top-image

Βαρκελώνη - Προβηγκία - Κυανή Ακτή - Τορίνο - Βενετία

Βαρκελώνη - Προβηγκία - Κυανή Ακτή - Τορίνο - Βενετία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Βαρκελώνη - Προβηγκία - Κυανή Ακτή - Τορίνο - Βενετία 9 μέρες

 

 Βαρκελώνη - Προβηγκία - Κυανή Ακτή - Τορίνο - Βενετία
Οδικοαεροπορικώς  9 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση το βράδυ στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πρώτη περιπατητική ξενάγηση στην καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό της κέντρο επισκέπτοντας την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio Gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel και ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ομορφότερη και ακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης, την Paseo de Gracia. Θα δούμε τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με τα εστιατόριά τους μέχρι 3 αστέρια Michelin, τις ακριβότερες φίρμες ρούχων των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου, αλλά κυρίως θα θαυμάσουμε τα δύο διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, το Casa Battlo και το Casa Mila, καθώς και τα σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής - του Lluis Domenech I Montaner, του Puig I Cadafalch, του Enric Sagnier και πολλών άλλων. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Flamenco στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

3η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για την πρωινή μας ξενάγηση που θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της Sagrada Familia, το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης, τον οποίο θα θαυμάσουμε και εσωτερικά. Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την Barceloneta, το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία - την Plaza Cataluna - και θα φθάσουμε στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Συνεχίζοντας στην Ramblas, θα δούμε την βρύση καναλέτας για να πιείτε νερό και να επιστρέψετε ξανά στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Σας προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στο περίφημο Parque Guel, έργο του Antonio Gaudi, παράδειγμα αρμονίας της φύσης και αρχιτεκτονικής, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Βαρκελώνη – Αβινιόν – Άρλ – Μασσαλία.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Άρλ που είναι χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Άφιξη στην αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν. Η Άρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Μασσαλία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα | Μασσαλία – Ξενάγηση πόλης – Κάννες – Νίκαια - Μόντε Κάρλο – Τορίνο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη  Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που  έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ψώνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις Κάννες. Άφιξη στην αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το μαργαριτάρι της Κυανής ακτής, την κοσμοπολίτικη Νίκαια. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη, που φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια ή τον καφέ σας. Συνεχίζουμε για τη διάσημη συνοικία της πόλης-κράτους, το Μόντε Κάρλο, με το διεθνώς γνωστό καζίνο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Τορίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα | Τορίνο – Μιλάνο - Ξενάγηση πόλης – Βερόνα – Βενετία.

Πρωινό και ξεκινάμε σύντομη περιήγηση στην πόλη του Τορίνο με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα μπαρόκ Μέγαρα. Οι μεγαλοπρεπείς πλατείες, τα πεζοδρόμια που είναι σκεπασμένα από τις στοές και οι πλακόστρωτοι δρόμοι, κάνουν το κέντρο της πόλης, ξεχωριστό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της μόδας το Μιλάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο. Πρώτα, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης, τον περίφημο Ντουόμο, χτισμένο στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και τα σικ εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη ξενάγηση μας στην ξακουστή Σκάλα του Μιλάνο, ίσως το θέατρο με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα. θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βενετία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα | Βενετία – Ξενάγηση πόλης – Ζάγκρεμπ.

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε εργαστήρια Μουράνο αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Για το μεσημεριανό σας φαγητό σας συνιστούμε την τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και το εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διάσημων, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ζάγκρεμπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η Μέρα | Ζάγκρεμπ – Περιήγηση πόλης – Βελιγράδι.

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη του Ζάγκρεμπ. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στεφάνου – σύμβολο της πόλης, ύστερα από την αναστήλωση του μετά τον σεισμό του 1880, το παλάτι του επισκόπου, δίπλα στο ναό, και την αγορά Dolac – την κεντρική αγορά του Ζάγκρεμπ. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με την ζωγραφιά της Παναγίας και το προεδρικό παλάτι. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η Μέρα | Βελιγράδι – Ξενάγηση πόλης – Θεσσαλονίκη.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ‘’πανοραμική’’ ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον μεγάλο κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Πτήση Charter της Aegean Airlines για Βαρκελώνη.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Οχτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων σε Βαρκελώνη, Μασσαλία, Μιλάνο, Βενετία και Βελιγράδι.
  • Επίσκεψη και περιήγηση σε Αβινιόν, Άρλ, Κάννες, στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, στην ρομαντική Βερόνα και στο Ζάγκρεμπ.
  • Επίσκεψη στη διάσημη συνοικία της πόλης-κράτους, το Μόντε Κάρλο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 85€.
  • Check points: 35€.
  • Τέλη διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη

20/08 

Aegean Airlines
Θεσσαλονίκη
Βαρκελώνη
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )


Αβινιόν: Μεσαιωνική πόλη των Πάπες ( Avignon )

Κατά την περιγραφή του Αβινιόν, είναι αδύνατο να ξεκινήσετε οπουδήποτε αλλού από το Palais de Papes. Αυτό το ένδοξο παλάτι της UNESCO χτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα όταν η καθολική εκκλησία μετέφερε την παπική αυλή από τη Ρώμη στην Αβινιόν. Το κτίριο που μοιάζει με φρούριο είναι η μεγαλύτερη γοτθική δομή στον κόσμο, με ένα επιβλητικό εξωτερικό με οχυρώσεις και ογκώδεις πύργους άμυνας. Οι υπερβολικοί εσωτερικοί χώροι υπαινίσσονται τον πλούσιο τρόπο ζωής των εννέα Παπών που ζούσαν εδώ μεταξύ 1309 και 1403. Η αίθουσα δεξιώσεων Grand Tinel ήταν κάποτε σκηνή τεράστιων γιορτών και τα πολυτελώς διακοσμημένα ιδιωτικά διαμερίσματαπροτείνει μια πολυτελή προσέγγιση στην καθημερινή ζωή. Τα ιδιωτικά παρεκκλήσια του Palais de Papes δίνουν στους επισκέπτες μια εικόνα για την πνευματικότητα των Πάπες, που εκφράζεται στις βιβλιογραφικές τοιχογραφίες που δημιούργησε ο Ιταλός ζωγράφος Matteo Giovannetti.

Πέρα από το Palais de Papes, η πόλη της Αβινιόν έχει πολλά για τους τουρίστες να εξερευνήσουν. Για όσους εκτιμούν τις καλές τέχνες, το Musée du Petit Palais είναι μια υποχρεωτική στάση. Αυτό το μουσείο εμφανίζει έργα των μεγάλων δασκάλων από την Ιταλία: Giovanni Bellini, Sandro Botticelli και Vittore Carpaccio, μεταξύ άλλων. Το πιο αναγνωρισμένο κομμάτι είναι η ζωγραφική La Vierge et l'Enfant ( Madonna and Child) του Botticelli . Η Αβινιόν έχει δύο σημαντικές εκκλησίες: τον καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα Notre-Dame-des-Doms και το Provençal Romanesque Eglise Saint-Didier . Ένα άλλο διάσημο αξιοθέατο είναι η γέφυρα Saint Bénézet (Pont d'Avignon), μια χαριτωμένη μισή ανέπαφη κατασκευή που εκτείνεται εν μέρει στον ποταμό.

Μακρύτερα, τέσσερα χιλιόμετρα απέναντι από τον ποταμό, βρίσκεται το Villeneuve-lez-Avignon , φημισμένο για την Καρθουσιανή Μονή Val de Benediction που χτίστηκε από τον Πάπα Innocent VI. Στην ύπαιθρο των λόφων (20 χιλιόμετρα από την Αβινιόν) βρίσκεται το Châteauneuf-du-Pape , ένα μεσαιωνικό χωριό όπου οι Πάπες της Αβινιόν έχτισαν τα καλοκαιρινά τους παλάτια.


Άρλ

Λιγότερο από μία ώρα από τη Μασσαλία με το τρένο, το Arles είναι ένα ευχάριστο ημερήσιο ταξίδι για τουρίστες που εκτιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτή η ηλιόλουστη πόλη της Προβηγκίας έχει παραδοσιακό χαρακτήρα που αποκαλύπτεται στις σκιερές δημόσιες πλατείες, στους δεντρόφυτους δρόμους και στα ατμοσφαιρικά υπαίθρια καφέ . Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ κατέγραψε τη γοητευτική ατμόσφαιρα των καφέ στο Place du Forum στη διάσημη ζωγραφική του "Café Terrace at Night." Άλλα ορόσημα ζωγραφισμένα από τον van Gogh βρίσκονται στο Van Gogh Trail και έργα εμπνευσμένα από τον καλλιτέχνη εκτίθενται στο Fondation Vincent van Gogh . Η Αρλ είναι επίσης γνωστή για τα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία της, συμπεριλαμβανομένου ενός αμφιθεάτρου που χρονολογείται στον 1ο αιώνα μ.Χ. και τα ερείπια ενόςΘέατρο του 1ου αιώνα π.Χ. που κάποτε φιλοξένησε κοινό 8.000 ατόμων. Αν και το αρχαίο θέατρο είναι εν μέρει ερειπωμένο, το καθιστικό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος για παραστάσεις και εκδηλώσεις το καλοκαίρι . Άλλες δημοφιλείς εκδηλώσεις κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες περιλαμβάνουν πολλά ζωντανά φεστιβάλ που ενθουσιάζουν τους ντόπιους και τους τουρίστες.

 


Μασσαλία

Προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία. Στο Παλιό Λιμάνι με τα ιστιοφόρα και τις ψαρόβαρκες, οραματιστείτε τους αρχαίους Φωκαείς να ξεκινούν το 600 π.Χ. από την Ιωνία της Μικράς Ασίας για να ιδρύσουν ακόμη μια ελληνική αποικία στη Μεσόγειο…
Σήμερα, το πανάρχαιο αυτό λιμάνι ζει μια δεύτερη νεότητα, χάρη στα έργα ανάπλασης διάσημων αρχιτεκτόνων που μεταμορφώνουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, σε δυναμική, open air, "Μητρόπολη του 21ου αιώνα", χωρίς όμως να χάνετε το μεσογειακό της ταπεραμέντο.


Βασιλική «Παναγία της Φρουράς» ( Notre-Dame de la Garde )

Η "Notre Dame de la Garde" είναι ένας καθολικός ναός στη Μασσαλία. Πρόκειται για μια νεοβυζαντινή εκκλησία της οποίας την αρχιτεκτονική επιμελήθηκε ο Henri Jaques Esperadieu. Βρίσκεται στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης στο παλιό λιμάνι. Ξεκίνησε τη λειτουργία της με τη μορφή που έχει σήμερα τον Ιούνιο του 1864 αφού αντικατέστησε το ναό που βρισκόταν ήδη εκεί από το 1214. Το κτίριο από μόνο του είναι πολύ εντυπωσιακό, αποτελείται από 3 τμήματα, η βάση της είναι μια κρύπτη Ρωμαϊκού στύλ, το αμέσως επόμενο τμήμα της είναι νεοβυζαντινό διακοσμημένο με ψηφιδωτά και αυτή την εντυπωσιακή εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν τα ιδιαίτερης αισθητικής καμπαναριά στην κορυφή μαζί με το άγαλμα της Παναγίας με το βρέφος. Για τους κατοίκους της Μασσαλίας η Notre Dame de la Garde είναι προστάτης της πόλης ή αλλιώς η "καλή μητέρα".

Ιστοσελίδα: http://www.notredamedelagarde.com/


Φρούριο Αγίου Ιωάννη ( Fort Saint-Jean )

To "Fort Saint-Jean" ήταν κλειστό για το κοινό για αιώνες, πλέον έχει αναστηλωθεί και έχει ανοίξει τις πύλες του. Είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί κανείς να περιπλανηθεί και να απολαύσει τη θέα στη θάλασσα και τους μεσογειακούς κήπους που το περιβάλλουν, ενώ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παλιά πόλη της Μασσαλίας. Από το 2013 τα 3 τμήματα του φρουρίου, ο πύργος King Rene, το κτίριο DRASSM και το κτίριο Georges Henri Riviere χρησιμοποιούνται για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.


Cathédrale de la Major

Κοντά στη βορειοδυτική γωνία του Le Panier, το Cathédrale de la Major (Cathédrale Sainte-Marie-Majeure) στέκεται μεγαλοπρεπή σε μια πλαγιά με θέα στην προκυμαία. Αυτός ο περίκομψος νεοβυζαντινός καθεδρικός ναός φαίνεται να παρακολουθεί το Παλιό Λιμάνι, με τους ψηλούς δίδυμους πύργους και τον τρούλο ύψους 70 μέτρων.

Ο Louis-Napoléon Bonaparte ανέθεσε την κατασκευή αυτού του καθεδρικού ναού το 1852. Ολοκληρώθηκε το 1893, το Cathédrale de la Major είναι η μεγαλύτερη εκκλησία (και ο μοναδικός καθεδρικός ναός) που χτίστηκε στη Γαλλία κατά τον 19ο αιώνα. Οι διαστάσεις του (142 μέτρα μήκος και 20 μέτρα ύψος) είναι παρόμοιες σε κλίμακα με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Το πλούσιο εσωτερικό είναι πλούσια διακοσμημένο με μάρμαρο Carrara και εξαιρετικά βενετσιάνικα ψηφιδωτά. Μια εντυπωσιακή ποικιλία αγαλμάτων βρίσκεται επίσης σε όλο το ιερό.

Στους πρόποδες του καθεδρικού ναού βρίσκεται μια πλατεία που ονομάζεται " Les Voûtes ", ένας δημοφιλής χώρος συγκέντρωσης γεμάτος με καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Οι ντόπιοι και οι τουρίστες απολαμβάνουν μια βόλτα σε αυτήν την περιοχή. Εκτός από τη μοντέρνα σκηνή, το Les Voûtes προσφέρει επίσης υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Διεύθυνση: 10 Place de la Major, Μασσαλία


Νίκαια

Αν και η ιστορία της ξεκινάει από το 350 π.Χ., όταν οι αρχαίοι Έλληνες αφιέρωσαν την πόλη στη θεά Νίκη, η πρωτεύουσα της γαλλικής Ριβιέρας και πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας παραμένει τόσο δροσερή όσο το αεράκι που φυσάει στη παραλιακή της Promenade des Anglais. Εδώ, μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco», έκανε τις βόλτες της όλη η αγγλική αριστοκρατία τον 19ου αιώνα, η οποία πρώτη εκτίμησε τους ήπιους χειμώνες και τα ευχάριστα καλοκαίρια της πανέμορφης αυτής πόλης.


Αξιοθέατα στη Νίκαια

 

Πλατεία Μασένα (Place Masséna)

Η πλατεία Μασένα είναι η κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Μέχρι το 1979 σε ένα μέρος της το ομώνυμο καζίνο η κατεδάφιση του οποίου έδωσε περισσότερο χώρο στην ίδια την πλατεία. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης η συγκεκριμένη πλατεία υπήρξε σημείο πολιτικών συγκεντρώσεων και τόπος διεξαγωγής πολιτιστικών φεστιβάλ γιορτών και συγκεντρώσεων. Επιπλέον αποτελεί το μέρος όπου κορυφώνεται η στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου που αποτελεί εθνική γιορτή για τη Γαλλία. Σίγουρα θα ήταν ευχάριστο να περάσετε με τη παρέα σας κάποιες ώρες ενός απογεύματος εδώ. Παράλληλα μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια που την περιβάλουν και να φωτογραφίσετε τα γύρο κτίρια που είναι επηρεασμένα από την ιταλική αρχιτεκτονική.

Πρόσβαση: Χωρικά η πλατεία τοποθετείται δύο τετράγωνα πριν τη συμβολή της οδού Avenue Felix Faure με την οδό Promenade des Anglais. Μπορείτε λοιπόν να παρακάμψετε τον περίπατο στη παραλιακή για λίγες στιγμές ξεκούρασης στην πλατεία. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραμ του οπίου στάση υπάρχει στην πλατεία.

 


Monastère Notre-Dame-de-Cimiez

Κοντά στο Μουσείο Matisse, το Monastère Notre-Dame-de-Cimiez βρίσκεται στην κομψή συνοικία Cimiez, ακριβώς πάνω από τα αρχαία ερείπια της Cemenelum . Κάτω από το μοναστήρι υπάρχουν υπολείμματα από τα ρωμαϊκά λουτρά και το αμφιθέατρο.

Αρχικά ένα θεμέλιο Βενεδικτίνων, το μοναστήρι καταλήφθηκε από τους Φραγκισκανούς τον 16ο αιώνα και επεκτάθηκε τον 17ο αιώνα. Η σημερινή του εμφάνιση χαρακτηρίζεται από την αποκατάσταση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με γοτθικά μοντέλα το 1850.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την περιπλάνηση στους πλούσιους χώρους του μοναστηριού, διαμορφωμένους με μεσογειακά δέντρα και έναν κήπο με τριανταφυλλιές. Πλεονεκτήματα από τον κήπο προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη μέχρι τη θάλασσα.

Διεύθυνση: Place du Monastère, Nice


Κάννες

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την "βασίλισσα" της Κυανής Ακτής, το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο, όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και όλης της Ευρώπης. Τα πολυτελή ξενοδοχεία των Καννών χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το Μέγαρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας μεταφέρει την λάμψη των κινηματογραφικών αστέρων.

Οι Κάννες είναι μία αρκετά μικρή πόλη, αλλά μια πόλη με πολλά πρόσωπα. Το κέντρο της αποτελείται από τρία πολύ διαφορετικά σκηνικά. Το διάσημο παραθαλάσσιο δρόμο περιπάτου το γνωστό La Croisette, ένα ζωντανό κέντρο που ξεχειλίζει από μπουτίκ και το γραφικό παλιό λιμάνι με το λόφο Suquet. Αυτά τα τρία σκηνικά συνθέτουν την παλιά πόλη.


Αξιοθέατα στις Κάννες

 

Λα Κρουαζέτ ( La Croisette )

Το Λα Κρουαζέτ (La Croisette) παίρνει το όνομά του από ένα μικρό σταυρό που υπήρχε εγκαταστημένος παλαιότερα στα ανατολικά του κόλπου. Ένα αγαπημένο μέρος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, αυτό το υπέροχος περίπατος στην καρδιά της πόλης αγκαλιάζει τη θάλασσα και την παραλία για αρκετά χιλιόμετρα. Στη βόλτα σας από τη μια πλευρά υπάρχει η Μεσόγειος και τα νησιά îLerins στα ανοικτά των ακτών και η οροσειρά Esterel. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν φοίνικες, κομψά Belle Epoque ξενοδοχεία και μοντέρνες μπουτίκ. Είναι ένα ιδανικό μέρος για «περαντζάδα» ειδικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου!


Φεστιβάλ των Καννών ( Cannes Festival )

Για 12 ημέρες το Μάιο, η πόλη των Καννών μετατρέπεται από ένα ήσυχο παραθαλάσσιο θέρετρο σε ολόκληρο το επίκεντρο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πάνω από 200.000 άνθρωποι - σκηνοθέτες, σινεφίλ και θαυμαστές των σταρ – κατεβαίνουν στην Croisette για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (ή πιο σωστά, το Φεστιβάλ των Καννών). Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων χιλιάδες ταινίες προβάλλονται, χτίζονται σταδιοδρομίες (και καταστρέφονται), και τα αστέρια του σινεμά από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να βρεθούν στο προσκήνιο. Ήδη από τις αρχές του 1950, όταν με ένα προκλητικό μπικίνι η Μπριτζίτ Μπαρντώ (Brigitte Bardot) διασκέδαζε στην παραλία για τις κάμερες, οι Κάννες είχαν αρχίσει να ενσαρκώνουν δύο από τα αγαπημένα θέματα του κόσμου, τον ερωτισμό και τον κινηματογράφο. Οι Κάννες είναι πλέον το πιο διάσημο φεστιβάλ ταινιών και η απλή αναφορά των Καννών φέρνει στο νου εικόνες από κόκκινα χαλιά, φοίνικες, καλοντυμένες στάρλετ, και αναρίθμητες λάμψεις από ένα τις κάμερες των παπαράτσι. Βέβαια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στην περιοχή γίνονται πάρα πολλά πάρτι με διάσημους του χώρου του σινεμά. Το φεστιβάλ Καννών διεξάγεται στο Palais des Festivals et des Congrès, έναν εκθεσιακό χώρο με 25.000 τ.μ. συνολικό εμβαδόν, με αμέτρητα δωμάτια και 18 αίθουσες συνεδριάσεων.

Ιστοσελίδα: http://www.festival-cannes.com/en.html


Γένοβα

Σήμερα, η Γένοβα (η Γένοβα στα ιταλικά) είναι το κορυφαίο λιμάνι της Ιταλίας, με μια μακρά ιστορία ναυτικής δύναμης που ξεκίνησε όταν νίκησε την αντίπαλη Πίζα τον 10ο αιώνα. Τα πλούτη που έφτασαν στην πόλη τον 16ο και 17ο αιώνα εξακολουθούν να εμφανίζονται στα μαρμάρινα παλάτια που της απέδωσαν το ψευδώνυμο της La Superba. Αυτά τα παλιά ευγενή παλάτια, πιο πολυάριθμα και υπέροχα εδώ από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ιταλία, είναι τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Κατά μήκος της προκυμαίας, στο χτύπημα των απότομων δρόμων και των λωρίδων της συνοικίας των παλαιών ναυτικών, ανεβαίνοντας από το Πόρτο Βέκιο (παλιό λιμάνι), αποκτάτε μια αίσθηση για το πώς πρέπει να αισθανόταν η πόλη στο ύψος της θαλάσσιας δύναμης της. Η θάλασσα έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή της Γένοβας, και σήμερα πολλά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι στο λιμάνι. Εάν έχετε χρόνο, επισκεφθείτε τους δρόμους και τις πλατείες κοντά στην Piazza de Ferrari - Piazza Matteotti, μέσω Dante και Via XX Settembre. Αλλά θυμηθείτε: τα πράγματα που φαίνονται κοντά στον χάρτη μπορεί να είναι μακριά. Η Γένοβα είναι μια κατακόρυφη πόλη, που ανεβαίνει απότομα από το τόξο του λιμανιού της μέχρι τις χαμηλότερες πλαγιές των Απέννιων βουνών. Δεν μπορείτε απλά να οδηγήσετε σε όλη την πόλη - τα διάφορα τμήματα συνδέονται με πέντε οδικές σήραγγες και ψηλές γέφυρες.


Καθεδρικός ναός του San Lorenzo

Από την Piazza Matteotti , η πολυσύχναστη Via San Lorenzo διασχίζει βορειοδυτικά προς το λιμάνι. Δεν μπορείτε να χάσετε τον δραματικό καθεδρικό ναό του San Lorenzo, που χτίστηκε αρχικά ως ρωμαϊκή βασιλική το 1100, ανακαινίστηκε σε γοτθικό στιλ το 1307 και τελείωσε με έναν αναγεννησιακό θόλο το 1557. Στο εσωτερικό υπάρχουν περισσότερα κομμάτια αρχιτεκτονικής ιστορίας: ο μεγάλος 15ος Το Century Cappella San Giovanni Battista είναι το πρώτο παράδειγμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στη Γένοβα, που χτίστηκε για να διατηρεί τα ερείπια του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Η τέφρα του αγίου, η πιατέλα στην οποία φέρεται να έχει παρουσιαστεί στο κεφάλι του ο Σαλώμ, και ένα μπολ που κρατιέται ως το Άγιο Δισκοπότηρο βρίσκονται όλα στο Tesoro della Cattedrale (θησαυροφυλάκιο) παρακάτω.

Διεύθυνση: Piazza San Lorenzo, Genoa


Piazza De Ferrari

Ο κόμβος της Γένοβας είναι η Piazza De Ferrari, η εκτοξευμένη κρήνη που περιβάλλεται από μεγάλα κτίρια και με τους πιο πολυσύχναστους δρόμους που εκπέμπουν από αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις. Περπατήστε στον κεντρικό δρόμο της Γένοβας, Via XX Settembre και σε παρακείμενους δρόμους για να δείτε τις εξαιρετικές προσόψεις του Art Nouveau. Το επιβλητικό νεο-μπαρόκ κτήριο του 19ου αιώνα στην ανατολική πλευρά είναι το Exchange (Borsa) και το Accademia Ligustica di Belle Arti κρατά γλυπτά από τη Γένοβα και τη Λιγουρία, μαζί με άλλα έργα τέχνης. Στη γωνία της Via Roma, από την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο Galleria Mazzini , βρίσκεται το Teatro Carlo Felice, χτίστηκε το 1828, και ξαναχτίστηκε μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των καλύτερων και μεγαλύτερων οπερών της Ιταλίας, αυτός ο νέος υπερσύγχρονος χώρος διαθέτει άψογη ακουστική και φιλοξενεί συναυλίες και τζαζ μαζί με όπερα.

Διεύθυνση: Passo Eugenio Montale, 4, Γένοβα


Via Balbi και Palazzo Reale

Δυτικά της υπέροχης εκκλησίας του Santissima Annunziata είναι η αρχή της Via Balbi, ένας άλλος δρόμος που σχεδιάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και επενδεδυμένος με υπέροχα παλάτια. Ευρύτερο από το Via Garibaldi , αλλά λιγότερο συναρπαστικό στο μεγαλείο και πιο διάστικτο με καταστήματα και καθημερινή ζωή, εξακολουθεί να έχει το μερίδιό του στα παλάτια. Στο No. 4 βρίσκεται το Palazzo Balbi-Senarega και στο No. 5 βρίσκεται το Palazzo dell'Università, με την καλύτερη αυλή και τους κήπους στη Γένοβα. Απέναντι από το Palazzo dell'Università είναι το Palazzo Reale του 17ου αιώνα, που αξίζει να δείτε για τις μεγάλες σκάλες, τα μπαλκόνια, το πολυτελώς διακοσμημένο εσωτερικό και τη συλλογή έργων τέχνης, που περιλαμβάνει πολλά από τον Van Dyck, ο οποίος έζησε και εργάστηκε στη Γένοβα για έξι χρόνια. Μπείτε στην όμορφη βεράντα του κήπου για θέα στο λιμάνι και την πλατεία Piazza Statuto.

Διεύθυνση: Via Balbi 10, Γένοβα


Βενετία

Σαν να καταβροχθίζεις ένα ολόκληρο κουτί με σοκολατάκια γεμισμένα με λικέρ”, είχε πει ο Τρούμαν Καπότε για την Βενετία.

Είναι μεθυστική, σε ξεγελά να ενδώσεις σε όλους της τους πειρασμούς! Στη Βενετία θα πάτε για να δοκιµάσετε ένα Spritz, το ελαφρύ, δροσιστικό κοκτέιλ που σερβίρετε µε µία ελιά, για να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης µε φόντο το ηλιοβασίλεµα. Θα ξανά ερωτευτείτε διασχίζοντας το Canal Grande µε το vaporetto και την ώρα που θα περνάτε κάτω από την πολυφωτογραφηµένη γέφυρα Rialto, θα φιληθείτε µε τον αγαπηµένο σας σαν να είναι η πρώτη φορά και θα δώσετε ραντεβού στη συνοικία Dorsoduro, περπατώντας χέρι χέρι, τρώγοντας παγωτό µε γεύση σοκολάτα και ρούµι.


Άγιος Μάρκος (Basilica di San Marco)

Ο αρχικός ναός είχε κτιστεί μέσα στο σύμπλεγμα του παλατιού του Δόγη το 828 και είχε σκοπό να στεγάσει τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή τα οποία υποτίθεται ότι Ενετοί έμποροι έκλεψαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μερικά χρόνια νωρίτερα. Η εκκλησία κάηκε το 976 και κτίσθηκε δύο φορές με την τελευταία το 1063. Εκείνη την εποχή η δύναμη της Βενετίας αυξανόταν και ο νέος ναός καθαγιάστηκε το 1094. Η βασιλική αυτή έγινε σύμβολο της δύναμης και του πλούτου και υπηρετούσε ως το προσωπικό παρεκκλήσι του Δόγη μέχρι το 1807 όπου έγινε ο καθεδρικός της πόλης. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής στο κόσμο και είναι πασίγνωστη για τα μνημειώδη μωσαϊκά της. Το χαϊδευτικό της είναι Chieza d’ Oro (εκκλησία από χρυσό). H μίξη της Ανατολικής και Δυτικής αρχιτεκτονικής στο στυλ του ναού έχει ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό ρυθμό συνηθισμένο για την πόλη της Βενετίας.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.


Πλατεία του Αγίου Μάρκου ( Piazza San Marco )

Η κύρια πλατεία της πόλης είναι γεμάτη ιστορία και περιτριγυρίζεται από κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Αρκετά από τα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται εδώ και έτσι η πλατεία είναι συχνά περιτριγυρισμένη από τουρίστες. Κτίστηκε τον 9ο αιώνα ως μια μικρή πλατεία και στολίστηκε με δέντρα μπροστά από τον αρχικό Άγιο Μάρκο ο οποίος ήταν μέρος του παλατιού του Δόγη μέχρι ο ναός καθαγιάστηκε το 1094. Η πλατεία χωρίστηκε από το παλάτι με ένα μικρό κανάλι το Ρίο Μπατάριο. Καθώς είχε αρχίσει να γίνεται ένα μικρό σημείο συναντήσεων η πλατεία επεκτάθηκε το 1174. Η πλατεία έγινε πλακόστρωτο το 1227 σε κατιχθυάκανθα διάταξη. Το 1735 τα τούβλα αντικαταστάθηκαν από φυσική πέτρα και μία πιο πολύπλοκη διάταξη σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Τυράλη. Ο σχεδιασμός προέβλεπε και τις τοποθεσίες που οι έμποροι μπορούσαν να στήσουν τους πάγκους τους. Η πλατεία είναι η μόνη του φέρει το όνομα Piazza καθώς όλες οι άλλες αναφέρονται ως Campi. Αυτό που θα σας τραβήξει την προσοχή θα είναι σίγουρα ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Στην πλατεία θα βρείτε και κτίρια της κυβέρνησης της Βενετίας καθώς και τα μουσεία αρχαιολογίας καθώς και τη κεντρική βιβλιοθήκη. Μεταξύ του παλατιού του Δόγη και τη βιβλιοθήκης βρίσκεται η Πιάτσα Σαν Μάρκο που είναι μια μικρή πλατεία γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης, Άγιο Μάρκο και Άγιο Θεόδωρο της Αμασέας. Στην μικρή αυτή πλατεία γινόταν επίσης και οι εκτελέσεις μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός από τουρίστες πλημμυρίζει και από περιστέρια. Τα πτηνά αυτά αποτελούσαν πρόβλημα για τους κατοίκους και μόλις τώρα περάστηκε νόμος που απαγορεύει τη σίτισή τους. Τα περιστέρια έχουν προκαλέσει αρκετή ζημιά στα ευαίσθητα μωσαϊκά του ναού του Αγίου Μάρκου και των άλλων ναών της πλατείας. Αρκετές προσπάθειες έγιναν για να ελεγχθεί ο πληθυσμός των περιστεριών χωρίς αποτελέσματα.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.


Santi Giovanni E Paolo

Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στη Βενετία, είναι σίγουρα απαραίτητο να επισκεφθείτε μια από τις ψηλότερες και μεγαλύτερες εκκλησίες. Το Santi Giovanni e Paolo βρίσκεται ψηλά ανάμεσα σε όλα τα γύρω κτίρια. Η σημασία αυτού του τόπου έρχεται λόγω του γεγονότος ότι 25 από τα σκυλιά της Βενετίας είναι θαμμένα εκεί. Η κόκκινη εκκλησία είναι χτισμένη σε ιταλικό γοτθικό στιλ και ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά σημεία της περιοχής. Εξερευνήστε τους τάφους και τα μνημεία.

Μην χάσετε: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το Στέμμα της Θεοτόκου και τον Δαβίδ του Cima da Conegliano από τον Alessandro Vittoria.


Γέφυρα των Στεναγμών ( Ponte dei Sospiri )

Η διάσημη αυτή γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Το ποτάμι ανάμεσα στα δύο κτίρια είναι το Rio d’ Palazzo(ποτάμι του παλατιού). Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το γιατί ονομάστηκε Γέφυρα των Στεναγμών. Η πρώτη υποστηρίζει ότι ήταν εξ αιτίας των κρατουμένων που τη διέσχιζαν το δρόμο για την εκτέλεσή τους. Λέγανε ότι οι κρατούμενοι σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής έβλεπαν για τελευταία φορά τον έξω κόσμο. Μια άλλη ιστορία λέει ότι τα ζευγάρια φιλιόντουσαν κάτω από τη γέφυρα το ηλιοβασίλεμα και έτσι θα είχαν αιώνια αγάπη. Αυτή η ρομαντική άποψη δημιουργήθηκε από τον ποιητή Lord Byron που αναφέρει «στεκόμουν στη Βενετία, στη Γέφυρα των Στεναγμών με ένα παλάτι και μια φυλακή στο κάθε χέρι». Η γέφυρα είναι γνωστή ως ένα από τα έξοχα παραδείγματα αρχιτεκτονικής γεφυρών στον κόσμο. Έχει ιταλικό αναγεννησιακό ρυθμό και χρειάστηκαν δύο χρόνια να ολοκληρωθεί με την κατασκευή να ξεκινά το 1600μΧ. Για να κτιστεί χρησιμοποιήθηκε λευκός ασβεστόλιθος. Προσέξτε τη διακόσμηση με τα πολλά γλυπτά τα περισσότερα από τα οποία παριστάνουν λυπημένα ή θυμωμένα πρόσωπα με μοναχά ένα πρόσωπο να χαμογελάει.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Zaccaria διαφορετικά εάν έχετε δικό σας πλεούμενο ζητήστε να περάσετε από κάτω!


Γέφυρα Ριάλτο ( Ponte di Rialto )

Ενώνει τις περιοχές του Σαν Πόλο και Σαν Μάρκο πάνω από το εκατέρωθεν του μεγάλου καναλιού στην καρδιά της πόλης. Κάποτε ήταν πλημμυρισμένη από εμπόρους και σήμερα πλημμυρίζεται από τουρίστες. Είναι μάλλον η πιο δημοφιλής γέφυρα της Βενετίας. Ολοκληρώθηκε το 1591 και για 300 χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να διασχίσεις το Κανάλ Γκράντε με τα πόδια. Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής συμπεριλαμβανομένου και του Μιχαήλ Άγγελου ήταν υποψήφιοι για το σχεδιασμό της γέφυρας αλλά τελικά η τιμή έγινε στον Antony Da Ponte που το όνομα του στην κυριολεξία μεταφράζεται ο Αντώνιος της Γέφυρας. Στη διάρκεια των τριών χρόνων που χρειάστηκε για να κτιστεί οι έμποροι δυσαρεστήθηκαν πάρα πολύ καθώς έπρεπε να μεταφέρουν τα εμπορεύματα με βάρκες αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό καθώς ήταν η πιο ωραία και πιο διάσημη από τις 4 του Κανάλ Γκράντε. Επειδή θεωρείται κορυφαίο αξιοθέατο η γέφυρα Ριάλτο συμπεριλαμβάνεται πάντα στις ξεναγήσεις της πόλης και μπορείτε να τη φωτογραφήσετε όταν θα κάνετε τη βόλτα με το vaporetto στο Κανάλ Γκράντε.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο Rialto.

 
 
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 1.230.000

Νόμισμα: Δηνάριο Σερβίας (RSD)

Αεροδρόμιο/α: Νικολά Τέσλα (BEG)

Μπορεί οι βομβαρδισμοί να έσβησαν τα ίχνη της πλούσιας Ιστορίας της, η οποία κρατάει από την εποχή των Κελτών, και να άφησαν πίσω τους ένα μείγμα αυστριακής και κομουνιστικής αισθητικής, όμως η πολύπαθη πόλη έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και είναι πολύ ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Τα alternative στέκια και η έντονη πολιτιστική κίνηση, μάλιστα, της έχουν χαρίσει τον τίτλο «Βερολίνο των Βαλκανίων». Απολαύστε τη θέα από την ακρόπολη-φρούριο Kalemegdan, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, και περιπλανηθείτε ανάμεσα στα άπειρα μαγαζάκια και τα cafes του πεζόδρομου Knez Mihailova, που θα σας φέρει στην καρδιά της πόλης. 

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

 

 

Ναός του Αγίου Σάββα

Με έναν θόλο ύψους 134 μέτρων (440 πόδια), ο Ναός του Αγίου Σάββα κυριαρχεί στον ορίζοντα του Βελιγραδίου. Για να γίνει ακόμη ψηλότερο, ο τρούλος είναι γεμάτος με χρυσό σταυρό ύψους περίπου 12 μέτρων. Η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα, ένα σημαντικό μεσαιωνικό πρόσωπο που ίδρυσε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Βρίσκεται στο οροπέδιο Viacar, όπου θεωρείται ότι θαμμένος ο Άγιος Σάββα. Η κατασκευή της εκκλησίας από λευκό μάρμαρο και γρανίτη ξεκίνησε το 1935, σταμάτησε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και συνεχίστηκε το 1985. Αν και είναι ακόμη υπό κατασκευή σήμερα, είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Βελιγράδι.

 

 
 
 
 
 

 

Crkva Svetog Marka

Το Crkva Svetog Marka, ή ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρκου, ολοκληρώθηκε βασικά το 1940 στην τοποθεσία μιας ξύλινης εκκλησίας που χρονολογείται από το 1835. Βρίσκεται στην κεντρική γειτονιά Tašmajdan του Βελιγραδίου, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας. όχι πολύ μακριά είναι το κτίριο του Κοινοβουλίου. . Πάνω από την εξωτερική είσοδο της εκκλησίας, θα βρείτε ένα μωσαϊκό του Αποστόλου Μάρκου για τον οποίο ονομάζεται η εκκλησία. Η εκκλησία είναι γεμάτη με αιώνες παλιά εικόνες. αρκετοί ηγέτες είναι θαμμένοι στην κρύπτη.

 

 
 
 
 
 

 

Μαυσωλείο Τίτο - Σπίτι των λουλουδιών

Ο Josip Broz Tito ηγήθηκε των Γιουγκοσλαβικών Παρτιζάνων στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, και αργότερα έγινε πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας. Ένας σεβαστός ηγέτης στη διεθνή σκηνή, πέθανε το 1980. αυτός και η σύζυγός του θάφτηκαν στο House of Flowers, επίσης γνωστό ως Μαυσωλείο του Τίτο. Για λίγο, λουλούδια περιβάλλουν τον τάφο του, δημιουργώντας το όνομα House of Flowers. τα λουλούδια έχουν φύγει τώρα, αντικαθίστανται από λευκούς βράχους. Χτίστηκε το 1975 ως χειμερινός κήπος για τον Τίτο, ο οποίος επέλεξε να ταφεί εδώ. Το μαυσωλείο σήμερα είναι μέρος του Μουσείου Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας

 

 
 
 
 
 

 

Οδός Knez Mihailova

Κάθε πόλη έχει έναν: έναν δρόμο που εκπέμπει γοητεία, είναι επενδεδυμένος με ιστορικά κτίρια και είναι εκεί όπου οι αγοραστές παίρνουν ευκαιρίες. Στο Βελιγράδι, αυτός ο δρόμος είναι οδό Knez Mihailova, που πήρε το όνομά του από έναν Σέρβο πρίγκιπα. Λιγότερο από ένα μίλι, ο δρόμος χρονολογείται από τις οθωμανικές μέρες, αν και ποτέ δεν ήρθε πραγματικά μόνος του μέχρι τον 19ο αιώνα όταν οι πλούσιοι άρχισαν να χτίζουν σπίτια εδώ. Τα ιστορικά κτήρια κατά μήκος της διαδρομής του περιλαμβάνουν το Srpska Kruna Hotel, που χτίστηκε το 1869. ιδιωτικές κατοικίες στα 46, 48 και 50 Knez Mihailova, που χρονολογούνται από το 1870, και Greca Kraljica, ένα καφενείο σε ένα κτίριο του 1835

 

 
 
 
 

 

Φρούριο Βελιγραδίου

Λόγω της στρατηγικής αμυντικής του θέσης, οι άνθρωποι ζούσαν στη συμβολή των ποταμών Sava και Δούναβη από τη Νεολιθική εποχή. Τότε οι εισβολείς μετακόμισαν, πρώτα οι Κέλτες και αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι έχτισαν μια περίφραξη εδώ, ακολουθούμενοι από τους Ούννους και τους Γότθους. Ήταν ένας Σέρβος ηγέτης, ωστόσο, τον 15ο αιώνα που πραγματικά αύξησε τις οχυρώσεις. Το φρούριο είναι εξαιρετικά ανέπαφο, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής. Εκτός από τις οχυρώσεις, η επίσημη περιοχή του φρουρίου περιλαμβάνει μια εκκλησία, ένα μουσείο και πολλά δημοφιλή πάρκα.

 

 
 
 
 
 

 

Μουσείο Νίκολα Τέσλα

Πριν από έναν αιώνα, η Nikola Tesla ενεργοποίησε την ηλεκτρική ενέργεια, επινοώντας το σύστημα AC, το ηλεκτρικό πηνίο και συναφή είδη. Γενιές αργότερα, αυτές οι εφευρέσεις θα οδηγούσαν σε ένα αυτοκίνητο που πήρε το όνομά του, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla. Επίσης οδήγησαν σε ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του στο κέντρο του Βελιγραδίου. Το Μουσείο Νίκολα Τέσλα περιέχει χιλιάδες έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και σχέδια που σχετίζονται με το έργο του ηλεκτροκίνησης του κόσμου. Το μουσείο φιλοξενεί επίσης διαδραστικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών μοντέλων των εφευρέσεών του.

 

 
 
 
 
 

 

Οδός Skadarlija

Η οδός Skadarlija μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλη, μόλις 400 μέτρα (1.340 πόδια), αλλά είναι ο πιο διάσημος δρόμος στο Βελιγράδι. Βρίσκεται στην παλιά πόλη, συνδέει τη λεωφόρο Despot Stefan με την οδό Dusanova. Ο δρόμος είναι γεμάτος vintage κτίρια. Με μια μποέμ ατμόσφαιρα, η οδός Skadarlija θεωρείται η έκδοση της Μονμάρτρης στο Παρίσι του Βελιγραδίου. Στην πραγματικότητα, ήταν γνωστή ως η συνοικία των τσιγγάνων τον 19ο αιώνα. Είναι ένα μέρος όπου οι ποιητές συγκεντρώνονται για τα βράδια Skadarlija στο σπίτι του αείμνηστου ποιητή Dura Jaksic, και όπου το παιδικό θέατρο του δρόμου εκτελεί τσίρκο. Τα εστιατόρια και οι υπαίθριες καφετέριες καλωσορίζουν δείπνο, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, από όλα τα μέρη.

 

 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!