγάζει και μια Πινακοθήκη. Ονομάζετε Biblioteca Ambrosiana εκ τιμής του πολιούχου της πόλης του Αμβρόσιου Μεδιολάνων.

Η Βιβλιοθήκη του Αμβρόσιου κατασκευάστηκε το 1609 από των τότε αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου, Φεντερίκο Μπορομέο και σήμερα στεγάζει έναν πραγματικό θησαυρό από βιβλία και χειρόγραφά όπως τα χειρόγραφα από το μοναστήρι Βενεδικτίνων του Μπόμπιο και την βιβλιοθήκη του Βιτσέντζο Πινέλλι που περιλαμβάνει την Αμβροσιανή Ιλιάδα.

Στη συλλογή της βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν και τα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στα οποία περιλαμβάνεται το Codex Atlanticus, ένας τόμος από 1119 σελίδες από το 1478 μέχρι το 1519 στον οποίο ο πολυπράγμων ντα Βίντσι καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από όπλα έως μουσικά όργανα και από μαθηματικά μέχρι βοτανολογία.

Ιστοσελίδα: http://www.ambrosiana.eu/cms/english.html


Καθεδρικός του Μιλάνο ( Duomo di Milano )

Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης ενώ θεωρείται ως μία από της σημαντικότερες εκκλησίες παγκοσμίως. Χρειάστηκε 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι η 5η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο. Το πόσο σημαντικό είναι το σημείο για την πόλη του Μιλάνου είναι εμφανές από την ρυμοτομία του κέντρου της πόλης, με τους δρόμους είτε να ξεκινούν από το σημείο, είτε να το περικυκλώνουν.

Στο παρελθόν βρίσκονταν στο σημείο η βασιλική της πόλης από των 5ο αιώνα, ενώ μια δεύτερη προστέθηκε το 838. Το 1075 όμως οι βασιλικές καταστράφηκαν από μια μία μεγάλη πυρκαγιά. Έτσι το 1386 ο αρχιεπίσκοπος Antonio da Saluzzo ξεκίνησε της εργασίες και με τον ενθουσιασμό για την κατασκευή του νέου καθεδρικού της πόλης να είναι διάχυτος, δεν δυσκολεύτηκε να βρει τους απαραίτητους πόρους. Το 1389 ο Γάλλος μηχανικός Nicolas de Bonaventure έγινε ο υπεύθυνος της κατασκευής και έδωσε στην εκκλησία την έντονη Γοτθική όψη. Η κατασκευή του νέου καθεδρικού ξεκίνησε με πολλή μεγάλη ταχύτητα και το 1402 ήταν σχεδόν μισοτελειωμένη. Όμως το 1480 η εργασίες σχεδόν πάγωσαν, λόγω έλλειψης πόρων και ιδεών. Το 1500 με 1510 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του οκταγωνικού θόλου και το εσωτερικό διακοσμήθηκε με 4 σειρές 15 αγαλμάτων που παρουσιάζουν αγίους και άλλους βιβλικούς χαρακτήρες.

Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ιστορία της κατασκευής του καθεδρικού έγινε όταν αρχιεπίσκοπος ανέλαβε ο Carlo Borromeo και το 1571 τοποθέτησε τον Pellegrino Pellegrini ως αρχιμηχανικό. Οι δύο άνδρες θέλησαν να αλλάξουν την μορφή του ναού, καθώς με την Γοτθική κατασκευή του έμοιαζε ως κάτι ξένο. Την εποχή εκείνη η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική ήταν συνώνυμο της Ιταλικής. Τελικά ο Pellegrini δεν μπόρεσε πότε να ολοκληρώσει το εξωτερικό με βάση τα σχέδια του, έκανε όμως πολλές αλλαγές στο εσωτερικό του ναού και το 1577 ο αρχιεπίσκοπος καθαγίασε την κατασκευή ως εκκλησία. Η εργασίες συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα, με των αρχιτέκτονα Carlo Buzzi να επιστρέφει στην Γοτθική αρχιτεκτονική και την ολοκλήρωση του πιο χαρακτηριστικού συμβόλου του ναού, της Μικρής Μαντόνας. Το αγαλματάκι αυτό βρίσκεται σε υψος 108.5 μέτρων και λόγο του ύψους του είναι εμφανές από τα περισσότερα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Επειδή το Μιλάνο όμως, συχνά είναι συννεφιασμένο, οι Μιλανέζοι θεωρούν την μέρα καθαρή όταν το αγαλματάκι είναι εμφανές από μια απόσταση.

Αυτό που δεν κατάφεραν να πετύχουν πολλοί άνδρες για περίπου 400 χρόνια, το κατάφερε ο Ναπολέοντας σε μόλις επτά χρόνια. Ήταν το 1805 όταν έπρεπε να στεφτεί Βασιλιάς της Ιταλίας και παράγγειλε το εξωτερικό του ναού να τελειώσει άμεσα, όπως και έγινε. Ο Ναοπολέων στέφτηκε βασιλιάς στον καθεδρικό και ως ένα "ευχαριστώ" τοποθετήθηκε και ένα άγαλμα του στην κορυφή μιας από της spires. Μέσα στα επόμενα χρόνια ολοκληρώθηκαν και άλλες λεπτομέρειες αλλά μόλις το 1965, με την τοποθέτηση της τελευταίας πύλης, θεωρείται ως το τέλος μιας μακριάς διαδικασίας της κατασκευής του επιβλητικού αυτού καθεδρικού. Ακόμα και σήμερα όμως κάποια αγάλματα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το ότι θα επισκεφτείτε των Καθεδρικό του Μιλάνου κατά την επίσκεψη σας στην πόλη είναι απλά αυτονόητο, αυτό που δεν ξέρουν πολλοί τουρίστες όμως είναι ότι μπορείτε να πάρετε έναν ανελκυστήρα (μετά πληρωμής) και να ανεβείτε στην οροφή του καθεδρικού! Όπως μπορείτε να φανταστείτε η θέα στην πόλη είναι εκπληκτική και αν είστε τυχεροί και η μέρα είναι καλή, τότε μπορείτε να έχετε ορατότητα μέχρι της Άλπεις.

Πρόσβαση: Το μετρό έχει στάση ακριβώς επί της πλατείας στην ομώνυμη στάση 'Duomo' (κόκκινη γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 3). Αν σας βολεύει καλύτερα το τραμ, τότε θα σταματήσετε στης στάσεις Dogana (γραμμή 24) και Torino (γραμμή 2,3,14).


Πινακοθήκη Μπρέρα ( Pinacoteca di Brera )

Η Πινακοθήκη της Μπρέρα  δημιουργήθηκε ως συνεπακόλουθο του εκπαιδευτικού-πολιτιστικού προγράμματος της Ακαδημίας της Μπρέρα,δεν είναι κάποια τεράστια και επιβλητική πινακοθήκη, έχει όμως μια από τις πλέον σημαντικές συλλογές κυρίως Ιταλικών έργων τέχνης  αριστουργήματα από τους Caravaggio, Raphael, Mantegna, Hayez, Rembrandt και Tintoretto.

Η Πινακοθήκη στο ομώνυμο παλάτι που κτίστηκε τον 14ο αιώνα στη θέση μοναστηρίου το οποίο μετατράπηκε σε πινακοθήκη απο τον Μεγάλο Ναπολέοντα. Συστεγάζεται  μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Μπρέρα , το Αστεροσκοπείο της Μπρέρα , τον Βοτανικό κήπο (Orto Botanico), το Λομβαρδικό Ίδρυμα Επιστημών και Γραμμάτων ( και την Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Αφού απολαύσετε την ομορφιά της τέχνης στην πινακοθήκη,  εξερευνήσετε μια από της ομορφότερες και ατμοσφαιρικότερες γειτονιές του Μιλάνου. Η πινακοθήκη βρίσκεται στην ομώνυμη γειτονιά, την Brera, η οποία διαθέτει πολλές γραφικές οδούς με χαριτωμένα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Montenapoleone (κίτρινη γραμμή 3) συνεχίστε  βορειοδυτικά επί της Via Borgonuovo για 300 μέτρα , στρίψτε αριστερά στην Via Fiori Oscuri και μετά δεξιά στην Via Brera.

Ιστοσελίδα: http://www.brera.beniculturali.it/


Κάστρο του Σφόρζα ( Castello Sforzesco )

Το Κάστρο αυτό χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα από των Φραγκίσκο Α΄ Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου. Το κάστρο κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια ενός οχυρωματικού κτιρίου του 14ου αιώνα ενώ κατά την διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Το 1891-1905 ανακατασκευάστηκε και σήμερα αποτελεί ένα λαβύρινθο από μουσεία με εκθέματα και αρχεία. Υπολογίστε ότι χρειάζεστε τουλάχιστον μία μέρα για να εξερευνήσετε το κάστρο.

Μεταξύ άλλων, τα μουσεία που στεγάζονται στο Κάστρο του Σφόρζα είναι τα παρακάτω:

Πινακοθήκη του Κάστρου Σφόρζα (Pinacoteca del Castello Sforzesco), περιλαμβάνει έργα διάσημων ιστορικών Ιταλών καλλιτεχνών όπως του Αντρέα Μαντένια, Καναλέττο, Τζανμπαττίστα Τιέπολο, Τιτσιάνο και Τιντορέττο.

Μουσείο Αρχαίας Τέχνης (Museo d'Arte Antica), περιλαμβάνει το οπλοστάσιο, το δωμάτιο ταπισερί και μερικά ταφικά μνημεία.

Μουσείο Μουσικών Οργάνων (Museo degli Strumenti Musicali), στεγάζει πάνω από 700 μουσικά όργανα από τον 15ο έως 20ο αιώνα.

Αιγυπτιακό Μουσείο (Museo Egizio di Milano), περιλαμβάνει την Αιγυπτιακή συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μιλάνου

Προϊστορική Συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μιλάνου (Museo della Preistoria).

Συλλογή Εφαρμοσμένων Τεχνών (Raccolte d’Arte Applicata), εκθέτει συλλογές από έργα τέχνης φτιαγμένα με χρυσό, ελεφαντόδοντο καθώς και γυαλί και κεραμική.

Έπιπλα Αντίκες και Ξύλινο Μουσείο Γλυπτικής (Museo dei Mobili e delle Sculture Lignee), χρονολογικά τοποθετημένα έπιπλα από τον 14ο αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα της Ιταλικής και Λομβαρδικής ιστορίας επίπλων.

Συλλογή Εντύπων του Achille Bertarelli (Civica Raccolta delle Stampe Achille Bertarelli)

Μουσείο Pietà Rondanini (Museo Pietà Rondanini), περιλαμβάνει το ομώνυμο διάσημο αγαλματίδιο του Μικελάντζελο.

Πρόσβαση: Με το μετρό, στην στάση Cairoli Castello (κόκκινη γραμμή 1).

Ιστοσελίδα: http://www.milanocastello.it/ing/home.html


Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ ( Galleria Vittorio Emanuele II )

Πρόκειται για το επιβλητικό κτίριο αριστερά του Καθεδρικού επί της Πιάτσα ντελ Ντουόμο και είναι στην ουσία ένα από τα παλιότερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.

Ονομάστηκε εκ τιμής του πρώτου βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ ενώ σχεδιάστηκε το 1861 και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1865 με 1877. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές που τέμνονται σε ένα οκτάγωνο που καλύπτει το δρόμο που συνδέει της πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.

Η Γκαλερία στεγάζει πολυτέλειες οίκους ένδυσης όπως τους Prada, Armani, Versace και άλλους, καθώς και μαγαζιά με κοσμήματα, βιβλία και πίνακες ενώ δεν λείπουν τα υπερπολυτελή ρεστοράν, καφέ και μπαρ.


Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι» ( Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci )

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο επιστημών και τεχνολογίας στην Ιταλία άνοιξε το 1953 και στεγάζεται σε ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα.Είναι αφιερωμένο στον διάσημο Ιταλό ζωγράφο και επιστήμονα Λεονάρντο ντα Βίντσι.  

Στο μουσείο αυτό μπορεί κανείς να δει την εξέλιξη διαφορων εφευρέσεων όπως το τηλέφωνο, η τηλεόραση κα καθώς και μια έκθεση με αναπαράσταση εφευρέσεων του Ντα Βιντσι. Είναι όλα πολύ ωραία παρουσιασμένα και φωτισμένα.

Χωρίζεται σε 7 τμήματα που είναι τα παρακάτω: Υλικά, Μεταφορές, Ενέργεια, Επικοινωνία, Τέχνη και Επιστήμη "Λεονάρντο ντα Βίντσι", Νέα Σύνορα, Επιστήμη για Παιδιά.

Όλα τα τμήματα έχουν επίσης εργαστήρια ειδικά για παιδιά και νέους φοιτητές ενώ το τμήμα μεταφορών χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά μέρη: αεροπορικό, σιδηροδρομικό, νερό και υποβρύχιο Enrico Toti-S-506.

Ιστοσελίδα: http://www.museoscienza.org/english/


Λίμνη Κόμο

Τα απευθείας τρένα από το Stazione Nord του Μιλάνου ή το Stazione Centrale χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να φτάσουν στη μικρή πόλη του Κόμο, στη νότια όχθη της λίμνης Κόμο. Από εδώ, τα καράβια φεύγουν τακτικά, σταματώντας το ένα μετά το άλλο στις παραλίμνιες πόλεις, καθεμία πιο όμορφη από την τελευταία και καθεμία με τα δικά της αξιοθέατα για τους τουρίστες .

Μέσα σε λίγα λεπτά με τα πόδια από τις εκφορτώσεις θα βρείτε όμορφους κήπους και βίλες, εκκλησίες γεμάτες τέχνες και στενά δρομάκια έξυπνων καταστημάτων. Μία από τις ομορφότερες πόλεις του Κόμο είναι το Μπελάτζιο , που βρίσκεται στην άκρη μιας χερσονήσου που χωρίζει τη νότια λίμνη Κόμο σε δύο μακριά χέρια.

Το ίδιο το Κόμο αξίζει λίγο χρόνο για να δείτε τον καθεδρικό ναό του. τις σπάνιες τοιχογραφίες στη Βασιλική του Sant'Abbondio του 11ου αιώνα · και η θέα από την κορυφή του τελεφερίκ Broned, που ανεβαίνει από την όχθη της λίμνης κοντά στην εκφόρτωση του σκάφους.

Μπορείτε εύκολα να δείτε τη ρωμαϊκή προέλευση του Κόμο από το τακτοποιημένο πλέγμα των δρόμων. σώζεται μια εντυπωσιακή ρωμαϊκή πύλη . Το γεγονός ότι η Como ήταν κάποτε σημαντικό κέντρο παραγωγής μεταξιού καθιστά τις αγορές για μεταξωτές γραβάτες, κασκόλ και ρούχα ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ.

Μπορείτε να συνδυάσετε μια ξενάγηση με τα πόδια στην πόλη του Κόμο με μια γραφική κρουαζιέρα στη λίμνη.


Βερόνα και λίμνη Γκάρντα

Ο χαρούμενος συνδυασμός των ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, των μεσαιωνικών τοπίων και του ρομαντισμού της τραγικής (αν και φανταστικής) ηρωίδας του Σαίξπηρ, η Ιουλιέτα, βάζει τη Βερόνα κοντά στην κορυφή όλων των καλύτερων θέσεων για επίσκεψη στη λίστα της Ιταλίας . Στο κέντρο της ιστορικής συνοικίας βρίσκεται μια από τις καλύτερα διατηρημένες ρωμαϊκές αρένες της Ιταλίας , η τοποθεσία ενός μεγάλου θερινού φεστιβάλ όπερας .

Λίγοι δρόμοι μακριά, το παραποτάμιο κάστρο έχει αναμορφωθεί εκπληκτικά σε ένα μουσείο τέχνης, με εκπληκτική θέα από την καστελιωμένη γέφυρα παρακάτω. Τουλάχιστον τέσσερις από τις εκκλησίες της πόλης είναι ορόσημα της ιταλικής αρχιτεκτονικής και της διακοσμητικής τέχνης. Υπάρχουν πολλές ρωμαϊκές πύλες και υπόγειες ανασκαφές από την ίδια περίοδο για εξερεύνηση, αλλά λίγα από τα αξιοθέατα της Βερόνα προσελκύουν τόσους τουρίστες όσο το σπίτι και το μπαλκόνι της Ιουλιέτας.

Η δίωρη διαδρομή με το τρένο από το Μιλάνο προς τη Βερόνα περνά κατά μήκος της νότιας όχθης της λίμνης Γκάρντα , της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας. Η καλοδιατηρημένη πόλη Sirmione , στην άκρη μιας χερσονήσου που εκτείνεται στη λίμνη, αξίζει μια στάση για το αγκυροβολημένο κάστρο και τα εκτεταμένα ερείπια του Grotte di Catullo, μια ρωμαϊκή βίλα και σπα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε τη ρομαντική Βερόνα με μια επίσκεψη στο Sirmione σε μια ολοήμερη εκδρομή στη Βερόνα και στη λίμνη Γκάρντα από το Μιλάνο . Η διήμερη ξενάγηση με τα πόδια στη Βερόνα επισημαίνεται από επισκέψεις στη ρωμαϊκή αρένα και το σπίτι που τιμά την ιστορία του Romeo και της Juliet. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξερευνήσετε το Sirmione και το κάστρο του πριν το λεωφορείο επιστρέψει στο Μιλάνο.


Η λίμνη Maggiore και τα νησιά Borromean

Ένα από τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη λίμνη Maggiore , βόρεια του Μιλάνου, είναι το νησιωτικό άλμα ανάμεσα στα τρία νησιά κοντά στην πόλη διακοπών της Stresa. Μετά από μια βόλτα με ταχύτητα 1,25 ωρών με γρήγορο τρένο, μπορείτε να πάρετε μια βάρκα για να επισκεφθείτε και τα τρία νησιά, τους κήπους και τα παλάτια τους - και να έχετε χρόνο για δείπνο δίπλα στη λίμνη στη Stresa πριν επιβιβαστείτε στο τρένο πίσω στο Μιλάνο.

Πηγαίνετε πρώτα στο Isola Bella , εξ ολοκλήρου καλυφθεί από το πλούσιο 17 ου αιώνα θερινό ανάκτορο της αρίθμησης Vitaliano Borromeo και over-the-top του κήπους. Τα εσπεριδοειδή και οι κέδροι, οι βελανιδιές και οι καμέλιες έχουν θέα σε περιποιημένα κρεβάτια από πολύχρωμα λουλούδια, με φόντο τη λίμνη και τα βουνά.

Περισσότεροι κήποι και ένα λιγότερο περίτεχνο παλάτι βρίσκονται στο Isola Madre και το μικρό Isola dei Pescatori είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με - όπως θα περίμενε κανείς - εστιατόρια που σερβίρουν ψάρια στη λίμνη. Ένας καλός τρόπος για να δείτε και τα τρία στο δικό σας πρόγραμμα είναι να κάνετε μια περιήγηση με πλοίο στη λίμνη Maggiore Isola Bella Hop-On Hop-Off από τη Stresa, περνώντας όσο χρόνο θέλετε να εξερευνήσετε το παλάτι και τους κήπους.


Βαρέζε

Στους πρόποδες του όρους Campo dei Fiori, το Βαρέζε είναι γνωστότερο για το Sacro Monte di Varese , μια σειρά παρεκκλησιών του 17ου αιώνα με τοιχογραφίες και μεγαλύτερες από τη ζωή μορφές που απεικονίζουν Βιβλικές σκηνές. Η παράδοση του Sacro Monte είναι μοναδική για το βόρειο Πιεμόντε και τη Λομβαρδία της Ιταλίας και ο Βαρέζε εντάσσεται σε οκτώ άλλους χώρους προσκυνήματος στην πλαγιά του λόγου στη λίστα παγκόσμιων κληρονομιών της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Σε αντίθεση με τους άλλους, το Βαρέζε περιβάλλεται από ένα χωριό που ανεβαίνει στην απότομη πλαγιά του λόφου, περιβάλλει τα ξωκλήσια με σκιερούς δρόμους και βίλες σε στιλ αρ νουβό - που ονομάζεται στιλ Liberty στην Ιταλία. Στο κέντρο του Βαρέζε, το Palazzo Estense είναι η πλούσια διακοσμημένη πρώην βίλα της οικογένειας d'Este, χτισμένη το 1700 κάτω από ένα πάρκο στην πλαγιά ενός λόφου και επίσημους κήπους.


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!