top-image

Βαρκελώνη - Ανδαλουσία

Βαρκελώνη - Ανδαλουσία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΑΕΡ. Βαρκελώνη – Ανδαλουσία 8 μέρες DOCX

 

 Βαρκελώνη - Ανδαλουσία
 
 Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στην συνέχεια ξενάγηση στην μοναδική πόλη της Βαρκελώνης. Θα δούμε το ολυμπιακό χωριό και την ολυμπιακή μαρίνα και θα επισκεφθούμε την περιοχή της ανεπανάληπτης Sagrada Familia. Διασχίζοντας την λεωφόρο Diagonal, φθάνουμε στις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας BARCELONA και το περίφημο CAMP NOU. Επόμενη επίσκεψη ο λόφος του Μόνζουικ, με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το Ισπανικό χωριό. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την διασημότερη λεωφόρο του μοντερνισμού στην Βαρκελώνη την Paseig de gracia με τα διάσημα έργα του GAUDI και των άλλων μεγάλων αρχιτεκτόνων και θα φτάσουμε στην πλατεία Καταλονίας για να ξεκινήσουμε την περιπατητική ξενάγηση μας στη παλιά πόλη, στη γοτθική συνοικία, στον Καθεδρικό ναό, στη πλατεία του Αγίου Ιακώβου και τέλος στον περίφημο πεζόδρομο Ramblas που θα μας δείξει την γοητεία αυτής της μοναδικής πόλης. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση του παραλιακού κομματιού της πόλης με το άγαλμα του Κολόμβου και το mare magnum. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση Live παραδοσιακής μουσικής με χορό Flamenco.

3η Μέρα | Βαρκελώνη – Βαλένθια – Ξενάγηση πόλης – Μούρθια.

Πρωινό και αναχώρηση για την  ευχάριστα εκπληκτική πόλη της Βαλένθια.  Άφιξη και περιήγηση του ιστορικού κέντρου ( Ciutat Vella ) , των πύργων Serrano, τη πλατεία του Καθεδρικού ναού και τον πύργο του Αγίου Μιχαήλ και την κομψή πλατεία της Βασίλισσας. Όλα αυτά μαρτυρούν τον πλούτο και την αρχοντιά της Βαλένθιας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο για να γνωρίσουμε έναν κόσμο αιχμής τεχνών και επιστημών και το La Ciutat de les Arts, φουτουριστικό συγκρότημα στα περίχωρα της Βαλένθια. Η  ‘’i les Ciències de València’’  (Η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών) είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κέντρα της Ευρώπης αφιερωμένα σε πολιτιστικές και επιστημονικές εκθέσεις. Σε έναν χώρο δύο χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού Turia, το συγκρότημα περιλαμβάνει πολλά εκπληκτικά δείγματα πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες Santiago Calatrava και Félix Candela. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Μούρθια . Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Μούρθια – Γρανάδα – Περιήγηση της πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαργαριτάρι της Ανδαλουσίας την Γρανάδα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε τον λόφο της Αλάμπρα και του παλατιού του Καρόλου. Στην συνέχεια μετάβαση στο  ιστορικό κέντρο της πόλης πέριξ του Καθεδρικού ναού της Γρανάδας. Περιήγηση στα στενά δρομάκια της παλιάς αραβικής αγοράς, στις πλατείες και στο βασιλικό παρεκκλήσι με τους τάφους Φερδινάνδου και Ισαβέλλας. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η Μέρα | Μάλαγα – Ρόντα – Σεβίλλη.

Πρωινό και αναχώρηση για την Μάλαγα. Άφιξη και επίσκεψη του λόφου του παλιού φρουρίου με την πανοραμική θεά της παραθαλάσσιας πόλης. Συνεχίζοντας θα περπατήσουμε το εντυπωσιακό κέντρο της γενέτειρας πόλης του Πάμπλο Πικάσο με το ομώνυμο μουσείο και το σπίτι που γεννήθηκε. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την πόλη των θρύλων την μοναδική Ρόντα. Άφιξη και θα γνωρίσουμε την ιδιαίτερη πόλη περπατώντας. Θα δούμε το πάρκο με τα μπαλκόνια που αιωρούνται στο κενό και την εκπληκτική θέα, την ιστορική αρένα ,την πέτρινη γέφυρα ύψους 100 μέτρων που ενώνει τις δυο πλευρές της ρομαντικής πόλης που θαύμασε ο Χέμινγουεϊ. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Σεβίλλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα | Σεβίλλη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην μαγευτική αυτή πόλη. Θα επισκεφτούμε  τον πύργο του χρυσού,  το νησί της καρτουχα με την έκθεση του 1992,  τις παλιές και τις μοντέρνες γέφυρες, τη πλατεία Αμερικής και τη παραμυθένια πλατεία Ισπανίας που μας ενθουσιάζουν και μας προδιαθέτουν για την περιήγηση στην παλιά πόλη και στο Αλκαζάρ με τους μοναδικούς κήπους.  Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός με την Χιράλδα, η συνοικία Σάντα  Κρούθ με τα ευωδιαστά πάτιο και η πολύβουη αγορά του δαιδαλώδους κέντρου της παλιάς πόλης θα μας εντυπωσιάσουν. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε  χορούς και τραγούδια φλαμένκο στην πατρίδα τους.

7η Μέρα | Σεβίλλη – Κόρδοβα – Τολέδο – Μαδρίτη.

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Χαλιφάτου την ιστορική Κόρδοβα. Άφιξη και περιήγηση του ιστορικού κέντρου  με τον έντονο αραβικό και εβραϊκό στοιχείο, και το εντυπωσιακό πρώην τζαμί Μεθκίτα πού εμπεριέχει τον καθεδρικό της Κόρδοβα, είδος μοναδικό. Στη συνέχεια,  αφήνουμε την Κόρδοβα και την Ανδαλουσία και μπαίνουμε στην Καστίλλη - Μάντσα και στην πρωτεύουσα της,  το καταπληκτικό Τολέδο. Περιήγηση της πόλης των τριών πολιτισμών και του μεγάλου Έλληνα Θεοτοκόπουλου τού οποίου τα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής μπορείτε να θαυμάσετε στον καθεδρικό και στην εκκλησία του Αγίου Θωμά. Αναχώρηση για Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η Μέρα | Μαδρίτη – Σαραγόσα – Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.  Η μεγαλειώδης Αρένα, το σιντριβάνι της Κυβέλη, η πλατεία Κολόμβου, η Καστιλιάνα και το θρυλικό Μπερναμπέου ακολουθούνται από την πλατεία Οριέντε με το βασιλικό παλάτι και την περίφημη Πλάθα Μαγιόρ. Συνεχίζουμε για την Πουέρτα Ντε Σολ,  το κοινοβούλιο και το φημισμένο μουσείο του Πραδο . Στην συνέχεια,  χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βαρκελώνη. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ»  αρχιτεκτονική  διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ.  Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία την  Βασιλική της Πιλάρ  και τον Καθεδρικός Ναός Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Πτήσεις προς / από Βαρκελώνη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλλη.
  • Περιήγηση στο μαργαριτάρι της Ανδαλουσίας την Γρανάδα, στη Μάλαγα, στη Ροντα, στην πρωτεύουσα του Χαλιφάτου την ιστορική Κόρδοβα, στο καταπληκτικό Τολέδο και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας την Μαδρίτη.
  • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αραγονίας Σαραγόσα.
  • Επίσκεψη στην πόλη των τεχνών και των επιστήμων Βαλένθια.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μετακινήσεις – Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 195€.
  • Τέλη διαμονής: 25€ (Συνολικά).
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

*Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή (9η μέρα)

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
     ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
     ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
      ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
Aegean Airlines
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )


Βαλένθια

Θα βρεθείτε στη Βαλένθια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με τους φανταστικούς κήπους του ποταμού Turia, την πράσινη καρδιά της πόλης. Μιας πόλης που δικαιολογεί απόλυτα το μεσογειακό της ταμπεραμέντο! Τοποθετημένη στα ανατολικά παράλια της χώρας, με τη θάλασσα να την «αγγίζει» και τον ήλιο να τη συντροφεύει τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η Βαλένθια κεντρίζει το ενδιαφέρον με την ποικιλομορφία και την εξωστρέφειά της.

Ενα γραφικό ιστορικό κέντρο αλλά και εντυπωσιακά δημιουργήματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής με φουτουριστική διάθεση, πάρκα και παραλίες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, έντονη νυχτερινή ζωή και, φυσικά, η καταλανική κουλτούρα, με τις διάφορες γιορτές και φεστιβάλ.

     


Εκκλησία του Αγίου Θωμά και του Αγίου Φιλίππου ( Iglesia de Santo Tomás και San Felipe Neri )      

Με τον εκθαμβωτικό θόλο του με μπλε πλακάκια, αυτή η όμορφη εκκλησία αποτελεί παράδειγμα του χαρακτηριστικού μεσογειακού στιλ της Βαλένθια. Χτισμένη το 1725, η Εκκλησία του Αγίου Θωμά και του Αγίου Φιλίππου καταχωρήθηκε ως Εθνικό Ιστορικό Μνημείο το 1982. Η εκκλησία έχει μια μπαρόκ πρόσοψη διακοσμημένη με φαντασία, και η αρχιτεκτονική διάταξη διαμορφώθηκε σύμφωνα με την πολύ μιμημένη εκκλησία Il Gesú στη Ρώμη . Το συναρπαστικό εσωτερικό έχει ένα ευρύχωρο κεντρικό ναό επενδεδυμένο με πολλά παρεκκλήσια. Καθολική μάζα πραγματοποιείται καθημερινά στην εκκλησία. Το μνημείο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό για επίσκεψη, αλλά οι τουρίστες μπορούν να παρευρεθούν σε μια μάζα για να δουν το υπέροχο ιερό.

Διεύθυνση: Plaza de San Vicente Ferrer, Βαλένθια


Πύργοι του Quart και του Serrano ( Torres de Quart & de los Serrano )

Οι δύο αυτοί πύργοι ήταν μέρος του αμυντικού τοίχους της πόλης και κατασκευάστηκαν το 1394. Αν και χτίστηκαν ως αμυντικοί πύργοι, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για αυτών τον σκοπό αλλά παρέμειναν απλά μια επιδεικτική εμπορική πύλη και μεταξύ 1586 και 1887 χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακή για την αριστοκρατία (σαν την Βαστίλη του Παρισιού) και έτσι επέζησαν της εκκαθάρισης των τοίχων το 1865. Κατασκευάστηκαν από έναν από τους πιο ταλαντούχους Γοτθικούς αρχιτέκτονες της εποχής τους. Στον επιβλητικός πύργο του Serrano μπορείς να περπατήσεις μεσα απο τα πολλά επιπεδα του και να απολαύσεις το γοτθικό εσωτερικό και της αρχαίες διακοσμήσεις.

Πρόσβαση: Για τους πύργους του Quart στην στάση μετρό Àngel Guimerà (γραμμές 1, 3 και 5) και στην συνέχεια ακολουθώντας την Calle de Àngel Guimerà και στρίβοντας αμέσως αριστερά στην Calle de Guillem de Castro όπου και θα χρειαστεί να περπατήσετε για περίπου 500 μέτρα.


Μουσείο Κεραμικής ( Palacio del Marqués de Dos Aguas )

Κοντά στην εκκλησία San Martín βρίσκεται το Palacio del Marqués de Dos Aguas, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό του 18ου αιώνα. Το Marquise Palace φημίζεται για την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψή του με μια περίτεχνα σκαλιστή πόρτα από αλάβαστρο. Αυτό το αριστοκρατικό παλάτι στεγάζει τώρα το Εθνικό Κεραμικό Μουσείο , το οποίο άνοιξε το 1947. Το μουσείο παρουσιάζει περισσότερα από 5.000 παραδείγματα παραδοσιακής κεραμικής από τη Βαλένθια και τη γύρω περιοχή, azulejos (μπλε υαλοπίνακα) από τον Teruel και φαγεντιανή (πήλινα πήλινα σκεύη) από το Τολέδο και Σεβίλλη . Άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα που εκτίθενται περιλαμβάνουν αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και αραβικά κεραμικά. λεπτή πορσελάνη από την Κίνα και την Ιαπωνία; και μοντέρνα κομμάτια των Mariano Benlliure και Picasso. Αποκορύφωμα της συλλογής είναι η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα της Βαλένθια του 19ου αιώνα με παραδοσιακά πλακάκια.

Διεύθυνση: 2 Calle Poeta Querol, Βαλένθια

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.mecd.gob.es/mnceramica

 


Καθεδρικός της Βαλένθια ( Cathedral of Valencia )

Ο καθεδρικός της Βαλένθια αποκαλείται συνήθως και απλά Σέου (Seu) και όπως τα περισσότερα θρησκευτικά κτίρια είναι και αυτός χτισμένος στον χώρο που προϋπήρχαν ναοί. Κατά την Ρωμαϊκή εποχή ένας ναός αφιερωμένος στην θεά Diana (λατινική έκδοση της Άρτεμης) βρίσκονταν στην περιοχή και αντικαταστάθηκε από ένα μουσουλμανικό τέμενος κατά την εποχή των Αράβων. Κατά την συνέχεια όταν ο James I της Αραγωνίας κατέλαβε την πόλη το τέμενος μετατράπηκε σε χριστιανικό. Ο καθεδρικός που βλέπουμε χτίστηκε στο τέλος του 13ου αιώνα και φυσικά από τότε έχει υποστεί εκατοντάδες τροποποιήσεις και προσθήκες μέχρι την σημερινή του εικόνα. Οι τρεις πύλες του καθεδρικού μας δίνουν την δυνατότητα να παρατηρήσουμε της προσθήκες μέσα στα χρόνια καθώς η κάθε μία από αυτές είναι διακοσμημένη με διαφορετικό στυλ. Η βασική είσοδος είναι είναι μπαρόκ αρχιτεκτονικής και ονομάζετε Puerta de Hierros (είσοδος του σιδήρου), ενώ η Puerta de los Apostoles (είσοδος των Αποστόλων) έχει στυλ γοτθικό. Τέλος η παλιότερη είσοδος είναι η Puerta del Palau (είσοδος του παλατιού) και είναι του στυλ της μεσαιωνικής Ευρώπης που λέγεται Romanesque.

Πρόσβαση: Ο καθεδρικός της Βαλένθια βρίσκεται στον κέντρο της παλιάς πόλης. Η καλύτερη στάση του μετρό για να πάτε στην παλιά πόλη είναι η Colón (γραμμές 3 και 5).


Κεντρική πλατεία της πόλης ( Plaza de Ayuntamiento )

Η κεντρική πλατεία της πόλης (στην πραγματικότητα ένα τρίγωνο) πλαισιώνεται από πολλά από τα σημαντικά κτίρια της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν το Δημαρχείο και το κεντρικό ταχυδρομείο, το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο και το Teatro Rialto. Η διακόσμηση της πλατείας είναι ένα κυκλικό σιντριβάνι, ένας τοίχος λουλουδιών και ένα άγαλμα του ήρωα της Βαλένθια, Francesc de Vinatea. Το φεστιβάλ Falles έχει πολλά κύρια γεγονότα που συμβαίνουν στην πλατεία, τα οποία την καθιστούν την τοποθεσία που πρέπει να δείτε την Άνοιξη. Περιηγήσεις με πολλά ιστορικά γεγονότα εδώ είναι διαθέσιμες και περιλαμβάνουν περιηγήσεις σε πολλά από τα κύρια κτίρια.


Γρανάδα

Η Γρανάδα είναι η ψυχή της Ανδαλουσίας, ένας τόπος μαγευτικής ομορφιάς στους πρόποδες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα. Αυτή η μυστική πόλη ήταν η πρωτεύουσα ενός μαυριτανικού βασιλείου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα.

Για τους Μαυριτανούς, που έφτασαν από τη Βόρεια Αφρική, το καταπράσινο περιβάλλον της Γρανάδας ήταν σαν τον παράδεισο στη Γη. Η Δυναστεία Nasrid βασιλεύει με λαμπρότητα σε αντίθεση με οπουδήποτε στον μεσαιωνικό κόσμο. Το φρούριο στην κορυφή του λόφου του παλατιού της Αλάμπρα ήταν ένας παράδεισος πρασίνου, κήπων με τριανταφυλλιές και ατελείωτες πηγές.

Αφού άνθισε για αιώνες, η Γρανάδα έγινε ο τελευταίος προμαχώνας των Μαυριτανών στην Ισπανία όταν οι Καθολικοί Μονάρχες κατέλαβαν την πόλη το 1491.

Αν και τώρα είναι κυρίως χριστιανική, η Γρανάδα κληρονόμησε πλούσιες ισλαμικές, εβραϊκές και τσιγγάνικες επιρροές. Ο αναγεννησιακός καθολικός καθεδρικός ναός ήταν κάποτε τζαμί. Το Albaicín (παλιά μαυριτανική πόλη) και το Alcaicería (αγορά μπαχαρικών) έχουν αυθεντική αραβική γεύση. Πολύχρωμη κουλτούρα τσιγγάνων και υπέροχος χορός φλαμένκο βρίσκεται στις σπηλιές της συνοικίας Sacromonte.


La Alcaicería (Αραβική αγορά μπαχαρικών)

Αυτό το παραδοσιακό αραβικό παζάρι είναι μια αναψυχή της παλιάς μαυριτανικής αγοράς που υπήρχε εδώ πριν από την πυρκαγιά το 1843 κατέστρεψε την περιοχή. Κοντά στον καθεδρικό ναό, το Alcaicería τρέχει στην Calle de la Alcaicería από την πλατεία Plaza Alonso Cano .

Ολόκληρη η γειτονιά της Alcaicería, ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια, κάποτε κατείχε την αγορά μεταξιού και μπαχαρικών. Η Alcaicería θυμάται το αρχικό παζάρι, αλλά σήμερα οι πωλητές εξυπηρετούν κυρίως τους τουρίστες.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Plaza Bib Rambla , μια ευρύχωρη δημόσια πλατεία που γεμίζει ανθρώπους και δραστηριότητες. Ένα καλλιτεχνικό σιντριβάνι βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας που περιβάλλεται από διακοσμητικά σιδερένια και πολύχρωμα περίπτερα λουλουδιών.

Διεύθυνση: Calle de la Alcaicería, Γρανάδα


Παλάτι του Καρόλου V (μέσα στην Αλάμπρα)

Βρίσκεται μέσα στην Αλάμπρα, το Παλάτι του Καρόλου V ανατέθηκε από τον ίδιο τον Άγιο Ρωμαίο Αυτοκράτορα, εν μέρει ως αφιέρωμα στους παππούδες του Ferdinand και Isabella, οι οποίοι τερμάτισαν τη μαυριτανική κυριαρχία στη Γρανάδα και ανέλαβαν την πόλη για τους Χριστιανούς το 1492.

Ένα υπέροχο αναγεννησιακό κτήριο, στην καρδιά του ανακτόρου είναι μια υπέροχη κυκλική αυλή που είναι επενδεδυμένη με κιονοστοιχίες. Σπίτι του Μουσείου Καλών Τεχνών, το παλάτι στεγάζει πάνω από 2000 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκλεκτών θρησκευτικών έργων και γλυπτών. Αξίζει μια επίσκεψη για τον πλούτο των υπέροχων έργων τέχνης που υπάρχουν.


Καθεδρικός ναός της Σεβίλλης ( Catedral Santa María de la Encarnación )

Ο καθεδρικός ναός της Γρανάδας της Santa María de la Encarnación είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη αναγεννησιακή εκκλησία στην Ισπανία. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε από τη βασίλισσα Isabella ως μνημείο για τη νίκη της Χριστιανικής Ισπανίας κατά των Μαυριτανών. Βρίσκεται στη θέση ενός πρώην τζαμιού.

Ξεκίνησε σε γοτθικό στιλ το 1523 και συνεχίστηκε σε στυλ Plateresque από το 1525, ο καθεδρικός ναός αφιερώθηκε το 1561 ενώ ήταν ακόμη ημιτελής.

Η δυτική πρόσοψη του 16ου αιώνα διαθέτει ένα μεγάλο ανάγλυφο από τον José Risueño πάνω από την κεντρική πόρτα. Η βορειοδυτική πλευρά του καθεδρικού ναού είναι επίσης πλούσια διακοσμημένη με περίτεχνα γλυπτά. Στην είσοδο οι αψίδες κολώνας είναι αγάλματα των Καθολικών Μονάρχων και χάλκινα αγάλματα των Αποστόλων.

Οι επισκέπτες μπαίνουν στον καθεδρικό ναό μέσα από την κεντρική πόρτα και απολαμβάνουν το αναγεννησιακό μεγαλείο του εσωτερικού με το ευρύχωρο σηκό και τα περίτεχνα εξωκλήσια. Εξαιρετικά διακοσμημένο, ο δήμαρχος Capilla (Main Chapel) αποτελεί μια αρμονική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική που τελειοποιήθηκε στη Γρανάδα τον 16ο αιώνα.

Η χορωδία διαθέτει δύο εντυπωσιακά μπαρόκ όργανα, που ακούγονται ιερές μελωδίες κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Η μάζα γιορτάζεται στον καθεδρικό ναό τις Κυριακές και τις αργίες. Ειδικές θρησκευτικές τελετές διοργανώνονται για την Semana Santa (εβδομάδα του Πάσχα) και για τις καθολικές διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ( Navidad ).

Ο καθεδρικός ναός Sala Exposición (μουσείο) εμφανίζει μια συλλογή από θρησκευτικές τέχνες, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ταπισερί και ιερά αντικείμενα. Τα κυριότερα σημεία είναι το μεγάλο ασημένιο τέρας και οι φλαμανδικές ταπετσαρίες.

Διεύθυνση: 5 Gran Via de Colón, Γρανάδα


Σεβίλλη

Σε ένα ονειρικό παραθαλάσσιο περιβάλλον, αυτή η γαλήνια λιμενική πόλη της Μεσογείου ζει σύμφωνα με το τοπικό ρητό «ένα κομμάτι του ουρανού που πέφτει στη γη». Κάτω από τις ζεστές ακτίνες του νότιου ήλιου, οι πλατείες με την παλάμη της πόλης είναι γεμάτες ζωή, και οι εκκλησίες της λαμπυρίζουν με θολωτά αζουλέο. Ως η παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Βαλένθια, η πόλη είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά. Υπέροχα ιστορικά μνημεία, όπως το Μεταξωτό Ανταλλαγή του 15ου αιώνα, το Παλάτι του Μαρκίζ, του 18ου αιώνα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, αφηγούνται την ιστορία ενός πλούσιου εμπόρου και αριστοκρατικού παρελθόντος. Ωστόσο, η Βαλένθια έχει εισέλθει στον 21ο αιώνα με πάθος. Το κομψό Ινστιτούτο Μοντέρνας Τέχνης, μαζί με τη φουτουριστική Πόλη Τεχνών και Επιστημών βυθίζουν τους επισκέπτες σε έναν γενναίο νέο κόσμο καλλιτεχνικής και επιστημονικής ανακάλυψης.


Πραγματικό Αλκαζάρ ( Real Alcázar )

Το  Real Alcázar,  που αναφέρεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , ήταν αρχικά το μεσαιωνικό φρούριο των Μαυριτανών ηγεμόνων και αργότερα των χριστιανών βασιλέων. Το παλάτι χτίστηκε τον 10ο αιώνα για μαυριτανούς ηγέτες. Τον 11ο αιώνα, κυβερνήθηκε από τον θρυλικό μαυριτανό κυβερνήτη και ποιητή al-Mutamid. Μετά το Christian Reconquest το 1360, οι μαυριτανικοί αρχιτέκτονες δημιούργησαν κτίρια σε στιλ Mudéjar για τον βασιλιά Pedro the Cruel.

Οι επισκέπτες μπαίνουν στο παλάτι μέσω του Puerta Principal , το οποίο οδηγεί στο Patio de las Doncellas . Αυτή η κομψή αυλή χτίστηκε μεταξύ 1369 και 1379 και αποτελεί παράδειγμα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με υπέροχες καμάρες με ανοιχτή αραβική επιφάνεια πάνω από 52 μαρμάρινες κολόνες.

Το παλαιότερο από τα δωμάτια, το Sala de los Embajadores (Αίθουσα των Πρεσβευτών) έχει μια υπέροχη οροφή σταλακτιτικού θόλου, με διακοσμητικά παγωτά και επιγραφές σε αραβικό σενάριο. Εκτός του Patio del Leon (Patio of the Lion) βρίσκεται το Sala de Audiencias , ένα από τα πιο όμορφα διακοσμημένα δωμάτια στο παλάτι, με πλούσια οροφή artesonado (περίτεχνα σκαλιστό ξύλο).

Φροντίστε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο για να εξερευνήσετε τους κήπους. Αυτοί οι όμορφα περιποιημένοι χώροι είναι γεμάτοι με φυλλώδεις φοίνικες, γλυκά πορτοκαλιές και πολύχρωμα τριαντάφυλλα. Σε παραδοσιακό ανδαλουσιανό στιλ, αυλές, διακοσμητικές πισίνες και δροσιστικές βρύσες είναι τα κεντρικά σημεία του τοπίου.

Απέναντι από το Αλκαζάρ βρίσκεται το Casa Lonja , το οποίο στεγάζει το διατηρητέο ​​από την UNESCO Archivo de Indias , ένα αρχείο εγγράφων από τα αποικιακά χρόνια της Ισπανίας στον Νέο Κόσμο.

Διεύθυνση: Plaza del Triunfo, Σεβίλλη

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.alcazarsevilla.org/


Δημαρχείο ( Ayuntamiento )

Αυτό το εντυπωσιακό δημαρχείο του 15ου αιώνα σχεδιάστηκε σε στιλ Plateresque από τον Diego de Riaño. Τα περίτεχνα σκαλιστά ανάγλυφα στη νότια πρόσοψη απεικονίζουν στοιχεία από ιστορικές ιστορίες και μυθολογία, καθώς και εμβλήματα των ιστορικών ιδρυτών της πόλης, του Ηρακλή και του Καίσαρα. Το κτήριο ανακαινίστηκε τον 19ο αιώνα με μια νεοκλασική κύρια πρόσοψη που βλέπει στην πλατεία Nueva. Μια μικρή καμάρα συνδέει το κτίριο του δημαρχείου με το παρακείμενο μοναστήρι των Φραγκισκανών. Οι τουρίστες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να επισκεφθούν το εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει πολλά σημαντικά καλλιτεχνικά έργα, όπως μια ζωγραφική των προστάτων αγίων της πόλης, Justa και Rufina.

Διεύθυνση: 1 Plaza Nueva, Σεβίλλη


Πάρκο της Μαρίας Λουίζα και Πλαιεία της Ισπανίας ( Parque de María Luisa και Plaza de España )

Μέσα στο Parque de María Luisa, η Plaza de España είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Σεβίλλης λόγω της κλίμακας και του μεγαλείου της. Η τεράστια πλατεία 50.000 τετραγωνικών μέτρων περιβάλλεται από τα κιγκλιδώματα μπαλκόνια ενός αναγεννησιακού κτηρίου νεο-μαυριτανικού στιλ. Αυτό το ημικυκλικό κτίριο στρέφεται γύρω, ακολουθώντας το σχήμα του καναλιού που διατρέχει την πλατεία.

Ένα μνημειακό σιντριβάνι είναι ένα χαριτωμένο κεντρικό τεμάχιο της πλατείας, ενώ το γαλήνιο κανάλι διασχίζεται από τέσσερις γέφυρες. Οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν μια βάρκα με κουπιά για το απόγευμα για να ζήσουν τη "Βενετία της Σεβίλλης" ή να επιλέξουν μια εξίσου ρομαντική βόλτα με άμαξα στο πάρκο.

Η Parque de María Luisa, με την πλατεία Plaza de España στο κέντρο της, ήταν η τοποθεσία των Exposiciones Universales το 1929. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στον ποταμό και η κύρια είσοδος βρίσκεται στην Avenida de Isabel la Católica. Αυτός ο εκτεταμένος και όμορφος χώρος πρασίνου δημιουργήθηκε από την Infanta María Luisa Fernanda de Borbón. Οι χώροι είναι γεμάτοι με εξωτικούς φοίνικες, πορτοκαλιές, λεύκες και μεσογειακά πεύκα.

Υπέροχα ιστορικά κτίρια και πολύχρωμα πλακάκια πάγκου προσθέτουν την ονειρική ατμόσφαιρα του πάρκου και ο εξωραϊσμός διαθέτει διακοσμητικά παρτέρια, σκιερές λεωφόρους, μαυριτανικές πηγές και διακοσμητικές πισίνες.

Πρόσβαση: Σταματήστε στην στάση του τραμ "Prado De San Sebastian" (Κόκκινη γραμμή, T1) και περάστε πίσω από το πάρκο Jardines del Prado de San Sebastian.

 


Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης ( Catedral de Sevilla )

Ο καθεδρικός ναός της Σεβίλλης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον Κόσμο μετά από αυτούς του St. Peters της Ρώμης και του St. Paul's στην Αγγλία. Κρατάει όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου Γοτθικού κτίσματος στων πλανήτη. Η εργασίες ξεκίνησαν το 1401 και διήρκησαν πάνω από 100 χρόνια αντικαθιστώντας ένα Αραβικό τζαμί που υπήρχε από την εποχή της κατάληψης από τους Άραβες του Μαρόκου. Το "Patio de Naranjos" και το κυρίως τμήμα του "Giralda" είναι τα μόνα κομμάτια που έχουν απομείνει από το τζαμί. Ο καθεδρικός κατασκευάστηκε για να επιδιώξει τον πλούτο της πόλης καθώς είχε πλέων αναδειχτεί σε σημαντικό εμπορικό κέντρο απο την στιγμή που επανακατακτήθηκε. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του "Giralda", περίπου στα 70 μέτρα ύψος, όπου θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα της πόλης. Λέγεται ότι σε αυτόν το ναό βρίσκεται και ο τάφος του Χριστόφορου Κολόμβου κάτι που ερευνάται με εξετάσεις DNA. Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

Πρόσβαση: Δίπλα ακριβώς από των ναό, στην στάση του τραμ "Archivo de Indias" (Κόκκινη γραμμή, Τ1)

Ιστοσελίδα: http://catedraldesevilla.es/


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!