top-image

Βουκουρέστι - Καρπάθια Όρη

Βουκουρέστι - Καρπάθια Όρη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΟΔ. Βουκουρέστι - Καρπάθια Όρη 5 μέρες - 4 νύχτες DOCX

 

 Βουκουρέστι - Καρπάθια Όρη
 
Οδικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι.

Συγκέντρωση νωρίς πρωί & αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Περνώντας τη Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η Μέρα | Βουκουρέστι - Ξενάγηση πόλης & «Σπίτι του Λαού».

Πρωινό & ξεκινάμε  τη ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το  Ατενέουμ  Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 . Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνι και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως.

3η Μέρα | Βουκουρέστι -Σινάια -Μπραν (Πύργος Δράκουλα) – Μπρασόφ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση προαιρετικά για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.

4η Μέρα | Βουκουρέστι – Μουσείο Χωριού  - Παλάτι  Τσαουσέσκου «Σπίτι του Λαού».

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο του χωριού που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη  εικόνα  για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.  Συνεχίζουμε για  το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο με τους μεγάλους πεζόδρομους για αγορές .  

5η Μέρα | Βουκουρέστι – Σόφια - Περιήγηση πόλης – Επιστροφή.

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί για Σόφια όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη στην πόλη μας.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ.
   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέλη διαμονής: 2€ την ημέρα.
  • Check points: 10€.
  • Προαιρετική ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια Όρη: 20€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

 

Tαξίδι/ Εκδρομή στο Βουκουρέστι

 

BOYKOYΡΕΣΤΙ

Πληθυσμός: 1.677.985

Νόμισμα: Ρουμανικό λέι (lei)

Αεροδρόμιο/α: Henri Coanda (OTP), Baneasa Aurel Vlaicu (BBU)

Περιγραφή: Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους ενώ οι υπολογισμοί της πληθυσμιακής διάρθρωσης τηςμητροπολιτικής του περιοχής κάνουν λόγο για περισσότερα από 3 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμούΝταμπόβιτσα. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές το έτος ίδρυσης της πόλης χρονολογείται στα 1459 και το όνομα του συνδέεται με έναν πρίγκιπα ή κυνηγό της περιοχής που ονομαζόταν Bukur (στα ρουμάνικα σημαίνει χαρά). Η μακραίωνη ιστορία του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζεται από περιόδους ανάπτυξης αλλά και παρακμής που ταυτίστηκαν με περιόδους κατοχής και λεηλασιώναπό εχθρικά φύλα. Μετά από ένα πλήθος αλλαγών το 1862 εδραιώνει τη θέση του ως βασικό κέντρο της ρουμανικής επικράτειας και ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της χώρας. Στις μέρες μαςσυνεχίζει να κατέχει το ρόλο του σημαντικότερου εμπορικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου της Ρουμανίας και ταυτόχρονα μια σειρά από αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατααποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το κομψό αρχιτεκτονικό ύφος της περιόδου του μεσοπολέμου συναντάται στην πλειοψηφία των κτιρίωντου ιστορικού κέντρου και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που συνόδευε την πόλη ως "Μικρό Παρίσι της Ανατολής". Τέλος παρά το πρόσφατο δύσκολο πολιτικό παρελθόν του, θεωρείται εκ νέου ανερχόμενη οικονομική οντότητα, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την φιλόξενη και ζεστή αύρα η οποία κάνει την προσαρμογή κάθε επισκέπτη ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

Γλώσσα: Ρουμάνικα


 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 

Εκκλησία της Σταυρουπολεως (Βiserica Stavoupoleος)

 Ρουμανία - Ρουμανία Νοέμβρης 2014 | Travelstories         

Η εκκλησία της Σταυροπόλεως είναι μια μικρή εκκλησία αλλά ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, κατά την εποχή της κυριαρχίας του Φαναρίοτη βασιλιά Νικόλαου Μαυροκορδάτου, από των Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από Οθωμανικά, δυτικά και τοπικάΡουμανικά στοιχεία. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό με ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες και τοιχογραφίες. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως όπου, μεταξύ των άλλων, υπάρχει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία.


 

Aψίδα του Θριάμβου (Arcul De Triump)

Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) - Παρίσι | TopTraveller

H αψίδα του θριάμβου βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική του κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της. Η πρώτη αψίδα ήταν ξύλινηκαι αντικαταστάθηκε το 1922 μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με μια προσωρινή κατασκευή, η οποία και ξανά-κατεδαφίστηκε το 1935 για την δημιουργία της σημερινής αψίδας που εγκαινιάστηκε των Σεπτέμβριο του 1936. Η αψίδα του θριάμβου έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες όπως ο Ion Jalea και ο Dimitrie Paciurea.


 

Μουσείο Αναπαράστασης του Χωριού (Muzeul Satului)

farm house στοκ φωτογραφία με δικαίωμα ελεύθερης χρήσης           

Το μουσείο της πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού ρουμάνικου χωρίου δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλεςκατασκευές αντιπροσωπευτικές της υπαίθρου της Ρουμανίας. Το μουσείο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Πολλά από τα κτίρια είναι αυθεντικά και μεταφέρθηκαν σε κομμάτιαστον χώρο του μουσείου απευθείας από την ύπαιθρο. Το παλιότερο σπίτι ανάγεται στον 17ο αιώνα. Η ιδέα του συγκεκριμένου έργου ανήκει στον εθνογράφο Dimitrie Gusti που ήθελε να φτιάξειένα μουσείο το οποίο να αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο ζωντανά τη ζωή στην ύπαιθρο. Για αυτό το λόγο το μουσείο είναι οργανωμένο σαν έναν κανονικό χωριό. Θα το βρείτε στην οδόKiseleff 28-30 και κατά την έξοδο από το ίδιο μέρος θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με σουβενίρ και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκωντης υπαίθρου.

Ιστοσελίδα: http://www.muzeul-satului.ro/


 

 

Παλάτι του Κατακουζηνού (Palatul Cantacuzino)

Category:George Enescu Museum - Wikimedia Commons         

Το παλάτι του Κατακουζηνού ονομάζεται και παλάτι (η μουσείο) του Γεωργίου Ενέσκου. Σχεδιάστηκε από των αρχιτέκτονα I.D.Berindei σε Γαλλικό μπαρόκ στυλ και κατασκευάστηκεμεταξύ 1898 με 1900. Πάνω από την κύρια είσοδο υπάρχει ένα μεγάλο κοχυλοειδές στέγαστρο εισόδου ενώ δυο αγάλματα-λιοντάρια φυλάνε την πόρτα. Το κτίριο ήταν ιδιοκτησία της γυναίκαςτου εθνικού συνθέτη Γεωργίου Ενέσκου, της Μαρίας Κατακουζηνού. Μαζί ζήσανε για κάποια χρόνια στο παλάτι αλλά ο συνθέτης προτιμούσε να ζει πιο λιτά και απλοϊκά και έτσι μετακόμισανσε ένα μικρότερο σπίτι κοντά στο παλάτι. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το μουσείο του Γεωργίου Ενέσκου και εκθέτει χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα του εθνικού θρύλου της χώρας.


 

Κήποι του Cismigiou (Gradina Cismigiou)

           

Πρόκειται για μια ανάσα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, το ιδανικό σημείο για να κάνετε ένα διάλειμμα από της βόλτες σας και να ξεκουραστείτε για μερικές ώρες. Οι κήποι τουCismigiu βρίσκονται κοντά στην πλατεία πανεπιστημίου, απέναντι από το δημαρχείο. Είναι το παλιότερο πάρκο του Βουκουρεστίου, φτιάχτηκε το 1847 και ήταν μια πολλή σημαντική στιγμήγια την ιστορία της πόλης. Στο πάρκο θα βρείτε μεταξύ άλλων, μια λίμνη, έναν κήπο μπύρας, μια παιδική χαρά, μια περιοχή για σκάκι όπου ηλικιωμένοι παίζουν τουρνουά και πάμπολλαπαγκάκια για να ξεκουραστείτε. Περισσότερα από 30.000 δέντρα μεταφέρθηκαν από τα βουνά της χώρας στα 17 εκτάρια του πάρκου.


Eθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας

Romania Dacia on WordPress.com | National museum, Marble columns, European  palace

Το εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας βρίσκεται σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Τα εκθέματαπεριλαμβάνουν συλλογές από μεσαιωνική και μοντέρνα Ρουμανική τέχνη όπως επίσης και διεθνείς συλλογές της βασιλικής οικογένειας. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημίες κατάτην διάρκειατης επανάστασης το 1989 και πέρασαν περίπου 10 χρόνια για να ξανά-ανοίξει της πύλες του στο κοινό. Εκτός από της μόνιμες εκθέσεις υπάρχουν και δύο αίθουσες που παρουσιάζουνπροσωρινές εκθέσεις.

Ιστοσελίδαhttp://www.mnar.arts.ro/


 

 

Ρουμανικό Αθήναιον (Αteneul Roman)

athenaeum bucharest στοκ φωτογραφία

Πρόκειται για ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής όμως το Ρουμανικό Αθήναιον είναι και ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα τουΒουκουρεστίου. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, όπως επίσης και σπίτι της φιλαρμονικής του Γεωργίου Ενέσκου (George Enescu)και η καρδία του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής George Enescu που διεξάγεται προς τιμήν του διάσημου Ρουμάνου συνθέτη, βιολιστή, πιανίστα και δασκάλου.


Παλάτι του Κοινοβουλίου   ( Palatul Parlamentului )  

Οι πρωτιές που διαθέτει το επιβλητικό αυτό παλάτι είναι πολλές και πιο συγκεκριμένα, είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πολιτικό διοικητικό κτίριο στον κόσμο ενώ αποτελεί και το βαρύτερο κτίριο στον πλανήτη. Όμως οι διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το παλάτι του κοινοβουλίου είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, πίσω από το πεντάγωνο στης ΗΠΑ. Φτιάχτηκε και σχεδόν ολοκληρώθηκε κατά την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Νικολάι Τσαουσέσκου, πιο συγκεκριμένα η κατασκευή  ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά που το καθεστώς Τσαουσέσκου έπεσε και ο ίδιος εκτελέστηκε, το 1989. Σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και το Εθνικό Μουσείο της σύγχρονης τέχνης.


Πάρκο Herestrau

Herastrau Park Bucharest

Μust do ένα break στο μεγαλύτερο πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας, το Herastrau, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου  όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, καιρού επιτρέποντος, μπορούν να απολαύσουν από έναν ανέμελο περίπατο, βαρκάδα ή κανό στις συγκοινωνούσες λίμνες και το νησάκι του μέχρι ποδηλατάδες (διαθέτει ποδηλατόδρομο), να πάρουν ένα καφέ στα στέκια του πάρκου ή να επισκεφθούν το υπαίθριο.


Village Museum, το οποίο φιλοξενεί δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας.

Info: Ωράριο στο muzeul-satului.ro
Είσοδος 15 lei
28-30 Kiseleff Blvd., 1st District, tel. +40 213179103


 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

 

ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

Ημερολόγιο Μοτοσυκλέτας Day 5: Από Σιμπίου μέχρι Σιγκισοάρα

Η Sighişoara είναι μια πόλη στο ποταμό Târnava Mare στην επαρχία Mureş της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας. Γερμανοί βιοτέχνες και  έμποροι, οι Σάξονες της Τρανσυλβανίας, κλήθηκαν εδώ από τον βασιλιά της Ουγγαρίας κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα, για να εγκατασταθούν και να υπερασπιστούν τα σύνορα Στο κέντρο της πόλης έχουν διατηρηθεί με υποδειγματικό τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας μικρής μεσαιωνικής οχυρωμένης πόλης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάθε χρόνο τον Ιούλιο, στην παλιά ακρόπολη, λαμβάνει χώρα ένα Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγωτης καλά διατηρημένης εντός των τειχών παλιάς πόλης και ορόσημο της είναι ο Πύργος του Ρολογιού, ένας 64 μέτρων πύργος, κατασκευής του 1556, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Ιστορίας.


 

ΤΙMIΣΟΑΡΑ

Compare Bucharest - Timisoara flights from €20.22 | Ryanair.com

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας, αποτελεί «απόλαυση» στα μάτια των ταξιδιωτών. Είναι επίσης γνωστή με το όνομα «Μικρή Βιέννη», λόγω του ότι βρισκόταν υπό την αυτοκρατορία των Αψβούργων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κτήρια στο κέντρο της πόλης, είναι από την εποχή του Κάιζερ και μοιάζουν πολύ με την παλιά Βιέννη. Επίσης θα δείτε πολλές εκκλησίες, μία εβραϊκή συνοικία, μια μπαρόκ πλατεία και μια πεζοδρομημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης.  Χάρη στο ήπιο κλίμα της, η Timișoara έχει πολλές δημόσιες πλατείες και καταπράσινα σημεία για βόλτες. Το πάρκο Roses είναι το ιδανικό μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο, όπως και ο Βοτανικός Κήπος. Ένας ακόμη πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, είναι να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Bega. Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη εύκολα με τα πόδια και θα ανακαλύψετε πολλά «κρυμμένα» μέρη και μικράκαφέ σε κάθε γωνιά της.Τέλος, η πόλη φιλοξενεί όλο το  χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και έχει γκαλερί, μουσεία και έντονη νυχτερινή ζωή.


ΚΑΣΤΡΟ BRAN 'H ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Τρανσυλβανίας και Βλαχίας και είναι ευρέως γνωστό ως «Κάστρο του Δράκουλα» (αν και πολλά ακόμη κάστρα συνδέονται με το μύθο του Δράκουλα, όπως το κάστρο Poenari και το κάστρο Hunyad), προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ.  Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ΄ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύοπρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι απλά ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με τον Δράκουλα.Το Κάστρο Μπραν, ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα», πριν από τρεις δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο και σκέφτηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως«Κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Το 2009, το κάστρο επανεκχωρήθηκε στην οικογένεια της πριγκίπισσας Ιλεάνα και ανακαινίστηκε θεαματικά: μια ειδική αίθουσα αφιερώθηκε στον Δράκουλα και ονομάστηκε «Bram Stoker», ενώ σε ένα άλλο δωμάτιο μπορείτε να δείτε βίντεο προβολές από τα Εθνικά Αρχεία,  σχετικά με την Βασίλισσα Μαρία και την πριγκίπισσα Ιλεάνα. Την 1η Ιουνίου, το κάστρο άνοιξε εκ νέου για το κοινό.


 

ΚΑΣΤΡΑ PELES & PELISOR

 Αποτελώντας σήμερα ένα ιστορικό μνημείο, το κάστρο Peleș ήταν κάποτε κατοικία για διάφορες ρουμανικές μοναρχικές οικογένειες. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Sinaia -44 χλμ. από το Μπρασόβ- στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και χτίστηκε μεταξύ 1873 και 1883. Το κάστρο διαθέτει πάνω από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι επτά βεράντες που το περιβάλλουν είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρο και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του, είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, χρυσά και ασημένια ελάσματα, κρύσταλλα, βιτρό παράθυρα και γλυπτά από ελεφαντόδοντο. Κοντά στο κάστρο Peles, βρίσκεται και το μικρό Peleș, το κάστρο Pelişor, με 70 δωμάτια. Ο διάδοχος του Καρόλου Α', σκόπευε να το χρησιμοποιήσει ως θερινή κατοικία, καθώς θεωρούσε το Peleș υπερβολικό και ήθελε μια πιο διακριτική, σε στυλ art-nouveau κατοικία.


 

ΣΙΜΠΙΟΥ

Στο Sibiu ο Αλέξης Τσίπρας για την Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Γνωστή και με το γερμανικό της όνομα, Hermannstadt, η γραφική αυτή πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας της, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το μεσαιωνικό της φρούριο επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras βουνά και τα χωριά που βρίσκονται τριγύρω. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική που ξεχωρίζει στην πόλη και την κεντρική της θέση στη χώρα, που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη, κάνει το Sibiu έναν σημαντικό τουριστικό προορισμο Το 2007, το Sibiu ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή στην Ευρώπη,αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών αυξάνεται, με τους περισσότερους να είναι ξένοι τουρίστες.Η μεσαιωνική γοητεία της πόλης, αλλά και η πλούσια πολιτιστική ζωή της, την καθιστούν ένα γνήσιο «μαργαριτάρι» στην καρδιά της Ρουμανίας.


 

MΠΡΑΣΟΒ

Το Brașov είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη, 176 χιλιόμετρα μακριά από το Βουκουρέστι. Η πόλη προσφέρει έναν συνδυασμό ενός υπέροχου, ορεινού τοπίου (του κοντινού θέρετρου Poiana Braşov) και μεσαιωνικής ιστορίας με γερμανικές επιρροές στην παλιά πόλη. Το Braşov, η πόλη Sinaia και τα γύρω ορεινά θέρετρα, τα πιο επισκέψιμα μέρη της Τρανσυλβανίας και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Το Braşov μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: από μια δυναμική σύγχρονη ζωή, μέχρι μια παλιά παγκόσμια γοητεία και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Είναι μια πόλη καθαρή, με καλό σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και εξαιρετικό φαγητό.


 

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!