top-image

Η Αλσατία και ο παραμυθόκοσμος του Μέλανα Δρυμού

Η Αλσατία και ο παραμυθόκοσμος του Μέλανα Δρυμού

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΑΛΣΑΤΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Η Αλσατία και ο παραμυθόκοσμος του Μέλανα Δρυμού 5 μέρες. DOCX

Η Αλσατία και ο παραμυθόκοσμος του Μέλανα Δρυμού
 
Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Βασιλεία - Φράιμπουργκ – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση με την Aegean Airlines για τη Βασιλεία. Φτάνοντας, αναχωρούμε αμέσως για ένα υπέροχο ταξίδι στα Γερμανικά εδάφη, που θα μας οδηγήσει στον παραμυθένιο κόσμο του Μέλανα Δρυμού, περιβάλλον από το οποίο οι αδελφοί Γκριμ εμπνεύστηκαν ορισμένα από τα πλέον ευφάνταστα παραμύθια τους. Πρώτη μας επίσκεψη η φοιτητούπολη του Φράιμπουργκ, η πόλη όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το χαρακτηριστικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό στην κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και το παλιό Πανεπιστήμιο. Ελεύθερος χρόνος για περπάτημα στα δρομάκια της παλιάς πόλης με τα παραδοσιακά κτίρια και φύγαμε για Στρασβούργο!

Είναι η σημαντικότερη πόλη της Αλσατίας, όπου ο τοπικός πληθυσμός αποτελεί ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ της σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος να πραγματοποιήσετε μια πρώτη βόλτα στην όμορφη πόλη που μοιάζει σαν παραμύθι. Επιβλητικά κτίρια, σπιτάκια με παιχνιδιάρικη αρχιτεκτονική, κυριολεκτικά πάνω στο ποτάμι και ένα ιστορικό κέντρο, φτιαγμένο για να φιλοξενεί ρομαντικές βόλτες.

2η ημέρα:  Χαϊδελβέργη - Τελεφερίκ - Κάστρο - Μπάντεν Μπάντεν

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για τη Χαϊδελβέργη, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας, κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, από το 1386. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο Hauptstrasse, από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, που περνάει από την κεντρική πλατεία Marktplatz, φιλοξενώντας στο διάβα του την αψίδα του Καρόλου, το κτίριο του Δημαρχείου, τον εμβληματικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος, καθώς και την παλαιότερη, άριστα διατηρημένη οικία της πόλης, το Τσουμ Ρίττερ. Λίγο παρακάτω θα δούμε την πλατεία Πανεπιστημίου με το παλαιότερο κτίριο του συγκροτήματος, από τις αρχές του 17ου αιώνα. Τέλος, θα ανεβούμε στη φημισμένη Παλαιά Γέφυρα, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Νέκαρ, με τα αγάλματα της Αθηνάς και του Κάρολου Θεοδώρου, πρίγκιπα εκλέκτορα του Παλατινάτου, που φρόντισε για την κατασκευή της.

Θα επισκεφθούμε το Κάστρο της πόλης, χτισμένο κατ αρχήν το 12ο αιώνα, που το επεξέτεινε ο Ρούπρεχτ Α΄ το 1401 και τον 17ο αιώνα. Η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ και θα δούμε το μουσείο του φαρμακείου, το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο και την υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή από τη βεράντα. Επιστρέφοντας στον κεντρικό πεζόδρομο ελεύθερος χρόνος και όσοι θέλουν ακολουθούν μια ξεχωριστή βόλτα στο μονοπάτι των φιλοσόφων μέσα στα δέντρα και με απαράμιλλη θέα. Χρόνος ελεύθερος.

Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές γεύσεις της γερμανικής κουζίνας. Δοκιμάστε hachse (χοιρινό κότσι), συνδυασμένο με λαχανικά και μια τεράστια ποικιλία από σως, σνίτσελ, λουκάνικα, φιλέτα μοσχαριού με σάλτσες κρασιού, πατατόσουπες και rump steaks (φιλετάκια τρυφερού χοιρινού), συνοδευόμενα με μπίρα και ολοκληρώστε το μενού με μια παραδοσιακή μηλόπιτα.

Συνεχίζουμε για τη φημισμένη αριστοκρατική λουτρόπολη, μια από τις γραφικότερες της Γερμανίας, το Μπάντεν Μπάντεν. Οι πηγές του είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια και οι σημερινές εγκαταστάσεις θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ. Θα δούμε το Καζίνο με τους κήπους του και θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα ατμοσφαιρικά κτίρια του προηγούμενου αιώνα, μέχρι τις πηγές του Καρακάλλα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

3η ημέρα: Στρασβούργο - Περιήγηση πόλης - Canal cruise

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Μοναδική πινελιά στη γραφικότητα της περιοχής προσδίδει η Μικρή Γαλλία, μια περιοχή η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη από τα παραδοσιακά παραμύθια του Σαρλ Περώ και την εποχή του 1600. Τα άφθονα νερά που διοχετεύονται στην περιοχή αφορούν συγκεκριμένους επαγγελματίες της εποχής, όπως βυρσοδέψες και ψαράδες, που αποτελούσαν και την πλειοψηφία των κατοίκων της. Μια ματιά στο φράγμα Βομπάν θα μας πείσει για το μέγεθος των αμυντικών έργων, τα οποία έλαβαν χώρα τον 17ο αιώνα. Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην πόλη αυτή είναι το τύπωμα του πρώτου βιβλίου το 1444 από τον Γουτεμβέργιο.

Κατά την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε την πλατεία του Γουτεμβέργιου με το παλαιό Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στην Ευρώπη με ύψος 142 μέτρα, το εντυπωσιακό παλάτι Ροχάν, το Μουσείο του Καθεδρικού Νοτρ Νταμ, το Μουσείο Ιστορίας της πόλης, το Μουσείο Αλσατίας, και άλλα. Το Στρασβούργο είναι η έδρα του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κοινού με τις Βρυξέλλες, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ελεύθερος χρόνος. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στα κανάλια και στους 20 αιώνες ιστορίας της πόλης.

4η ημέρα:  Στρασβούργο – Προαιρετική εκδρομή Δρόμοι του κρασιού - Ομπερνέ – Ρίκβιρ – Εγκισχαιμ – Κολμάρ

Σήμερα ελάτε μαζί μας σε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στα φημισμένα κρασοχώρια. Νότια της πόλης του Στρασβούργου και σε ακτίνα 100 χλμ. υπάρχουν 67 φημισμένα κρασοχώρια, σε Γαλλικό έδαφος. Λόγω του ότι η περιοχή αυτή περικλείεται από τη μια πλευρά από τα Βόσγια όρη και από την άλλη από το Ρήνο, δημιουργείται ένα μοναδικό μικροκλίμα ιδανικό για τις αμπελοκαλλιέργειες.

Πρώτη μας στάση το Ομπερνέ (Obernai) στους πρόποδες του Όρους της Αγίας Οντίλ, προστάτιδας της Αλσατίας. Η πόλη είναι γνωστή για τις πανέμορφες προσόψεις σπιτιών το δημαρχείο, τον χαρακτηριστικό πύργο που έχει απομείνει από το παρεκκλήσι της Παναγίας του 13ου αιώνα αλλά και το αναγεννησιακό πηγάδι με τους έξι κουβάδες.

Συνεχίζουμε για το χωριό Ρίκβιρ γνωστό ως το χωριό των αμπελουργών, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με τη καλλιέργεια σταφυλιών. Πρόκειται για έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των ανέπαφων κτιρίων του 16ου αιώνα, των τειχών που το περιβάλλουν και τον κεντρικό δρόμο του στρατηγού Ντε Γκωλ, που διατηρεί το μεσαιωνικό του χαρακτήρα, με τα παστέλ χρωματιστά σπίτια να έχουν την τιμητική τους.

Στη συνέχεια διασχίζοντας τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο πανέμορφο γραφικό χωριό Εγκισχάϊμ στη βόρειο - ανατολική Γαλλία. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού.

Τελευταία μας στάση για σήμερα η ειδυλλιακή πόλη της Κολμάρ, γνωστή για τους αμπελώνες, τα κρασιά, αλλά και τη Μικρή Βενετία, την περιοχή όπου γραφικά κανάλια σχηματίζονται από τον ποταμό Λάουχ, ο οποίος περνάει μέσα από την πόλη. Μια πόλη με μοναδική γοητεία και απαράμιλλη ομορφιά, που την κοσμούν Μουσεία, Ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, συντριβάνια και υπέροχα κτίσματα του 15ου-16ου αιώνα που συμβάλλουν στη μοναδικότητά της. Θα δούμε τους Ναούς του Αγίου Μαρτίνου και των Δομινικανών, την οικία Πφίστερ, με περίτεχνη διακόσμηση και γερμανική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα, το μουσείο-οικία του Φρεντερίκ Μπαρτολντί, γλύπτη του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης, το τελωνείο και θα διασχίσουμε παραδοσιακά στενά της παλιάς πόλης και τη Μικρή Βενετία με εντυπωσιακά κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

5η ημέρα: Βασιλεία - Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και ξεκινάμε την τελευταία μας μέρα, με επίσκεψη στη Βασιλεία. Βρίσκεται στο σημείο γνωστό ως το τριεθνές, ακριβώς στα σύνορα με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Σημείο αναφοράς της, ο ποταμός Ρήνος, ο οποίος πηγάζει από τις νοτιοανατολικές Ελβετικές Άλπεις και συνεχίζει το ταξίδι του βόρεια μέχρι την Ολλανδία, όπου και εκβάλει στη Βόρεια θάλασσα μετά από μια πορεία 1320 χλμ. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το κόκκινο δημαρχείο της Marktplatz με τις αλληγορικές φιγούρες, και ο καθεδρικός ναός ο οποίος φτάνει το ύψος των 67 μέτρων σηματοδοτώντας το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Τελειώνοντας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES.
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο, π.χ. μικρή τσάντα, backpack, τσάντα λάπτοπ
    (θα πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα), 1 χειραποσκευή (56 x 45 x 25 cm) έως 8 κιλά + 1 αποσκευή έως 23 κιλά ανά άτομο.
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδός εκδρομής.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση


 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ:165€.
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

 Σημαντική σημείωση:
 Λόγω των τελευταίων μεταβολών της τιμής των καυσίμων και σύμφωνα με τους όρους της Aegean Airlines, σας ενημερώνουμε πως η τιμή   καυσίμων των πτήσεων έχει υπολογιστεί με 1.000 USD per Metric Ton ανά ώρα, για τα αεροσκάφη A320-200 (based on FOB MED HIGH fuel   index). Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής πάνω από 5% κατά τον μήνα πραγματοποίησης των πτήσεων η πιθανή διαφορά στο κόστος,   επιβαρύνει το κόστος συμμετοχής των ταξιδιωτών.

   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
29/12 Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ
11:30
12:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/01
Aegean Airlines
ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14:40
18:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Αλσατία

Η Αλσατία είναι η γερμανική περιοχή της Γαλλίας. Είναι μια περιοχή που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ρήνου, μεταξύ του Ρήνου και των βουνών Vosges. Στα βόρεια και ανατολικά μοιράζεται σύνορα με τη Γερμανία. προς τα νότια με τη γερμανόφωνη Ελβετία, και προς τα δυτικά με τη Λωρραίνη και τη Franche Comté. Ιστορικά μιλώντας, η Αλσατία ήταν μέρος της γερμανόφωνης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης, και μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όλων των γενεών, μιλά ή κατανοεί την Αλσακιανή, μια διαλεκτική μορφή γερμανικών που μοιάζει πολύ με τη γερμανική που ομιλείται στην Ελβετία. Τους τελευταίους δύο αιώνες, η Αλσατία έχει περάσει από τη Γερμανία στη Γαλλία και πίσω και πίσω ξανά. Κατά συνέπεια, είναι μια περιοχή που δεν ήταν μέρος της Γαλλίας τη στιγμή της δημιουργίας του σύγχρονου έθνους, και κράτησε μια σειρά από θεσμικές διαφορές, ιδίως όσον αφορά τις θρησκευτικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία στην Αλσατία, αλλά όχι στην υπόλοιπη Γαλλία. και στην Αλσατία, οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος.


Φρανκφούρτη

Αυτή η παλιά αυτοκρατορική πόλη στον ποταμό Μάιν - εξ ου και το πλήρες όνομά της, Φρανκφούρτη αμ Μάιν - υπήρξε από καιρό ένα σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Ο εντυπωσιακός ορίζοντας της Φρανκφούρτης, που κυριαρχείται από το μεγάλο σύμπλεγμα πολυκατοικιών στην τραπεζική συνοικία, έχει μια ξεχωριστή γεύση από τη Βόρεια Αμερική, γεγονός που έχει κερδίσει την πόλη τα ψευδώνυμα "Mainhattan" και "Chicago on the Main".

Θεωρείται παγκόσμια πόλη - κατατάσσεται συχνά στις κορυφαίες 10 καλύτερες πόλεις για να ζήσει και να κάνει επιχειρήσεις - η Φρανκφούρτη υπήρξε επίσης από καιρό σημαντικό κέντρο πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων. Το τεράστιο συγκρότημα εμπορικών εκθέσεων, το Messe Frankfurt , φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις όπως η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η πιο σημαντική εκδοτική εκδήλωση στον κόσμο.

Η Φρανκφούρτη είναι επίσης γνωστή για τον εξαιρετικό αριθμό εξαιρετικών μουσείων που καλύπτουν την τέχνη, την επιστήμη και την ιστορία. Είναι επίσης μια υπέροχη πόλη για εξερεύνηση με τα πόδια. Ένα αποκορύφωμα μιας περιήγησης με τα πόδια είναι η διέλευση του Main μέσω του Eiserner Steg , μιας πεζογέφυρας που χτίστηκε αρχικά το 1911 (και ξαναχτίστηκε από τότε) που συνδέει την περιοχή Sachsenhausen με τον πυρήνα του κέντρου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην πορεία, φροντίστε να διαβάσετε την πλήρη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Φρανκφούρτη.


Καθεδρικός ναός της Φρανκφούρτης

Ο Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός της Φρανκφούρτης (Frankfurter Dom) - ή για να δώσει το πλήρες όνομά του, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βαρθολομαίου (Dom St. Bartholomäus) - σίγουρα ξεχωρίζει για το υπέροχο χρώμα του. Χτισμένος από κόκκινο ψαμμίτη σε γοτθικό στιλ μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα, με έναν πύργο ύψους 95 μέτρων, ο καθεδρικός ναός καταφέρνει να ξεχωρίζει σε αυτήν την πόλη των ουρανοξυστών. Είναι μια από τις λίγες μόνο εκκλησίες στη Γερμανία που ορίστηκε ως αυτοκρατορικός καθεδρικός ναός, και ήταν εδώ από το 1562 έως το 1792 ότι η στέψη των αυτοκρατόρων έλαβε χώρα στο Εκκλησιαστικό Εκλογικό.

Κάτω από τον πύργο βρίσκεται η υπέροχη Σταύρωση του Χανς Backoffen, γλυπτική το 1509, ενώ στο Marienkapelle βρίσκεται το Maria-Schlaf-Altar από το 1434.

Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν την επιτύμβια πλάκα του Βασιλιά Günther von Schwarzburg, ο οποίος πέθανε στη Φρανκφούρτη το 1349, καθώς και πολλά σκαλιστά πλαϊνά βωμούς που χρονολογούνται από τον 15ο και 16ο αιώνα. Το πιο σημαντικό λείψανο του καθεδρικού ναού είναι το κρανίο του Αγίου Βαρθολομαίου, που διατηρείται στη Χορωδία του Ύστερου Ρωμανικού Βαρθολομαίου. Πολλά από τα πιο σημαντικά αντικείμενα του καθεδρικού ναού μπορούν να προβληθούν στο Dommuseum Frankfurt .

Διεύθυνση: Domplatz 1, 60311 Frankfurt am Main


Η Παλιά Όπερα

Στην παλιά πλατεία της Όπερας της Φρανκφούρτης (Opernplatz), η Παλιά Όπερα (Alte Oper) χτίστηκε το 1880 στο ύφος της Ιταλικής Υψηλής Αναγέννησης. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναχτίστηκε και άνοιξε ξανά το 1981 ως ένας από τους σημαντικότερους χώρους συναυλιών της πόλης. Η νέα όπερα της πόλης, η Φρανκφούρτη και το θεατρικό θέατρο, Schauspiel Frankfurt, μοιράζονται έναν σύγχρονο, υπερσύγχρονο χώρο γνωστό ως Städtische Bühnen Frankfurt.

Διεύθυνση: Opernplatz, 60313 Frankfurt am Main


Römerberg: Το κέντρο της παλιάς πόλης της Φρανκφούρτη

Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Φρανκφούρτης (Altstadt), το Römerberg είναι μια ακανόνιστα διαμορφωμένη πλατεία με το Justice Fountain (Gerechtigkeitsbrunnen) στο κέντρο του. Δεν είναι μόνο η πιο γραφική δημόσια πλατεία της Φρανκφούρτης, είναι η πιο πολυσύχναστη πεζοδρομημένη ζώνη της πόλης και φιλοξενεί πολλά τουριστικά αξιοθέατα και διασκεδαστικά πράγματα, όπως Χριστουγεννιάτικες αγορές και άλλες εκδηλώσεις.

Στα σημεία ενδιαφέροντος εδώ περιλαμβάνονται τα πολλά ανοιχτά καταστήματα, που ήταν κάποτε κοινά σε ολόκληρη την παλιά πόλη, και το Römer , ένα σύμπλεγμα 11 κτιρίων που συνθέτουν μαζί το μεσαιωνικό παλιό Δημαρχείο (Altes Rathaus), που ανακατασκευάστηκε πιστά το 1954 από το πρωτότυπο Κάτοψη από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το κομψό Imperial Hall (Kaisersaal), κάποτε η σκηνή των υπέροχων δεξιώσεων.

Άλλα αξιοσημείωτα κτίρια στο Römerberg περιλαμβάνουν το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) από το 1908. η γοτθική εκκλησία του Αγίου Leonhard του 14ου αιώνα · και η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου , με τον καρίλον της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Ιστορικό Μουσείο (Historisches Museum Frankfurt). Ιδρύθηκε το 1878, οι ενδιαφέρουσες συλλογές της σχετίζονται με την πλούσια πολιτιστική ιστορία της Φρανκφούρτης από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη εποχή, και τα έξι κτίρια παραδοσιακού στιλ του Ostzeile .

Το ιστορικό Wertheim House (Haus Wertheym), το μόνο κτίριο που επέζησε από τις αεροπορικές επιδρομές του 1944 που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παλιάς Φρανκφούρτης, μπορεί επίσης να δει κανείς και τώρα φιλοξενεί ένα εστιατόριο.

Διεύθυνση: Römerberg 26, 60311 Frankfurt am Main


Χαϊδελβέργη

Η Χαϊδελβέργη είναι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Γερμανίας, χάρη στη γραφική τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι, τα όμορφα παλιά κτίρια και τις γέφυρες, καθώς και τα ερείπια του κάστρου που βλέπουν στο κέντρο της πόλης. Προσελκύοντας σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η πόλη είναι γεμάτη από ιστορικούς χώρους και αξιοθέατα για τουρίστες, καθώς και εξαιρετικές εμπειρίες φαγητού και διασκέδασης.

Η παλιά πρωτεύουσα του Παλατινάτου και μια αρχαία πανεπιστημιακή πόλη που γιορτάζεται με τραγούδια και ποίηση, η Χαϊδελβέργη βρίσκεται στο σημείο όπου ο ποταμός Νέκαρ βγαίνει από τους λόφους του Οννντάλντ στην πεδιάδα του Ρήνου. Είναι επίσης ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Γερμανίας, όπως αποδεικνύεται από τα αξιοθέατα της περιστασιακής αμυγδαλιάς, του σύκου και της ελιάς, καθώς και των άγριων αφρικανικών παπαγάλων της.

Η πόλη προσφέρει επίσης πολλά δωρεάν πράγματα: κάντε μια βόλτα στην όμορφη παλιά πόλη και στη γέφυρα για να απολαύσετε τη θέα από το Philosophers 'Way και το γοητευτικό Heiligenberg. Μάθετε περισσότερα με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Χαϊδελβέργη.


Παλιά Πόλη ( Hauptstrasse και Altstadt )

Το Hauptstrasse της Χαϊδελβέργης είναι το μέρος για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση αυτής της όμορφης πόλης. Από αυτόν τον στενό κεντρικό δρόμο, θα βρείτε αμέτρητα ακόμη στενότερα δρομάκια και σοκάκια που ζητούν να εξερευνηθούν, το καθένα γεμάτο με πράγματα να δείτε: παρθένα μεσαιωνική αρχιτεκτονική, υπέροχες παλιές εκκλησίες, καταστήματα μπουτίκ, γκαλερί, καφετέριες και εστιατόρια. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Heiliggeistkirche των αρχών του 15ου αιώνα , την Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και το Haus zum Ritter , ένα αναγεννησιακό κτήριο που χρονολογείται από το 1592. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Neckarstaden όπου θα βρείτε τον Marstall , τους παλιούς στάβλους του δικαστηρίου και το σπίτι της τέχνης του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. συλλογή, καθώς και το Stadthalle γειτνιάζει με τα στάδια προσγείωσης για τις πολλές βάρκες που ταξιδεύουν τουρίστες για κρουαζιέρες κατά μήκος του κάστρου Neckar

Τον Δεκέμβριο, η εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Χαϊδελβέργης είναι τόσο μεγάλη που γεμίζει πέντε πλατείες της πόλης. γίνεται ένα δημόσιο παγοδρόμιο, ενώ το Kornmarkt μεταμορφώνεται σε μια παραμυθένια σκηνή με το φωτισμένο κάστρο να υψώνεται ψηλά.


Γέφυρα Karl Theodor

Επίσης γνωστή ως η Παλιά Γέφυρα, η θεαματική Γέφυρα του Χαϊδελβέργη Karl Theodor Bridge έχει αθανατοποιηθεί σε πολλά ποιήματα και πίνακες, μαρτυρία του ρομαντισμού που περιβάλλει τη δομή. Εκτείνοντας το Neckar και ενώνοντας τις δύο πλευρές της ιστορικής Χαϊδελβέργης, η διάσημη γέφυρα με τα υπέροχα γλυπτά της πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την κατασκευή των εννέα κόγχων κόκκινων ψαμμίτη το 1788 ως αντικατάσταση των πολυάριθμων ξύλινων γεφυρών που ήρθαν πριν. Η γέφυρα αξίζει να περπατήσετε για τη θέα της Χαϊδελβέργης και της αδελφικής γέφυρας της, του δίδυμου πύργου Brückentor.


Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

Στη νότια πλευρά του Hauptstrasse βρίσκεται το Universitätsplatz, με το παλιό πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1711. Στην ανατολική πλευρά του, τον Augustinergasse, βρίσκεται το Pedellenhaus με την πρώην Φυλακή Φοιτητών, Karzer, η οποία για πολλούς είναι το πιο αξέχαστο μέρος μιας επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Εδώ, οι μαθητές που βρέθηκαν ένοχοι για κακομεταχείριση (όπως μονομαχία ή διαταραχή της ειρήνης τραγουδώντας τη νύχτα) φυλακίστηκαν για 24 ώρες. Ενώ εκεί, διακοσμούσαν τους τοίχους με γκράφιτι που παραμένει σήμερα.

Το Νέο Πανεπιστήμιο χτίστηκε το 1928-31, πίσω από το οποίο υψώνεται το Hexenturm, ή Witches 'Tower, κάποτε μέρος των οχυρώσεων της πόλης. Σε κοντινή απόσταση, στο Grabengasse, θα βρείτε την πλούσια εφοδιασμένη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, της οποίας ο βασικός θησαυρός είναι το Manessische Handschrift του 14ου αιώνα , ένα φωτισμένο χειρόγραφο μεσαιωνικών τραγουδιών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Seminargebäude, η ρεσεψιόν των μαθητών της Mensa και η Peterskirche του 15ου αιώνα, ένα μικρό παρεκκλήσι που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως ως πανεπιστημιακή εκκλησία.

Διεύθυνση: Grabengasse 1, Χαϊδελβέργη

Επίσημη ιστοσελίδαwww.uni-heidelberg.de/university/


Ο δρόμος των φιλοσόφων

Ένα από τα πιο ρομαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Χαϊδελβέργη είναι να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του φημισμένου Philosophenweg ή του Philosophers 'Way. Στη βόρεια πλευρά του Neckar, αυτό το υπέροχο μονοπάτι διασχίζει την πλευρά του Heiligenberg, ή του Αγίου Όρους, και είναι όπου οι φιλόσοφοι του πανεπιστημίου θα περπατούσαν και θα συνεχίσουν συζητήσεις καθώς θαύμαζαν το τοπίο.

Δεν είναι δύσκολο να δεις το αξιοθέατο: η θέα απέναντι από το Neckar έως την παλιά πόλη είναι όμορφη και η όχθη του ποταμού δημιουργεί ένα μικροκλίμα όπου ανθίζουν φυτά από πιο νότια κλίματα, μεταξύ των οποίων ιαπωνικά κεράσια, κυπαρίσσια, ακόμη και λεμόνια.


Κάστρο της Χαϊδελβέργης

Ο Mark Twain είπε για το Κάστρο της Χαϊδελβέργης ότι "Ένα ερείπιο πρέπει να βρίσκεται σωστά, για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα τοποθετημένο." Χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη Neckar στην πλαγιά του λόφου σχεδόν 200 μέτρα ακριβώς πάνω από την παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης, αυτό το κάστρο του 16ου αιώνα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Μετά την καταστροφή του από τους Γάλλους, οι οποίοι κατέστρεψαν το Παλατινάτο τον 17ο αιώνα, παρέμεινε το μεγαλύτερο και πιο γραφικό ερείπιο στη Γερμανία.

Το κάστρο φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ, τα περισσότερα που διοργανώνονται στην προκλητική αυλή του, όπου υπάρχουν επίσης συχνές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις πυροτεχνημάτων. Ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα είναι το Φεστιβάλ Κάστρου της Χαϊδελβέργης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, το οποίο περιλαμβάνει έναν εκλεκτικό συνδυασμό θεάτρου, χορωδικής μουσικής, ορχήστρων δωματίου, τζαζ, λαϊκής και όπερας.

Το Κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι προσβάσιμο μέσω του Bergbahn, ενός τελεφερίκ που εκτελεί δρομολόγια από το Kornmarkt ή 15 λεπτά με τα πόδια από την Παλιά Πόλη.

Διεύθυνση: Schlosshof 1, Χαϊδελβέργη

Επίσημη ιστοσελίδαwww.schloss-heidelberg.de/en/home/


Στρασβούργο 

Το Στρασβούργο, σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο ποταμός Ill το διασχίζει, ενώ το ιστορικό κέντρο, που ονομάζεται και «Μικρή Γαλλία», είναι πανέμορφο χάρη στα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια winstubs.

Το Στρασβούργο είναι μια κουκλίστικη παλιά πόλη, μνημείο της Unesco. Ο παραπόταμος του Ρήνου, Ill, στήνει γαϊτανάκι από κανάλια στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου με τις παλιές γειτονιές ψαράδων, μυλωνάδων και βυρσοδεψών. Ροζ, σομόν, πορτοκαλί, οι προσόψεις των σπιτιών του 16ου και 17ου αιώνα, σύρριζα στο νερό συναγωνίζονται σε χρωματική πανδαισία τα λουλούδια στα πρεβάζια. Περιπλανηθείτε στο Grande Ill, την καρδιά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης. Σημαντικά μουσεία, υπαίθριες αγορές, ρεστοράν με αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, κεφάτα νυχτερινά στέκια ενθουσιάζουν τους ταξιδιώτες.


Place Gutenberg

Το Place Gutenberg βρίσκεται στο Grande-Île, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό. Το επίκεντρο αυτής της πλατείας είναι ένα άγαλμα του 19ου αιώνα αφιερωμένο στον διάσημο κάτοικο του Στρασβούργου Johannes Gutenberg, ο οποίος εφηύρε το τυπογραφείο γύρω από τις δεκαετίες του 1430 έως το 1450.

Η δημοσίευση της Βίβλου Gutenberg το 1455 σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία. Αυτή η Βίβλος ήταν το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε από μηχανή αντί να αντιγραφεί από γραφέα.

Στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας βρίσκεται το καλύτερο κλασικό αναγεννησιακό κτήριο στην Αλσατία, αρχικά το Hôtel de Ville (Δημαρχείο) και τώρα καταλαμβάνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο. Στη γωνία της πλατείας κοντά στη Rue Mercière, υπάρχει μια υπέροχη θέα στο μπροστινό μέρος του καθεδρικού ναού.

 


Περιπλανηθείτε στους στενούς δρόμους του Quartier des Tanneurs (La Petite France)

Το πιο ατμοσφαιρικό τμήμα του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου που είναι εισηγμένο στην UNESCO , το Quartier des Tanneurs, γνωστό ως "La Petite France", είναι ένας ελικοειδής λαβύρινθος από κανάλια και στενούς, παλιούς δρόμους επενδεδυμένους με τέλεια συντηρημένα σπίτια από ξύλο. Κατά τη διάρκεια του 16ου και του 17ου αιώνα, η γειτονιά ήταν το σπίτι των δερμάτινων βυρσοδεψών και ψαράδων της πόλης.

Ο πιο γοητευτικός δρόμος της συνοικίας είναι η Rue du Bain-aux-Plantes . Η βόλτα σε αυτόν τον λιθόστρωτο δρόμο προσφέρει την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παραδοσιακά σπίτια της Αλσατίας με τα ανθισμένα μπαλκόνια τους.

Οι τουρίστες πρέπει να αναζητήσουν το Maison des Tanneurs , ένα σπίτι με ξύλα στο 42 Rue du Bain-aux-Plantes. Το Maison des Tanneurs είναι ιστορικό μνημείο και είναι πλέον ένα εξαιρετικό εστιατόριο με βεράντα με θέα στις όχθες του ποταμού. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Στρασβούργο για μια αυθεντική εμπειρία της Αλσατίας.

Στα νοτιοδυτικά βρίσκονται οι Ponts Couverts (καλυμμένες γέφυρες), που περιλαμβάνουν τέσσερις από τους μεσαιωνικούς αμυντικούς πύργους της πόλης. Από τη γέφυρα Grande Écluse , υπάρχει πανοραμική θέα στο αστικό τοπίο του Στρασβούργου. Το Grande Écluse είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας και φωτίζεται τη νύχτα.

Το Quartier des Tanneurs έχει επίσης μια γραφική ατμόσφαιρα δίπλα στο ποτάμι. Κατά μήκος των όμορφα διαμορφωμένων, δεντρόφυτων όχθεων ποταμού, τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν ευχάριστες βόλτες μακριά από την αστική φασαρία.


Επισκεφτείτε τη γοητευτική Quartier Krutenau

Το ζωντανό Quartier Krutenau συνδυάζει τη γοητεία του παλιού κόσμου με μοντέρνα εστιατόρια, μοντέρνα καταστήματα και γκαλερί τέχνης. Αυτή η περιοχή με κανάλια και σπίτια με ξύλα ήταν κάποτε όπου ζούσαν βάρκες και ψαράδες, όπως υποδηλώνουν τα ονόματα δρόμων, όπως η οδό Rue St.-Nicolas-aux-Ondes και η Rue de la Tour des Pêcheurs.

Αυτή η συνοικία έχει φιλική ατμόσφαιρα στο χωριό και είναι μια ευχάριστη περιοχή για να κάνετε μια βόλτα στα αξιοθέατα.


Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου ( Cathédrale Notre-Dame-de-Strasbourg ) 

Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι μία από τις κυριότερες ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η ανέγερση του ναού άρχισε το 1176 και μέχρι το 1439 όπου έλαβε την τελική του μορφή δέχτηκε πλήθος διαφοροποιήσεων και παρεμβάσεων. Αρχικά λοιπόν σχεδιάστηκε βάσει της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής γύρω στα 1225 όμως μια νέα αρχιτεκτονική ομάδα πρότεινε την υιοθέτηση της γοτθικής τεχνοτροπίας καταλήγοντας μάλιστα σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ώστε σήμερα η αρχιτεκτονική του κτηρίου να θεωρείται η επιτομή του γοτθικού ύφους. Κύριος εκφραστής αυτού του ρεύματος είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας Erwin von Steinbach ο οποίος αφιερώθηκε στο έργο από το 1277 μέχρι το θάνατο του το 1318. Ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης ήταν η τοποθέτηση πλακιδίων ψαμμίτη που προσέδωσαν ένα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο ναό. Το ύψος του ναού φτάνει τα 142 μέτρα και από το 1647 μέχρι το 1874 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σήμερα είναι η έκτη ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο και συνεχίζει να είναι ορατή σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ο Victor Hugo την είχε χαρακτηρίσει σαν ένα "γιγαντιαίο λεπτεπίλεπτο θαύμα" γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στην περίπτωση που βρεθείτε στο Στρασβούργο μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης είναι επιβεβλημένη. Και σίγουρα να μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται εντός του ναού.

Πρόσβαση: Μέσω του τραμ. Ο κοντινότερος σταθμός απέχει πέντε λεπτά από τον ναό και είναι ο "Langstross Grand Rue" (κόκκινη γραμμή Α, πράσινη γραμμή D).


Περπατήστε στην πλατεία Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait

Κοντά στη Maison de l'Oeuvre Notre-Dame βρίσκεται η γραφική πλατεία Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait, μια από τις πιο γοητευτικές πλατείες της πόλης. Η πλατεία πήρε το όνομά της από την αρχαία αγορά όπου πωλήθηκαν οι θηλάζοντες χοίροι (μια αλσατική γαστρονομική σπεσιαλιτέ).

Πιο δυτικά είναι το Grande Boucherie , που χτίστηκε τον 16ο αιώνα ως σφαγείο Σήμερα σε αυτό το κτήριο στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο (Μουσείο Ιστορίας της Λα Βίλ ντε Στρασβούργο).

 


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!