top-image

Κέρκυρα εκδρομή

Κέρκυρα εκδρομή

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3, 4, 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Κέρκυρα
 
 Οδικώς 3,4,5 ημέρεςς
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα-  Ιερά Μονή Κασσωπίτρας-Κανόνι-Ποντικονήσι-Casa Parlante

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 07:00 για την Κέρκυρα. Στην   Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας που  είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα του νησιού. Από τα σημαντικότερα κειμήλια της μονής, η θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας,  άλλες ιερές εικόνες και αναρίθμητα Ιερά Λείψανα, τα οποία φυλάσσονται στο ναό και ο τάφος και το κελί του Οσίου γέροντος Γενναδίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι που προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το ξακουστό Ποντικονήσι. Μπορείτε να κατεβείτε από το μονοπάτι που υπάρχει για να επισκεφθείτε τη Βλαχέρνα και καιρού επιτρέποντος να μεταβείτε με βαρκάκια που πραγματοποιούν πολλά και τακτικά δρομολόγια στο Ποντικονήσι με τη μονή Παντοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φωτογραφίες .Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μαζί με τον σύνοδο μας θα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία μετ την πόλη και προαιρετικά σας προτείνουμε μία επίσκεψη σ το βραβευμένο και μοναδικό στο είδος του μουσείο Casa Parlante, ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαριστάται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας. Οι κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και η πιστή διακόσμηση και επίπλωση θα σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας

2η ημέρα: Ξενάγηση πόλης-Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων- Αχίλλειο-Μπενίτσες                                                                                 

Πρωινό και μετάβαση στο κέντρο ,όπου θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, ξεκινώντας από την εκκλησία του πολιούχου της πόλης Άγιου Σπυρίδωνα και θα περπατήσουμε προς τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν και το παλιό Φρούριο, που είναι Βυζαντινής κατασκευής του 8ου μ.χ αιώνα και περιέκλειε ολόκληρη σχεδόν την τότε μικρή μεσαιωνική πόλη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας , θα μάθουμε πως οι Ενετοί ενίσχυσαν την άμυνα του φρουρίου, το άνοιγμα της Κόντρα Φόσσα, τα κτίσματα μέσα στο φρούριο και οι προμαχώνες, η φυλακή των Ενετών που επεκτάθηκε από τους Εγγλέζους, τι κτίρια υπήρχαν μέσα και σε τι χρησιμοποιείται σήμερα το Παλαιό φρούριο. Συνεχίζουμε για το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου που σήμερα λειτουργεί το ‘ ’Ασιατικό Μουσείο’’ της πόλης . Επίσης θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο το οποίο στέγαζε το ιστορικό θέατρο San Giacomo και το κτίριο της Ιωνίας Βουλής και Ακαδημίας. Ξεκινάμε για το Γαστούρι για να κάνουμε επίσκεψη στην ποτοποιία  που κατέχει την πιστοποίηση προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για το λικέρ ΚΟΥΜ ΚΟYAT .Το πολύτιμο χρυσό μας πορτοκάλι ,ένας μικρός καρπός που κατέχει μεγάλη θέση στις καρδιές όλων όσων αγαπούν τη Κέρκυρα .O Sidney Louis Walter το έφερε  στην Κέρκυρα το 1924 όπου έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν του νησιού για την αρχοντική του γλυκό-πικρή γεύση το διαφορετικό του σχήμα και χρώμα και τα μοναδικά παρασκευάσματα που δημιουργούνται από αυτό...λικέρ, μαρμελάδα, κέρασμα, ακόμη και σαμπουάν. Εφόσον μας γίνει μια ενημέρωση για το προϊόν και τον τρόπο συλλογής και εμφιάλωσης του θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε όλα αυτά τα τοπικά προϊόντα, κουμ κουάτ, λεμοντσέλο, μάντολες και την περίφημη συκομαίδα. Ένα παραδοσιακό Κερκυραϊκό έδεσμα που φτιάχνεται από πάστα αποξηραμένων σύκων, μαριναρισμένων σε κόκκινο κρασί, και αρωματίζεται με ούζο, γλυκάνισο, μαραθόσπορο και μαύρο πιπέρι .Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αχίλλειο ,που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα και  βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας. Το Αχίλλειο χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ. Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη φτέρνα. Το άγαλμα φτιάχτηκε το 1884.Εκτός από τον Θνήσκοντα Αχιλλέα εντύπωση προκαλεί το ορειχάλκινο άγαλμα που στέκεται στον κήπο και φέρει τον τίτλο, ο «Νικών Αχιλλεύς». Έχει ύψος περίπου 8 μέτρα και είναι εξαιρετικά μεγαλοπρεπές και επιβλητικό. Στη συνέχεια  θα απολαύσουμε την βόλτα μας στις πολυτραγουδισμένες  και κοσμοπολίτικες  Μπενίτσες .Όσοι θέλουν μπορούν  να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά τους ή να απολαύσουν το ουζάκι τους σε μια από τις πολλές ταβέρνες της περιοχής .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

3η ημέρα  Κρουαζιέρα Παξοί -Αντίπαξοι και Σπηλιές(Προαιρετική)

Σας προτείνουμε μία ημερήσια κρουαζιέρα στον παράδεισο του Ιονίου! Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά  του κόσμου, τους Παξούς Εδώ θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια του νησιού, να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το νησάκι του Αγίου Νικόλαου, τις απέναντι ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και τα νερά του ρομαντικού καναλιού. Μετά από την γνωριμία σας με το νησί των Παξών η όποια θα σας μείνει αξέχαστη η κρουαζιέρα μας συνεχίζει στον επόμενο προορισμό που είναι η απόκρημνη με κατακόρυφους γκρεμούς και θαλάσσιες σπηλιές (ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ).Το καράβι εισέρχεται επιβλητικά και εντυπωσιακά μέσα στη σπηλιά όπου η εναλλαγή των νερών από μπλε ανοιχτό στο βαθύ τουρκουάζ και σμαραγδί θα σας εντυπωσιάσει. Μετά από αυτή την μοναδική εμπειρία και ομορφιά που θα σας μείνει χαραγμένη στην μνήμη. ο επόμενος προορισμός θα είναι το μαγευτικό νησί των Αντίπαξων με τις εξωτικές παραλίες που συγκρίνονται με εκείνες της Καραϊβικής. Θα φτάσουμε στην παράλια των Αντίπαξων όπου θα έχετε χρόνο για να κολυμπήσετε στις ασπρόχρυσες αμμώδεις παράλιες με τα κρυστάλλινα νερά .Μετά από την απόλυτη ευχαρίστηση των μαγευτικών νερών στην παραλία των Αντίπαξων ,η κρουαζιέρα μας επιστρέφει στην Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου μπορείτε να απολαύσετε ανέμελα την ηλιοθεραπεία σας πίνοντας έναν καφέ, να φάτε, ή να δροσιστείτε με ένα αναψυκτικό. 

4η   ημέρα Βόρεια Κέρκυρα

Πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο τμήμα του νησιού. Θα συναντήσουμε όλες τις παραλίες βορειοδυτικά του νησιού την  Δασιά , τον Ύψο ,το Μπαρμπάτι, το Νησάκι ,το Γιαλίσκαρι ,το Καλάμι ,θα δούμε το πιο κοντινό σημείο στην Αλβανία και θα φτάσουμε στην γραφική Κασσιόπη. Ένα μικρό ψαροχώρι που είναι πλέον ένα από τα πιο ανεπτυγμένα χωριά του βόρειου τμήματος της Κέρκυρας και σίγουρα το πιο κοσμοπολίτικο. Το λιμάνι ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ψαράδες και υπάρχει ακόμα στην ατμόσφαιρα η απλοϊκότητα που είναι τυπική της Ελληνικής κουλτούρας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ ή μπάνιο .Συνεχίζουμε για τα βορειότερα χωριά ,την Αχαράβη, τη Ρόδα και το Σιδάρι ,όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στο Κανάλι της αγάπης ή canal d amour ,την πιο διάσημη παραλία του νησιού .Όσοι θέλουν θα έχουν την ευκαιρία να πιούνε τον καφέ τους  η να γευματίσουν στην πολύ καλά οργανωμένη παραλία της περιοχής .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα – Wine & oil tasting στο Κτήμα Θεοτόκη -Θεσσαλονίκη                                                           

Πρωινό και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την πιο διάσημη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας  φάλαινας, που φυλάσσονται στο μουσείο του μοναστηριού.. Χρόνος ελεύθερος  για βαρκάδα στις μαγευτικές σπηλιές  και τους κόλπους της Παλαιοκαστρίτσας, Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα Θεοτόκη. Το Κτήμα Θεοτόκη, εκτάσεως 1200 στρεμμάτων, βρίσκεται στην πανέμορφη τοποθεσία Λιβάδι του Ρόπα στην Κέρκυρα και ο αμπελώνας του είναι περιτριγυρισμένος από δάση με πεύκα και αρχαίους ελαιώνες. Η οικογένεια Θεοτόκη είναι μία από τις πιο παλιές οικογένειες στην Ελλάδα και το κτήμα Θεοτόκη  ανήκει στην οικογένεια για πολλές γενιές. Ο Ιωάννης Θεοτόκης, πατέρας του τωρινού ιδιοκτήτη Γεωργίου Θεοτόκη, σπούδασε στο γνωστό Universität für Bodenkultur στη Βιέννη και είχε δεθεί πάρα πολύ με τη γη και τις καλλιέργειες. Μετά τον θάνατο του αδελφού του, ο Ιωάννης αφιέρωσε τη ζωή του στην πολιτική, εκλέχθηκε και διετέλεσε τρεις φορές υπουργός γεωργίας και το 1950 έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Θα περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις και το κελάρι του οινοποιείου με λεπτομερή περιγραφή της παραγωγής κρασιού και ελαιολάδου. Η περιοδεία ολοκληρώνεται με μια γεύση από τα κρασιά και το λάδι της εταιρείας ( τιμή 5€ / άτομο ). Μετάβαση στο λιμάνι όπου μετά τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Θεσσαλονίκη

Σημείωσεις:

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4η μέρα της 5ήμερης εκδρομής

Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα και η 4η μέρα της 5ήμερης εκδρομής

 

  1.  
 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τρείς (3), τέσσερις (4) ή  (5) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Κέρκυρα .
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και αντιστρόφως
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Δεν περιλαμβάνονται:

    • Φόρος διαμονής.
    • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
    • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
    • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
    • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

     

   

 

 

 

 
MAGNA GRAECIA HOTEL 4*    
 RESORT HOTEL     από 245 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου, 2,4 χιλιόμετρα από το Κοντόκαλι και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην όμορφη ύπαιθρο της Δασιάς. Η κοντινότερη χρυσή αμμώδη παραλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια, ενώ το πολυσύχναστο κέντρο της Κέρκυρας απέχει 8 χιλιόμετρα από το συγκρότημα. Η εξωτερική πισίνα με το χώρο ηλιοθεραπείας είναι ένα ένδοξο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο της Κέρκυρας, ενώ όσοι αναζητούν πραγματική χαλάρωση μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες μασάζ. Επιπλέον, το ξενοδοχείο προσφέρει all inclusive εστιατόριo,όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμη τοπική και διεθνή κουζίνα. Κάθε δωμάτιο και σουίτα του ξενοδοχείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένο για άνεση και ευκολία.'Ολα τα δωμάτια είναι πολύ άνετα,ευρύχωρα. Το αγγλόφωνο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει με όλες τις ταξιδιωτικές πληροφορίες και τα πάντα σχετικά με το ταξίδι σας στην Κέρκυρα και τη διαμονή σας ή οποιεσδήποτε ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να χρειαστείτε. Πάντα προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι επισκέπτονται το υπέροχο ξενοδοχείο μας θα έχουν υπέροχες αναμνήσεις όχι μόνο από τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο, αλλά και από τη διαμονή τους στο νησί της Κέρκυρας.

 

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

24ώρη reception - Δωρεάν Πάρκινγκ - Spa Center -Πισίνα -Εστιατόριο-Ζωντανή διασκέδαση-Προσωπικό ψυχαγωγίας-Βελάκια-Πινγκ πονγκ-Μπιλιάρδο-Γήπεδο τένις-Μini market

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Ψυγείο-Τηλεόραση επίπεδης οθόνης - Κλιματισμός-Θυρίδα ασφαλείας

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε εκπληκτική τοποθεσία, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό.Η παραλία της Δασιάς είναι στα 500μ από το ξενοδοχείο.Σε λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο στη τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή της Δασιάς θα βρείτε ό,τι χρειαστείτε.

   
 
ALEXANDROS HOTEL  4*    
RESORT HOTEL     από 170 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

To Alexandros Hotel είναι ένα φιλόξενο και ήσυχο ξενοδοχείο 4 αστέρων και απέχει μόνο 6 χλμ από το κέντρο  της πόλης της Κέρκυρας. Βρίσκεται στην  περιοχή Πέραμα και έχει πανοραμική το φημισμένο Ποντικονήσι και το απέραντο γαλαζιο του Ιονίου. Είναι προσφατα ανακαινισμένο,  αποτελείται από ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια  καθώς και οικογενειακά δωμάτια, τα οποία προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή σε μια καταπράσινη τοποθεσία της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο  είναι η ιδανική βάση είτε για χαλαρωτικές διακοπές, για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τους μύθους της πόλης, είτε για επαγγελματικούς λόγους.Ένας μοναδικός συνδιασμός ζεστής ατμόσφαιρας και υπηρεσιών που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τις προσδοκίες σας. To ξενοδοχειο  αποτελείται από ενα κτίριο τεσσάρων ορόφων και διαθέτει 95 δωμάτια και δύο σουίτες,όλα άνετα και πλήρως εξοπλισμένα.

 

 

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI  - Δωρεάν Πάρκινγκ - 24ωρο room service-Eξωτερική πισίνα-Παιδική πισίνα-Μπιλιάρδο-Παιδική χαρά-Εστιατόριο-Σνακ μπαρ-

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Δορυφορική τηλεόραση-Τηλέφωνο - Κλιματισμός-Ψυγείο -Χρηματοκιβώτιο-Βεράντα

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις 100μ από την παραλία.Η στάση μπροστά από το ξενοδοχείο.Η πόλη της Κέρκυρας απέχει 6χιλ.Yπάρχει και δυνατότητα ημιδιατροφής.

   
 
 
 
CORFU HELLINIS HOTEL 3*    

   CITY HOTEL 

   από 170 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Το Corfu Hellinis Hotel Κανόνι βρίσκεται σε απόσταση μόνο λίγων λεπτών από Μουσείο Παλαιόπολης Μον Ρεπό.Τα δωμάτια του Hotel Hellinis είναι διακοσμημένα με γήινα χρώματα και περιλαμβάνουν δάπεδο με πλακάκια. Είναι επίσης κλιματιζόμενα και διαθέτουν τηλεόραση και μπαλκόνι. Κάποια έχουν θέα στον αεροδιάδρομο.Το μπαρ της πισίνας είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ένα ποτό ή τον καφέ σας, έως αργά το βράδυ. Στο ξενοδοχείο λειτουργεί εστιατόριο που σερβίρει ελληνικές σπεσιαλιτέ.Κάθε πρωί σερβίρεται ευρωπαϊκό πρωϊνό στο εστιατόριο. Το εστιατόριο σερβίρει φαγητά ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε μπιλιάρδο και Wi-Fi στο μπαρ Pool. Η στάση του λεωφορείου  βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων. Οι εγκαταστάσεις που θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη περιλαμβάνουν εποχική εξωτερική πισίνα, εξέδρα στον ήλιο και γήπεδο τένις.

 

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI- Δωρεάν Πάρκινγκ-Πολύγλωσσο προσωπικό-Ενοικίαση αυτοκινήτου-Εξωτερική πισίνα-Παιδική πισίνα-Βεράντα

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Δορυφορική τηλεόραση-Ψυγείο-Μπαλκόνι - Κλιματισμός

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στην Παναγία των Βλαχερνών και το Ποντικονήσι.Υπάρχει δυνατότητα ημιδιατροφής.

   
 
 
PONTIKONISI HOTEL 3*SUP    
 RESORT HOTEL     από 175 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου 

Εάν αναζητάτε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο, με απίστευτη θέα στη θάλασσα, τότε το ξενοδοχείο Pontikonisi αποτελεί για εσάς την ιδανική επιλογή. Με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, το ξενοδοχείο διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με κλιματισμό και ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα. Η θέα στη θάλασσα είναι πράγματι απαράμιλλη και το ξενοδοχείο παρέχει εκπληκτική διαμονή. Tο ξενοδοχείο  αποτελείται από δύο κτίρια, με μαγευτική θέα στη θάλασσα, είναι σίγουρο ότι θα σας παρέχει την πιο ευχάριστη διαμονή στο Πέραμα της Κέρκυρας, με την ιδιωτική παραλία και την πισίνα. Οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν 24/7 υπηρεσίες ρεσεψιόν και υποδοχής και τη δυνατότητα να επισκεφτούν το κατάστημα για καφέ. Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, υπέροχη ταράτσα με ομπρέλες και ξαπλώστρες που διατίθενται δωρεάν. Μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες στιγμές μπροστά στην πισίνα, λιχουδιές από τον πρωινό μπουφέ ή να παραμείνετε σε φόρμα στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο του.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

   Πισίνα-Ιδιωτική παραλία-Πάρκινγκ-Κήπος-Δωρεάν wifi-Γυμναστήριο-Σνακ μπαρ-Καφετέρια-ΒΒQ

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Tηλεόραση -  μίνι ψυγείο - κλιματισμός-Μπαλκόνι

 
 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε εκπληκτική τοποθεσία,με θέα το Ποντικονήσι.Διαθέτει και οικογενειακά δωμάτια.

 
     
 
 
SIRENA HOTEL 3*SUP    
HOTEL     από 155 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο των Γουβιών ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.Ένα απλό ξενοδοχείο,πρόσφατα ανακαινισμένο και προσεκτικά επιπλωμένο με ζεστασιά,Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η καθαριότητα των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων καθώς και η περισσή ευγένεια των ανθρώπων του, οι οποίοι έχουν πείρα πολλών  χρόνων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Από την πρώτη στιγμή θα σας κερδίσει ο υπέροχος κήπος του με τα λουλούδια και τις έθνικ πινελιές.Εδώ καθημερινά σερβίρεται το πρωινό.Σε διπλανό ξενοδοχείο της ίδιας εταιρείας μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ με τοπικές σπεσιαλιτέ φτιαγμένα με μεράκι και φροντίδα.Η Μαρίνα των Γουβιών ,γνωστή διεθνώς σας περιμένει για μία βόλτα ειδικά την ώρα του δειλινού.

 

 

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI  - Δωρεάν δημόσιο πάρκινγκ -Μπαρ

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Tηλεόραση-  Mίni bar- ψυγείο - Κλιματισμός

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται 50μ από την όμορφη παραλία των Γουβιών.Δίπλα στο ξενοδοχείο μπορείτε να βρείτε minι market,καταστήματα,ταβέρνες,μπαρ..τα πάντα!Η στάση είανο πολυ κοντά και το κέντρο της Κέρκυρας στα 7χιλ.

   
 
 
 POPI STAR HOTEL 2*    
 HOTEL     από 139 ευρώ με πρωινό

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Tο Popi star βρίσκεται στην κοσμική παραλία των Γουβιών,γνωστή διεθνώς για την Μαρίνα που διαθέτει και πολύ κοντά στο Κοντόκαλι.Όλα τα δωμάτια είναι ηλιόλουστα με θέα στον κήπο ή την πισίνα.Το μπαρ της πισίνας σερβίρει καφέ, ποτά και σνακ, ενώ στο βραδινό μπαρ εσωτερικού χώρου θα απολαύσετε το κοκτέιλ σας και αλκοολούχα ποτά.Το κέντρο των Γουβιών είναι μόνο 5 λεπτά με τα πόδια και μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε, mini market, εστιατόρια, μπαρ,ταβέρνες.Το κέντρο της Κέρκυρας είναι μόνο 7χιλ και η στάση κοντά στο ξενοδοχείο.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI  - Δωρεάν Πάρκινγκ -Πισίνα-Δανειστική βιβλιοθήκη-Επιτραπέζια παιχνίδια-Τραπέζι πινγκ πονγκ-24ωρη υποδοχή

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Tηλεόραση-Τηλέφωνο-Ψυγείο- Κλιματισμός-θυρίδα ασφαλείας-Μπαλκόνι με έπιπλα κήπου

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται 200μ από την παραλία και πολύ κοντά στην εκπληκτική Μαρίνα των Γουβιών.

   
 
 
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 109.537

Αεροδρόμιο/α: Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» (CFU)

Eίναι ένα νησί που οπωσδήποτε δεν χρειάζεται συστάσεις,αρχόντισσα, κοσμοπολίτισσα, φινετσάτη, έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ένα πραγματικό διαμάντι του Ιονίου Πελάγους.Πασίγνωστο το μοτίβο εκεί όπου η θάλασσα ζωγραφίζεται από το Ποντικονήσι ,εκεί που η Σπιανάδα συναντάει το φρούριο…Και βέβαια εδώ δεν μιλάμε ούτε για χωριά ούτε για οικισμούς, αλλά απλά για μια πολεοδομική συνέχεια μέσα στην Κέρκυρα,αρχιτεκτονική με έντονες επιρροές από τους Ενετούς και τους φιλόξενους κατοίκους που σε κάνουν να νιώθεις …σαν στο σπίτι σου!!!!

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Casa Parlante

Tο πιο  ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασσικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας… Ακούστε τα παιδιά της οικογένειας να παίζουν μουσική, μυρίστε τα αρώματα που αναδύονται από την κατσαρόλα της μαγείρισσας, διαβάστε τα νέα από την εφημερίδα του Κόντε…Το μουσείο  οφείλει την δημιουργία του στο όραμα και στην αγάπη για το νησί τους της κ.Αικατερίνης Ράντου και της κ.Θεοδώρας Ευθυμίου.Δύο Κερκυραίες, μητέρα και κόρη,οι οποίες το 2013 βραβεύονται με το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ,χρονιά που δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 800 άτομα και υποβλήθηκαν συνολικά πάνω από 295 σχέδια.Το βραβείο αυτό υπήρξε το εφαλτήριο για την υλοποίηση του οράματος και της ιδέας που είχαν στο μυαλό τους.Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους κάνει περήφανες τόσο τις ίδιες όσο και τους ανθρώπους της Κέρκυρας

 

 
 

Εθική Πινακοθήκη - Παράρτημα Κέρκυρας

Από το 1993 λειτουργεί στην Κέρκυρα παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης .Στεγάζεται σε 2 πρόσφατα ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια το Καστελέτο και το Καστελίνο στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας ,λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας.Η έκθεση φιλοξενεί σημαντικά έργα Ελλήνων ζωγράφων από τα μεταβυζαντινά χρόνια έως και τις μέρες μας. Εκτός από την μόνιμη έκθεση φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η έκθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα του νησιού .

 

 
 

Κανόνι

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας, είναι το κοσμοπολίτικο Κανόνι. Βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο, που φιλοξενεί πανέμορφα ακρογιάλια και παραλίες, στα νότια της πόλης της Κέρκυρας.Το Κανόνι προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με το μοναστήρι της Βλαχέρνας, με οποίο ενώνεται με μια υπερυψωμένη λωρίδα γης, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο θρυλικός καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι με το μοναστήρι του Παντοκράτορα, το οποίο σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το καράβι του Οδυσσέα το οποίο πέτρωσε ο θεός Ποσειδώνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξέβρασε το θρυλικό ναυαγό, στο νησί των Φαιάκων, τελευταίο του σταθμό πριν την επιστροφή του στην Ιθάκη.Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν βρεθείτε στο Κανόνι η επιβλητική θέα θα σας καθηλώσει. Τα χρώματα, το φωτεινό γαλάζιο, το θαλασσινό μπλε, το σμαραγδένιο πράσινο αποτελούν μια όαση για τα μάτια και τις αισθήσεις. Ωστόσο η πιο όμορφη στιγμή για να το επισκεφθείτε είναι την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται στα βαθυγάλανα νερά και ο ουρανός αντανακλά πορτοκαλί και πορφυρές ανταύγειες.Η ίδια η διαδρομή μέχρι το Κανόνι σας επιφυλάσσει ανέλπιστες χαρές ενώ η «χαρτογράφηση» του συμπυκνώνει μέσα σε λίγα χιλιόμετρα την ιστορία της Κέρκυρας. Στην περιοχή βρίσκονται τόσο η αρχαία πόλη της Κέρκυρας, που ιδρύθηκε τον 8ο αι. π.Χ. όσο και ο αρχαίος ναός της Άρτεμης.Ολόκληρη η περιοχή οφείλει το όνομα του στα οχυρωματικά έργα των Γάλλων, αναπόσπαστο κομμάτι μιας σειράς κατακτητών, που άφησαν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στο σμαραγδένιο νησί του Ιονίου.

 

 

Παλαιό Φρούριο

Είναι Βυζαντινής κατασκευής του 8ου μ.χ αιώνα και περιέκλειε ολόκληρη σχεδόν την τότε μικρή μεσαιωνική πόλη που βρισκόταν μέσα σε αυτήν την φυσική προεξοχή γης.Ο βράχος αυτός και ειδικά ο πύργος της θάλασσας όπως ονομάζονταν η ανατολική κορυφή, οχυρώθηκε τότε για να προστατεύσει την πόλη από τις πολυάριθμες επιδρομές του Μεσαίωνα.Αργότερα οι Ενετοί έχοντας να αντιμετωπίσουν και την Τουρκική απειλή ενίσχυσαν τις οχυρώσεις, επέκτειναν τους προμαχώνες και μεγάλωσαν την τάφρο, τη γνωστή Κόντρα Φόσσα που το χώριζε από τη στεριά αποκόπτοντας το τελείως, έτσι το έκαναν απροσπέλαστο δημιουργώντας τριπλή γραμμή άμυνας τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσαΈχει δύο κορυφές, τον πύργο της Θάλασσας και τον πύργο της ξηράς, από εκεί κατά πάσα πιθανότητα και με παραφθορά της λέξης κορυφές ή κορφές προήλθε το σημερινό διεθνές όνομα Corfu(Κόρφου) για το νησί.Μέσα στο παλαιό φρούριο αργότερα οι Βρετανοί το 1840 έκτισαν την Δωρικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.Τα περισσότερα κτίρια Ενετικής κατασκευής που υπήρχαν μέσα στο φρούριο σήμερα έχουν κατεδαφιστεί, έχουν παραμείνει μόνο η Ενετική φυλακή και τα μεταγενέστερα κτίρια πoυ έχτισαν οι Βρετανοί.Άξια προσοχής είναι η κεντρική πύλη, οι προμαχώνες του Σαβορνιάν, του Μαρτινένγκο και του Μανδρακίου, οι πύργοι της ξηράς προς την πόλη και της θάλασσας πιο ανατολικά, το Αγγλικό νοσοκομείο και οι Αγγλικοί στρατώνες, ο πύργος του ρολογιού και ο φάρος.Εξακολουθεί να υπάρχει επίσης η φυλακή που κατασκευάστηκε το 1786 από τους Ενετούς και η οποία επεκτάθηκε αργότερα από τους Άγγλους, το στρατιωτικό παρεκκλήσι, οι δύο Αγγλικοί στρατώνες του 1850, το στρατιωτικό νοσοκομείο που σήμερα είναι το μουσικό τμήμα του Ιονίου πανεπιστημίου.

 

 

Μουσείο Διονύσιου Σολωμού

Το σπίτι όπου έζησε, δημιούργησε και πέθανε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Ο ποιητήςεγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα στα τέλη του 1828 αναζητώντας την ηρεμία που θα τον βοηθούσε να αφοσιωθεί στο έργο του .Στο οίκημα αυτό εγκαταστάθηκε το 1832 και σε αυτό συνέθεσε τα ωριμότερα έργα του .Σε αυτό πέθανε τον Φεβρουάριο του 1857.Το σπίτι υπέστη μεγάλη καταστροφή με τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου και μετά από εργασίες αποκατάστασης λειτουργεί ως Μουσείο Σολωμού. Στους χώρους του Μουσείου διατηρείται το γραφείο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μικρό αυτόγραφό του και στους τοίχους υπάρχουν παλιές φωτογραφίες, παλιοί χάρτες και χειρόγραφα του ποιητή γραμμένα τόσο στην ελληνική όσο και στην ιταλική γλώσσα. Το Μουσείο διαθέτει πλούσια Σολωμική βιβλιοθήκη η οποία εμπεριέχει τις παλιές εκδόσεις του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», σειρά προσωπογραφιών του Διονυσίου Σολωμού αλλά και άλλων μελών της σχολής του Σολωμού.

 

 

Πλατεία Σπιανάδα

Η μεγάλη πλατεία απέναντι από το Παλιό φρούριο είναι από τα καλά που άφησε η περίοδος της γαλλικής κατάκτησης. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων. Στην μεγάλη πλατεία γίνονται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις, παρελάσεις και έθιμα. Όποιος δεν έχει ζήσει Πάσχα στη Σπινιάδα επιβάλετε να το ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Την πλατεία τριγυρίζουν περίφημα κτήρια όπως το Λιστόν που κτίστηκε από τον Γάλλο μηχανικό Lesseps ( ο γιός του διάνοιξε τη Διώρυγα του Σουέζ), πάλι τη περίοδο της γαλλοκρατίας. Το περιστύλιο του Μαίτλαντ είναι ακόμη ένα οικοδόμημα στη Σπινιάδα με κίονες ιωνικού ρυθμού που κτίστηκε προς τιμήν του Άγγλου αρμοστή Sir Thomas Maitland το 1816 που η περίοδος της διακυβέρνησης του ήταν από τις σκληρότερες κατά τη διάρκεια της αγγλοκρατίας.

 

 
 

Ναός Αγίου Σπυρίδωνα

Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού. Φτάνεται εύκολα, καθώς περιδιαβαίνοντας την Παλιά Πόλη και την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, ενώ έχετε αφήσει πίσω σας το Λιστόν, βλέπετε στα δεξιά σας να ανοίγεται η ομώνυμη πλατεία με τον Ιερό Ναό να δεσπόζει στο βάθος. Πρόκειται για ένα απλό κτίσμα εξωτερικά. Μονόκλιτη ξυλόστεγη επτανησιακού βασιλικού ρυθμού, κτητορική άλλοτε της οικογένειας Βούλγαρη, που είχε στην κατοχή της και το σκήνωμα του Αγίου, προσομοιάζει περισσότερο με τους χριστιανικούς ναούς της Δύσης παρά της Ανατολής, καθώς της λείπουν τα αυστηρά βυζαντινά πρότυπα, που απαντώνται στην ηπειρωτική Ελλάδα.Το σχήμα της λοιπόν είναι μακρόστενο και χαμηλοτάβανο όπως σε όλες τις εκκλησίες των νησιών του Ιονίου, με εντυπωσιακό πυργοειδές καμπαναριό, το οποίο μοιάζει εξαιρετικά με το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία(San Giorgio dei Greci), με τις οποίες χτίστηκαν την ίδια περίπου εποχή.Όταν διαβείτε την είσοδο το βλέμμα σας θα παγιδεύσει η «ουρανία», η οροφή της εκκλησίας, που αποτελείται από 17 χρυσοποίκιλτα φατνώματα, στα οποία αναπαριστώνται σκηνές τόσο από τη ζωή του Αϊ-Σπυρίδωνα όσο και από τα Ευαγγέλια.Το μαρμάρινο τέμπλο του ναού, που σχεδόν αγγίζει την «ουρανία», έργο του αρχών του 20ου αιώνα, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της επτανησιακής αρχιτεκτονικής. Να σημειωθεί εδώ ότι το παλιό λίθινο τέμπλο της εκκλησίας μεταφέρθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου Π. Φρουρίου, μια εκκλησία που κουβαλά τη δική της ιστορία.Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα φυλάσσεται σε μία αργυρή πολυτελή λάρνακα, έργο του 19ου αιώνα, που βρίσκεται τοποθετημένη στα δεξιά του Ιερού.Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκκλησία ήταν χτισμένη στο Σαρόκκο αλλά κρίθηκε επιβεβλημένη η κατεδάφιση της για την επέκταση των τειχών του φρουρίου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1589.

 

 

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Σινοϊαπωνικό Μουσείο Κέρκυρας ή αλλιώς Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και φιλοξενεί αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο στην τέχνη της Ινδίας και της Άπω Ανατολής. Ιδρύθηκε το 1928.Αρχικά τα εκθέματα του μουσείου απαρτίζονταν από την ιδιωτική συλλογή του Γρηγορίου Μάνου, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία. Μεταγενέστερα προστέθηκαν δωρεές ιδιωτικών συλλογών.

 

 
 

Αχίλλειο

Το Αχίλλειο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας. Το Αχίλλειο χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ. Η Σίσσυ επισκέφτηκε την Κέρκυρα το 1861 και φιλοξενήθηκε από τον Άγγλο Ύπατο Αρμοστή Henry Stoks στο Μον Ρεπό. Έμεινε στο νησί για μεγάλο διάστημα και το αγάπησε ιδιαίτερα, ενώ η γνωριμία της με την Ελλάδα την έκανε να εκτιμήσει ιδιαίτερα και τον ελληνικό πολιτισμό και να μελετήσει την ελληνική μυθολογία.Όταν πέθανε ο μικρός γιος της Σίσσυ η Αυτοκράτειρα αποφάσισε να φύγει για κάποιο διάστημα από την Αυστρία και επέστρεψε στην Κέρκυρα το 1889.Στο Γαστούρι βρήκε τη βίλλα Βράιλα, και έδωσε εντολή να γκρεμιστεί το οίκημα και να χτιστεί ένα καινούριο. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Raffaele Caritto αναλαμβάνει να σχεδιάσει το νέο οίκημα, το οποίο η Σίσσυ ονομάζει Αχίλλειο, προς τιμή του ήρωα Αχιλλέα τον οποίο θαύμαζε ιδιαίτερα. Το Αχίλλειο είναι οίκημα νεοκλασικού ρυθμού, χτισμένο μέσα σε μια κατάφυτη έκταση και με έναν υπέροχο κήπο με πολλά αγάλματα αρχαϊκού τύπου.Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη φτέρνα. Το άγαλμα φτιάχτηκε το 1884.Εκτός από τον Θνήσκοντα Αχιλλέα εντύπωση προκαλεί το ορειχάλκινο άγαλμα που στέκεται στον κήπο και φέρει τον τίτλο, ο «Νικών Αχχιλεύς». Έχει ύψος περίπου 8 μέτρα και είναι εξαιρετικά μεγαλοπρεπές και επιβλητικό. Στο εσωτερικό του Αχιλλείου υπάρχει και ένα παρεκκλήσι που έφτιαξε η Σίσσυ για να προσεύχεται και το οποίο επίσης κοσμείται από έργα εκκλησιαστικής τέχνης. Μετά τη δολοφονία της Σίσσυ, το 1898, το Αχίλλειο έμεινε κλειστό για χρόνια. Το 1907 εξαγοράστηκε από τον Γουλιέλμο Β Κάιζερ, ο οποίος έκανε ανεπιτυχείς προσθήκες και διακοσμητικές παρεμβάσεις στο ανάκτορο.Το Αχίλλειο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο κατά τον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο και υπέστη αρκετές φθορές.Το 1962 η Ελλάδα το μίσθωσε σε γερμανική εταιρεία η οποία το ανακαίνισε, έφερε πολλά από τα κειμήλια της Σίσσυ πίσω και δημιούργησε καζίνο στο χώρο.Το 1994 το Αχίλλειο πέρασε στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου και έκτοτε λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

 

 

Μονή Παλαιοκαστρίτσας

Το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα ιδρύθηκε το 1225, μολονότι το κτίσμα που σήμερα βλέπει ο επισκέπτης είναι της εποχής της Τουρκοκρατίας.Τα πρώτα κτίσματα φαίνεται ότι ήταν μέρος παλαιότερης οχύρωσης κάστρου, από όπου και το όνομα "Παλαιοκαστρίτσα". Καταστράφηκε από τους Γενοβέζους το 1403. Ξανακτίστηκε το 1469 και καταστράφηκε εκ νέου το 1537 από τους Τούρκους. Το 1572 ξανακτίστηκε και διατηρείται έως σήμερα με αρκετές προσθήκες και επισκευές, όπως η βόρεια είσοδος του 1722.Αφορμή για το κτίσιμο της μονής έγινε η εύρεση της ιερής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον 19ο αιώνα κέντρισε το ενδιαφέρον των Άγγλων αρμοστών του νησιού, οι οποίοι διάνοιξαν δρόμο για την πρόσβαση στη Παλαιοκαστρίτσα.Το μοναστήρι διαθέτει ένα μικρό μουσείο με βυζαντινές - μεταβυζαντινές εικόνες και μια συλλογή από ιερά άμφια, ιερά βιβλία, καθώς και θρησκευτικά κειμήλια και σκεύη.Η Ιερά Μονή πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και της Ζωοδόχου Πηγής .Η μονή Παλαιοκαστρίτσας απέχει 25 χλμ βορειοδυτικά από την πόλη της Κέρκυρας και είναι χτισμένη σε τοποθεσία με υπέροχη θέα, στην δεξιά πλευρά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας. Αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό εξαιτίας της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που το περιβάλλει.

 

 

 
 

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας στεγάζει ευρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Κέρκυρας και αποκαλύπτεται με αυτά η πολιτισμική παρουσία του διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο. Στόχος του μουσείου είναι να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τον αρχαίο πρόγονό του, μέσω των δημιουργημάτων του.Επίσης να καταδείξει τη συνέχεια του πολιτισμού στο χώρο του νησιού της Κέρκυρας και να δημιουργήσει τα ερείσματα που θα βοηθήσουν τον καθένα να βιώσει την πολιτισμική του ταυτότητα και να ενστερνιστεί τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της.Το κτήριο του αρχαιολογικού μουσείου, κτισμένο στη δεκαετία του 1960, ακολουθεί τις γραμμές σύλληψης σειράς κτηρίων που οικοδομήθηκαν την ίδια περίοδο για να στεγάσουν αρχαιολογικά μουσεία και συλλογές. Είναι κτισμένο σε δύο ορόφους και διαθέτει προαύλιο-κήπο στο ισόγειο και εξώστη στη νότια και ανατολική πλευρά του στον πρώτο όροφο.

 

 

Ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου

 Έργο νεοκλασικού ρυθμού, χτίστηκε από τον Άγγλο Αρμοστή Sir Thomas Maitland (1814-1824), σε σχέδια του μηχανικού Sir George Whitmore και για την κατασκευή του μεταφέρ­θηκε πέτρα από την περιο­χή της Μάλτας. Καθ' όλη τη διάρκεια της αγγλικής προστασίας στο νησί, αποτέλεσε επίσημη κατοικία των Αρμοστών.Η κύρια είσοδος φέρει σειρά κιόνων δωρικού ρυθμού και περιβάλλεται από κήπο στον οποίο υπάρχει άγαλμα του Άγγλου Αρμοστή Adams. Το "παλάτι” που κάποτε στέγασε τη βασιλική οικογένεια, ανακαινίσθηκε για να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής το 1994. Σήμερα στεγάζει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και τη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

 
 

Ποντικονήσι

Ένας καταπράσινος βράχος, καταμεσής της θάλασσας, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Το θρυλικό Ποντικονήσι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι από τα αξιοθέατα που επιβάλλεται να δει κανείς όταν βρεθεί στην Κέρκυρα. Το Ποντικονήσι, το πλέον φωτογραφημένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, οφείλει το όνομα του στο μικροσκοπικό του μέγεθος. Ωστόσο οι λιλιπούτειες διαστάσεις του του έχουν επιφυλάξει μια εξαιρετική θέση στο μύθο. Στην Οδύσσεια του Ομήρου μαθαίνουμε ότι η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στο πολύπαθο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη του πολυμήχανου Οδυσσέα. Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν το Ποντικονήσι ήταν στην πραγματικότητα το καράβι του Οδυσσέα το οποίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ο θεός Ποσειδώνας το μεταμόρφωσε στον καταπράσινο βράχο που όλοι γνωρίζουμε.

 

 

Μον Ρεπό

Στην Παλαιόπολη, όπου βρίσκονται τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (8ος αι. π.Χ.) βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουν διάσπαρτα θραύσματα της αρχαίας μνήμης.Το κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απέχει μόλις 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, και το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεως, έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ. Το 1864, μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο δήμος της Κέρκυρας παραχώρησε το παλάτι και τους κήπους στη δυναστεία του Γεωργίου του Α’ προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως θερινή κατοικία. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ ήταν εξάλλου εκείνος που του έδωσε τόσο παραστατικά το όνομα Mon Repos (= Ανάπαυση Μου).Στο παλάτι, φιλοξενήθηκε για ένα μεγάλο διάστημα, το 1863, και η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η θρυλική πριγκίπισσα Σίσσι, πριν χτίσει, μαγεμένη από την Κέρκυρα, το Αχίλλειο, ενώ εδώ γεννήθηκε και ο Φίλιππος Μάουνμπάντεν, ο μετέπειτα Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ. Το Μον Ρεπό εξάλλου είχε επιλέξει και ο Παρίνι, ο Ιταλός πολιτικός διοικητής των Ιονίων Νήσων, ως θερινή κατοικία κατά τη διάρκεια της Κατοχής.Η βασιλική δυναστεία νεμόταν κατ’ αποκλειστικότητα τόσο το κτήμα όσο και το παλάτι έως το 1967. Με τη μεταπολίτευση επιστράφηκε στο Δήμο της Κέρκυρας αλλά τότε άρχισε η νέα του περιπέτεια καθώς ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ τα διεκδίκησε ως προσωπική του οικογενειακή περιουσία.Οι δικαστικές μάχες ολοκληρώθηκαν μόλις το 1991, οπότε η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι το Μον Ρεπό ανήκει στο λαό της Κέρκυρας. Στην απόφαση αυτή βοήθησαν πολύ και τα ερείπια των αρχαίων ναών, του καλύτερα σωζόμενου, που σύμφωνα με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες πιστεύεται ότι ανήκει στον Απόλλωνα, αλλά και του παλαιότερου και μεγαλύτερου, αν και πλέον σώζονται ελάχιστα στοιχεία, της Ακραίας Ήρας όπως και τα υπόλοιπα σημάδια που άφησε ο χρόνος, από τότε που στην έκταση του εκτεινόταν η Παλαιόπολη, η αρχαία πόλη της Κέρκυρας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι και το 1991 η πρόσβαση στο κτήμα για τους επισκέπτες ήταν αδύνατη.Σήμερα το παλάτι του Μον Ρεπό στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, καθώς ο Δήμος της Κέρκυρας το έχει παραχωρήσει για 50 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι περισσότερες εξάλλου εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του έγιναν το 1994 για το χατίρι της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που είχε φιλοξενηθεί εκείνον τον Ιούνιο στην Ελλάδα, που ασκούσε την εξαμηνιαία Προεδρία της Ένωσης.

 

 

Κτήμα Θεοτόκη

Στα Ιόνια νησιά οι δρόμοι του κρασιού περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Πρόκειται για μια ειδική μορφή αγροτουρισμού απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον και άριστα οργανωμένη, που στοχεύει στην ουσιαστική γνωριμία με τον κάθε τόπο, μέσα από την παράδοση της αμπελουργίας και της οινοποιίας .Ο οινικός τουρισμός προσφέρει πρώτα και κύρια άμεση επαφή με τη φύση αλλά και τις καλλιεργητικές πρακτικές. Με οδηγό το άρωμα του κρασιού, απολαύστε αξέχαστες διαδρομές στους κατάφυτους αμπελώνες. Τα περισσότερα οινοποιεία είναι συγκεντρωμένα στο κεντρικό τμήμα του νησιού, σε κοντινές αποστάσεις από την Πόλη.Εμείς θα επισκεφτούμε Το Κτήμα Θεοτόκη το οποίο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ως προς την ιστορία του αλλά και την οινική παραγωγή του όπως και την παραγωγή άλλων προιόντων όπως το ελαιόλαδο .Το κτήμα βρίσκεται στο κέντρο του νησιού ,στην κοιλάδα Ρόπα, κοντά στο χωριό Γιαννάδες.Η οικογένεια Θεοτόκη είναι μία από τις πιο παλιές οικογένειες στην Ελλάδα και το κτήμα Θεοτόκη ανήκει στην οικογένεια για πολλές γενιές. Το κρασί Θεοτόκης υπήρξε το κρασί των ανακτόρων και της καλής κοινωνίας. Το τοπικά διάσημο και εξαιρετικής ποιότητας κρασί Theotoky, ξηρό λευκό, κόκκινο και τριαντάφυλλο, παράγεται και εμφιαλώνεται στους αμπελώνες των 15 στρεμμάτων του κτήματος Το κρασί παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο και η διαδικασία ζύμωσης και ωρίμανσης, η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές δίνει στο κρασί φυσική σταθερότητα και εξαιρετική ποιότητα και γεύση. Εκτός από το κρασί, το Κτήμα Θεοτόκη διαθέτει και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο παράγεται με παραδοσιακές τεχνικές. Η συγκομιδή της ελιάς μεταφέρεται απευθείας στο ελαιοτριβείο όπου το λάδι εξάγεται χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο ψυχρής συμπίεσης .Το κτήμα χρησιμοποιεί έναν από τους λίγους μύλους που συνδυάζει μια σύγχρονη διαδικασία σύνθλιψης με έναν παραδοσιακό τύπο κι έτσι διασφαλίζει ότι οι ελιές αποδίδουν τη μέγιστη εκχύλιση ενώ αφήνουν χρόνο για να διαρρεύσει όλο το διαθέσιμο λάδι από την πρέσα. Αυτό με τη σειρά του δίνει χρόνο για την πραγματοποίηση απαραίτητων ενζυματικών αντιδράσεων διασφαλίζοντας το νόστιμο άρωμα και τη γεύση του ελαιόλαδου Theotoky.

 

 

Μουσείο Καποδίστρια

Στην περιοχή Ευρωπούλοι της Κέρκυρας λειτουργεί το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.Τον Ιανουάριο του 2021 υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπ.Εξωτερικών και της διοίκησης του Μουσείου με στόχο την από κοινού ανάδειξη της λαμπρής αυτής προσωπικότητας .Το μουσείο στεγάζεται στην εξοχική κατοικία της οικογένειας και προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να σχηματίσει μια πληρέστερη εικόνα για τη ζωή και την παρακαταθήκη ενός άνδρα που διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο των ευρωπαϊκών ισορροπιών στις αρχές του 19ου αιώνα, όσο και στην οργάνωση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει 400 περίπου αντικείμενα που είτε ανήκαν στον Ιωάννη Καποδίστρια και στην οικογένειά του, είτε αφορούν στο έργο και την παρακαταθήκη του, όπως προσωπικά χρηστικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, τιμητικά δώρα που έλαβε, παράσημα, βιβλία, έργα τέχνης
καθώς και έπιπλα και οικοσκευές.

 

 
 

Νέο φρούριο

Ένα θαύμα αρχιτεκτονικής τέχνης που έχτισαν οι Ενετοί με την αναγκαστική εργασία των κατοίκων από το 1576 μέχρι και το 1645.Τότε οι Ενετοί και με την μόνιμη Τουρκική απειλή για το νησί, έκριναν απαραίτητη την πλήρη οχύρωση της πόλης που είχε εν τω μεταξύ επεκταθεί και πολύ πιο πέρα από το παλαιό φρούριο. Έτσι το 1576 αρχίζει η  κατασκευή του νέου φρουρίου πάνω στον λόφο του Αγίου Μάρκου που επεκτάθηκε νότια με τείχη και προμαχώνες φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα της Γαρίτσας.Η Κέρκυρα πλέον βρίσκεται ολόκληρη μέσα σε τείχη, ήταν τότε που πήρε και το όνομα Καστρόπολη.Για να γίνει το φρούριο, πέρα από την εξαντλητική εργασία των κατοίκων χρειάστηκε να κατεδαφιστούν περίπου 2000 σπίτια κυρίως εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η απέραντη Σπιανάδα.Οι λόγοι που έγινε αυτό δεν ήταν μόνο για να βρεθούν οικοδομικά υλικά αλλά κυρίως αμυντικοί, οι Ενετοί ήθελαν να δημιουργήσουν μια μεγάλη νεκρή ζώνη μεταξύ του παλαιού φρουρίου και της πόλης πράγμα που θα βοηθούσε καλύτερα τα αμυντικά τους σχέδια.Έτσι σήμερα η Κέρκυρα διαθέτει τη μεγαλύτερη ίσως πλατεία της Ευρώπης, την πασίγνωστη Σπιανάδα.Στην είσοδο του φρουρίου δεσπόζει ακόμη το έμβλημα της Βενετίας, το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου ενώ μέσα στο φρούριο αξίζει να δει κανείς τις υπόγειες στοές, τα υδραγωγεία και τις αποθήκες πυρομαχικών.

 

 

Πάσχα στην Κέρκυρα

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα και ένας υπέροχος λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από την Κυριακή των Βαϊων, όπου γίνεται η Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από θανατηφόρο επιδημία πανώλης που το 1629 είχε χτυπήσει την Κέρκυρα, η Λιτανεία γίνεται ανελιπώς από το 1630, σε αυτήν λαμβάνουν μέρος όλες οι φιλαρμονικές του νησιού, όχι πολλές, μόνο 18!Και κορυφώνονται τηνΜεγάλη Παρασκευή με τις περιφορές των επιταφίων. Από το ναό της Παναγίας Σπηλαιώτισσας του Νέου φρουρίου βγαίνει ο πρώτος επιτάφιος μαζί με τον επιτάφιο του ναού του Παντοκράτορα στο Καμπιέλο, μετά ακολουθούν όλοι οι άλλοι με τελευταίο και πιό μεγαλοπρεπή αυτόν της Μητροπόλεως που βγαίνει μετά τις 10 το βράδυ και συνοδεύεται από φιλαρμονική ορχήστρα, Βενετσιάνικα φανάρια(Μανουάλια), τα λάβαρα, τα φλάμπουρα να είναι στραμμένα στο πλάϊ σε ένδειξη πένθους, χορωδία και χιλιάδες πιστών με αναμμένα μεγάλα κεριά, εμείς εδώ τα λέμε “τόρτσες”.Η πομπή ακολουθεί τη διαδρομή από την Μητρόπολη, ανηφορίζει τα Μουράγια (οδός Αρσενίου) και μέσα από την πύλη των ανακτόρων βγαίνει στην Σπιανάδα και από εκεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Σε όλη τη διαδρομή είναι τοποθετημένα στις άκρες του δρόμου χιλιάδες αναμμένα κεριά δείχνοντας (μεταφορικά) τον δρόμο. Οι εκδηλώσεις και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου είναι ίσως οι καλύτερες στιγμές του Πάσχα στην Κέρκυρα, ξεκινάνε από τις 6 τα χαράματα όπου στην Εκκλησία της Παναγίας των ξένων γίνεται ο τεχνητός “σεισμός” σε αναπαράσταση του σεισμού που έγινε σύμφωνα με τη Βίβλο κατά την Ανάσταση.Αργότερα γίνεται η περιφορά του επιταφίου της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, έθιμο που άρχισε από την εποχή της Ενετοκρατίας τότε που οι Ενετοί για λόγους Ασφάλειας είχαν απαγορέψει την δημόσια περιφορά των επιταφίων οι οποίοι τότε γίνονταν μέσα στις Εκκλησίες, μαζί με τον επιτάφιο γίνεται και Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα αυτή τη φορά σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από λιμό.Οι φιλαρμονικές της πόλης πάντα παρούσες να παιανίζουν πένθιμες μελωδίες.Και ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά από το πένθος του επιταφίου στη χαρά της πρώτης Ανάστασης που εδώ γίνεται στις 11.00 το πρωϊ του Σαββάτου.
Είναι το έθιμο και οι στιγμές που όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι περιμένουν και που συμβαίνει μόνο εδώ, από όλα τα μπαλκόνια και σε κάθε σπίτι του νησιού οι κάτοικοι πετούν στο δρόμο μεγάλα πήλινα κανάτια η στάμνες γεμάτα νερό την ίδια ώρα που όΤις 10 το βραδυ γίνεται η ακολουθία της Ανάστασης στην Καθολική μητρόπολη για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 ώστε να προλάβουν οι πιστοί να παρευρεθούν και στη λειτουργία της Ορθόδοξης Ανάστασης,
Στην Κέρκυρα οι σχέσεις των Εκκλησιών όπως και των πιστών των διαφόρων δογμάτων είναι αρμονικές και εορτάζουν μαζί, όπως θα έπρεπε να ήταν και σε όλη την Ελλάδα.Και φτάνει η ώρα που όλοι περιμένουν, η ώρα της Ανάστασης.λες οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπάνε χαρμόσυνα με το πλήθος ειδικά στο κεντρικό σημείο δίπλα από το Λιστόν να έχει ενθουσιαστεί.

 

 

Μουσείο Χαρτονομισμάτων

Στο νεοκλασικό κτίριο της Ιωνικής Τράπεζας έργο του αρχιτέκτονα Γιάννη Χρόνη, φιλοξενείται από το 1981, έτος ίδρυσης του, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, το μοναδικό στην Ελλάδα κι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο .Στις προθήκες του θα θαυμάσετε τα πρώτα τραπεζογραμμάτια που «έκοψε» η Ιόνια Πολιτεία από το 1839 έως κι εκείνα που κυκλοφόρησε η Ιονική Τράπεζα έως το 1920, οπότε αλλά και τουρκικά γρόσια καθώς και χαρτονομίσματα, που κυκλοφόρησαν τόσο κατά την ιταλική όσο και κατά τη γερμανική Κατοχή.Επίσης τα τραπεζογραμμάτια, που πρώτη κυκλοφόρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από το 1840, έτος ίδρυσης της, καθώς είχε το προνόμιο αυτό, αλλά ούτε και τους «Φοίνικες», τα πρώτα ουσιαστικά χαρτονομίσματα του ελληνικού κράτους, που τυπώθηκαν το 1831 στο Ναύπλιο,, όλα σπανιότατα και πολύ μεγάλης αξίαςΚαι φυσικά μπορείτε να δείτε όλα τα χαρτονομίσματα, περίπου 2000 τεμάχια, που κυκλοφόρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία από το 1932, είναι το μοναδικό ίδρυμα που εκδίδει νομίσματα, μέχρι και τα τελευταία που αποσύρθηκαν το 2002, με την έλευση του ευρώ. Υπάρχουν επίσης τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας Κρήτης και Ηπειροθεσσαλίας, καθώς και κέρματα-νομίσματα. Εξάλλου η μεγάλη και σπάνια συλλογή δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένη αν δεν περιείχε ολοκληρωμένες σειρές των τελευταίων χαρτονομισμάτων των κρατών-μελών της ευρωζώνης στο εθνικό τους νόμισμα, πριν από την αντικατάστασή τους με ευρώ.

 

 
 

Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Η ονομασία Αντιβουνιώτισσα προέρχεται από την θέση του ναού πάνω στο λόφο Αντιβούνι. Ο Ιερός Ναός Παναγίας Αντιβουνιώτισσας οικοδομήθηκε πιθανότατα τον 15ο αιώνα και θεωρείται από τους παλαιότερους της πόλης. Για να λειτουργήσει το Μουσείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1984, κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν διάφορες επεμβάσεις αναστήλωσης του ναού, οι οποίες ξεκίνησαν πριν τα εγκαίνια και ολοκληρώθηκαν το 1994. H Αντιβουνιώτισσα δεν έχασε ποτέ τον λατρευτικό της χαρακτήρα. Λειτουργείται σε Θεομητορικέςγιορτές δύο φορές τον χρόνο 23 Αυγούστου και 26 Δεκεμβρίου .Στη συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνονται Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά έργα των Εμμανουήλ Τζάννε, Μ Αβράμη, Νικ. Τζαφούρη, ΜιχαήλΔαμασκηνού, Στ. Τζανκαρόλα, Ι. Παλλαδά, Εμ. Λομπάρδου

 

 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!