top-image

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Κάπρι - Ποζιτάνο - Ματέρα - Αλμπερομπέλο

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Κάπρι - Ποζιτάνο - Ματέρα - Αλμπερομπέλο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΝΑΠΟΛΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Κάπρι - Ποζιτάνο - Ματέρα - Αλμπερομπέλο
 
Οδικώς / Ακτοπλοϊκώς. 6 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα – Μπάρι.

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το απόγευμα και έπειτα θα αναχωρήσουμε για Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο μας για το Μπάρι. Άφιξη αργά το βράδυ και επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα | Μπάρι – Ματέρα – Νάπολη – Ξενάγηση πόλης.

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Νάπολη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Το παλάτσο Ρεάλε, το Τεάτρο Σαν Κάρλο, η καλύτερη Όπερα στην Ιταλία μετά του Μιλάνο, το Πάνθεον, η Γκαλέρια Ουμπέρτο, το παλιό και το νέο Κάστρο, και βέβαια η παραλία Σάντα Λουτσία, είναι κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης κατά την οποία Θα δούμε την γραφική παραλία της, το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα και επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί  και το περίφημο αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολη. Από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά Μουσεία με εκθέματα όπως το ψηφιδωτό του Μεγ. Αλεξάνδρου και οι νωπογραφίες από τη «Βίλα μυστηρίων της Πομπηίας». Στο μουσείο εκτίθενται απίστευτης αξίας ελληνικά και ρωμαϊκά Ευρήματα από την Μεγάλη Ελλάδα και εν γένει από τον Μεσογειακό χώρο. Ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα | Νάπολη – Κρουαζιέρα στο Κάπρι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και το βράδυ θα επιστέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Νάπολη.

4η Μέρα | Νάπολη – Κρουαζιέρα Αμάλφι & Ποζιτάνο.

Πρωινό και στη συνέχεια, αναχώρηση για το Σαλέρνο όπου θα πάρουμε το ταχύπλοο για την κρουαζιέρα μας στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας στάση το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα επισκεφτούμε το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα | Νάπολη - Πομπηία – Ξενάγηση – Αλμπερομπέλο – Μπάρι.

Πρωινό και στη συνέχεια συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το μοναδικό χωριό που είναι προστατευμένο από την UNESCO, Αλμπερομπέλο. Άφιξη στο χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό αγναντεύοντας την καταπράσινη κοιλάδα. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μπάρι όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η Μέρα | Ηγουμενίτσα – Μέτσοβο -  Θεσσαλονίκη.

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη, κάνοντας στάση για φαγητό και καφέ στο Μέτσοβο.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς.
  • ΦΠΑ.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Τέλη διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Προαιρετική κρουαζίερα Αμάλφι & Ποζιτάνο: 40€. (Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν λόγω της αύξησης του καυσίματος).
  • Προαιρετική κρουζιέρα στο Κάπρι: 40€ (Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν λόγω της αύξησης του καυσίματος).
  • Επιβάρυνση σε καμπίνα δίκλινη εξωτερική 70€, και σε δίκλινη εσωτερική 60€.
  • Check points: 35€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφάλεια Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα

Ένα από τα πιο διάσημα οδικά ταξίδια στον κόσμο, το Amalfi Drive (γνωστό και ως SS163) είναι επίσης αναμφισβήτητα το πιο όμορφο ακτογραμμή 48 χιλιομέτρων στην Ιταλία, και σίγουρα ψηλά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας . Σκαλισμένος σε βράχια που έχουν ήδη κοπεί από βαθιές χαράδρες, ο δρόμος προσκολλάται ψηλά πάνω από το Τυρρηνικό Πέλαγος σε μια σειρά από εκπληκτικές απόψεις και καμπύλες που οριοθετούνται από σχεδόν κάθετα βουνά που ανεβαίνουν από τη μία πλευρά και μεγάλες κάθετες πτώσεις από την άλλη.


 

Aξιοθέατα στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα

Ποζιτάνο

Αυτή η δυτικότερη πόλη κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι έχει σαφώς ανακαλυφθεί, όπως μπορείτε να πείτε από τα κομψά μόδα και τους μαυρισμένους ανθρώπους που τα φορούν. Είναι εύκολο να κατανοήσετε το αξιοθέατο του Positano όταν βλέπετε τα παστέλ σπίτια με λουλούδια που πέφτουν κάτω από την απότομη πλαγιά του λόφου προς την παραλία. Εκτός από την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ασσούντα του 13ου αιώνα , με τον τρούλο των πλακιδίων majolica και τη βυζαντινή εικόνα μιας μαύρης Μαντόνας (που φέρεται εδώ από πειρατές, σύμφωνα με το μύθο), τα μόνα πράγματα που πρέπει να δείτε είναι οι στενές λωρίδες κοντά στο λιμάνι και πιθανώς celebs κάθονται στα καφέ. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην παραλία, όπου μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες με κουπιά, βάρκες, ιστιοφόρα, Zodiacs και μηχανοκίνητα σκάφη ή να ξεκινήσετε μια κρουαζιέρα κατά μήκος της ακτής στο Κάπρι . Ακριβώς ανατολικά του Positano είναι εξίσου μοντέρνο Praiano, επίσης με μια εκκλησία με τρούλο, και όχι πολύ πιο μακριά, ο δρόμος διασχίζει το βαθύ και δραματικό φαράγγι του Vallone di Furore.


 

Σαλέρνο

Στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου του Αμάλφι, όπου οι λόφοι πέφτουν απότομα στον Κόλπο του Σαλέρνο βρίσκεται η τοποθεσία του αρχαίου Σαλέρνουμ, τώρα Σαλέρνο. Το Σαλέρνο έγινε η έδρα της φασιστικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μετέπειτα βομβαρδισμοί και η συμμαχική εισβολή το 1943 άφησαν μόνο το μερικώς κατεστραμμένο Castello di Arechi στο λόφο βορειοδυτικά της πόλης. μερικές αψίδες ενός ρωμαϊκού υδραγωγείου . και τον καθεδρικό ναό, το μοναδικό αξιοθέατο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους τουρίστες.

Χτίστηκε περίπου το 1080 και ανακαινίστηκε το 1768 και ξανά μετά το 1945, ο καθεδρικός ναός του San Matteoστεγάζει τα ερείπια του Ευαγγελιστή Ματθαίου, που έφερε εδώ από το Paestum, και ένα από τα σημαντικότερα ιερά λείψανα της Ιταλίας. Ο Άγιος Ματθαίος απεικονίζεται σε μωσαϊκό πάνω από την πόρτα. Οι υπέροχες χάλκινες πόρτες έγιναν στην Κωνσταντινούπολη το 1099. Μια πτήση από σκαλοπάτια οδηγεί σε μια αυλή με 28 κίονες από το Paestum και 14 σαρκοφάγους, που επίσης καθαρίστηκαν από τον αρχαίο χώρο. Στον σηκό, φροντίστε να παρατηρήσετε τους δύο άμβωνας του 12ου αιώνα με λεπτομερή ψηφιδωτή διακόσμηση και κοντά, ένα κηροπήγιο Πάσχας σε παρόμοιο στιλ. Στο τέλος του βόρειου κλίτους βρίσκεται ο περίκομψος τάφος της Μαργαρίτας του Αντζού (1412), και στο παρεκκλήσι στα δεξιά του ψηλού βωμού βρίσκεται ο τάφος του Πάπα Γρηγόριου VII, ο οποίος πέθανε στο Σαλέρνο το 1085. Οι κουρτίνες και το πάτωμα της χορωδίας είναι διακοσμημένα με ψηφιδωτά. Μετά την επίσκεψη στον καθεδρικό ναό, το Museo Archeologico έχει κάποιες τοπικές αρχαιότητες που αξίζει να δείτε αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο Paestum.

Διεύθυνση: Piazza Alfano I, Σαλέρνο


Κάπρι

«Εδώ η ζωή δεν είναι πραγματική. Είναι μια όπερα. Εδώ οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, τραγουδούν». Επιστρατεύοντας τη λυρική του διάθεση ο Μαξίμ Γκόρκι περιέγραψε τη ζωή στο πιο διάσημο ίσως νησί της Μεσογείου: το Κάπρι. Η ονειρική, εξωπραγματική ατμόσφαιρα του Κάπρι είναι αυτή που γοήτευσε και γοητεύει τους επισκέπτες του νησιού. Το πιο ονομαστό από τα νησιά του Κόλπου της Νάπολι θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής: ρωμαϊκές επαύλεις, αγάλματα, λουτρά, εκκλησίες και κτίσματα μεταγενέστερα, κρεμαστές σκάλες που διατρέχουν τις βραχώδεις πλευρές του νησιού και καταλήγουν στη θάλασσα. Με φόντο μια βλάστηση μεσογειακή, οργιώδης και πολύχρωμη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αυτοκράτορες Αύγουστος και Τιβέριος αποσυμπίεσαν στο ειδυλλιακό νησί Κάπρι για να ξεφύγουν από τη φασαρία της αρχαίας Ρώμης . Σήμερα, εξακολουθεί να προσελκύει παραθεριστές από πόλεις της νότιας Ιταλίας, μαζί με καθημερινά φορτία τουριστών. Τα απόκρημνα βράχια των 61 μέτρων βγαίνουν απότομα από το βαθύ γαλάζιο Τυρρηνικό Πέλαγος, κοντά στο Σορέντο , μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά. Το νησί είναι προέκταση της απότομης, ορεινής χερσονήσου Αμάλφι όπου βρίσκεται το Σορέντο. Συχνά πλοία και ιπτάμενα δελφίνια για Κάπρι αναχωρούν από το Σορέντο (το πλησιέστερο) και από τη Νάπολη , 43 χιλιόμετρα μακριά.

Το νησί, μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων και πλάτους πάνω από δύο χιλιομέτρων, έχει δύο πόλεις, το Κάπρι και ψηλά πάνω του, το Ανακάπρι. Εκτός από τη λαμπερή διεθνή σκηνή παρακολούθησης ανθρώπων (το νησί είναι αγαπημένο για διασημότητες και παπαράτσι που τις ακολουθούν), οι βασικές απολαύσεις του νησιού είναι το τοπίο, τα φυσικά θαύματα και το καταπράσινο τοπίο του (αναζητήστε φύλλα acanthus, έμπνευση για Κορινθιακούς πρωτεύουσες στις στήλες), όλα εκτιμώνται καλύτερα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας ή με βάρκα.

 


Αξιοθέατα στο Κάπρι

Certosa di San Giacomo

Κοντά στους Κήπους του Αυγούστου στο κέντρο της πόλης Κάπρι βρίσκεται το Certosa di San Giacomo. Ιδρύθηκε το 1371, λεηλατήθηκε και κάηκε το 1553 και εγκαταλείφθηκε μετά το 1807. Όμως, στο αποκορύφωμά του, αυτό το Καρθούσιο μοναστήρι κυριάρχησε στο νησί. Η εκκλησία διαθέτει γοτθική πόρτα, τοιχογραφίες του 17ου αιώνα και δύο μοναστήρια. Το μοναστήρι κατέχει το Museo Diefenbach , μια συλλογή έργων του Γερμανικού Art Nouveau και του συμβολιστή ζωγράφου Karl Wilhelm Diefenbach, ο οποίος έζησε στο Κάπρι από το 1900 έως το 1915.

Διεύθυνση: Via Certosa di San Giacomo, Κάπρι


Giardini di Augusto (Κήποι του Αυγούστου)

Κοντά στο San Giacomo, οι όμορφα διατηρημένοι βοτανικοί κήποι καλύπτουν μια καταπράσινη βεράντα, όπου τα λουλούδια και οι πέργκολες βλέπουν τις στοίβες της θάλασσας Faraglioni που βρίσκονται στο γαλαζοπράσινο νερό παρακάτω. Κοιτάξτε τον άλλο τρόπο για να δείτε τον κόλπο της Μαρίνας Piccola και τη Via Krupp , ένα μονοπάτι που οδηγεί κάτω σε μια σειρά από βρόχους με κορδέλα-καραμέλα προς τη Marina Piccola, περίπου 91 μέτρα παρακάτω. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Via Krupp (που κατασκευάστηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή όπλων που έφυγε στο Κάπρι) και να επιστρέψετε με λεωφορείο.

Διεύθυνση: Via Krupp, Κάπρι


Grotta Azzurra (Μπλε Grotto)

Το σπήλαιο είναι μια τεράστια πλημμυρισμένη σπηλιά με άνοιγμα στη θάλασσα. Το ανακλώμενο φως του ήλιου κάνει το σπήλαιο να φαίνεται να φωτίζεται από μέσα με μια τρομακτική μπλε λάμψη. Τα μικρά σκάφη συγκεντρώνονται κοντά στην είσοδο για να μεταφέρουν τους τουρίστες στη σπηλιά μέσω ενός ανοίγματος ύψους μόλις ενός μέτρου - ίσως χρειαστεί να ξαπλώσετε στο πάτωμα του σκάφους για να περάσετε και όταν η θάλασσα είναι τραχιά, είναι αδύνατο να εισέλθετε. Οι Ρωμαίοι το θεωρούσαν το σπίτι των νυμφών της θάλασσας, αλλά από τον 19ο αιώνα, είναι το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο του Κάπρι. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Blue Grotto, πάρτε μια βάρκα από τη Marina Grande ή ένα λεωφορείο από το Anacapri ή από τη Via Pagliaro (τρία χιλιόμετρα) από το Anacapri Υπάρχουν και άλλες δραματικές θαλάσσιες σπηλιές όπου το φως αντανακλά τα έντονα χρώματα της Μεσογείου: στην απέναντι πλευρά του νησιού βρίσκεται το Green Grotto.


Punta Tragara

Στο νοτιοανατολικό άκρο του Κάπρι, μια βεράντα στο ακρωτήριο της Punta Tragara έχει θέα στη νότια ακτή και τις τρεις θαλάσσιες στοίβες γνωστές ως Faraglioni. Η θέα σαρώνει από την ηπειρωτική χερσόνησο Αμάλφι στο Monte Castiglione, με το κάστρο της, και μέχρι τον κόλπο της Μαρίνας Piccola . Από τη δεξιά πλευρά της βεράντας, ένα μονοπάτι οδηγεί στο Pizzolungo , έναν από τους πιο όμορφους περιπάτους του νησιού, στην Φυσική Αψίδα ύψους 15 μέτρων. 


Βίλα San Michele

Λίγα σπίτια έχουν ένα τέλειο σκηνικό, αλλά η μαγεία του Villa San Michele βρίσκεται όχι μόνο στην ομορφιά της, αλλά και στην προσωπικότητά της. Ήταν το σπίτι του Σουηδού γιατρού Axel Munthe, που αθάνασε την ιδέα, την κατασκευή και τη ζωή του εκεί στην ιστορία του San Michele . Το σπίτι και οι κήποι που το περιβάλλουν είναι γεμάτο με τις προσωπικές του συλλογές, από αρχαία αρχαία αντικείμενα - ρωμαϊκή, αιγυπτιακή και ετρουσκική αρχαιότητα - τέχνη του 20ου αιώνα. Η θέα από τους κήπους της, πλαισιωμένη από πέργκολες με αμπέλια και μαρμάρινα αγάλματα, είναι μαγευτική.

Διεύθυνση: 34 Via Capodimonte, Anacapri

Επίσημη ιστοσελίδαwww.villasanmichele.eu


Ανακάπρι

Μέχρι στιγμής από την πανοραμική θέα της Piazza στο Κάπρι, το Anacapri επιπλέει σε έναν ονειρικό κόσμο πάνω από το οροπέδιο. Η πτήση με περισσότερα από 500 πέτρινα σκαλοπάτια, χτισμένη στη Φοινικική εποχή, αντικαταστάθηκε από έναν δρόμο τριών χιλιομέτρων, τον οποίο τα λεωφορεία συνδέουν με την κάτω πόλη. Η εκκλησία του San Michele του 18ου αιώνα στο Anacapri είναι χτισμένη σε οκταγωνικό ελληνικό κάτοψη και το δάπεδο από πλακάκια majolica απεικονίζει την απέλαση του Αδάμ και της Εύας από τον Κήπο της Εδέμ. Η κύρια εκκλησία της πόλης, η Σάντα Σόφια, χρονολογείται από το 1510, αλλά η ιερή και ρητορική περιλαμβάνει τα ερείπια μιας παλαιότερης εκκλησίας του Σαν Κάρλο. Είναι δύσκολο να χάσετε το κόκκινο crenelated Casa Rossa , που χτίστηκε από έναν βετεράνο του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. ένα μουσείο στο εσωτερικό εμφανίζει ρωμαϊκά αγάλματα που βρέθηκαν στο Blue Grotto.

Ένα από τα νεότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Anacapri είναι να περπατήσετε στα ήσυχα μονοπάτια στο Φιλοσοφικό Πάρκο Κάπρι κοντά στο τέλος του μονοπατιού Migliera. Καθένα από τα τρία μονοπάτια στην πλαγιά του λόφου είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό φιλοσοφικό θέμα και επενδεδυμένο με κεραμικές πλάκες που αναφέρουν φιλόσοφους και συγγραφείς από τους τελευταίους 13 αιώνες.


Μόντε Σολάρο

Από την Piazza Vittoria στο Anacapri, ένας ανελκυστήρας καρέκλας (12 λεπτά) και ένα μονοπάτι (μία ώρα) οδηγούν στην κορυφή του Monte Solaro 588 μέτρων. Από αυτό το υψηλότερο σημείο μπορείτε να δείτε όχι μόνο ολόκληρο το νησί, τον κόλπο της Νάπολης και τη χερσόνησο του Αμάλφι, αλλά και μέχρι τα βουνά της Καλαβρίας. Λίγο πιο κάτω από τη σύνοδο κορυφής βρίσκεται το μοναστήρι της Cetrella του 16ου αιώνα, σπάνια ανοιχτό.


Νάπολη

Ακόμα κι αν έχετε πάει σε πολλές ιταλικές πόλεις, τίποτα δεν σας προετοιμάζει για τον πληθωρικό, πολύχρωμο και μερικές φορές χαοτικό θόλο της Νάπολης. Ολόκληρος ο πληθυσμός φαίνεται να βρίσκεται στους δρόμους που καταλήγουν στο λιμάνι του και όλοι μιλούν ταυτόχρονα. Τα χρώματα εδώ φαίνονται πιο φωτεινά και τα αρώματα της πίτσας - οι Ναπολιτάνοι ισχυρίζονται ότι το έχουν εφεύρει - κυματίζουν στον αέρα, μαζί με τις λειτουργικές περιοχές (ο καθένας εδώ είναι ένας τενόρος που περιμένει να ανακαλυφθεί), το γέλιο και ίσως ένα επιχείρημα ή δύο. Είναι μια πόλη που θα κρατήσει όλες τις αισθήσεις σας απασχολημένες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει και αξιοθέατα για τους τουρίστες. Ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο διαθέτει τους θησαυρούς της κοντινής Πομπηίας και πολλά άλλα. Για αιώνες, οι Ναπολιτάνοι έδωσαν την προσοχή και τον πλούτο στις υπέροχες εκκλησίες τους, ενώ οι βασιλείς πολλών μεγάλων σπιτιών της Ευρώπης στολίζουν τα παλάτια της.

Η μακρά ιστορία της πόλης, που χρονολογείται από τους Έλληνες τον όγδοο αιώνα π.Χ., περιλάμβανε βυζαντινή, γαλλική, ισπανική και αυστριακή κυριαρχία, καθεμία από τις οποίες άφησε το στίγμα της. Και πέρα ​​από τις εκκλησίες, τα παλάτια και τα μουσεία , οι στενοί δρόμοι της γειτονιάς, οι μεγάλοι περίπατοι και τα πάρκα που θα βρείτε ενώ εξερευνείτε τη Νάπολη είναι αξιοθέατα από μόνα τους. Βρείτε περισσότερα υπέροχα μέρη για επίσκεψη εδώ και κοντά με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Νάπολη.


Αξιοθέατα στην Νάπολη

Κατακόμβες του Σαν Γεννάρο

Οι κατακόμβες του Σαν Τζέναρο του 2ου αιώνα, όπως και οι ρωμαϊκές κατακόμβες, είναι ένας λαβύρινθος από περάσματα και θαλάμους τάφων, αλλά είναι πιο φιλόδοξοι αρχιτεκτονικά και έχουν λεπτότερους πίνακες από τους Ρωμαίους ομολόγους τους. Υπάρχουν δύο επίπεδα από αυτά, και στο θησαυροφυλάκιο της άνω κατακόμβης υπάρχουν τοιχογραφίες από τα τέλη του δεύτερου αιώνα. Εδώ είναι επίσης η μικρή Κρύπτη των Επισκόπων και η μεγάλη υπόγεια βασιλική, με τρία κλίτη κομμένα στην πέτρα και διακοσμημένα με τοιχογραφίες από τον τέταρτο έως τον έκτο αιώνα.

Η βασιλική χτίστηκε κοντά στις κατακόμβες τον πέμπτο αιώνα, και παρόλο που έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, είναι ένα σπάνιο παράδειγμα της παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής. Ακόμη και μετά από σημαντικές ανακαινίσεις κατά την εποχή της Αραγονίας τον 14ο και 15ο αιώνα, παραμένει βασική δομή τριών σηκών και ημικυκλικής αψίδας.

Διεύθυνση: Via Capodimonte 13, Νάπολη

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.catacombedinapoli.it/en/places/catacombs-of-san-gennaro-naples?ref=ok


Lungomare και Castel Ovo

Κατά μήκος της προκυμαίας, στην ιστορική πύλη προς τη Μεσόγειο και τον κόσμο, μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για αυτήν τη ζωντανή πόλη. Το λιμάνι της Νάπολης χωρίζεται σε ξεχωριστές αποβάθρες και λεκάνες με μια σειρά από αποβάθρες και κυματοθραύστες, και είναι πάντα γεμάτο δραστηριότητα. Το Lungomare είναι ένας παραλιακός περίπατος που ακολουθεί την ακτή για περίπου 2,4 χιλιόμετρα κατά μήκος της Via Partenope και της Via Francesco Caracciolo στη γειτονιά Chiaia, με υπέροχη θέα στον κόλπο προς τον Βεζούβιο και πολλά καφέ και καταστήματα παγωτού. Κάντε μια βόλτα εδώ, απολαύστε τη θέα και τη ζωντανή ατμόσφαιρα και δοκιμάστε τη συμβολή της Νάπολης στην ιστορία των τροφίμων - πίτσα margherita.

Καθισμένος σε ένα ακρωτήρι, στο τέλος της Via Francesco Caracciolo είναι η 12 ου αιώνα Castel Ovo, το αρχαιότερο κάστρο της Νάπολης. Η θέα στο λιμάνι, τα φέρι, τον κόλπο και το όρος. Ο Βεζούβιος είναι ακόμη καλύτερος από τα τείχη του, και στο εσωτερικό του υπάρχει ένα Εθνο-Προϊστορικό Μουσείο με κεραμικά και άλλα αντικείμενα από την αρχαία Νάπολη. Δεν υπάρχει χρέωση για είσοδο στο κάστρο και το μουσείο, τα οποία, όπως το Lungomare, είναι μεταξύ πολλών δωρεάν δραστηριοτήτων στη Νάπολη.

Πέρα από το κάστρο βρίσκεται το πιο πολυσύχναστο μέρος του λιμανιού της Νάπολης, με το λιμάνι κρουαζιέρας και το σημείο αναχώρησης για τα φέρι προς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και αλλού. Ακριβώς νότια, από την αποβάθρα στο Calata di Beverello, τα πλοία πλέουν για Ponza, Capri και Ischia. Η Νάπολη είναι το κύριο λιμάνι για τη νότια Ιταλία και το λιμάνι είναι η καρδιά του.

Επίσημος ιστότοποςhttp://www.castel-dell-ovo.com


Βασιλικό Παλάτι και Μουσείο Capodimonte

Το Palazzo Reale di Capodimonte προοριζόταν αρχικά ως καταφύγιο κυνηγιού για τον Βασιλιά Κάρολο Γ ', και έγινε ο βασιλικός τόπος κατοικίας και ένας χώρος για τον βασιλιά να στεγάσει τη συλλογή Farnese, την οποία είχε κληρονομήσει. Η συλλογή περιλαμβάνει πορτραίτα από μέλη κυβερνώντων οικογενειών από τον Titian και αποτέλεσε τη βάση για την Εθνική Πινακοθήκη (Galleria Nazionale), μια από τις καλύτερες συλλογές τέχνης στην Ιταλία, που στεγάζεται τώρα εδώ. Οι περισσότερες από 500 φωτογραφίες του περιλαμβάνουν, εκτός από τους Τιτάνες, έργα των Μάντεγκνα, Καραβάτζιο, Ραφαήλ, Μποτιτσέλι, Ελ Γκρέκο, Μπελίνι και Ναπολιτάν καλλιτέχνες του 17ου και 18ου αιώνα.

Στα βασιλικά διαμερίσματα, θα βρείτε έπιπλα, ταπισερί και πορσελάνη που χρησιμοποιούνται στο παλάτι κατά τη διάρκεια των δυναστειών Bourbon και Savoy. Το μικρό δωμάτιο, Salottino di Porcellana , είναι πλήρως επενδυμένο με πορσελάνη.

Στο πάρκο που περιβάλλει το παλάτι, που ήταν ο βασιλικός χώρος κυνηγιού, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ ίδρυσε τα εργαστήρια Capodimonte για την παραγωγή κεραμικών. Αυτό το εξαιρετικά διακοσμητικό έργο έγινε αρκετά διάσημο και θα δείτε προϊόντα του εργαστηρίου στο μοναστήρι Santa Chiara. Περιπλανηθείτε στο όμορφο πάρκο, κατά μήκος των λεωφόρων που σκιάζονται από τεράστια δέντρα, παρελθόντα αγάλματα και μια λίμνη

Διεύθυνση: Via Milano 2, Naples


Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Museo Archeologico Nazionale κατέχει μια από τις καλύτερες συλλογές αρχαιοτήτων στον κόσμο, πολλές από τις οποίες μεταφέρθηκαν εδώ από τις πρώτες ανασκαφές της Πομπηίας. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από τα καλλιτεχνικά αξιοθέατα της πόλης είναι εδώ παρά στον ίδιο τον ιστότοπο. Επιπλέον, έχει τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς των βασιλιάδων της Νάπολης, τις συλλογές Farnese από τη Ρώμη και την Πάρμα, τις συλλογές από τα ανάκτορα του Portici και του Capodimonte, καθώς και υλικό από το Herculaneum και Cumae.

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο κυρίως σε μαρμάρινα γλυπτά, όπως το Farnese Hercules, ένα κολοσσιαίο άγαλμα 3,17 μέτρων που βρέθηκε στα Λουτρά της Καρακάλλας στη Ρώμη και το Farnese Bull, το μεγαλύτερο μαρμάρινο συγκρότημα που έχει πέσει από την αρχαιότητα. Στον ημιώροφο βρίσκεται η συλλογή αρχαίων ψηφιδωτών από την Πομπηία , συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Μάχης του Αλεξάνδρου μήκους 6,20 μέτρων .

Στον πρώτο όροφο (δεύτερος όροφος για τους Αμερικανούς), στο κέντρο του Salone dell'Atlante, βρίσκεται ο Farnese Atlas. Και εδώ είναι η συλλογή χάλκινου γλυπτού από την Πομπηία (αναγνωρίσιμη από την πράσινη οξείδωση) και το Herculaneum (με σκοτεινή πατίνα) Αναζητήστε ειδικά το Apollo Playing a Lyre , ένα πρωτότυπο του 5ου αιώνα από την Πελοπόννησο, που βρίσκεται στο Casa del Citarista της Πομπηίας. Επίσης σε αυτόν τον όροφο βρίσκεται η αξιοθαύμαστη συλλογή αρχαίων τοιχογραφιών, κυρίως από την Πομπηία, αλλά και από το Herculaneum και το Stabiae. Τα χάλκινα οικιακά σκεύη και άλλα χάλκινα, τερακότα και ένα μεγάλο μοντέλο της Πομπηίας αξίζουν επίσης να δουν.

Διεύθυνση: Piazza Museo 19, Νάπολη


Μοναστήρι και Μουσείο του Σαν Μαρτίνο

Το πρώην Καρθούσιο μοναστήρι του Σαν Μαρτίνο, που χτίστηκε το 1325 και ξαναχτίστηκε τον 17ο αιώνα, στεγάζει επίσης το Museo Nazionale di San Martino. Η εκκλησία, όπου θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι θα δείτε τη σακρασία και το θησαυροφυλάκιο, είναι πλούσια διακοσμημένη με μάρμαρο, τοιχογραφίες οροφής και πίνακες από τον 17ο και 18ο αιώνα.

Υπάρχουν δύο μοναστήρια, το Chiostro dei Procuratori και το κύριο μοναστήρι, το οποίο περιβάλλεται από 60 μαρμάρινες κολόνες. Το μοναστήρι κάνει ένα καλό σκηνικό για το μουσείο, το οποίο περιέχει πορσελάνη, έναν κρατικό προπονητή του 18ου αιώνα της βασιλείας του Καρόλου Γ ', και διάφορα ιστορικά κειμήλια από τη Νάπολη και τη νότια Ιταλία τον 18ο και 19ο αιώνα.

Αν δεν βρίσκεστε στη Νάπολη κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, όταν οι περισσότερες εκκλησίες προβάλλουν τις υπέροχες σκηνές της Γέννησης (Presepi) για τις οποίες είναι γνωστοί οι Ναπολιτάνοι τεχνίτες, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια συλλογή τους εδώ Περιλαμβάνει το Presepe di Cuciniello , μια εκπληκτικά λεπτομερή απεικόνιση της Γέννησης με όμορφα σκαλιστά ζώα, κτίρια και φιγούρες ντυμένες με περίτεχνα διακοσμητικά υφάσματα. Από το Belvedere, η υπέροχη θέα της Νάπολης και του κόλπου της εκτείνεται μέχρι τον Βεζούβιο και το νησί Κάπρι.

Διεύθυνση: Largo di San Martino 5, Νάπολη.



Castel Nuovo

Στη νότια πλευρά της πλατείας Piazza del Municipio, το πεντάχωρο Castel Nuovo, γνωστό και ως Maschio Angioino, ήταν η κατοικία των βασιλέων και των βιτρίνων της Νάπολης. Η ιστορία του αντικατοπτρίζει τους διάφορους ηγέτες - Γαλλικά, Αραγονέζικα, Ισπανικά και Αυστριακά - κάθε ένα προσθέτει και ανακαινίζει ανάλογα με την εποχή.

Αρχικά χτίστηκε από τον Κάρολο Α 'του Αντζού το 1279-82, και διευρύνθηκε από τον Αλφόνσο Α΄ της Αραγονίας, ο οποίος είχε τη μεγάλη θριαμβευτική Πρώιμη Αναγέννηση μεταξύ των πύργων μεταξύ 1453 και 1467 για να γιορτάσει τη νικηφόρα είσοδό του στην πόλη. Τμήματα αυτού χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις και εκθέσεις, αλλά το Armory Hall, η νότια αυλή, το Charles V Hall και το Sala della Loggia είναι συνήθως ανοιχτά. Στην αυλή βρίσκεται η γοτθική εκκλησία της Santa Barbara (ή Cappella Palatina).

Διεύθυνση: Piazza Castello, Νάπολη.


Καθεδρικός ναός

Αν και χρονολογείται στα τέλη του 13ου αιώνα, ο καθεδρικός ναός έχει αλλάξει σημαντικά λόγω σεισμών και αποκατάστασης, ειδικά μετά τον 1456, αλλά η πόρτα του 1407 στο κέντρο του μετώπου έχει επιζήσει. Στο νότιο κλίτος βρίσκεται το πολυτελές παρεκκλήσι του 17ου αιώνα του Σαν Τζέναρο, προστάτη άγιο της Νάπολης. Στον κύριο βωμό του, μια ασημένια προτομή περιέχει το κρανίο του αγίου, που μαρτύρησε το 305, την εποχή του Διοκλητιανού. Μπορείτε να δείτε τον τάφο του αγίου στο πλούσιο διακοσμημένο Confessio (1497-1506) κάτω από τον ψηλό βωμό, και στον υπόγειο αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να δείτε τη Βασιλική Santa Restituta του 4ου αιώνα , την παλαιότερη εκκλησία της Νάπολης, με εξαιρετικές τοιχογραφίες οροφής και στήλες από ρωμαϊκό ναό.

Το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου και πολλές άλλες εκκλησίες περιβάλλουν τον καθεδρικό ναό, μεταξύ των οποίων η γοτθική Santa Maria Donnaregina, με ωραίες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα από τη σύγχρονη Pietro Cavallini του Giotto στη χορωδία των ανυψωμένων μοναχών. οι μπαρόκ εκκλησίες του San Filippo Neri και του San Paolo Maggiore · και η αναστηλωμένη γοτθική εκκλησία του San Lorenzo Maggiore (1266-1324). Κάτω από αυτήν την εκκλησία, ένας αρχαιολογικός χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν στρώσεις πολιτισμού: Ελληνικά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και μεσαιωνικά.

Διεύθυνση: Via del Duomo, Νάπολη.


San Domenico Maggiore

Το San Domenico Maggiore, χτισμένο περίπου το 1300, είναι από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες εκκλησίες στη Νάπολη, γεμάτη με έργα της Πρώιμης Αναγέννησης. Η περίτεχνη οροφή με επένδυση οδηγεί τα μάτια σας απευθείας στον ψηλό βωμό του Cosimo Fanzago. Κάθε ένα από τα παρεκκλήσια 24 όψεών του περιέχει κάτι ενδιαφέρον, ειδικά το Παρεκκλήσι του Σαν Μιτσέλ Αρκάγγελο και Μορφίσα στο τέλος του δεξιού κλίτους, το οποίο περιλαμβάνει μια εκκλησία του 10ου αιώνα. Στο Cappellone Crocifisso βρίσκονται μια σταύρωση του 13ου αιώνα και η ταφή του Χριστού του 15ου αιώνα.

Πέρα από το παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Θωμά Ακουίνα (που σπούδασε εδώ) είναι η ιερή, με τοιχογραφία, το Θρίαμβο της Πίστης για την αίρεση των Δομινικανών , και μια γκαλερί 45 σαρκοφάγων που ανήκουν σε μέλη του σπιτιού της Αντζού.

Διεύθυνση: Piazza San Domenico Maggiore, Νάπολη.


Συνοικία Σάντα Λούσια

Στα δυτικά της Piazza del Plebiscito, στις πλαγιές της Pizzofalcone και εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, βρίσκεται η συνοικία Santa Lucia. Νότια από την ευρεία Via Santa Lucia, αυτή είναι μια περιοχή με μοντέρνους δρόμους που σχεδιάζονται με κανονικό σχέδιο, αλλά προς τα βόρεια, είναι μια γραφική συσσώρευση από στενά, κλιμακωτά δρομάκια όπου μπορείτε να δείτε - και να είστε μέρος της - παραδοσιακής ναπολιτάνικης ζωής .

Θα ήταν κρίμα να χάσετε αυτήν την πολύ πραγματική γειτονιά καταστημάτων και αρτοποιείων, εργαστήρια τεχνιτών, μικρά καφέ όπου οι ντόπιοι κατεβαίνουν τον εσπρέσο τους και δρόμους όπου παίζουν τα παιδιά. Το πλυντήριο κρέμεται συνήθως από πάνω και οι συνομιλίες πραγματοποιούνται μεταξύ μπαλκονιών και παραθύρων στα στενά δρομάκια. Είναι ένα πολύχρωμο μέρος οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά ιδιαίτερα ζωντανό το βράδυ, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνετε τη νύχτα στη Νάπολη.


Palazzo Reale (Βασιλικό Παλάτι)

Κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Piazza del Plebiscito βρίσκεται το πρώην Βασιλικό Παλάτι, το οποίο ξεκίνησε το 1600 από τον Domenico Fontana και ανακαινίστηκε από το 1837-41. Είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της περιοχής που χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικίες από τους βασιλιάδες του Μπόρμπον. Στη μεγάλη πρόσοψη υπάρχουν οκτώ μαρμάρινα αγάλματα των διαφόρων βασιλιάδων που κυβέρνησαν τη Νάπολη. Στο εσωτερικό, μπορείτε να δείτε τη μεγάλη σκάλα από λευκό μάρμαρο, που χτίστηκε το 1651, ένα θέατρο και περισσότερα από δύο δωδεκάδες δωμάτια στο κρατικό διαμέρισμά του, με έπιπλα, ταπετσαρίες, πορσελάνες και γλυπτά. Είναι σπάνια γεμάτο, φθηνό, και έχετε μια δωρεάν ξενάγηση ήχου. Πολλοί τουρίστες θεωρούν αυτό ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ασυναγώνιστα αξιοθέατα της Νάπολης.

Διεύθυνση: Piazza Plebiscito, Νάπολη


Σάντα Κιάρα

Το μοναστήρι της Μονής της Santa Chiara, που ιδρύθηκε το 1310, μοιάζει περισσότερο με ένα πάρκο σε μια παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη παρά ένα επίσημο καταφύγιο για μοναχές. Τα πλακάκια Majolica που κατασκευάζονται στα εργαστήρια Capodimonte, σε έντονα χρώματα και ζωηρά σχέδια, καλύπτουν τις 66 οκτάγωνες στήλες που περιβάλλουν το μοναστήρι του, και μεταξύ των στηλών είναι μακριά παγκάκια που καλύπτονται επίσης σε πλακάκια. Φαίνεται ότι φέρνουν τον κοσμικό κόσμο μέσα στα τείχη της μονής, με σκηνές από την καθημερινή ζωή της εποχής τους - στα μέσα του 1700. Κάτω από τις στοές, οι τοίχοι και στις τέσσερις πλευρές του μοναστηριού καλύπτονται με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα από σκηνές της Παλαιάς Διαθήκης.

Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να επισκεφθείτε τη Σάντα Κιάρα εκτός από το εκπληκτικό και όμορφο μοναστήρι του. Μέσα στα δεξιά βρίσκεται ένα presepio (σκηνή γέννησης) μέσα σε ένα ρωμαϊκό ερείπιο, που ενσωματώνει την καθημερινή ναπολιτάνικη ζωή μαζί με την ιερή σκηνή. Οι φιγούρες είναι ντυμένες με τυπικά τοπικά ρούχα του 18ου και 19ου αιώνα. Το σκηνικό σε ένα ρωμαϊκό ερείπιο θεωρείται ίσως να αντικατοπτρίζει το έντονο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη του Ηρακουλάνου στις αρχές του 18ου αιώνα.

Κατά την επιδιόρθωση ζημιών μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακαλύφθηκαν τα ανέπαφα ερείπια ρωμαϊκού ιαματικού λουτρού του πρώτου αιώνα, πιθανώς μέρος μιας βίλας. Αυτό και άλλα ευρήματα από τον πρώτο έως τον τέταρτο αιώνα αποτελούν έναν μικρό αρχαιολογικό χώρο και μουσείο.

Διεύθυνση: Via Via Santa Chiara, Νάπολη

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://www.monasterodisantachiara.it/english/


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!