top-image

Καρναβάλι στην Πάτρα

Καρναβάλι στην Πάτρα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΠΑΤΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3, 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Καρναβάλι Πάτρας
 
 Οδικώς 4 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα | Αναχώρηση – Λαμία -Καλάβρυτα - Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα.

Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας για την Πάτρα. Πρώτος μας σταθμός τα πανέμορφα Καλάβρυτα, περνώντας και από το Μέγα Σπήλαιο. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας. Γεύμα (εξ ιδίων) στα Καλάβρυτα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η ημέρα | Πάτρα – Ολυμπία -Πάτρα.

Πρωινό και αναχώρηση για την Ολυμπία που σύμφωνα με το θρύλο, χτίστηκε ως επιθυμία του βασιλιά των θεών (Δία) για να προωθήσει τη λατρεία του  μεταξύ των Ελλήνων. Περπατώντας στον χώρο θα  δούμε τα ερείπια του ναού του Δία, το γυμναστήριο, τον ιππόδρομο και το Ολυμπιακό στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει μέχρι και 40.000 θεατές. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Αρχαιολογικό Χώρο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας και φιλοξενεί άφθονα αρχαία αγάλματα, αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπλα και ανακαλύψεις από αρχαίους ναούς. Τελειώνοντας την ξενάγηση, μπορούμε να απολαύσουμε μια στάση στην Ολυμπία,  ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα  καταστήματα αναμνηστικών και τουριστικών ειδών,  καφέ και φαγητό . Το απόγευμα επιστροφή στην Πάτρα

 

3η ημέρα | Πάτρα - Πατρινό Καρναβάλι.

Πρωινό και θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας με θέμα «υπέρ, περί, ανά, κύκλο κάνω στη χαρά». Το πρόγραμμα προβλέπει συμμετοχή πολλών πληρωμάτων με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή γεγονότα, άρματα με ειδικά εφέ και πολλές εκπλήξεις πάντα υπό το βλέμμα της σάτιρας και της κωμωδίας. Είστε λοιπόν ελεύθεροι για να γνωρίσετε από κοντά τις μαγικές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα | Πάτρα – Ρίο Αντίρριο –Θεσσαλονίκη.     

 Μετά το πρωινό, επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και αναχώρηση για να περάσουμε την μοναδική καλωδιωτή γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου. Στην συνέχεια ξεκινάμε για την επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

Σημείωση: Στο 3ημερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 2η μέρα του 4ημερου προγράμματος. 

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.


Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

  • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
  • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
  • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Δύο (2) ή Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς.
  • ΦΠΑ.

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων ανά δωμάτιο ανά διαν/ση σε ξενοδοχειά 3*: 1,5€ και σε ξενοδοχεία 4*: 3€.
  • Ειδική ασφάλεια Covid-19: 20€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

   

 

 

 

ΡωμαΪκό Ωδείο Πάτρας:

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του είδους του σε όλη την Ελλάδα.Ανεγέρθηκε το 170 π.Χ. και ο Παυσανίας στα κείμενά του παραθέτει ότι ήταν παλαιότερο και ωραιότερο από το Ηρώδειο στην Αθήνα.Το ωδείο ήταν συνέχεια της αγοράς και πληρεί  σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις της πολιτικής των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων που σύμφωνα με αυτές, εντάσσεται στον τύπο ανοιχτού θεάτρου, με τη ρωμαϊκή έντονα διακοσμημένη σκηνή. Έτσι, διαμορφώνεται σε ημικυκλική κάτοψη με κοίλο, ορχήστρα, προσκήνιο, σκηνή και παρασκήνια.Με το πέρασμα των αιώνων  το κτίσμα υπέστη πολλές καταστροφές από πολέμους,σεισμούς  που άφησαν ορατό μόνο ένα μικρό τμήμα του.Το 1889 ξεκίνησε σταδιακά η αποκάλυψη του μνημείου λόγω της επιχωμάτωσης που απαιτούταν για την κατασκευή του νέου τότε λιμανιού της πόλης αλλά τα έργα αναστήλωσης άρχισαν μόλις το 1956.Σήμερα το Ρωμαϊκό Ωδείο αποτελεί για την Πάτρα ένα κειμήλιο ορόσημο που υπενθυμίζει την παλαιότερη αίγλη της πόληςΕδώ κάθε καλοκαίρι  φιλοξενούνται δεκάδες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. 


Αχάια Κλάους:

Λίγα  χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα βρίσκεται το οινοποιείο της Αχάια Κλάους ,το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας.Το 1854 φτάνει στην Πάτρα ο Βαυαρός Γουστάβος Κλάους με σκοπό να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρία εξαγωγής σταφίδας. Στις εξορμήσεις που έκανε  στην περιοχή ετυπωσιάστηκε από τα τοπία και τους αμπελώνες  κι έτσι προχώρησε στην αγορά ενός αμπελιού μόνο 60 στρεμμάτων ιδρύοντας το 1861 την εταιρεία που γρήγορα θα κατακτήσει την διεθνή αγορά. Το πρώτο κρασί που εμφιάλωσε και συνεχίζει να είναι γνωστό είναι η Μαυροδάφνη Πατρών. Το ονόμασε έτσι για να τιμήσει την Ελληνίδα αγαπημένη του Δάφνη ,με τα όμορφα μάτια που πέθανε σε μικρή ηλικία.Μετά την επίσκεψη της Πριγκίπισσας Σίσσυς το  1885 ονόμασε το Κελλάρι Αυτοκρατορικό για να την τιμήσει. Το επιβλητικό κάστρο που στέγαζε την επιχείρηση εώς και σήμερα  συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.Το πέτρινο κτίριο,ο πύργος και τα σκαλιστά βαρέλια με την Μαυροδάφνη προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.


Ναός Αγίου Ανδρέα:

Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Πρωτόκλητο Απόστολο του Χριστού, Άγιο Ανδρέα.Ο παλιός ναός ανεγέρθηκε μεταξύ 1836 και 1843 σε αυτό το σημείο που μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας.Δίπλα από τον ναό σώζεται το πηγάδι όπου δίδασκε και σταυρώθηκε ο Άγιος Αντρέας..Ο νέος μεγαλοπρεπέστατος ναός θεμελιώθηκε το 1908 από τον Γεώργιο τον Α' και εγκαινιάστηκε το 1974 από τον Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο.Η κατασκευή του βυζαντινού ρυθμού ναού ξεκίνησε το 1908 υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, τον οποίο ακολούθησε ο Γεώργιος Νομικός.Είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και ο τρίτος μεγαλύτερος βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια, μετά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντρ Νέφσκυ στη Σόφια. Το ύψος του ξεπερνά τα 46 μέτρα και  καλύπτει εμβαδόν περίπου 1800 τμ.


Φάρος της Πάτρας:

Ο πρώτος φάρος ήταν ξύλινος και είχε κτιστεί το1858 σε άλλη κοντινή τοποθεσία, στον μώλο του Αγίου Νικολάου, καταστράφηκε όμως κατά την διάρκεια θύελλας το 1865.Αντικαταστάθηκε με νέο πέτρινο φάρο το1878, ο οποίος είχε διάμετρο 4-5 τ.μ. και ύψος 17 μέτρων.Ο πύργος αυτός κατεδαφίστηκε το1972επί της δημαρχίας του Κωνσταντίνου Γκολφινόπουλου κατά την διάρκεια εργασιών για τον εκσυγχρονισμό τωνυποδομών του λιμανιού.Το1999 το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να ξαναχτιστεί ο φάρος, νοτιότερα στην περιοχή του ναού του Αγίου Ανδρέα. Ο νέος αυτός φάρος δεν έχει ναυτιλιακή χρήση αλλά κυρίως πολιτισμική, αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Στο ισόγειο του κτίσματος υπάρχει καφετέρια και η γύρω περιοχή έχει μετατραπεί από τότε σε πάρκο, αποτελώντας χώρο αναψυχής της πόλης.


Πατρινό Καρναβάλι:

Το Πατρινό καρναβάλι  είναι η παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα ,που ήδη μετρά 190 χρόνια ιστορίας.Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών αλλά και το σύνολο των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς,κυνήγι κρυμμένου θησαυρού,άρματα,παρελάσεις κι ένα πλήθος εκδηλώσεων.Κάθε χρόνο η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιείται στις 17 Ιανουαρίου και κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο πριν την  Καθαρά Δευτέρα.Η φαντασμαγορική παρέλαση της Κυριακής έχει  διάρκεια που φτάνει τις 5,30 ώρες όπου περίπου 45.000 καρναβαλιστές διανύουν 4.5 περίπου χιλιόμετρα χορεύοντας και  μετατρέποντας την Πάτρα σε  κέντρο  κεφιού και διασκέδασης.Κάθε χρόνο παρουσιάζει  συνεχή αύξηση της συμμετοχής των καρναβαλιστών στις εκδηλώσεις του.Η ψυχή του καρναβαλιού είναι όλοι οι Πατρινοί ,ανεξαιρέτου ηλικίας που έναν ολόκληρο χρόνο ετοιμάζονται γαι την επόμενη χρονιά.


Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου:

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.Πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια από τότε που ο Χαρίλαος Τρικούπης οραματίστηκε την γεφύρωση της Πελοποννήσου με την Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα.Τρία χιλιόμετρα που βελτίωσαν την ζωή των κατοίκων της περιοχής και συντέλεσαν στην οικονομική ανάπτυξη της στον εμπορικό και τουριστικό τομέα.Είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, με συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα 2.252 μέτρων. Το βύθισμα των πυλώνων  φτάνουν μέχρι και τα 65 μέτρα κάτω από την θάλασσα. Τόσο αυτό όσο και η διάμετρος των θεμελίων που ανέρχεται σε 90 μέτρα αποτελούν παγκόσμια ρεκόρ για γέφυρα.Η γέφυρα έχει μήκος 2280 μέτρα και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες.Μπορεί να αντεπεξέλθει σε σεισμό εώς 7,4 Ρίχτερ και να αντέξει την πρόσκρουση τάνκερ εκτοπίσματος 180.000 τόνων, και μπορεί να αντέξει  ακόμα και το πέρασμα ενός τυφώνα. Το σημαντικότερο ρεκόρ της εντυπωσιακής αυτής Γέφυρας είναι ότι κατασκευάστηκε «χωρίς κανένα σοβαρό ατύχημα, χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίματος».Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 2004 με την  συμμετοχή του τότε  προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.


Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου:

Είναι η κεντρική  πλατεία της πόλης η οποία έχει αλλάξει πολλές ονομασίες.Ξεκίνησε ως Πλατεία Δημοκρατίας, άλλαξε σε Καλαμογδάρτη γιατί εκεί βρισκόταν η οικία της ομώνυμης οικογένειας,Πλατεία Όθωνος, Κεντρική Θωμοπούλου ώσπου όταν στο βασιλικό θρόνο βρισκόταν ο Γεώργιος Α' έλαβε το όνομά του. Δημιουργήθηκε επί Καποδίστρια  το 1829 ,με σχέδιο που συνέταξε ο απεσταλμένος του κυβερνήτη Σταμάτης Βούλγαρης.Το σχέδιο απέβλεπε στην  ανάπτυξη της νέας πόλης δίπλα στην παλιά που είχε καταστραφεί κατά την επανάσταση. Το 1875 η φήμη της πλατείας εκτοξεύθηκε λόγω του τεράστιου κόστους των σιντριβανιών που παραγγέλθηκαν στην Ιταλία.Το 1902 έγινε η  δεντροφύτευση της πλατείας  που της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη.Στην πλατεία υπάρχει και το Θέατρο Απόλλων ,έργο του Τσίλερ.Η πλατεία αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί χώρο συγκεντρώσεων,χώρο πολιτιστικών δρώμενων αλλά και σημείο συνάντησης και βόλτας των κατοίκων της πόλης.Είναι η καρδιά της πόλης!!!


Κάστρο Πάτρας:

Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο στις απολήξεις του Παναχαικού 'ορους σε απόσταση 800 μέτρων περίπου από την ακτή του Πατραικού κόλπου. Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ. για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων της και έχει κτιστεί πάνω στα ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας πόλης Αρόης. Το Κάστρο στην σημερινή του μορφή κτίστηκε τους μεσαιωνικούς χρόνους και αποτελείται από έναν ευρύ τριγωνικό εξωτερικό περίβολο με πύργους και προμαχώνες, τον οποίο περιέβαλε από τις τρεις πλευρές, βαθιά τάφρος.Τα τείχη του περικλείουν μια έκταση μεγαλύτερη των 20 στρεμμάτων και η δόμηση των τάφρων,των  πύργων και των  προμαχώνων αποτέλεσε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα για την πόλη έως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. ειχών. Οι Τούρκοι  το κατέλαβαν το 1458  και παρέμειναν εκεί όλη σχεδόν όλη την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.. Το κάστρο ξαναγύρισε στα χέρια των Ελλήνων  μόλις το 1828  μετά την παράδοσή του από την τουρκική φρουρά στο Γάλλο στρατηγό Μαιζόν  κατά τη γαλλική Εκστρατεία του Μωριά.Το κάστρο σχετίζεται με τον λαικό μύθο της Πατρινέλλας.Πρόκειται για μαρμάρινο άγαλμα των ρωμαϊκών χρόνων του οποίου ο κορμός είναι ακρωτηριασμένος και  εντοιχισμένος σε μια ειδική εσοχή της τοιχοποιίας. Την περίοδο της τουρκοκρατίας  κάποιοι αφελείς κάτοικοι που από το φόβο των Τούρκων δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα τείχη, μεταμόρφωσαν το άγαλμα σε γυναίκα και το ονόμασαν Πατρινέλλα. Σύμφωνα με την παράδοση προστάτευε την πόλη από κάθε κακό και κυρίως από τις επιδημίες που τότε ήταν συχνές. Οι γυναίκες που κατοικούσαν κοντά στη δεξαμενή φαντάζονταν ότι τα μεσάνυχτα κατέβαινε στην πόλη.  Θεωρείται ως στοιχειό  αγαθοποιό και  οι άνθρωποι έπιναν άφοβα νερό γύρω από την πηγή της.


Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας:

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας,αποτελεί λίκνο πολιτισμού για ολόκληρο τον νομό Αχαίας και είναι το δεύτερο μουσείο σε πανελλαδική εμβέλεια.Ήταν ένα όραμα της υπουργού πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη αλλά τα έργα για την ανέγερση ξεκίνησαν το 2004. Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Ιούλιο του 2009 και είναι απλώς συγκλονιστικό.Ιούλιο του 2009 και είναι απλώς συγκλονιστικό! Μοντέρνο, ευρύχωρο, με άποψη και άκρως ενδιαφέρον παρουσιάζει με έξυπνο, και εκπαιδευτικό τρόπο τα ευρήματα της Αχαΐας. Είναι χωρισμένο  σε τρεις αίθουσες και οι αντίστοιχες ενότητες ρίχνουν φως στα ταφικά έθιμα, τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο των ανθρώπων.Το μουσείο είναι χτισμένο σε μία έκταση 28 στρεμμάτων, με τους εσωτερικούς του χώρους να ξεπερνούν τα 8.000 τετραγωνικά μέτρα .Χαρακτηριστικός είναι ο μεταλλικός θόλος, το πολύ πράσινο και ένα πολιτιστικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί δίπλα του.Η ίδρυση του μουσείου ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη αν σκεφτεί  κανείς ότι το 70% των εκθεμάτων είχαν ανακαλυφθεί τα τελευταία 30 χρόνια και δεν υπήρχε δυνατότητα έκθεσης τους.λόγο έλλειψης χώρου.

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!